Bereid je voor op een scheiding van een narcist.

Deze tekst laat je de mogelijkheden zien als je dat wilt om je emotionele afhankelijkheid te doorbreken zodat je je stap per stap kunt voorbereiden op een scheiding van een narcist. Ik denk dat dat voor jou is.

 

Van soul-mate tot cel-mate.

Wanneer u voor het eerst uw narcist(e) zag was je waarschijnlijk voldaan want hij/zij verscheen als een majesteit die u de sleutels kon geven van zijn sprookjesachtige koninkrijk. Hij noemde je dan ook zijn prinsesje.

Zijn charme, humor en charismatische persoonlijkheid had u volledig in zijn ban.

Je had immers nooit gedacht dat je een vieze kikker kon omtoveren, en eindelijke kon je de droomprins redden. 

Omgekeerd, je had het nodig een droomprins te ontmoeten, want daar had je van liggen dromen, en dat was precies wat hem tot je aangetrokken heeft.

Het gaf de narcist de gelegenheid om zijn narcistische fantasieën van zichzelf te bevestigen.

Jij hielp hem zijn fantasie over zichzelf dat de narcist(e) inderdaad een sprookjes prins is en geen vieze kikker bevestigen.

Toen later bleek dat hij tientallen ex-en had, en tientallen fuck-buddies, dat het een ordinaire hoerenjager was, geïnteresseerd in seks met allerlei personen met alle denkbare seks – karakteristieken, bleek de narcist(e) meer een larve te zijn dan een prins.

Maar eens dat je getrouwd was of samenwoonde of wanneer zijn morbide kalender in vervulling zou kunnen gaan,  veranderde uw droomprins in wat uw vrienden zouden een monster noemen, en zijn eens magisch koninkrijk is nu een onontkoombaar kooi.

Twee dingen kunnen gebeuren tussen u en de narcist.

U verblijft in het huwelijk en doorstaat ​​vele jaren van verschrikkelijk misbruik, tot het punt waar je een laag zelfbeeld vertelt dat er voor u geen andere opties meer zijn.

Of vindt dat u er genoeg van hebt en besluit om van hem te scheiden.

Een derde ding kan gebeuren :

De narcist wil zijn vrijheid terug en zegt dat jij de schuld bent van zijn gedrag omdat u hem niet de nodige opwindende seksbezorgt waarin de narcist(e) meer geïnteresseerd is dan in zijn kinderen of een andere verantwoordelijkheid zoals jouw kinderen of een bijdrage in de kosten.

Als je van hem wenst te scheiden kan dat de eerste keer in je leven zijn waar je grenzen stelt. Het is best mogelijk dat de drang naar vrijheid van de narcist plots tempert wanneer hij zijn valiezen dient te pakken.

Je dient te veranderen en geen contact met de narcist,

Je kwam tot de conclusie dat je beter verdient en je weigert om slecht gedrag te tolereren.

Maar deze zegevierende daad van grenzen trekken is wat er voor zorgt dat je een potentieel gruwelijke echtscheiding tegemoet gaat. Beter dus minder zegevierend te profileren tot na de scheiding.

Er zijn maar weinig slachtoffers die goed voorbereid zijn. Hun gebrek aan voorbereiding kan ze duizenden euro’s kosten in advocaatkosten, waardoor ze  emotioneel  en financieel uitgeput worden.

Maar het ergste is natuurlijk dat dat een enorm tijdverlies kan betekenen of zelf een opgave en een terugkeer naar een vroegere situatie. Soms zal de programmering dat je “het alleen niet aankunt” en dat “je nooit nog zo’n vent zult vinden” een trigger zijn om impulsief te worden.

Ook de viezigheid dat je voelt als uw narcist naar pornografie zit te kijken kan een impulsieve reactie teweeg brengen door de ondraaglijkheid daarvan.

Om van uw narcist te scheiden, moet je je goed voorbereiden beter dan een gemiddelde scheiding tussen twee mensen met onoverbrugbare verschillen.

Wat agressie triggert bij een narcist is dat ze een enorme verlatingsangst hebben.

De essentie van de triggers is, zijn diepste angst die een bedreiging is voor zijn eigenwaarde.

Woede – razernij – agressie van de narcist is een poging om die verwondingen te maskeren.

Als het letsel optreedt dan vloeit daar uit narcistische woede voort, dat vervolgens wordt uitgescheiden in het gehele scheidingsproces. Dan kunnen uw kinderen daar levenslang onder lijden.

Al hun woede, haat en verachting, die op hen werd gepleegd in hun jeugd, wordt dan op jou geprojecteerd als je er tegen vecht op een manier die hun eigenwaarde nog meer krenkt.

Wanneer je grenzen vastlegt zeg je figuurlijk tegen de narcist dat ze iets niet kunnen doen. Zij ervaren dat als een woede en haat die veel verder gaat dan ze ooit hebben meegemaakt. Z

e zijn immers gewoon altijd hun gedacht te krijgen, en zeker van iemand die zij als minderwaardig beschouwen.

Wanneer u de eerste keer uw wens voor een echtscheiding kenbaar maakt aan uw narcist, kan hij voor het eerst sinds jaren zich lijken coöperatief op te stellen.

Huwelijkstherapie.

Hij kan zelfs huwelijkstherapie suggereren ondanks de vele keren dat je gedurende jaren daarvoor tevergeefs hebt gebedeld maar omdat het nu zijn idee is, is hij het er plots mee eens dat het zou kunnen helpen.

Hij kan rustig de scheiding bespreken, zodat u suggesties doet voor een nieuwe woonsituatie. Maar zijn vriendelijke openhartigheid is allemaal gewoon een truc om u binnen zijn macht te houden.

Met die truc is de narcist(e) in de hoop dat uw schuldgevoel de over hand krijgt en uw domme “kortstondige wegvallen van uw verstand” verdwijnt. Dat u dus de status quo behoudt.

Maar als je de scheiding doordrukt is het game over. De narcist(e) zal u dat betaald zetten.

Dus voordat je op de “go” knop drukt moet u voorbereid zijn:

Een advocaat zoeken die geen narcist is :

Hoe weet je dat? Narcisten hebben weinig empathie voor mensen die het slachtoffer zijn, vooral in een huwelijk. Als uw advocaat apathisch lijkt voor uw problemen, en je ondervindt dat ze uw echtgenoot meer verdedigen dan dat ze u steunen, dan is dat een rode vlag dat deze advocaat je uiteindelijk zielig vindt en weinig zal vechten voor uw belangen.

Beveilig je eigen bankrekening:

Als je dit nog niet hebt gedaan, maak een account met genoeg geld op zodat je de advocaatkosten en andere echtscheidingskosten kunt betalen.

Wanneer het scheidingsproces begint, wees voorbereid dat uw narcist zal proberen om de geldkraan dicht te draaien, zodat jij uw dagelijkse en maandelijkse kosten niet meer kan betalen.

Het kan best dat de narcist(e) nog enkele leningen laat opstarten zodat je ook nog kunt instaan voor de terugbetaling. Hou dus zeer goed de post in de gaten.

Word je eigen forensisch analist:

Verkrijg kopieën van verleden bankafschriften, leg elk bankrekeningnummer vast dat je hebt.

Maak een kopie van vroeger belastingaangiften. U kunt deze gemakkelijk online vinden.

Onderzoek online transacties, gsm rekeningen enz. Beveilig de spaarrekening en andere van uw kinderen.

Geef aan wat “winnen” voor u betekent in die scheiding:

vechten om de activa in een echtscheiding kan een zware strijd worden die nooit gewonnen wordt.

Het behouden van de woonst kan een zware financiële tol met zich meebrengen, waarvan je later vindt dat het je teveel doet herinneren aan vroeger.

Een narcist kan bereid zijn volledig failliet te gaan om jou te vernietigen.

Je blijft best objectief kijken los van uw emoties wat op lange termijn voor jou het beste is.

Als u zich zijn gezichtspunt van zijn narcistische verwonding in gedachten houdt – zijn verlatingsangst en bedreiging van zijn eigenwaarde – dan bent u goed voorbereid op de komende strijd.

De sleutel is om niet emotioneel te reageren en je daardoor te laten uitputten.

Je observeert hun gedrag als een stoornis, en ziet dit niet als een letterlijke of persoonlijke aanval op jou.

Je hebt er geen belang bij om zijn narcistische woede te richten op jou, omdat je weet dat hij jou, je kinderen of familie kan vernietigen letterlijk. Dus het diplomatisch aanpakken maakt dat je meer kans op slagen hebt.

Doe eerder wat verveeld over de situatie dan hatelijk te zijn. Laat alle communicatie verlopen via mail, zonder enig verwijt of via uw advocaat.

Je kunt verwachten dat er een orkaan opkomst is, die een ramp kan veroorzaken en als je je daar op beveiligt zijn er minder slachtoffers.

Belangrijk daarbij is ook in te zien dat je emotioneel afhankelijk was van de narcist in het verleden, en dat dit nog een tijd zal nazinderen.

En dat je daardoor danspartners bent geweest. Jij was de gevende, tot offers bereid en dat komt perfect overeen met de veeleisende en op zichzelf gerichte narcisten. Dit noemen we co-dependentie.

Zo’n koppel lijkt altijd hun dansroutes te volgen, wat te verwachten is omdat ze hun hele leven dit hebben beoefend.

De cyclus ziet er zo uit :

Op agressie volgt grote spijt, het goed maken meestal met seks, met een korte tussen pauze tot de volgende agressie.

Alhoewel ongelukkig, blijven de co-dependenten in deze oneerlijk onstabiele en pijnlijke verwaarloosde relatie (en) door hun angst voor diep pijnlijke eenzaamheid opgedaan in hun jeugd door emotionele en/of fysieke verwaarlozing.

Daarom, wat begon als perfecte gelukzaligheid of een soulmate-ervaring, gaat voorspelbaar in een cel-mate-nachtmerrie tenzij je werk maakt van je persoonlijke ontwikkeling.

Vernietig in alle geval nooit je bewijsmaterialen.

in tegendeel zorg dat ze nooit kunnen gestolen worden.

Om los te komen van een narcist zal dat niet gemakkelijk zijn. Om jouw probleem van emotionele afhankelijkheid op te lossen is het geen optie te denken, dat is niet zo erg.

Dat is gemakkelijk op te lossen.

Het leven dat je hebt met een narcist is hard. Het is hard om zo te leven.

Wanneer je 40 bent en je hebt een chronische ziekte waarvoor er slechts onbetaalbare medicamenten bestaan is dat hard.

Wanneer je 50 bent en je verliest je werk dan is dat niet gemakkelijk. Zeker niet als je er al 21 jaar werkt. Je hebt dan het gevoel dat je leven beëindigd is.

Dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen.

Het is hard als je gehuwd bent en je hebt verschillende kruipende kinderen die je moet opvoeden en je echtgenoot komt onverwacht te sterven.

Om al die tragedies die bijna in elk gezin bestaan te overkomen is het hard.

Wanneer je aan iets gewerkt hebt en je hebt er al je energie in gestoken en het blijkt dat niet te werken is het moeilijk om dat te verwerken.

Informatie leren zoals over narcisme hier kan situaties veranderen. Evenals contact leggen met de juiste personen.

Figuurlijk het wiel van narcisme uitvinden.

Het is beter een boek te kopen en te lezen over wat je aanbelangt en daarover een eigen mening over te vormen dan figuurlijk zelf het wiel uit te vinden.

Wanneer je hebt nagedacht over dat boek kun je sneller toepassen wat je wilt en kun je je doel groot instellen.

Als je niet de juiste informatie hebt zal het veel moeilijker zijn en trager verlopen om je te verlossen van emotionele afhankelijkheid.

Als je weet hoe je huizen moet bouwen is het niet zo erg als je huis afbrandt. Hoe weet ik dat? Omdat ik weet hoe je het kunt herbouwen.  Net zoals ik weet hoe je je leven een nieuwe start kunt geven. Je hebt immers dan een denkkader hoe je dat doet.

Je kunt van iemand al zijn geld wegnemen van de bank, maar je kunt niet al de kennis en vaardigheden uit iemands hoofd wegnemen.

Zo ook kun je als je weet wat het probleem is, een oplossing vinden.

Leren stap per stap jezelf te ontwikkelen.

Als je een gebrek aan eigenwaarde hebt, weinig zelfvertrouwen, weinig eigenliefde, een laag zelfbeeld, weinig zelfrespect en geen grenzen kun je leren om dat stap voor stap aan te pakken.

Als je afschuwelijke ervaringen hebt gehad met narcisten kun je blijven tegen jezelf zeggen dat je gebroken bent en dat je niets waard bent.

Waarom heb je wel liefde in jezelf?

Hoe heb je wel uw talenten gebruikt tot nu toe? Waarom ben je wel waardevol?

Niet omdat je zoveel kennis hebt.

Niet omdat je zoveel geld hebt.

Maar omdat niemand kan bewijzen dat je niets waard bent omdat je niets hebt.

Waarom is het een leugen dat je niets waard bent als je iets niets hebt? Bijvoorbeeld om dat je geen ouders hebt.

Het zijn niet de omstandigheden die maken dat je waardevol bent, want iemand die alles heeft, heeft misschien geen karakter en kan dus nooit geen verschil maken.

Je zou verstelt staan wat wezen hebben kunnen bereiken.

  • Marilyn Monroe. …
  • John Lennon. …
  • Babe Ruth: “The Great Bambino.” …
  • Steve Jobs. …
  • Simon Bolivar. …
  • Eleanor Roosevelt. …
  • Malcolm X. …
  • Edgar Allan Poe

 

De ontgoocheling drijft je om iets te vinden binnen in jezelf die heel belangrijk is.

Als je niet krijgt wat je wilt brengt dat je er toe om naar nieuwe aspecten van je leven te kijken. Bijvoorbeeld een spiritueel aspect, een familie aspect, een fysisch aspect.

Als je zou kunnen geloven dat het leven niet zomaar tegen jou gebeurt, maar voor jou gebeurt, dan kun je in elke moeilijk situatie een voordeel zien. Zo’n inzicht kan je leven op een hoger niveau brengen.

Neem nu Saskia Van Nieuwenhove is een expert in jeugdzorg geworden ondanks of dankzij ze een instellingskind was.

Iedereen die zich weet los te rukken van een narcist en zijn leven weet te transformeren is een ervaringsdeskundige om anderen te helpen die emotioneel – psychisch – fysisch misbruik hebben ondergaan.  Maar eerst is het pijnlijk om inzicht en acceptatie te verwerven.

Je hebt niet de schuld aan de daden van de narcist, maar je bent wel verantwoordelijk voor je eigen probleem nml. je eigenwaarde te laten afhangen van de goedkeuring van iemand anders en voor het volledig wegcijferen van jezelf, voor je gebrek aan zelfrespect en grenzen en voor het onvoldoende hebben van controle posten.

Niemand heeft je verteld dat oplichters bestaan waarschijnlijk, of je hebt er geen aandacht aan besteedt.

Als je niet bewust bent van de daden van iemand is het gevaarlijk om af te gaan op de woorden van iemand.

In verschillende artikelen van mij vind je de signalen die narcisten uitzenden die bij jou een rode vlag zouden moeten doen verschijnen. Of een stop licht. Die kennis kun je nu verwerven.

Maar als je onvoldoende liefde voor jezelf hebt mag je nog zoveel kennis hebben, je bent een kwetsbare prooi voor een narcist, net zoals een gazelle een gemakkelijke prooi is voor een leeuw.

Eens je werkt aan je mensenkennis en kennis over jezelf door narcisten en emotioneel afhankelijk mensen te observeren en de conclusie trekt om te werken aan je eigenwaarde en grenzen en controle posten heb je meer weerbaarheid verworven.

Dit wil niet zeggen dat je enig schuld treft, maar wel mede-verantwoordelijkheid in een cultuur dat narcistisch is, en de volgers kweekt die niet opkomen voor zichzelf en anderen.

Dat is het eerste dat je moet doen : werken aan jezelf en jezelf opvullen met goede modellen en informatie en daar dagelijks voor zorgen dat je gevuld blijft.

Monitor jezelf om een schaal van 0 tot 10 op de vraag Waarom je waardevol bent?

10 is je vindt jezelf heel waardevol.

Je kunt je beslissingen die je neemt om meer kennis te hebben over narcisme en over jezelf als co-dependent  “accountable” maken bij iemand die je echt vertrouwt.

Je kunt daarvoor ook bij mij terecht als je regelmatig mijn artikelen liked, shared of commentaar geeft en als je een verzoek indient tot vriendschap op Facebook.

Zend mij een persoonlijke boodschap en onderschrijf mijn nieuwsbrief. Ik ga je persoonlijke ondersteuning bieden als je mijn artikels dagelijks leest en deze blog volgt.

Zul je de beslissingen die je neemt ook toepassen? Massaal toepassen ! Zul je de daad bij het woord voegen? Of zul je het pappen en nathouden?

Maak een beslissing !

Schrijf deze beslissing neer ! Met elke actie die je zal ondernemen om deze beslissing in realiteit om te zetten. Ga je daar aandacht aan besteden en luisteren naar mijn advies.

 

Anders is het zinloos dat ik je coach.

Iedereen van ons, zal in ons leven nog situaties meemaken die aanvoelen als een totaal trauma, alsof er iets van ons is weggenomen. Zoals gedumpt worden in een relatie met een narcist. Zoals partnergeweld meemaken.

De grote vraag is dan: Wat zal je daarmee doen?

Je kunt je dan terug herinneren dat je in je studenten tijd gefaald hebt op een test.

Je kunt je herinneren dat je een ontgoocheling toebracht aan je moeder of tegenover je vader.

Misschien heb je het college of een studie niet beëindigd waar je aan was begonnen.

Misschien had je al eerder een echtscheiding achter de rug.

Het feit dat je je al dikwijls een mislukkeling(e) hebt gevoeld.

Je hebt toen ook echt geprobeerd om de rest van je leven, het beste van je leven te maken.

Verschillende mensen hebben zich tegenover gedragen alsof je een mislukking bent.

Vergeet opnieuw het verleden, in die zin dat het verleden je toekomst niet zal bepalen.

Na iedere mislukking, kun je doorgaan met de rest van je leven, het beste van je leven te maken.

Het is noodzakelijk om te praten met mensen die kennis hebben van narcisten en co-dependentie.

Je kunt hier informatie zoeken en vragen stellen.

zoals Wie ben je nu werkelijk?

Je kunt een kleine kring van vrienden opbouwen die te vertrouwen zijn.

Je kunt vragen hoe een overlevende er in geslaagd is om gelukkig te zijn na misbruik.

Wat is dan noodzakelijk om te doen om te zijn wie je bent en geluk te zijn?

Hoe moet ik mezelf ontwikkelen? Wat zijn de middelen die ik nodig heb om dat te bereiken om het in de realiteit te implementeren?

Misschien ben je in een figuurlijke en letterlijke hel.

Geloof en vertrouw me. We kunnen blijven waar we staan of we kunnen de shit uit onze gedachten kloppen en lief zijn tegen onszelf en de symptomen van PTSD.

 

We kunnen blijven waar we zijn of de richting volgen van onze droom die we reeds lang in ons hart hebben doen zwijgen.

 

Richting duister of richting licht.

Je kunt uit de hel kruipen door niet op te geven, stap per stap.

Als je naar me luistert zal je leven nooit meer hetzelfde zijn.

Alle mislukkingen, alle fouten, alles dat jou gekwetst heeft is voorbij.

Heb aandacht en wees bewust, bewust dat de macht van de narcist voorbij is.

Elk gebrek is voorbij. Elk tekort is voorbij.

Je kunt leven op een hoger niveau van overvloed.

Je bent begonnen met nieuwe creatieve zaken te starten in je leven.

En daardoor ga je succes zien.

Hoe meer actie je onderneemt hoe meer succes je zult zien.

Je hebt slechts de keuze tussen opgeven en blijven doorgaan, maar wel

met de wijsheid die je hebt verworven door je nieuwe mensenkennis en zelfkennis.

Opgeven of recht staan?

Wanneer je een terugval had, of je voornemen is niet geslaagd, probeer op nieuw op een andere manier.

Waarom zou je er niet aan beginnen om je emotionele afhankelijkheid van de narcist te snijden? Waarom niet? Het is de juiste tijd.

Het jaar is bijna ten einde. Je kunt er tegen opzien dat de feestdagen er aan komen zoals zovelen. Of je kunt met gelijkgezinden contact zoeken en een nieuwe vriendschap opbouwen. Nog een paar maanden en we beginnen een nieuw jaar.

Dit is een goede tijd om je doelstellingen te bepalen, je waarden en prioriteiten te bepalen en aan je sociale en emotionele vaardigheden te werken.

Wat een goede tijd ! Maar dat is ook zo in elke vakantie periode ! Je kunt bij de pakken blijven zitten en inpakken en wegwezen.

Een goede tijd om je dromen te omarmen en een proces te starten en massaal te werken aan je persoonlijke ontwikkeling – groei – verandering.

Het is een uitsteken periode om een goed plan te schrijven voor je toekomst in de volgende 5 jaar op elk vlak. (financiën, relaties, …).

Waarom zou je nu niet beginnen? Je mag geen enkele mogelijkheid verspillen.

Luister heel goed wat een overlevende van misbruik zegt, let op, kijk goed naar deze woorden want het is belangrijk.  Er zijn 860.400 seconden in een dag.

Als je het maximum uit elke seconde en elk dag haalt zal je het leven leiden dat je wilt leiden. Je zal hebben wat je wilt hebben. En je zal zijn wat je wilt zijn.

Zonder te houden van jezelf, kun je niet jezelf zijn. Op het moment dat je volledig houdt van wie je bent zal je hebben wat iedereen wilt hebben nm geluk.

Als je houdt van wie je bent zal je doen waarvan je houdt op dat moment.

Als je plan niet overeenstemt met waarvan je houdt, kun je je plan veranderen zodat je ervan houdt, met wie je bent.

Je kunt dan meer hebben dan wat je ooit gehad hebt, omdat je meer bent geworden dan je ooit was, omdat je meer bent geworden dan wie je bent.

Als je vasthoudt aan wat je denkt wie je bent, zal je altijd hebben wat je hebt gekregen.

Je zult nog narcisten ontmoeten dan.

Maar als je bereidt bent om veranderingen te maken kunnen de komende 5 jaar van je leven volledig anders zijn dan de voorbije 5 jaar.

Als je niet verandert is de kans heel groot dat de komende 5 jaar niet veel zullen verschillen van de vorige 5 jaar.

Het is niet wat gebeurd in je leven dat je toekomst bepaalt. Het is de respons op wat er gebeurt die je toekomst bepaalt. De richting die je daarna uitgaat bepaalt waar je terecht zal komen.

Je moet een kleine wijziging nemen in de directie om op een geheel nieuwe plaats terecht te komen. Zo’n kleine wijziging kan de welgemeende complimenten zijn die je geeft aan jezelf.

Dergelijke kleine wijziging kan een dagelijks artikel lezen zijn over narcisme.

Een overeenkomstige kleine wijziging kan een dagelijkse meditatie zijn over jouw dromen.

Consistentie is daarbij belangrijk.

Weet je wat er dan gebeurt dan 2.3 of 5 jaar?

Door zo’n kleine wijzigingen verander je je leven.

Weet je wat er na 5 jaar verandert is als je elke dag 25 min een work-out doet?

Denk eens na  wat er na 5 jaar verandert is als je elke dag 25 min hebt gelezen in het domein van je droom?

Weet je wat er verandert na 5 jaar als je elke dag een artikel schrijft over wat jij belangrijk vindt?

Als je relaties niet zijn waar je wilt, kun je daaraan werken.

Indien je je rijbewijs niet hebt, kun je dat veranderen.

Je kunt een nieuwe vaardigheid aanleren, door naar een school te gaan.

Je kunt iets doen om je leven te her op bouwen na het misbruik door een narcist.

Aansluiten bij een forum, een start-to-run beginnen, een dagboek bijhouden, een yoga les volgen, mediteren enz.

Als je wilt jezelf veranderen maar veranderen van je  leven is onmogelijk, dat kun je je verwachtingen, je plan en modelveranderen.

Een grote verandering bevat meestal veranderingen op beide aspecten.

Als je je leven en je model verandert dan kun je een super leven hebben.

Iedereen van ons zullen nog moeilijke tijden doormaken.

Ook omdat het hard is om te genezen van een moeder of vader wonde.

Wat we denken dat het leven voor ons zou moeten zijn, zal niet overeenstemmen met hoe je leven werkelijk is.

Het moment dat je op on te rechte wijze dat schuld voor een probleem bij je zelf legt of bij iemand anders ga je meer pijn voelen.

Als we veranderen, kunnen we ons leven veranderen en er voor zorgen dat het overeenkomt met ons plan.

De reden waarom je niet gelukkig bent heeft niets te maken met wat je hebt of niet hebt.

De reden is omdat je leven niet is zoals jij denkt dat het zou moeten zijn.

Je hebt een bepaald idee hoe het leven zou moeten zijn dat beïnvloed werd door de emotionele afhankelijkheid van de narcist.

Kijk, ik ken mensen die met wat ze doen 10 tallen mogelijkheden hebben.

Ze werken op een plaats waar ze graag service geven, ze doen dat met liefde, ze doen dat met zelfvertrouwen en leren veel nieuwe goede mensen kennen.

Je maakt gebruik van de mogelijkheden die je krijgt en dan denk je dat je iets doet om je leven te veranderen. Maar je hebt slechts 24 uur op een dag. En ik ga dat nog dikwijls zeggen.

Elke dag is belangrijk, elk uur is belangrijk, elke minuut is belangrijk. Verlies één minuut van je leven, en je hebt veel kans dat je niet meer leeft.

De manier hoe je die 24 uur spendeert bepaalt je leven.

Als je wilt dat de toekomst voor jou verandert dat moet jij veranderen.

Je kunt niet verder leven met dat hart in je hart, je kunt niet verder leven met zoveel eenzaamheid, je kunt niet verder leven met zo weinig liefde voor jezelf, zo weinig zelfrespect en zo’n laag zelfbeeld.

Als je niet verandert zullen de volgende 6 jaar zijn zoals de vorige 6 jaar.

Je zal er nog steeds alleen voorstaan: voor de opvoeding van je kinderen, voor het betalen van je rekeningen, je zult nog niet waargemaakt hebben wat je had beloofd.

Verspil geen mogelijkheid op je weg. Denk er over na. Volg je intuïtie. Begin en werk hard voor de toepassing.

Je kunt het niet maken om de mogelijkheden tijdens een dag te verspillen.

Als je werkt aan je gezondheid zal je richting je droom evolueren.  Indien je begint met jezelf graag te zien boek je vooruitgang in hoe je je voelt in je vel.

Wanneer je  een vaardigheid leert doe je iets waardoor je progressie maakt. Om je mensenkennis en emotionele intelligentie te verhogen, om je kinderen om te voeden, kortom om iets te doen waardoor je als persoon richting droom evolueert.

Wanneer één iemand van de slachtoffers van misbruik dat kan doen, dan kunnen we dat allen doen.

Mijn laatste vraag is : Waarom nu niet beginnen?

Waarom nu niet mijn blog volgen en dagelijks lezen en er een tip uitnemen en het toepassen. Zeg me in de commentaren elke dag wat je hebt veranderd ten gevolge van het lezen van een artikel. Stuur het me in een persoonlijke boodschap op Facebook.

Elke dag worden we ouder. We hebben 1 dag minder te leven. Er is 1 dag meer in ons verleden en 1 dag minder in onze toekomst.

Je kunt blijven je oude routine volgen telkens opnieuw . Dan zal je binnen 5 jaar terug zijn waar je nu bent.

Waar zal je staan in je leven binnen 36 maanden? Het is niet omdat je hoop hebt dat er verandering komt. Als je beslist hebt om actie te voeren dan zal er verandering zijn.

Als je vasthoudt aan je huidig niveau van discipline wat zijn de gevolgen binnen 5 jaar ? Indien je in dezelfde mentale staat blijft zoals je nu bent waar zal je binnen 5 jaar staan?

Je wil wel beland zijn in een goede geconstrueerde uitkomst of een lukrake uitkomst.

En ik beloof je dat je 5 jaar verder dan nu dat je niet wil gearriveerd zijn in een lukrake toekomst.

Waar zal je zijn in 5 jaar? Begin met in de toekomst te kijken. Wat zou je willen bereiken? Waar zou je willen naar toe gaan in je leven? Wie zou je willen zijn?

Kun je geen beter beeld krijgen van de toekomst waar je wil uitkomen, het te bereiken doel? Kun je jezelf zien in dat plaatje?

Richting bepaalt waar je zult uitkomen.

Uw eindbestemming wordt niet bereikt door hoop, niet door een wens, alleen richting determineert de uitkomst.

Wanneer je de verantwoordelijkheid voor je uitkomst neemt tot in je hart en je zegt dat jij het probleem bent, en dat jij ook de oplossing bent dan bevrijdt je jezelf van de ketens, bevrijdt je jezelf van alles wat je tegenhoudt : van de narcist en zijn handlangers.

Je creëert je nieuwe leven door te zorgen dat je hongerig bent naar een betere toekomst.

Een visie kan realiteit worden, zelfs al leek ze eerst onmogelijk.

Hoe zal je het doen? Laat het me weten in de commentaren of zend me een persoonlijk bericht op mijn Facebook.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelf-diagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor educatieve doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren. Commentaar geven en delen is waarde toevoegen voor meer bewustzijn rond narcisme.

De materialen en inhoud op deze website zijn alleen bedoeld als algemene informatie. Teksten en tools zijn niet bedoeld als vervanging voor professioneel advies, diagnose of behandeling.

Gebruikers van deze website mogen niet vertrouwen op de informatie die wordt verstrekt voor hun eigen gezondheidsbehoeften. Alle specifieke vragen moeten worden voorgelegd aan uw eigen zorgverlener.

 

Johan Persyn.

 

Aanverwante teksten.

Judith Herman Trauma en herstel De gevolgen van geweld van mishandeling thuis tot politiek geweldTrauma en herstel .  De gevolgen van geweld – van mishandeling thuis tot politiek geweld.

De tijger ontwaakt traumabehandeling met lichaamsgerichte therapieDe tijger ontwaakt.  Traumabehandeling met lichaamsgerichte therapie.

Bevrijding van trauma, angst en onmacht Op weg naar gezonde autonomie en liefde, nieuwe inzichten in het werken met opstellingenBevrijding van trauma, angst en onmacht . Op weg naar gezonde autonomie en liefde, nieuwe inzichten in het werken met opstellingen.

Symbiose en autonomie Een weg uit symbiosetrauma en destructieve afhankelijkheid - Traumaopstellingen als nieuwe benaderingSymbiose en autonomie. Een weg uit symbiosetrauma en destructieve afhankelijkheid – Traumaopstellingen als nieuwe benadering.

Illusies over bevrijding uit de doolhof van destructieve emotiesIllusies over bevrijding uit de doolhof van destructieve emoties.

 

 

 

 

 

 

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde aan elkaar toe te voegen.