Scheiding van een narcist enkele tips & voorbereiding

Vandaag gaan we heel diep in gaan op het onderwerp scheiding van een narcist. Zorg ervoor dat je je complete aandacht kunt vestigen,  dat je comfortabel zit om  te luisteren.

Maak dat je iets bij de hand hebt om uw eigen reacties te noteren en natuurlijk ook iets om te drinken.  Heb je de gepaste kledij aan hebt om je comfortabel te voelen?  Zorg er voor dat je niet kunt gestoord worden.  En wees bij ons.

Voorbereiden voor het scheiden van een narcist

Maak kopieën (of maak foto’s) van alle middelen en belangrijke documenten.

Op die manier heeft u een bewijs wanneer activa na uw dossier op permanente vakanties naar exotische offshore-locaties ‘vermist’ raken.

Hier is een korte lijst van wat u moet documenteren:

Bankrekeningen

Documenten met betrekking tot onroerend goed

Hypotheken en kredietlijnen

Recente loonstrookjes

Belastingaangiften – afgelopen 3 jaar

Verzekeringsdocumentatie

Voertuigregistraties / titel Waardevol antiek / kunst / juwelenbelegging Rekeningen

Pensioenrekeningen

Geboorteakten, huwelijksakte, Paspoort

Maak dat je voldoende geld opzij hebt!

Open uw geheime rekening bij een volledig willekeurige bank, die u geen van beiden eerder hebt gebruikt.

U kunt instellen dat het account weinig communicatie heeft of u kunt het instellen met een geheim e-mailadres. Krijg niet eens een pinautomaat of cheques, te riskant. Vult deze account hier en daar een beetje, langzaam aan met wat geld maar consistent, elk beetje klopt.

Verkoop sieraden en luxe geschenken als dat moet. Ik raad dit met name aan voor degenen die thuis blijven en voor alle inkomsten volledig afhankelijk zijn van hun echtgenoot.

Je hebt dit fonds nodig wanneer je controlerende, narcistische echtgenoot shit wordt en probeert je uit te ‘roken’ door het geld af te snijden.

En maak je geen zorgen, je kunt niet beschuldigd worden van stelen. Vertel uw advocaat gewoon hoeveel u heeft gereserveerd en het kan worden behandeld als gemeenschappelijk eigendom bij het verdelen van activa.

Zie het als lenen. Bovendien heb je houders nodig voor advocaten en andere echtscheidingsprofessionals, zoals een echtscheidingsanalist, die ik ook ten zeerste aanbeveel!

Versterk jezelf!

Opkomen tegen je narcistische aanstaande ex-echtgenoot is een dagelijkse strijd en het eist een grote tol. Om kalm en stabiel te blijven, in het belang van jezelf en je geliefden, wees extra aardig voor jezelf.

Ik heb alles gedaan, van yoga, reiki en dagelijkse meditatie. Als je nog nooit eerder hebt bemiddeld, is NU het moment om te beginnen. De woorden en daden van een narcist kunnen de mensen op hun pad naar zelfverheerlijking en aanspraak blijvende schade toebrengen.

Laat ze je niet naar beneden halen. Wees veerkrachtig en begrijp dat hun woorden slechts ruis zijn. Het zijn verdrietige en gestoorde wezens die veel werk aan zichzelf moeten doen, zelfs meer dan jij – hun doelwit slachtoffer.

Je verdient die behandeling niet

Hoewel u zich misschien slachtoffer voelt, is het belangrijk om te weten dat u nooit de schadelijke en beledigende behandeling verdiende die narcisten hebben uitgedeeld.

Het is normaal om je af te vragen hoe de charmante prins die je met liefde, genegenheid, geschenken en bewondering heeft gebombardeerd tijdens zijn ‘hofmakerij’-fase, dit samenzwerende, bedrieglijke monster is geworden waarmee je bent getrouwd?

Terugkijkend waren er vanaf het begin zeker rode vlaggen, maar die waren destijds niet overduidelijk. De slechtste schurken adverteren zelden hun kwaadwilligheid, de ‘goede’ zullen onopgemerkt blijven tot soms het te laat is, en je bent te diep – d.w.z. getrouwd met één.

Kijk eens goed in jezelf.

Vaak is het slachtoffer van een narcist vatbaar voor een mentaliteit die lijkt deze giftige relaties uit te nodigen.

Het slachtoffer van een narcist kan één of alle van deze drie kenmerken hebben: hyperactieve gehechtheid, de intense behoefte om te behagen en is een harde zelfkritiek.

Het genezingsproces is de oplossing voor deze gebreken.

Narcisten zijn als haaien die bloed in het water ruiken.

Ze zoeken slachtoffers op waar ze gemakkelijk hun tanden in kunnen zetten. Doe het zelfwerk om ervoor te zorgen dat u nooit meer ten prooi valt aan een narcist.

Misschien hebben ze je op de lange termijn een plezier gedaan. Levenservaringen, zelfs verschrikkelijke, dwingen ons om belangrijke lessen te leren en te groeien.

Geef een reactie, vraag of antwoord.