Kun jij wel begrijpen wat de behoeften van de narcist zijn?

Jij bent een ondersteuner van de narcist of geweest

Dit is meestal een echtgenoot of echtgenote van de narcist. De enabler ondersteunt de narcist in zijn grandioze groter-dan-leven persona, zijn buitengewoon gevoel van recht, en zijn houding en gedrag naar anderen toe, dit terwijl ze denken dat ze het innerlijke kind van de narcist voeden en hem zo zouden kunnen helen.

De narcist manipuleert de ondersteuner hiervoor door het meestal afwisselend aanbieden van misbruik en speciale behandeling. De ondersteuner wil altijd een aanval vermijden, terwijl hij of zij ook op zoek is naar beloningen zoals genegenheid, lof of geld

De ondersteuner is vaak in de waan dat hij of zij de enige is die echt kunnen begrijpen wat de behoeften van de narcist zijn

Ze denken dat ze contact hebben met het innerlijke kind van de narcist. De narcist blijft echter ontkennen. De narcist zit in een pantser die zijn schaamte bedekt.

Een ondersteuner is een persoon die onbewust de verslaafde helpt door het drugsprobleem te ontkennen en de verslaafde te helpen om uit de problemen te raken die door zijn verslaving worden veroorzaakt.

Meestal een partner / echtgenoot van de narcist, ondersteuners “normaliseren” en bestendigen zelfs de grootse persona van de narcist. Dankzij de ondersteuner hebben ze  een buitengewoon gevoel van recht en een hoogmoedige houding en gedrag ten opzichte van anderen door het misbruik te absorberen en er als een apologeet voor te handelen.

Ondersteuners vermijden altijd conflicten.  Ze vermijden ook aanvallen. Bovendien zoeken ze ook naar beloningen zoals genegenheid, lof, macht, geschenken of geld.

Ondersteuners kunnen zich in de waan verkeren dat zij de enigen zijn die de narcist echt kunnen begrijpen. Erger is dat ze vaak hun kinderen opofferen of tot zondebok maken om de narcist te kalmeren.

Hier zijn 10 manieren om te stoppen een ondersteuner te zijn voor een vriend of geliefde die vecht tegen een verslaving:

 1. Verwijder alle verleiding.
 2. Stimuleer of provoceer geen drugs- of alcoholgebruik op enig moment.
 3. Motiveer en ondersteun de positieve veranderingen die de persoon aan het maken is.
 4. Laat hen verantwoordelijkheid nemen voor hun dagelijks leven (financiën, werk, huur, enz.) Terwijl ze hulp bieden wanneer dingen te overweldigend worden.
 5. Help de vaardigheden en middelen te bieden die de misbruiker nodig heeft om de beste realistische versie van zichzelf te worden.

Probeer de waarheid niet te bedekken

Wees echt met hen, maar wees bereid om naar hun bekentenissen en vragen te luisteren. Houd goed in de gaten wat u zegt over uw geliefde.

Verleid hen niet over verhalen over feestvieren. Je dient ook geen herinneringen op te halen over momenten waarop je veel tijd zou aan verspillen.

Maak gematigdheid leuk zoals leuke sobere activiteiten.

Stop met het redden van de persoon elke keer als ze falen.

Falen kan echt een goede zaak zijn als je toestaat dat het werkt op een manier die de dader een waardevolle les leert.

klik op de foto

Door elke oproep met een eigen oplossing te beantwoorden, wordt deze persoon niet echt geholpen.

Straf de persoon niet voor hun daden.

Je kunt zeker onthouden dat je dient open te staan voor het luisteren naar hen.

Zorg dat je ze hoort uiten zonder dat je boos op ze wordt.

Schaam je niet voor je geliefde vanwege hun gedrag.

Vertel ze niet hoe ze je in verlegenheid hebben gebracht of je er op een of andere manier slecht hebben laten uitzien.

Het is belangrijk om stabiel en meelevend te zijn in elke ontmoedigende situatie die uw geliefde met u kan doorstaan.

Een ander belangrijk punt is dat Je schaamte tegenover je geliefde hen depressief zal maken. Er is dan veel kans dat ze zich terugtrekken. Beloon ze sporadisch met geschenken, notities en een luisterend oor.

Heb jij nog ideeën hoe je kunt stoppen met een ondersteuner te zijn? Laat het me weten! Heb je vragen? Ik antwoord graag.

Lees meer.

Het helen van je innerlijke kind jezelf bevrijden door het contact met je innerlijke kind te herstellen

Ieder van ons heeft een innerlijk kind in zich. Het blijft je hele leven bij je en onthoudt pijnlijke ervaringen die je je niet meer bewust herinnert. Als je angsten, verslavingen of vermijdingsstrategieën ontwikkelt, hangt dat meestal nauw samen met het gekwetste innerlijke kind.

Maar hoe kun je met dat kind in contact komen en het geven wat het nodig heeft?
De ervaren therapeute Susanne Hühn laat zien hoe je je kinderlijke deel kunt leren kennen en begrijpen, en hoe je daardoor bewuster en krachtiger kunt leven.

Ze beschrijft de verschillende vormen van emotionele pijn en geeft talrijke oefeningen waarmee je je innerlijke kind liefdevol en met aandacht kunt helen, zodat het zijn fantasie en zijn levensvreugde in je tot uiting kan laten komen.

Susanne Hühn is afgestudeerd levenscoach en begeleidt sinds 1986 mensen op hun weg naar gezondheid. Ze schrijft zelfhulpboeken en geeft levensbegeleiding, channelings en meditatiecursussen

Het innerlijke kind – angst loslaten angst loslaten

Angst is een heel normaal gevoel, net als blijdschap, boosheid, verdriet of liefde. Maar als de angst te veel ruimte inneemt, remt hij je denken, laat hij je irrationeel handelen of zelfs verstarren.

Veel boeken geven tips voor hoe je met je angsten kunt omgaan, maar besteden geen aandacht aan het deel dat dit gevoel veroorzaakt: het innerlijke kind. Veel van wat je als volwassene beangstigt, heeft zijn wortels in je jeugd.

Susanne Hühn laat zien hoe je met je bange kinderlijke deel in contact kunt komen en hem zijn veiligheid kunt teruggeven. Het innerlijke kind is je meest kwetsbare deel.

Als je het negeert, bepaalt het je – en als je het liefdevol op de arm neemt, ontwikkel je zelfcompassie. De oefeningen en meditaties in dit boek helpen je om je onverwerkte jeugdervaringen die nog steeds invloed hebben te genezen.

Susanne Hühn is opgeleid tot levenscoach en holistisch psychotherapeut. Sinds 1986 begeleidt zij mensen in hun helingsprocessen.

Over liefde en loslaten de levenscrisis als spirituele doorbraak

Jan Geurtz – Over liefde en loslaten
Over liefde en loslaten is een persoonlijke gids op je spirituele zoektocht naar de essentie van het bestaan. Van Geurtz verschenen eerder de bestsellers De opluchting, de verslaving voorbij, het einde van de opvoeding, verslaafd aan de liefde, verslaafd aan denken, bevrijd door liefde en Vrij van gedachten.

Doorgaans reageert ons ego op een levenscrisis met weerstand en veel pijnlijke gedachten. Daardoor maken we ons leven extra ellendig en uitzichtloos. In Over liefde en loslaten laat Jan Geurtz zien dat bijvoorbeeld een relatiecrisis, en elke pijnlijke emotie die we dan ervaren, in wezen een opening is naar spirituele groei.

Door korte praktische instructies wordt getoond hoe we de sprong kunnen maken vanuit ego’s beknellende gedachten en emoties naar ruime open liefdevolle staat van zijn.

Hierdoor veranderen pijnlijke emoties zoals eenzaamheid, frustratie of angst in toegangsdeuren naar wat in het boeddhisme de ‘boeddha-natuur’ genoemd wordt en in Advaita de ‘non-duale essentie’, een natuurlijke staat die vrij is van lijden.

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • communicatie
 • communicatie met de narcist
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • werktuigen voor veerkracht weerbaarheid hulpeloosheid

Narcisten gebruiken apps om te bedriegen, je kunt hen ontdekken.

Zovelen die met een giftige narcist of psychopaat zijn uitgegaan of leven, hebben de triangulatie en het bedrog meegemaakt en… Read More

 • alleenstaande ouder
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • zelfgenezing
 • zelfliefde

Als onze relatiepartners niet groeien helpt het ons niet.

Er is ons een idee over relaties verkocht dat niet in ieders relatiecontainer past.​​Nu ik officieel gepensioneerd in mijn leven… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

%%footer%%