Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoe je echte positiviteit en dankbaarheid kunt ervaren na narcistisch misbruik zonder giftig te worden!

Een narcist zal zeggen dat je dankbaar moet zijn voor alles wat ze voor je hebben gedaan met een soort giftige positiviteit.

Dit kan een activiteit zijn waarmee ze een bijgevoegde agenda hebben, of misschien is het iets wat onder normaal, fatsoenlijk menselijk gedrag valt – zoals een gewelddadige ouder die verwacht dat hun kind dankbaar is dat ze voedsel en kleding hebben gegeven.

Zij zullen elk klein ding benadrukken om aan te kondigen: Ik heb al deze fantastische dingen gedaan, dus hoe durf je te spreken over de afschuwelijke, vreselijke dingen die ik ook heb gedaan!

Het is alsof je naast een heel aardige man woont die elke week je vuilnisbak binnen zet, maar uiteindelijk een andere buurman of zijn familie neerschiet. Er is absoluut geen excuus voor dergelijk afschuwelijk gedrag, hoe veel vuilnisbakken er ook voor u zijn binnengebracht.

Een narcist zal je vertellen dat je dankbaar moet zijn voor alles wat ze voor je hebben gedaan, en die kleine dingen zijn bedoeld om je waarden, je rechten en je verdienste met hun gruwelijke gedrag volledig teniet te doen.

Dit gaat niet over dankbaarheid. Dit is gaslighten.

Het is een schaarstementaliteit als je denkt: Nu, ik moet broodkruimels accepteren. Het leven is een mix van goede en slechte dingen en ik probeer het beste ervan te maken door liefde, goedkeuring, veiligheid en overgave te zoeken.

Als we niet gezond zijn en niet groeien, kunnen we niet genieten van onze welvaart.

We zijn niet perfect, maar we verdienen wel respect, en we kunnen mensen aanspreken als ze ergens slecht in zijn.

Als ze niet echt spijt hebben, geen boete doen en niet leren van hun fouten, kunnen we ervoor kiezen om niet verder met hen te leven. Dat is de basis van elke gezonde relatie.

Je zult, wanneer je ouder en wijzer bent, niet meer tolereren dat je schokkerig gedrag vertoont om aan je behoeften te voldoen. Het zal simpelweg niet gebeuren.

Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

New Age giftige positiviteit

Het tweede soort giftige dankbaarheid dat ik wil bespreken is dit fluffige ‘liefde en licht’-geloof dat we altijd naar het positieve moeten zoeken. Ik zal heel eerlijk zijn: het is onzin.

Ik vind het vreselijk als mensen zich zo aanstellen.

Het is indrukwekkend dat zelfs mensen in deze gemeenschap, die hun trauma hebben verwerkt en het innerlijke werk hebben gedaan, toch nog steeds grote rechtschapenheid kunnen tonen. Ze kunnen floreren en die prachtige levenskracht en Bronenergie voelen die door hen heen stroomt, maar tegen anderen zeggen: “Je moet gewoon positief zijn”.

Ben je vergeten hoe het was in het begin en dat giftige positiviteit van anderen je groot verdriet bezorgde?

Ze zijn misschien vergeten hoe het was aan het begin van hun reis, toen ze moesten graven en innerlijk werk doen om hun trauma te kunnen ontgiften. Alleen door trauma te verwijderen kunnen we ruimte maken voor welzijn, bronstroom en echte dankbaarheid en positiviteit.

Dus als je merkt dat je dit doet, wil ik dat je heel nederig bent en je herinnert hoe het was toen je vastzat in je interne trauma. Mensen zijn geen apparaten, dus je kon niet zomaar een schakelaar omdraaien. Je moest ruimte maken voor de goede dingen.

Wet van aantrekking en valse dankbaarheid

De derde plaats waar giftige dankbaarheid kan plaatsvinden, is binnen de Wet van Aantrekking.

Ik ben geen fan van standaard “Law of Attraction”, omdat het nep-dankbaarheid. ‘fake it till I make it’ kan inhouden. Bijvoorbeeld innerlijk verklaren “Ik ben dankbaar voor mijn levenspartner” – en dan doen alsof deze persoon al aanwezig is, en echt dankbaar zijn voor hem of haar. De tafel dekken voor twee bijvoorbeeld. je kunt dat tot in de puntjes doen.

Of ‘Ik ben heel dankbaar voor al het geld dat ik heb’, als je er geen hebt.

Je hebt misschien op sociale media gezien dat veel mensen berichten plaatsen over: “Je zult gezegend worden met rijkdom als je amen zegt”, en al dat soort dingen. Ik vind het interessant dat de mensen die dat soort berichten bezoeken en “amen” zeggen, geen rijkdom hebben. En ik verwacht niet dat ze rijk zullen van worden omdat ze niet in het nu leven, waar onze macht echt is.

Onze kracht ligt niet in een giftige positiviteit over de toekomst.

Wat er gebeurt, is dat als je dankbaar bent voor je toekomst en deze probeert te manifesteren in het nu, dat er dan een grote kloof is tussen de realiteit en je projectie in de toekomst. Dat is niet congruent in de kwantumtijdruimte van je kracht met de Bron. 

Dit soort mensen raken vaak erg gefrustreerd, teleurgesteld en zelfs zelfdestructief als het gaat om het vinden van liefde, geld of wat dan ook.

Daarom zie ik dat eerder als giftige dankbaarheid dan als authentieke dankbaarheid.

Authentieke dankbaarheid

Dus wat is authentieke dankbaarheid?

Dit is een kwantumdiscussie en iets waar ik geen vat op had totdat ik kwantum ging. Toen ik eenmaal kwantum ging, begon ik echt kwantum dankbaarheid te belichamen, te begrijpen, te leven en te weerspiegelen.

Wat echt interessant is, is dat het een tweedeling is omdat het zo groot is, maar toch zo eenvoudig.

Het is zo groot omdat het het grotere geheel is, wat erg kwantum is. Het gaat om de onderlinge verbondenheid van alle dingen. Het gaat erom hoe de samenstelling van ons “Zijn” is verbonden met het Veld, de Bron, het Leven en anderen.

De eenvoud ervan zit hem in de kleine dingen – het zit hem in de details.

Als we giftige dankbaarheid bedrijven, dan concentreren we ons op ‘de spullen’ en de dingen die van ons gescheiden zijn – waar we onze Zijnheid van hopen te krijgen. Toch is het ons “Zijn” dat dingen duurzaam en echt creëert op een manier die authentiek is.

Authentieke dankbaarheid gaat over een dieper begrip, aanvaarding en verbinding met dat Zijn.

Voor mezelf, in plaats van te proberen ‘de spullen’ van buiten mezelf te halen om dankbaar voor te zijn, begon ik dankbaar te zijn voor de reis van mijn Ziel en mijn Zijn.

Dit was heel eenvoudig. Het ging over het oppakken van wat pijn deed en het loslaten, door Quanta Freedom Healing te gebruiken. Dan kon ik het Bovenbewuste Licht van de Bron binnenbrengen. De bron dat is mijn Hogere Zijnheid en de Zijnheid die ik eigenlijk wil. De staat van zijn van jezelf is de kalmte, de vrede, de wijsheid, de stevigheid, het gevoel van liefde, verbondenheid, heelheid en verbinding met het hele Veld.

Toen werd de dankbaarheid als een magische levensreis.

In zien, weten en belichamen komt het online. Het is iets wat ik begon te leven en te weten. Ik zag de onderlinge verbondenheid tussen alle dingen en een weten dat wanneer ik van buitenaf steun kreeg, het een weerspiegeling was van hoe ik mezelf van binnen ondersteunde.

Deze interne steun was dat proces van het zuiveren van wat ik niet was. Ik was niet alleen mijn ego, mijn 3D-zelf, mijn kleine menselijke egoïsche, logische, losgekoppelde zelf. Deze aspecten van mij hadden in mij zoveel persoonlijke traumatische angst en pijn opgehoopt. Het was dat loslaten en vervolgens het authentieke zelf binnenhalen dat veel oneindiger, eeuwiger, onsterfelijker en op een kwantummanier verbonden was met het Veld.

De simpele dingen werden zo krachtig.

Ik zal nooit een van de eerste keren vergeten nadat ik veel meditaties op mezelf had gedaan. Daarna liep ik een bakkerij binnen en ongeveer drie mensen draaiden zich om en glimlachten naar me. Ik herinner me dat ik daar stond en ik liet iets vallen en een man raapte het op. Toen zei hij: “Kan ik dit voor je halen?” De dame achter de toonbank keek me in de ogen en ze zei: “Hallo lieverd, wat wil je?”

En het ging uitstekend voor mij.

Ik wist dat de magie (eigenlijk straalde ik levensenergie uit) was omdat ik mijn innerlijke wezen had verzorgd en mijn reis daarvoor had gemaakt. Ik had angst en pijn losgelaten en mezelf gevuld met licht. De buitenkant was ogenblikkelijk verschoven om mij het bewijs daarvan te tonen.

Daar werd ik dankbaar van. Dat is mijn authentieke dankbaarheid.

We hebben niet per se een lijst van 100 gebeurtenissen nodig waarvoor we dankbaar moeten zijn om wakker te worden uit onze trauma en onze vibratie te redden, oppakken en herstellen. Het maken van een lijst met ‘hier ben ik dankbaar voor’ is een afleiding – een spirituele omweg.

Het is net alsof je ijs op een drol probeert te smeren, want het trauma is er nog steeds en de pijn is er nog steeds. We proberen onszelf eruit te redden en ons eruit te trainen. We doen dit in plaats van ons bewustzijn werkelijk te verschuiven en te veranderen. Waarom niet leven in het wonder en de magie van de onderlinge verbondenheid van alles en iedereen?

Ik ben dankbaar voor mijn triggers, want ze wijzen me op overtuigingen of traumata die ik nog steeds heb.

Er was kortgeleden een situatie in mijn leven die een grote trigger was en me veel trauma heeft bezorgd. Eerst verdiepte ik me in het menselijke aspect ervan. Maar toen zag ik in dat de trigger me iets leerde, en voelde ik me dankbaar voor de trigger. Ik besefte: Dit overvalt me niet. Het gebeurt voor mij. Wat laat dit me zien?”

Toen was ik in staat om naar binnen te gaan, me te richten op het trauma dat ‘dit’ veroorzaakte. Ik richtte me op wat er in mijn leven gebeurde en de trigger in mij. Toen downloadde ik de trigger naar een denkbeeldige vuilnisbak boven mijn hoofd en liet die er in los. Ik bracht mijn Hogere Zelf en Bron op die plaats in mijn lichaam.

Dit bracht me ertoe om naar een nog vrijer niveau te gaan.

Ik was dankbaar dat deze persoon dit in mijn leven naar voren had gebracht om me te helpen iets te genezen en er bovenuit te stijgen. Iets wat ik nimmer had kunnen bereiken als dit niet was gebeurd.

Zoals Neale Donald Walsch beroemd zei in een van zijn ‘Conversation With God’-boeken: ‘Ik breng jullie alleen engelen. Ik breng je alleen engelen. 
Wanneer we kwantum gaan, is dit het niveau van dankbaarheid dat je begint te leven.

Dit niveau van dankbaarheid is volledig onvoorwaardelijk. Het is niet voorwaardelijk dat er iets gebeurt.

We zijn niet langer afhankelijk. Bovendien zijn we niet langer ‘leeg tot …’. We zijn vervuld, gevuld, wakker, bewust en evolueren, wat er ook gebeurt.

Is er wel een grotere vorm van dankbaarheid dan dat?

Tot slot

Ik hoop dat ik in woorden heb kunnen uitdrukken wat ik hoop dat je in jezelf kunt voelen als een diepe waarheid.

Soms is het moeilijk om iets uit te leggen dat je niet kunt aanraken, zien, ruiken of voelen. Je kunt het alleen weten als je op die manier gaat leven.

Als dit je aanspreekt – als het je heeft geholpen een diepe betekenis van het leven te begrijpen – dan zou ik graag willen dat je deze link naar het Narcissistic Abuse Recovery Program (NARP) bekijkt. Hier vind je precies hoe ik op dat niveau van dankbaarheid en levenskracht ben gekomen.

Ik wil ook dat je kijkt naar wat er gaat komen in de komende dagen: een spannende workshop die Melanie gaat geven om je te helpen deze feestdagen!

Deze Healing Holiday Heartbreak Workshop kan je niet alleen helpen alles te genezen wat je deze Thanksgiving hebt meegemaakt, het kan je ook helpen om van je vakantietijd de mooiste tijd te maken die je je maar kunt voorstellen.

Dit zou je startpunt kunnen zijn om te beginnen met leren waar ik het vandaag over heb gehad, en om met mij en deze ongelooflijke gemeenschap kwantum te gaan. Controleer dat dus ook even.

En ik wil tegen jullie allemaal zeggen, ik ben jullie zo dankbaar. Ik houd zo veel van je. Ik zou niet kunnen doen wat ik nu doe. Bovendien zou ik niet kunnen het leven leiden dat ik heb en de expansie die ik ervaar als jullie er niet allemaal waren in deze cocreatie met mij.

Dus, zoveel liefde voor jou. Tot de volgende, blijf lachen, blijf genezen en blijf bloeien, want er is niets anders te doen.

En ik zie je graag in de reacties hieronder.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Wie is er klaar om stapje per stapje de groeitaken te doen? Laat het ons weten in de commentaren. Geef deze post een like en vertel me in welke streek je woont.

knop voor alle groeitaken
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees