Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Afhankelijkheid en verslaving aan de narcist stoppen. Hoe? Deel 2 +video

Wanneer mensen betrokken raken bij een intieme relatie met een narcist raken ze verslaafd aan de ervaringen die de narcist in hun leven inbrengt.

Het is moeilijk om een verslaving aan een sterke hersenchemie door krachtige emotionele ervaringen te doorbreken. Maar het is mogelijk en als het inzicht er is, hoeft het niet zolang te duren. De afhankelijkheid en verslaving aan de narcist kan stoppen.

Onder bepaalde omstandigheden kan transformatie heel snel plaatsgrijpen. Dat hangt van persoon tot persoon af.

Toch gaat het hier om een trauma binding. Traumabindingen met andere mensen zijn sterker dan typische menselijke banden. Traumabindingen worden gecreëerd in een narcistische relatie vanwege de goed en slechte inconsistente versterking.

Wanneer een persoon een relatie beëindigt die gehecht was zonder de toegevoegde component van trauma, is de pijn van de scheiding minder intens. De verbreking van een traumatische band vereist veel meer inspanning. Jouw wereldbeeld is veranderd.

Je vroeger gezichtspunt en zelfbeeld is in elkaar gestort. De normale evolutie is gestopt en een transformatie is nodig. Jouw wereld waar liefde en inspanning verandering zou brengen is niet meer.

Hier zijn praktische stappen om het proces van vernietiging van een afhankelijkheid en verslaving aan de narcist te beginnen:

Bepaal uw gevoelens over uw verslaving aan een narcist.

Identificeer de relatie ‘gekke cyclus’, bijvoorbeeld: anticipatie daarna ontmoeting dan een kortstondige gelukzaligheid opnieuw verwarring als gevolg vertrek tezelfdertijd verlangen uiteindelijk wanhoop.

Opmerking: dit is een voorbeeld.

Stel je eigen cyclus vast binnen jouw relatie.

Noteer wat je bereikt met je verslavingsrelatie.

Wil je daar een specifiek gevoel van verbondenheid bereiken? , een gewenst gevoel enz.) Let op de tijdelijke “fix” die je tegenkomt als je met je persoon bent en jij de redder speelt. Identificeer de “belofte” of “hoop” die u tijdelijk vervult.

Noteer de algemene obsessieve gedachten die je hebt over de persoon waaraan je verslaafd bent. Verbied je jezelf om in de waarheid of in de werkelijk te leven? Wat ontken je? Of heb je een achterwaartse projectie?

Verslavende relaties zijn fantasieën.

Je bent verliefd op wat je zou willen dat de persoon was. Dat is net omgekeerde projectie. Het slachtoffer ziet alleen het goede in de dader.

Je bent verslaafd aan de chemie van de hersenen.

De biochemie in je hersenen is gehecht “aan de anticipatie op” en traumatische binding rond de verslavende relatie met de narcist.

Omdat de verslavende relatie zo volkomen niet bevredigt, blijft er een constante staat van leegte over. Daarom dat je die tijdelijk wil opvullen met elke ontmoeting met je obsessie object hem of haar.

Wat je moet onthouden van je afhankelijkheid en verslaving aan een narcist.

  • Zich geheel onthouden van de relatie dat betekent geen contact.  Dit omvat ook tekstberichten en alle sociale media.
  • Zich onthouden van emotionele complicaties. Dit vereist onthechting. Dit wordt een moeilijk onderdeel van je persoonlijke groei. Dit vereist stilte.

De chemicaliën in de hersenen die vrijkomen bij het losmaken van een narcist, verschillen enorm van de neurotransmitters en hormonen die vrijkomen als je bij je een chaotische geliefde bent.

De belangrijkste chemische stof die vrijkomt in tijden van stress inclusief de emotionele stress is Cortisol.

Elke trigger zoals het verlies van een geliefde geeft chemicaliën vrijuit het noradrenerge systeem, waaronder de vrijlating van Cortisol en norepinephrine.

Terwijl het emotioneel verstorende heengaan van je verslavende geliefde je confronteert met jouw lege realiteit, komt je stresssysteem in een hogere versnelling. Daardoor komen stresschemicaliën vrij in je lichaam. Dat motiveert je om hier iets aan te doen! Maar je dient duidelijk ‘iets’ creatiefs te doen.

Je hebt een gewoonte patroon bij jezelf geïnstalleerd en deprogrammatie zal nodig zijn.

Een gewoonte ontstaat, een automatisch gedrag in 21 dagen. Echter, verliefdheid en seksueel genot zijn heel sterke emoties. Terwijl je vooruitloopt op op de verlichting van de stress, geeft je brein chemicaliën vrij, zoals dopamine, die een positief gevoel van anticipatie bieden.

Je bent het hunkerende deel van je verslaving binnengekomen.

Daarom is het zo belangrijk om je te focussen op je dromen. Je dient de voorwerpen die je herinneren aan de narcist weg te nemen en te vervangen door je nieuwe doelen die jouw waarden weerspiegelen. Om een verslaving kapot te maken, moet je je realiseren dat je tegen deze chemische reacties vecht. Dit betekent dat je je een tijdje niet goed zult voelen.

Maar wees gerust, als je je kunt onthouden van een reactie op je hersenchemie, kun je deze moeilijke tijden doorkomen en zul je je neurotransmittersysteem uiteindelijk tot rust komen in een staat van evenwicht.

Enkele suggesties voor wat te doen, terwijl u in deze “hunkerende cyclus” bent en de afhankelijkheid en verslaving aan de narcist wilt stoppen.

Maak contact met een vertrouw volle vriend die geestelijk gezond is. Praat met een goede vriend en laat hem of haar weten hoe je je echt voelt.

Noteer in je dagboek. “Journaling” is effectief voor de bevrijding van ongemakkelijke emoties. Schrijf op hoe je je voelt en wat je wilt. Moedig jezelf aan in je dagboek. Schrijf een lijst met alle redenen waarom uw verslavende relatie/persoon slecht voor u is.

Het is zo gemakkelijk om je te concentreren op wat je mist als je gevoelens van leegte ervaart. Immers als je je kunt concentreren op de negatieve aspecten van je verslavende relatie met de narcist, kun je jezelf omgorden met de realiteit.

De realiteit is dat iedereen negatieve en positieve eigenschappen heeft.

De negatieve eigenschap zoals geen empathie en de valse identiteit maakt dat je een relatie had met een masker. De realiteit is dat een relatie met een narcist niet leidt tot liefde, maar tot slavernij eventueel in een gouden kooi.

Vind een positieve afleiding voor de afhankelijkheid en verslaving aan de narcist

Zoek een activiteit die te maken heeft met je wensen bijvoorbeeld tuinieren, wandelen, mediteren of een andere gezonde activiteit. Stel daar specifieke doelstellingen rond zoals 8 kg afvallen in de volgende maand. Of je kunt een “start to run beginnen”. Herhaal uw doelstellingen door ze 70 × op te schrijven of door er een video over te maken.

Doe een niet-agressieve fysieke activiteit, zoals wandelen, fietsen, joggen, gewichtheffen enz. Maak positieve mantra’s en positieve affirmatie om je door de hunkering cyclus heen te helpen. Moedig jezelf aan en sta jezelf niet toe om te obsederen aan zelfvernietigende gedachten. Doorbreek de cyclus van het negatieve zelfgesprek met therapie, reiki of EFT.

Begrijp dat je niemand anders dan jezelf kunt veranderen.

Het beste wat je kunt doen om jezelf te helpen op je reis van genezing is om proactief te zijn. Daarom stel een plan op voor jouw emotionele gezondheid.

Hier zijn suggesties om u te helpen een herstelplan te maken om uw afhankelijkheid en verslaving aan de narcist te stoppen.

In de eerste plaats zal ik niet langer deelnemen aan ‘onmogelijke situaties’. Voortaan zal ik op mijn intuïtie vertrouwen. Net zo zal ik niet langer deelnemen aan “geen win” — gesprekken. Daarom neem ik mijn kracht terug. Vooral besluit ik om in mezelf te geloven.

Als ik me emotioneel onstabiel voel, zal ik contact maken met een veilig persoon, zodat ik niet focus op het object van mijn obsessie. Bovendien als ik me slecht voel bij iemand zal ik mezelf van hem of haar verwijderen. In het bijzonder zal ik niet langer elke beslissing tot een crisis maken. Met dit in gedachten zal ik één dag tegelijk leven.

Onder alle omstandigheden zal ik leren om negatieve ervaringen “opnieuw te kaderen”.

Met andere woorden, ik zal ook in alle situaties op zoek gaan naar het positieve. Tegelijkertijd zal ik leren mijn emoties te beheersen, in plaats van dat ze me onder controle hebben. In het geval ik me minder voel, zal ik medelijden hebben met mezelf en het als helend ervaren als ik huil.

Ik zal mijn gevoelens opmerken, respecteren en eren. Deze coping methoden helpen jou uw verslaving aan de narcist te doorbreken. Naast de ontwikkeling van coping vaardigheden, moet je ook de lege ruimte vullen die gecreëerd is door de verdwijning van de narcist in je leven.

Dit doe je door je leven “structuur” te geven.

Je kunt aan jouw taken beginnen door je in de start modus te plaatsen door af te tellen 5 4 3 2 1 begin. Zorg dat die endorfines door je bloedstroom stromen. Vergeet niet dat narcisten lawaai, drama en chaos bieden.

Bouw een nieuw “narcistisch vrij” leven.

Door te visualiseren hoe je de narcist uit je leven op een grotere afstand brengt. Projecteer de narcist naar achteren en kleiner in jouw fantasie. Doe activiteiten voor jezelf die je met de narcist deed. Als hij of zij deze activiteiten opwindend waren, doe dan spannende, maar veilige hobby’s voor jezelf.

Neem geen enkel gezondheidsrisico. Hou je aan je afspraken die je maakt met jezelf, maar niet als je met je zelf in overleg gaat. Wees de persoon voor jezelf die je nodig hebt. Zonder al datgene wat gaande is in uw leven, kunt u zich verveeld en leeg voelen.

Om deze situatie tegen te gaan, moet je een paar acties voor jezelf doen:

Noteer je gevoelens op in de tijden dat je je minder voelt. Schrijf alles wat opkomt zonder censuur en verbeteringen op, vooral je gevoelens. Door je gevoelens te identificeren, kun je ze beter verwerken en oplossen.

Vermijd drugsgebruik en middelenmisbruik.

Zoek een therapeut, een steungroep en/of een kerkgroep. Je kunt ook lid worden van de supportgroep.

Begin aan jezelf te werken door het trauma te genezen dat je in de relatie hebt ondergaan.

Herinner jezelf eraan dat je waarschijnlijk een complexe posttraumatische stressstoornis hebt van je ongezonde relatie.

Ik denk dat het syndroom van Stockholm een ​​belangrijke rol speelt in wat je meemaakt. De belofte was daar, en plots weer weg net zoals een wortel. Je bleef volgen, probeerde het te vangen; maar het was een illusie.

Je had cognitieve dissonantie, het onvermogen om je oorspronkelijke geloof over een persoon te veranderen wanneer het bewijsmateriaal veranderd is grotendeels, omdat je eerste overtuiging persoonlijk zo’n betekenis had.

Je dacht, omdat je werd opgelicht dat je eindelijk de ontbrekende schakel in je leven had gevonden. Er is niets verkeerd met uit te zien naar liefde, veiligheid, aanvaarding, enz. Natuurlijk, het tegengif leert liefde, veiligheid, aanvaarding, aan jezelf te geven.

Kinderen van de narcist.

Voor de kinderen van narcist die meestal aan ouderverstoting lijden, het is erg dat ze zo geconditioneerd worden als een weerloos kind, en ik veronderstel dat het nog moeilijker is om daarvan te genezen. Maar als voorbeeld, je kunt niet zeggen dat de pijn van iemand die door een groep wordt verkracht, “erger” is dan de pijn van iemand die door een persoon is verkracht.

Beide slachtoffers zijn zwaar gepijnigd en de pijn van verslaving en misbruik door een narcistische partner of ouder is geen geringe zaak. Maar het heeft weinig zin om zo’n erge zaken te vergelijken.

Het grootste verschil tussen een kind en een volwassene is niet het pijnniveau.

Een kind dat is opgegroeid in een familie van narcisten heeft niets om naar te verwijzen. Het heeft geen woorden om zijn positie te beschrijven. Je brein is ontwikkeld zonder het vermogen om zelfstandig te staan.

Je wordt de woorden die je nodig hebt om je gevoel te verduidelijken niet aangeleerd door narcistische zorgfiguren. Uiteraard is misbruik voor een kind moeilijk te verwoorden.

Stel je voor dat je zelfs het woord honger of een vermoeid gevoel niet kunt uiten of specifiëren, omdat er toch nooit naar geluisterd werd noch op ingegaan om die behoefte te vervullen en te duiden met woorden.

Je bent stof in de wind. Als volwassene die een volwassen relatie heeft met een narcist zonder ervaring met narcisme in de kindertijd of misschien had je een soort interactie zonder bewust te weten, dan heb je iets om terug te gaan als je het misbruik herlaadt.

Je brein heeft capaciteiten die je kunnen helpen om dit te analyseren, zelfs als dat tijdens het misbruik is beschadigd. Het betekent niet dat het kind-zijn eigen weg niet kan vinden, maar hij of zij moet beginnen bij bijna nul.

Ik hoop dat ik een punt heb gemaakt dat begrepen kan worden.

Je kunt verblind zijn, omdat het narcistisch gedrag onder de oppervlakte gebeurt en heel langzaam wordt toegediend. Je gaat meer zelfbewust moeten worden.

Geniet van de rest van je leven en je trouwe geliefden, zelfs al is er alleen maar 1 overgebleven. Herinner jezelf eraan dat je vrij bent en dat het leven goed is. Ik ben benieuwd naar de commentaren en je vragen. Contacteer me eventueel via Messenger of Facebook.

Ik weet dat je je afvraagt welke de eerstvolgende stap is dat je kunt zetten om los te komen. En het is goed om je dat af te vragen. Dat betekent dat je diep van binnen al een kleine verschuiving voelt. Dat moet waar zijn door dit te denken of te geloven. Dan kun je verder lezen hier.

Emotionele afhankelijkheid verdwijnt met persoonlijke ontwikkeling. video

Toxische relatie en verslaving: wat kun je doen?

Verslaving stoppen en kerntrauma

Gedachten die nodig zijn tot je je eigenwaarde beseft.

Wat doe je om van je verslaving aan de narcist los te komen?

Soorten sabotage door een narcist

knop voor alle groeitaken

Reacties

Eén reactie op “Afhankelijkheid en verslaving aan de narcist stoppen. Hoe? Deel 2 +video”

  1. Anoniem avatar
    Anoniem

    Ik wil heel graag delen dat ik al zo lang zocht naar concrete informatie over het doorbreken van dit verslavende patroon. En hoe je dan omgaat met de hunkering die er komen gaat en telkens terug komt wanneer je weer een rondje gelopen hebt. Het geeft me hoop dat het mogelijk is en handvaten zijn om aan vast te houden. Dankbaar dat ik deze website gevonden heb! En dat iemand dit aanreikt!! Dankjewel.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees