Het zelf genezen en invloed op de hersenen van mensen Deel 5

Het zelf genezen en invloed op de hersenen van mensen Deel 5

Vasten is een kordate therapie voor de hersenen. Vasten is ook zelf genezend.

Ik geloof dat veel mensen de diagnose stemmingsstoornissen en angststoornissen krijgen terwijl ze alleen maar symptomen ervaren van de bloedsuikerspiegel die het standaard dieet is. Ze kunnen vaak die stemming zelf genezen door vasten wat een invloed heeft op de hersenen van mensen.

Bij het gezond eten van voornamelijk pasta’s, suiker en lekker brood zullen de hersenen altijd hebberig zijn vanwege hun enorme energiebehoeften. Hersenen hebben een constante hunkering naar voedsel. Ze veroorzaken dagelijkse het neervallen in energie en stemming. We kennen dit als ‘hongertjes’.
Door over te schakelen op een getest dieet met meer vet en minder koolhydraten, wordt vasten mogelijk en kun je die hongertjes zelf genezen. Het voorziet de hersenen van een schonere brandstofbron: ketonen. Vasten komt vanzelf.

Ik raad geen bepaalde vasten manier aan, want wat voor sommige mensen werkt, werkt niet voor anderen. Intuïtie is de sleutel en de tool die je hier moet gebruiken. Mijn ervaring met dagelijks vasten heeft mijn leven veranderd.

Ik snack niet meer. Bovendien ben ik niet geweldig geobsedeerd door mijn volgende diner. Ik heb een constante mentale helderheid waardoor ik 6-8 uur per dag kan “werken”. Mijn humeur is constant stabiel. Bovendien heb ik mijn hersenmist op het volgende niveau zelf genezen.

Heb je al eens geprobeerd te vasten? Laat het ons weten hoe je dat is gegaan in de commentaren sectie onderaan. Wat droeg het bij om zelf te genezen van je trauma?

In de huidige farmaceutische wereld is het placebo-effect meestal een vervelende ergernis die klinische proeven moeilijk maakt.

Het kost hen extra tijd en geld. Een groot deel van de deelnemers aan elke proef zal reageren op de suikerpil. In mijn wereld is het een baanbrekend psychobiologisch fenomeen. Het interessante placebo-effect is een krachtig bewijs van hoe de geest de fysiologie van het lichaam daadwerkelijk verandert.

Gewoon denken dat iets werkt, verandert de chemie van de hersenen en het lichaam. Je wordt de placebo. Grondig onderzoek toont feitelijke veranderingen in receptoren van opiaten in de hersenen aan, uitsluitend gebaseerd op geloof. Toen de receptoren werden geblokkeerd, keerde de pijn terug.

Er is geen geld om het placebo-effect te bestuderen. De meeste mensen weten niet wat dit voor hun gezondheid zou kunnen betekenen. We kunnen gemakkelijk het placebo-effect gebruiken om zelf genezen mogelijk te maken.

Je lichaam reageert diepgaand en constant op je gedachten. Opmerkelijke overtuigingen veranderen de biologie.
Gebruik je de wonderlijke kracht van je gedachten? Laat het ons weten in de commentaren!

zelf genezen, hersenen mensen
@zelfzorgHelp

Adem je te veel?

Stress-ademhaling lijkt op een lage, zware ademhaling, meestal via de mond. Efficiënt ademen is rustig inademen door de mond en licht uitademen door de neus. Je organen (vooral de hersenen) gebruiken zuurstof efficiënter op die manier. Dit betekent meer focus en cognitie. Hoe je ademt, heeft een verborgen invloed op hoe je hersenen functioneren. Doe nu de gemakkelijke en gewaagde test om erachter te komen of u efficiënt ademt!

Ademtest:

Adem regelmatig door de neus. Houd tijdens het uitademen de adem onderaan vast. Start de timer. Houd vast totdat je de natuurlijke drang hebt om te ademen. (niet totdat je naar adem snakt)

Als uw tijd minder is dan: 20 seconden, adem je te veel en gebruikt het lichaam Co2 niet effectief.

Om dit te verbeteren, oefen je goed “door uw neus ademen” tijdens het wandelen en fitnessen omdat dit het lichaam leert om meer Co2 te verdragen, wat de receptorgevoeligheid zal drastisch zal verminderen.

Voor meer info hierover, ga naar “The Oxygen Advantage” door Patrick Mckeown!

Hier is een geheim: de meeste mensen praten in zichzelf over zichzelf.

Meningen zijn vaak het resultaat van emotionele triggers. Als mensen emoties niet verwerken, zullen ze ze projecteren.

De meeste van mijn mensen worstelen met de mening van anderen. Ze lieten hun hoofd verdrinken in het lawaai van andere mensen in plaats van meningen te zien voor wat ze zijn. Je kunt je eigen stem het hardst laten spreken.
Ik bedank iedereen die me zijn mening geeft. Ik ben ze buitengewoon dankbaar. Ze gebruikten hun energie en gaven me een perspectief buiten het mijne.

Maar ik zal nooit wakker liggen van een mening. Ik laat ze mijn zicht niet vertroebelen. Als iemand een mening geeft en je wilt zien of die van belang is, vraag jezelf dan af:

Hebben ze het werk gedaan? Hebben ze hun eigen gedachten geobserveerd? Zijn ze voorbij hun ego gegaan? Zijn ze in staat om te kijken naar de harde emoties zoals schaamte waar de meeste mensen worden door beïnvloed? Luister actief naar alle meningen, maar houd er rekening mee dat je meningen kunt kiezen met persoonlijke waarde. Kies verstandig!

Gaat alles vanzelf bij jou?

Ik ben een soort mens die zich niet vanzelfsprekend door het leven laat meeslepen. Weerstand tegen wat is, is een van mijn grootste worstelingen geweest.

Ik heb de afgelopen jaren actief mijn hersenen opnieuw bedraad om te laten stromen. Het is pas de afgelopen maanden dat ik het gevoel heb dat er iets heeft geklikt en dat het vanzelf begint te komen.

Als ik ongeduldig wordt doordat ik ergens onverwacht moet wachten, zeg ik tegen mezelf dat ik deze tijd zou kunnen gebruik om aan mijn online programma te werken.

Ik heb namelijk mijn mobiele telefoon op zak. Daardoor kan ik steeds mijn gedachten laten stromen en me toewijden aan rust, ook in moeilijke omstandigheden.
Gaat alles gemakkelijk bij je?

B12 is een van de belangrijkste voedingsstoffen voor de gezondheid van de hersenen en cardiovasculaire gezondheid.

Meer dan de helft van de mensen heeft een tekort. Er is veel discussie dat zelfs ‘gemiddelde’ B12-waarde de hersenen van sommige mensen kwetsbaar kunnen maken. Lage niveaus vallen de myeline in de hersenen aan, wat de communicatie tussen hersencellen en het zenuwstelsel remt.

B12 komt alleen voor in dierlijke producten. Het wordt in de hoogste concentratie aangetroffen in: lams- / runderlever, mosselen, sardines, rundvlees, eieren en zuivelproducten.

Lage niveaus van B12 hebben verband met bijna elk psychiatrisch probleem. Dit betekent niet dat een B12-tekort het probleem veroorzaakt, maar het speelt wel een rol.

Tekenen van een tekort aan B12 zijn onder meer:

Negatieve stemmingen, geheugenproblemen, vermoeidheid, spijsverteringsproblemen en het gevoel van tintelingen in handen en voeten.

Het is mogelijk om B12 aan te vullen, maar de darmen moeten gezond zijn om het lichaam het te laten opnemen en omzetten. Wat is je favoriete bron van B12? Laat het ons weten in de commentaren.

Vier je soms je minioverwinningen?

Tijdens het genezen is het belangrijk om de tijd te nemen om jezelf te feliciteren met wat je probeert.
Een fijne mini-overwinning kan zijn: 10 minuten mediteren, een gezonde lunch inpakken of een korte wandeling maken om wat zon te krijgen tijdens je lunchpauze. Het kan ‘nee’ zeggen zijn of je gedachten observeren in plaats van reageren. Wat je ook een stap dichter brengt bij wie je wilt worden.

De tijd nemen om een overwinning te erkennen (hoe onbeduidend het ook lijkt) herbekabelt de paden van de hersenen om meer van hetzelfde te zoeken. Vertel me eens over een overwinning die je vandaag behaalde? Ik wil het met je vieren.

Begrijpen “ze” je niet?

Het zal onvermijdelijk gebeuren. Dat moment waarop je beseft dat iemand die dicht bij je staat je evolutie niet begrijpt. Je veranderingen kunnen veel emoties bij anderen oproepen die hun eigen onzekerheden, spijt en angsten vergroten. Iedereen maakt dit op een bepaald punt in hun reis door.

Ik weet hoe het is om mensen achter te laten.

Mijn keuze om te evolueren maakte een einde aan een huwelijk. Het veranderde de relatie tussen familieleden en vrienden voor het leven. Op dat moment kon ik niet zien dat er ruimte werd gemaakt voor betere verbindingen.
Evolutie is een keuze. Het is een betere versie van jezelf kiezen. Mensen zullen zichzelf onthullen terwijl je geneest. Dit is een geschenk als je het jezelf toestaat het te zien.
Blijven gaan. Blijf zelf kiezen. Alles werkt in je voordeel!

Het grootste deel van mijn vrije tijd besteed ik aan lezen.

Mijn bibliotheek staat vol met boeken over de hersenen en persoonlijke evolutie.

Een paar jaar geleden stelde een goede kennis voor “The Untethered Soul: The Journey Beyond Yourself” van Michael Singer te kopen. Het is een buitengewoon boek dat me diep aan het denken zette en mijn perspectief voor altijd veranderde.
Deel een boek dat je aan het denken zet.

Melatonine is een slaaphormoon dat serotonine nodig heeft om te functioneren.

Als u aan slapeloosheid lijdt, of het moeilijk vindt om in slaap te blijven, kunnen lage serotoninespiegels de oorzaak zijn want de productie van serotonine is afhankelijk van je ijzergehalte. Een ijzertekort kan ervoor zorgen dat serotonine niet goed werkt.

70% van de serotonine wordt in de darmen gemaakt, dus gezonde voeding is de bekende sleutel.
Symptomen van een lage serotonine-activiteit zijn onder meer depressie, gevoelens van intense woede, apathie voor dingen waar je ooit van hield, en een diep verdriet zonder ‘reden’.
Melatonine werkt met ons circadiane ritme, dus zorg ervoor dat je ‘s ochtends vroeg in de zon komt en schakelt dom-eenvoudig alle elektronica uit of draag 2 uur voor het slapengaan blauwe lichtblokkering.

Het IS ongebruikelijk om iemand te vinden die aan een ondraaglijke depressie lijdt en in staat is om goed te slapen. Helaas worden de symptomen alleen maar groter en ontstaat er een vicieuze cirkel.

Door prioriteit te geven aan licht ritmes, voeding en het verminderen van stress, wordt de serotonineproductie geactiveerd.

Zo zullen de symptomen geleidelijk afnemen omdat een chronische lichamelijke depressie een onbalans is in het lichaam die zich in de geest manifesteert.
Hoe snel u in slaap valt en hoe lang u slaapt, is een indicator voor de gezondheid van de hersenen.
Hoe gaat het met je slapen? Hoelang is het geleden dat je nog eens je ijzergehalte in je bloed hebt laten checken? Laat het ons weten in de commentaren.

Het ‘onzelfzuchtige model’ zorgt er uiteindelijk voor dat je niet meer kunt komen opdagen voor de mensen van wie je houdt.

Velen praten er trots over dat ze anderen boven zichzelf moeten stellen. Het is geen verrassing dat hun gezondheid eronder lijdt.
Genezing vereist dat je je geest inpakt om jezelf op de eerste plaats te stellen: vóór je partner, je kinderen en je gezin.
Jezelf op de eerste plaats zetten is niet egoïstisch. Het is een noodzakelijk onderdeel van zelfzorg dat u op de lange termijn gelukkig en voldaan zal houden.
Zet jij jezelf op de eerste plaats? Laat het ons weten in de commentaren.

Het is gemakkelijk om op het gebied van trauma afgemat of uitgebrand (burn-out) te raken.

Ik zie een verschuiving plaatsvinden. Als collectief worden mensen wakker met hun eigen mogelijkheden. Op hun eigen aangeboren kracht van hun geest en lichaam. Ik zie dat mensen beginnen te begrijpen dat mentaal welzijn een actieve radicale verandering van levensstijl is die je deelname vereist. Ondanks elk trauma of elke omstandigheid, is genezing mogelijk voor degenen die ervoor kiezen.
We zijn allemaal zelfgenezers in min of meerdere mate.

Yoga

Yoga heeft talloze voordelen, maar wat ik er het meest van houd, is het vermogen om lichaam en geest door adem met elkaar te verbinden.
Ik moedig jullie aan om yoga te beoefenen. Zelfs als je op een plek als ik woont, waar op elke hoek yoga studio’s zijn, moedig ik om twee redenen een thuisbeoefening aan.

Thuis oefenen maakt zelf genezen meesterlijk!

Ten eerste is de kans groter dat je iets doet als je het in je eigen huis kunt doen.

Ten tweede maakt het je praktijk draagbaar. Alles wat je nodig hebt, is jezelf en een mat (of de aarde).

Ik vind het geweldig dat ik yoga kan doen als ik op reis ben en midden op mijn drukke werkdag.

Als je nieuw bent bij yoga, raad ik je aan om @adrienelouise te bekijken. Ze heeft een geweldige innovatieve YouTube voor beginners met harmonieuze oefeningen die variëren van 10 minuten tot een uur. Haar ambitieuze uitdagingen van 30 dagen hebben me geholpen om in de dagelijkse praktijk van een Yoga-gewoonte te komen.

Eerder werd er een studie gepubliceerd in de “Journal of Alzheimers disease”. Deze studie, onder leiding van dr. Helen Lavretsky, toonde aan dat naast de voordelen op fysiek en mentaal niveau Yoga ook de hersenfunctie verbetert.

Yoga verbetert letterlijk het functioneren van je hersenen mensen.

Daarom dat Yoga ook al in vele bejaarden- en zorg tehuizen gepraktiseerd wordt. Maar dit is ook de reden waarom je veel voordeel zult halen tijdens het herstel van narcistisch trauma.

Voor deze studie werden middelbare en oudere proefpersonen, die een kleine vermindering van hun cognitieve vermogens hadden, gevraagd een reeks cognitieve tests uit te voeren. Daarna werden ze verdeeld in twee groepen.

De eerste groep moest een keer per week één uur aan een hersentraining meedoen, deze werd gecombineerd met 15 minuten thuis oefenen op een dagelijkse basis.

De tweede groep kreeg een keer per week een uur Kundalini Yoga. Ze werden bovendien gevraagd om elke dag 15 minuten te mediteren.

Na 12 weken kwamen alle proefpersonen weer bij elkaar om de cognitieve tests opnieuw te doen. Ze lieten allemaal een verbetering zien. Maar de mensen uit de yoga groep scoorden opvallend hoger dan de Yogatrainingsgroep.

Maar niet alleen dat, de deelnemers van de Yoga groep hadden ook nog gerapporteerd dat ze zich mentaal en lichamelijk veel beter voelden.

Dr. Helen Lavretsky zei zelf over deze studie:

“De hersenscans in beide groepen vertoonden nu meer communicatie tussen de hersendelen die betrokken zijn bij geheugen en taalvaardigheden. Degenen die Yoga hadden beoefend, hadden echter ook meer communicatie ontwikkeld tussen de hersendelen die de aandacht beheersen, waardoor ze ook een groter vermogen hadden ontwikkeld om zich te concentreren en meerdere taken tegelijk te kunnen doen.

In feite hadden de Yoga en de meditatie de voordelen van de 12 weken hersenopleiding geëvenaard en zelfs ver overtroffen. Dr. Helen Lavretsky zei: “We waren best wel een beetje verbaasd over de omvang van deze herseneffecten”.
Doe je yoga? Laat het ons weten in de commentaren.

Het aanleren van een nieuwe vaardigheid heeft een aanzienlijk effect op je hersenen.

De hersenen zijn neuroplastisch, wat betekent dat het nieuwe paden en verbindingen kan vormen. Het kan ook bestaande paden zwakker of sterker maken. De hersenen veranderen een leven lang. Ze staan niet vast, zoals we dachten.

Het oefenen van een vaardigheid is niet alleen een training voor het lichaam. Het is een mentale training die de hersenen gezond houdt. Zoek iets te doen dat helpt voor je evenwicht en je geest. Zorg dat je die beweging buiten in de zon kunt doen. Moeilijke vaardigheden zijn een geweldige manier om de geest gezond te houden. Welke vaardigheid oefen je?

Acupressuur is de methode om signalen naar het lichaam te sturen om zijn eigen genezings- of reguleringssystemen in te schakelen.

We hebben energie of Qi die circuleert via natuurlijke paden in het lichaam, meridianen genaamd. Als er blokkades zijn in deze paden, kunnen we fysieke en emotionele problemen hebben. Ik gebruik ook acupressuur om stress te verminderen en mijn energie te verschuiven helpt me ook om sneller in een kwalitatieve slaap te vallen.

Hier zijn enkele tips voor het starten van rituelen:

Begin langzaam. Als je zegt: ‘elke ochtend ga ik x, y en z doen’, zul je je snel overweldigd voelen omdat de geest zich altijd verzet tegen verandering. Zet je in voor een klein ding, maar doe het elke dag. Maakt niet uit. Wat.

Ga vroeg slapen. Ik lig om half tien in bed. In het begin was het raar, maar de meeste tijd die ik voorbij die tijd doorbracht, diende me sowieso niet.

Denk aan je hersenen mensen.

De hersenen hebben 21 dagen nodig om een nieuw pad te ontwikkelen. Daarvoor zal het schoppen, schreeuwen en driftbuien zijn van het ego. Daarna zal het hunkeren zijn naar de rituelen die je het hebt geleerd om te accepteren.

De hersenen nemen alleen maar 3% van het totale lichaamsgewicht op, maar gebruiken meer dan 25% van het cholesterol in het lichaam.

Cholesterol is een onmisbare voedingsstof die de membranen van onze cellen bij elkaar houdt. Het speelt ook een rol bij de productie van vitamine D, cortisol, testosteron en oestrogeen.

Studies bij ouderen laten zien dat de beste cognitieve functie en geheugen aanwezig was bij mensen met het hoogste cholesterolgehalte.
Natuurlijk heeft cholesterolfobie de vraag naar statines vergroot. Statine’s zijn werelds best verkochte farmaceutische stof. Maar elke cel in ons lichaam heeft cholesterol nodig. Onze hersenen hebben het nodig voor een zo goed mogelijke werking.

Impulsbeheersing

Een laag cholesterolgehalte is ook in verband gebracht met een lage impulsbeheersing, geweld en depressie. De hersenen nemen alleen maar 3% van het totale lichaamsgewicht op, maar gebruiken meer dan 25% van het cholesterol in het lichaam.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken