narcisme.blog

Ik heb dit aan nog nooit iemand eerder verteld.

Als de persoon van je houdt, je geliefde, dan zal hij of zij zeggen dat het voor geen enkele reden is, niet alleen omdat hij of zij een gunst nodig heeft of omdat het voelt alsof het het juiste ding is om te zeggen.

Kijk of de persoon zich in liefde voor je opent.

Als uw geliefde van je houdt,  dan zal ze/hij zich openstellen voor u en u vertellen wat ze denken, voelen, hun angst en verlangen naar jou.

Wanneer ze zich opent over haar jeugd, de grootste spijtige gebeurtenissen, de meest pijnlijke momenten, of de meest romantische dromen voor de toekomst, dan is het waarschijnlijk dat ze van je houdt, omdat ze zo comfortabel zijn dit jou te vertellen.

Als de geliefde persoon aan u vertelt: “ik heb nog nooit dit aan iemand eerder verteld  …”dan is er een goede kans dat hij of zij je liefheeft en je vertrouwt.

Kijk of je geliefde je vertelt hoeveel ze je mist als je niet bij elkaar bent.

Als u en uw geliefde niet bij elkaar bent, maar ze sms die je nog, belt u,
of stuurt je een e-mail om je te laten weten hoeveel ze je mist, dan betekent dit dat ze haar leven niet meer kan voorstellen zonder jou.

Als je op een drie weken durende vakantie bent  en niet één woord van je geliefde hoort, dan kan het geen liefde zijn.
Nu moeten ze je niet voortdurend te bellen om je te laten weten  dat ze je missen

Echt bruikbare suggesties.

Lees Meer.

Verslaafd aan liefde. De weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties.

In “Verslaafd aan Liefde” toont Jan Geurtz dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing. Die proberen we te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesrelatie.

Maar dat werkt averechts: het versterkt juist die diepgaande onzekerheid en afhankelijkheid. Zo ontstaat er een verslaving aan liefde en erkenning, en aan de veiligheid van een relatie.

De meeste liefdesrelaties lopen daardoor na een tijdje op de klippen.

Soms nog erger. Ze verzanden in een gezapig samenzijn zonder veel ruimte voor groei en geluk.

Met humor en praktische voorbeelden wordt een uitweg getoond uit deze vicieuze cirkel. Eenmaal ontdaan van zelf-afwijzing blijken al onze pijnlijke emoties en diepe verlangens naar liefde en seks niet langer een obstakel, maar juist de toegangspoort naar een staat van zijn die volledig vrij is van beknelling en afhankelijkheid, en die — met of zonder relatie — vervuld is van liefde en helderheid.

Jan Geurtz is ook bekend van ‘De verslaving voorbij’ en ‘Het einde van de opvoeding’.

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!