Categorieën
Co-afhankelijkheid Programma voor omgaan met narcisme video Werktuigen & tools voor veerkracht weerbaarheid zelfgenezing

Basisconcept voor een bloeiend resultaat na trauma video

Enkele gezonde stappen om jouw relatie te genezen van wederzijdse afhankelijkheid zijn: Begin eerlijk te zijn tegen jezelf en jouw partner. … Stop met negatief denken. … Vat de dingen niet persoonlijk op. … Pauzes nemen. … Overweeg counseling. … Vertrouw op ondersteuning door collega’s. … Stel grenzen.

https://narcisme.blog/wp-content/uploads/2019/08/basisconcept-voor-een-bloeiend-resultaat-na-narcisme-deel-3.mp4
NARP

Genezing van codependency

Het goede nieuws is dat codependentie een aangeleerd gedrag is, wat betekent dat het kan worden afgeleerd. Als je van je partner houdt en de relatie wilt behouden, moet je eerst en vooral jezelf genezen.

Enkele gezonde stappen om jouw relatie te genezen van codependentie zijn:

  • Begin eerlijk te zijn tegen jezelf en je partner. Dingen doen die we niet willen, is niet alleen een verspilling van tijd en energie, maar het roept ook wrok op. Dingen zeggen die we niet bedoelen, doet ons alleen pijn, omdat we dan in een leugen leven. Wees eerlijk in uw communicatie en het uiten van uw behoeften en wensen.
  • Stop met negatief denken. Betrap jezelf als je negatief begint te denken. Als u begint te denken dat u het verdient om slecht behandeld te worden, betrap uzelf dan en verander uw gedachten. Wees positief en heb hogere verwachtingen.
  • Vat dingen niet persoonlijk op. Het kost een codependent persoon veel werk om de dingen niet persoonlijk op te vatten, vooral in een intieme relatie. De ander accepteren zoals ze zijn zonder te proberen ze te repareren of te veranderen, is de eerste stap.
  • Pauzes nemen. Er is niets mis mee om een ​​pauze te nemen van je partner. Het is gezond om vriendschappen te hebben buiten uw partnerschap om. Uitgaan met vrienden brengt ons terug naar ons centrum en herinnert ons eraan wie we werkelijk zijn.
  • Overweeg counseling. Ga in gesprek met je partner. Een vertrouwenspersoon fungeert als een onbevooroordeelde derde partij. Ze kunnen wijzen op codependente neigingen en acties tussen jullie twee waarvan je je misschien niet bewust bent. Feedback kan een startpunt en richting geven. Verandering kan niet plaatsvinden als we niet veranderen.
  • Vertrouw op ondersteuning door collega’s. Anonieme medeafhankelijke personen is een 12-stappengroep vergelijkbaar met Anonieme Alcoholisten die mensen helpt die willen breken met hun codependente gedragspatronen.
  • Stel grenzen. Degenen die worstelen met codependentie hebben vaak moeite met grenzen. We weten niet waar onze behoeften beginnen of waar de ander eindigt. We gedijen vaak van schuldgevoelens en voelen ons slecht als we de ander niet op de eerste plaats zetten.

Het resultaat van te leven met een narcist.

Wat is de werkwijze volgens narcisme.blog om de meeste resultaten te hebben?

Hoe een bloeiend leven hebben na narcistisch misbruik?

Basisconcept voor een bloeiend resultaat na narcisme! Deel 2b video

Trauma en traumazorg in Europa

Basisconcepten voor een bloeiend leven na narcisme deel 2

Basisconcepten voor een bloeiend leven na narcisme deel 3

knop meer info

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren