Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Geleide meditaties om te kunnen ontspannen! +video

Het grote voordeel voor de dader bij slaapdeprivatie is dat er bijna geen bewijs is dat er misbruik heeft plaatsgevonden. Geleide meditaties om te kunnen ontspannen kunnen het slaapgebrek compenseren.

Toch is een nog meer manipulatieve vorm dat de dader bewust berekent dat ze meer controle over het slachtoffer zullen krijgen als die een slaapstoornis ontwikkelt.

Stel je dus de vraag of je lijdt aan een slaaptekort als gevolg van je partner, en doe er iets aan. Dat kun je door een intense slaap en relaxatie methode toe te passen. Geleide meditaties om te kunnen ontspannen zijn een goed middel. Deze vind je hieronder. Uiteindelijk kan alles een motivatie brandstof worden voor zelfverbetering.

Hoe mediteer je om te ontspannen?

Elementen van meditatie

Gerichte aandacht.

Je aandacht richten is over het algemeen een van de belangrijkste elementen van meditatie.

Ontspannen ademhaling.

Deze techniek omvat een diepe, gelijkmatige ademhaling waarbij de middenrifspier wordt gebruikt om je longen uit te zetten.
Een rustige omgeving. Een comfortabele positie.

Open houding.

Hoe kun je de geest met geleide meditaties ontspannen?

Haal langzaam en diep adem.

Of probeer andere ademhalingsoefeningen voor ontspanning. Dompel onder in een warm bad.

Luister naar rustgevende muziek.

Oefen bewuste meditatie. Het doel van bewuste meditatie is om je aandacht te richten op dingen die nu in het huidige moment gebeuren.

Schrijven. Gebruik geleide beelden.

Volg deze stappen om geleide meditaties om te ontspannen eens te proberen:

  1. Zoek een comfortabele plek om te zitten of te liggen. Sluit je ogen.
  2. Begin met een paar keer diep ademhalen om je te helpen ontspannen.
  3. Stel je een omgeving voor die kalm en vredig is. Dit kan een strand zijn, een bergachtige omgeving, een weide of een scène die je kiest.
  4. Stel je je scène voor en probeer wat details toe te voegen. Staat er bijvoorbeeld een briesje? Hoe voelt het? Wat ruik je? Hoe ziet de lucht eruit? Is het duidelijk, of zijn er wolken?
  5. Het helpt om een ​​pad aan je scène toe te voegen. Stel je bij het betreden van de wei een pad voor dat je door de wei leidt naar de bomen aan de andere kant. Naarmate je het pad verder de wei in loopt, voel je je steeds meer ontspannen.
  6. Wanneer je diep in je scene zit en je ontspannen voelt, neem dan een paar minuten de tijd om langzaam te ademen en de rust te voelen.
  7. Bedenk een eenvoudig woord of geluid dat je in de toekomst kunt gebruiken om je te helpen terug te keren naar deze plek. Dan, als je er klaar voor bent, haal je jezelf langzaam uit de meditatie terug naar het nu. Zeg tegen jezelf dat je je ontspannen en verfrist zult voelen. Zeg tegen jezelf dat je het gevoel van rust met je mee zult nemen.
  8. Tel tot 3 en open je ogen. Merk op hoe je je nu voelt.

Het kan helpen om een ​​instructeur of geluidsopname te volgen. 

Je kunt ook een script gebruiken (een reeks schriftelijke instructies), maar het luisteren naar de instructies kan een betere manier zijn om te ontspannen in het proces. Heb je vragen of suggesties? We antwoorden graag!

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees