Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
checklist mentale gezondheid

Dagelijkse checklist mentale gezondheid!

Heb ik de hele dag negatief tegen mezelf gepraat?
Heb ik goed genoeg geslapen?
Wat kan ik doen om mezelf wat vreugde te brengen vandaag?
Heb ik genoeg water gedronken?
Hoe voel ik me, mentaal en fysiek?
Heb ik mijn lichaam vandaag verplaatst?
Hoe voel ik me?
Heb ik vandaag iets gedaan waar ik blij van werd?
Gedoucht?
Heb ik tijd buiten doorgebracht?
Heb ik een pauze genomen van sociale media?

Zorg voor je eigen mentale gezondheid met deze aanbevolen dagelijkse checklist. Ik hoop dat het je helpt om voor jezelf te zorgen.

Krijg voldoende slaap.

Volwassenen moeten zo dicht mogelijk bij 8 uur slaap per nacht komen als ze kunnen. Hoewel ieders lichaam anders is, is slaap essentieel om te leren en de dagelijkse productiviteit te verbeteren.

checklist mentale gezondheid
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Geniet van kleine aspecten van de dag.

Sta daar bij stil. Genieten van de kleine dingen lijkt misschien cliché, maar het is belangrijk voor persoonlijke tevredenheid. Probeer eens een wandeling te maken tijdens uw pauze op het werk om de schoonheid van de natuur te waarderen.

Gebruik een stressbal of een andere stressverlichting.

De manier waarop we met stress omgaan, heeft een directe invloed op onze gezondheid. Een veelgebruikte methode om met stress om te gaan is een stressbal. Knijp de frustraties maar weg!

Voer een willekeurige daad van vriendelijkheid uit.

Anderen helpen vrijwilligerswerk te doen of gewoon een willekeurige daad van vriendelijkheid doen, kan het zelfrespect verbeteren. Zelfrespect verbetert het mentale welzijn op verschillende manieren, waaronder een zelfbekrachtigend gevoel van sociale connectiviteit. Volgens Harvard Health draagt ​​vrijwilligerswerk bij aan het verminderen van eenzaamheid en depressie.

Oefening.

Lichaamsbeweging draagt ​​bij aan de cardiovasculaire gezondheid. Een betere cardiovasculaire gezondheid leidt tot een betere emotionele stabiliteit en minder angst.

Diepe ademhalingsoefeningen.

HealthDirect legt uit dat ontspanning met diepe ademhalingsoefeningen jouw hartslag, bloeddruk en ademhalingssnelheid kan verlagen. Hierdoor kunnen je lichaam en geest weer opladen.

Yoga.

Yoga is een fantastisch hulpmiddel om angst en depressie te verminderen. Volgens Harvard Health “door het verminderen van waargenomen stress en angst lijkt yoga het stressresponssysteem te moduleren.” Hoewel sommige vormen van yoga te inspannend kunnen zijn, biedt yoga in het algemeen geweldige mentale en fysieke voordelen voor het welzijn.

Een hond aaien.

Therapiehonden zijn een veelgebruikte methode geworden om de toestand van je emoties te verbeteren. Honden bieden emotionele steun door gezelschap te bieden aan individuen. Gewoon elke dag een hond aaien kan iemands geestelijke gezondheid verbeteren.

Ontbijt eten.

Een gebrek aan voeding kan leiden tot wazigheid in de hersenfunctie. Psychology Today wijst op het belang in een dagelijkse voeding van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren. Van deze en andere voedingsmiddelen is aangetoond dat ze de symptomen van schizofrenie verminderen. Ze verminderen ook een aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit en andere psychische stoornissen.

Hoewel deze activiteiten niet dienen als een “remedie” voor psychische stoornissen, zijn ze nuttig en belangrijk voor het behoud van een goede geestelijke gezondheid.

Onthoud altijd dat sommige mentale problemen ernstig kunnen zijn. Zoek altijd hulp van jouw arts of een professional indien nodig. Deze negen ideeën bieden de mogelijkheid voor meer conversatie en actieve betrokkenheid bij een gezonde individuele geestelijke gezondheid en welzijn!

Disclaimer: Je hoeft niet de hele lijst in te vullen (alleen babystapjes helpen) als het te veel is voor vandaag of een andere dag. Dit zijn slechts suggesties. Voltooi de actie van jouw keuze en herhaal deze enkele dagen en voeg later een actie toe, enzovoort. Onderschat de babystapjes niet.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Legale informatie. Dit artikel bevat algemene informatie van referentiekarakter en mag niet worden beschouwd als een alternatief voor de aanbevelingen van een arts. We zijn niet verantwoordelijk voor enige diagnose die door de lezer wordt gesteld op basis van het materiaal op de site. We zijn ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van andere internetbronnen waarnaar in dit artikel wordt verwezen. Als u zich zorgen maakt over uw gezondheid, raadpleeg dan een arts.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees