Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Een zelfgenezend model dat rekening houdt met geest, lichaam, en ziel.

Voeding, slaap, beweging van zonlicht (vitamine D) en natuur zijn de krachtigste over het hoofd geziene interventies op het gebied van geestelijke gezondheid vanuit zelfgenezend perspectief.

De eerste relatie die je hebt met ouders vormt je perceptie van wat liefde is. Zovelen van ons zien geen “rode vlaggen” omdat we ons thuis voelen.

Ons lichaam is van nature wijs en stuurt ons altijd berichten. Emoties die het lichaam vasthoudt, kunnen zich manifesteren als fysieke pijn of ziekte.

De hersenen kunnen gedurende het hele leven veranderen (neuroplasticiteit) door inzet en herhaling.

Psychische medicatie werkt voor sommigen heel goed en voor anderen niet of veroorzaakt negatieve bijwerkingen.

Voedingsniveaus, bloedsuikerspiegels en de functie van het zenuwstelsel hebben allemaal een wetenschappelijke correlatie met ons niveau van mentaal welzijn. Men negeert meestal deze correlaties binnen het metaalgezondheidssysteem.

Ons onderbewustzijn (onze kernovertuigingen over onszelf, anderen en de wereld die in de kindertijd zijn gecreëerd) vormt onze versie van de werkelijkheid.

De theorie van de “chemische onbalans” is goed gebrandmerkt. Toch is die theorie wetenschappelijk onnauwkeurig want nooit bewezen als de oorzaak van psychiatrische stoornissen.

Er is eindeloos veel onderzoek naar het verband tussen trauma uit de kindertijd en psychische aandoeningen/verslaving, inclusief hoe het de structuur van onze hersenen verandert. We hebben hier veel meer voorlichting over nodig.

zelfgenezend perspectief
Groeitaken voor zelfgenezing!

Zelfgenezend perspectief toepassen in de relatie met onszelf.

Om een ​​veilige relatie met onze partner te hebben, moeten we eerst een veilige relatie met onszelf hebben.

Onze hechtingsstijl vormt zich in onze vroegste jaren. Er is veel controverse en verkeerde informatie die beweert dat we onze gehechtheid stijl kunnen “veranderen”. De waarheid is dat de hechtingsstijl die we als kinderen hebben geleerd, de hechtingsstijl is die we ons hele leven bij ons zullen dragen.

Echter, de nadruk zou niet op het label moeten liggen. We kunnen nieuwe, adaptieve vaardigheden leren die we in onze relaties gebruiken. Dit zijn vaardigheden die men in therapie aanleert door een getrainde professional.

Wanneer we leren hoe we kunnen herkennen of we in de overlevingsmodus leven, of hoe we kunnen herkennen of we zijn teruggekeerd in de overlevingsmodus op basis van ons kwetsbaar voelen, kunnen we tools gebruiken om ons te helpen voorbij het overleven te gaan, en in het bloeien.

Sommigen vluchten bijvoorbeeld uit gewoonte weg van intimiteit of kwetsbare ervaringen wanneer emoties op het spel staan. Anderen worstelen misschien met vertrouwenskwesties, hebben constante geruststelling nodig of worden ‘aanhankelijk’ in relaties, terwijl weer anderen kunnen weifelen tussen veel verschillende patronen.

Begrijpen waarom deze patronen er zijn, is een solide stap om te leren hoe je er voorbij kunt gaan en hoe je deze kunt vervangen door gezondere keuzes. Je kunt beginnen aan je herstel door de groeitaken te doen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

banner over zelfgenezing

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees