Niet doen een narcist wil veranderen! Diagnose narcisme.

Waarom je niet als je de relatie met een narcist wil veranderen een diagnose moet stellen als niet-gekwalificeerd persoon. Deel 11

Proberen iemand van zijn diagnose narcisme te overtuigen

Een amateurdiagnostiek is wanneer een niet-gekwalificeerde persoon iemand confronteert met wie zij vermoeden dat hij lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis en deze overtuiging met hen deelt, meestal in de hoop dat deze openbaring zal helpen om de relatie of de situatie te verbeteren.

Behalve een psychiater is er eigenlijk niemand gekwalificeerd om een officiële diagnose te stellen. In de meester gevallen werkt een psychiater in een team, en zal hij of zij zelfs een tweede opinie vragen.

Zoals je weet ben ik ook niet bevoegd om een diagnose uit te spreken, maar het is niet verboden om een vermoeden uit te spreken.

27 psychiaters geven aan

de diagnose van narcist, maar ondertussen is hij al meer dan een jaar president van USA. Het is ook niet verboden om zoveel als mogelijk kennis te verspreiden over narcisme.

Wat ik volledig afkeur, en daarom dit artikel is om jouw vermoeden van narcisme bij de dader uit te spreken. Het is niet nodig om met je kennis van narcisme tegenover een narcist te pronken, die voelt zich toch al superieur.

Wellicht vat hij het nog op als een plus-punt. Daarmee maak je natuurlijk ook duidelijk dat je jezelf aan het versterken en informeren bent. Dit kan alleen maar leiden tot het opdrijven van zijn misbruikende activiteiten. Wat je echter wel kunt doen is je in stilte voorbereiden.

Opluchting: diagnose narcisme?

Het komt vaak voor dat mensen die om iemand geven die aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis lijdt, eerst over persoonlijkheidsstoornissen leren en het vreemde en angstaanjagende gedrag beginnen te begrijpen op een betere manier. Daardoor kunnen ze veel opluchting  ervaren.

Dit wordt ook wel het “gloeilamp moment” genoemd. Dit wordt soms gevolgd door de wens om deze nieuw gevonden kennis te delen met de persoon die lijdt aan de persoonlijkheidsstoornis.

De Non-PD (persoon met geen persoonlijkheidsstoornis) mag hopen dat de persoon met persoonlijkheidsstoornis ziet dat de diagnose accuraat is en aan zijn herstel begint te werken.

Dit kan goed worden ontvangen als de andere partij u heeft benaderd om hulp te vragen of zich al zorgen maakt over de gevolgen van de keuzes die zij maken.

Dan hebben ze mogelijks een venster geopend waar het op een open manier kan worden besproken, zelfs al was het maar tijdelijk in een moment van helderheid.

Maar toch raad ik aan dat dit door een therapeut wordt verteld, wanneer het slachtoffer van plan is de relatie verder te zetten.

Defensie diagnose narcisme.

Het is echter vaak het geval dat een narcist defensief wordt wanneer iemand anders suggereert dat ze een narcistische persoonlijkheidsstoornis of andere psychische aandoening kunnen hebben.

Dikwijls zijn narcisten ook meer bereidt om in therapie te gaan als ze  een depressie of een ander probleem hebben.

Het komt ook vaak voor dat ze het omdraaien en zeggen dat het het slachtoffer is die het probleem heeft of om een lijst met excuses voor hun gedrag creëren.

Dit leidt meestal tot circulaire gesprekken die tot verdere conflicten kunnen leiden.

Een ander veel voorkomend resultaat is dat de narcist instemt om hulp te krijgen. Dit maakt het onmiddellijke conflict onschadelijk, maar de follow-up kan van korte duur zijn want dat kan een truc zijn, omdat je de narcist niet zou verlaten.

Ingaan op hulp leidt vaak tot een misbruik cyclus en laat je achter met een teleurstelling.

Ondanks deze uitdagingen kan de drang om iets te zeggen overweldigend zijn en is het nog steeds gebruikelijk dat mensen dit proberen – vaak in het heetst van een conflict of als een laatste inspanning wanneer ze voelen dat ze niets te verliezen hebben.

klik op de foto

Wat kun je doen na het lezen van dit artikel over niet-gekwalificeerde diagnose?

Heb je een vraag, opmerking of een sprankelende kaart om mijn kant op te sturen?

Daar zou ik heel blij mij zijn.

Ik lees elk bericht en doe mijn  best om binnen 48 uren te reageren. Als u niets van mij hoort, betekent dit dat ik uw notitie niet heb ontvangen, dus stuur het alstublieft opnieuw.

Hoewel ik dankbaar ben voor je vrijgevigheid, hou ik zo min mogelijk van fysieke spullen.

Handgeschreven kaarten en notities worden zeer sterk op prijs gesteld. Ik lees ze allemaal. Maar ik accepteer geen fysieke geschenken of producten.

Nadat je dit artikel hebt gelezen zou ik graag van je horen. Wat was het grootste inzicht dat u mee nam van dit artikel?

In welke omstandigheden ben jij overgegaan om een diagnose te stellen? Is er een inzicht uit dit artikel dat u nu kunt omzetten naar actie?

Als je meer dan één hebt, fantastisch. Laat het me weten door hieronder een reactie achter te laten. Of als je het liever discreter hebt, zend me een persoonlijke bericht op messenger – facebook.

Onthoud, deel zoveel mogelijk details in uw antwoord. Honderden ongelooflijke zielen komen hier elke dag voor inzicht en inspiratie en uw observatie kan iemand anders helpen om een zinvolle doorbraak te bewerkstelligen.

Zelfzorg is niet zomaar een luchtig  genotzuchtig concept.

Het is een kerncomponent om je meest vrolijke, creatieve en effectieve zelf te worden. Om nog maar te zwijgen, je zult ook enorm veel geduldiger en meer aanwezig zijn met vrienden.

Als je verder aan zelfzorg doet, ga je beter in staat zijn om er voor te zorgen dat je dat doet rond waarom je geboren bent.

Zoals altijd — bedankt voor het lezen, kijken en delen.

De persoonlijke gesprekken zijn een ware voeding voor onze artikels en voor onze ziel.

Meer over narcisme

Is het misschien vitamine B12 tekort? een epidemie van verkeerde diagnoses.

klik op de foto

Zo ben ik nu eenmaal – Herziene 13e druk lastpakken, angsthazen en buitenbeentjes.

klik op de foto

Psychiatrie van diagnose tot behandeling

klik op de foto

Psychologie, een inleiding.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Meditatie: ons afscheiden van onze geest (taak)

Iedereen bedankt voor het volgen van narcisme.blog. Degenen onder jullie die dat niet hebben gedaan: als het je bevalt wat… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

Bodyscan-meditatie een methode om emoties los te laten (taak)

Dit artikel gaat over een bodyscan-meditatie. Geschatte leestijd: 6 minuten Dus eerst ga ik een beetje praten over wat het… Read More

%%footer%%