Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Scheiding van een narcist enkele tips & voorbereiding!

Vandaag gaan we heel diep in gaan op het onderwerp scheiding van een narcist. Zorg ervoor dat je je complete aandacht kunt vestigen,  dat je comfortabel zit om  te luisteren.

Maak dat je iets bij de hand hebt om uw eigen reacties te noteren en natuurlijk ook iets om te drinken.  Heb je de gepaste kledij aan hebt om je comfortabel te voelen?  Zorg er voor dat je niet kunt gestoord worden.  En wees bij ons.

Voorbereiden voor het scheiden van een narcist!

Maak kopieën (of maak foto’s) van alle middelen en belangrijke documenten.

Op die manier heb je een bewijs wanneer activa na jouw dossier op permanente vakanties naar exotische offshore-locaties ‘vermist’ raken.

Hier is een korte lijst van wat je moet documenteren:

Bankrekeningen

Documenten met betrekking tot onroerend goed

Hypotheken en kredietlijnen

Recente loonstrookjes

Belastingaangiften – afgelopen 3 jaar

Verzekeringsdocumentatie

Voertuigregistraties / titel Waardevol antiek / kunst / juwelenbelegging Rekeningen

Pensioenrekeningen

Geboorteakten, huwelijksakte, Paspoort

Maak dat je voldoende geld opzij hebt voor je scheiding van een narcist!

Open jouw geheime rekening bij een volledig willekeurige bank, die je geen van beiden eerder hebt gebruikt.

Je kunt instellen dat het account weinig communicatie heeft of je kunt het instellen met een geheim e-mailadres. Krijg niet eens een pinautomaat of cheques, te riskant. Vult deze account hier en daar een beetje, langzaam aan met wat geld maar consistent, elk beetje klopt.

Verkoop sieraden en luxe geschenken als dat moet. Ik raad dit met name aan voor degenen die thuis blijven en voor alle inkomsten volledig afhankelijk zijn van hun echtgenoot. Je hebt dit fonds nodig wanneer je controlerende, narcistische echtgenoot shit wordt en probeert je uit te ‘roken’ door het geld af te snijden.

En maak je geen zorgen, je kunt niet beschuldigd worden van stelen. Vertel jouw advocaat gewoon hoeveel je heeft gereserveerd en het kan worden behandeld als gemeenschappelijk eigendom bij het verdelen van activa.

Zie het als lenen. Bovendien heb je houders nodig voor advocaten en andere echtscheidingsprofessionals, zoals een echtscheidingsanalist, die ik ook ten zeerste aanbeveel!

Versterk jezelf!

Opkomen tegen je narcistische aanstaande ex-echtgenoot is een dagelijkse strijd en het eist een grote tol. Om kalm en stabiel te blijven, in het belang van jezelf en je geliefden, wees extra aardig voor jezelf.

Ik heb alles gedaan, van yoga, reiki en dagelijkse meditatie. Als je nog nooit eerder hebt bemiddeld, is NU het moment om te beginnen. De woorden en daden van een narcist kunnen de mensen op hun pad naar zelfverheerlijking en aanspraak blijvende schade toebrengen.

Laat ze je niet naar beneden halen. Wees veerkrachtig en begrijp dat hun woorden slechts ruis zijn. Het zijn verdrietige en gestoorde wezens die veel werk aan zichzelf moeten doen, zelfs meer dan jij – hun doelwit slachtoffer.

scheiding van een narcist
Wat moet je doen om te groeien?

Je verdient die behandeling niet!

Hoewel je zich slachtoffer voelt, is het belangrijk om te weten dat je nooit de schadelijke en beledigende behandeling verdiende die narcisten hebben uitgedeeld.

Het is normaal om je af te vragen hoe de charmante prins die je met liefde, genegenheid, geschenken en bewondering heeft gebombardeerd tijdens zijn ‘hofmakerij’-fase, dit samenzwerende, bedrieglijke monster is geworden waarmee je bent getrouwd?

Terugkijkend waren er vanaf het begin zeker rode vlaggen, maar die waren destijds niet overduidelijk. De slechtste schurken adverteren zelden hun kwaadwilligheid, de ‘goede’ zullen onopgemerkt blijven tot soms het te laat is, en je bent te diep – d.w.z. getrouwd met één.

Kijk eens goed in jezelf.

Vaak is het slachtoffer van een narcist vatbaar voor een mentaliteit die lijkt deze giftige relaties uit te nodigen.

Het slachtoffer van een narcist kan één of alle van deze drie kenmerken hebben: hyperactieve gehechtheid, de intense behoefte om te behagen en is een harde in zelfkritiek.

Het genezingsproces is de oplossing voor deze gebreken.

Narcisten zijn als haaien die bloed in het water ruiken.

Ze zoeken slachtoffers op waar ze gemakkelijk hun tanden in kunnen zetten. Doe het zelfwerk om ervoor te zorgen dat je nooit meer ten prooi valt aan een narcist.

Hebben ze je op de lange termijn een plezier gedaan? Levenservaringen, zelfs verschrikkelijke, dwingen ons om belangrijke lessen te leren en te groeien.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees