Narcisten en narcistische mensen houden van niets meer dan verjaardagen, feestdagen en speciale gelegenheden  waar ze de mensen kunnen ruïneren.

Waarom?

Omdat de PTSS flashbacks die ze veroorzaken voor de prooien (hun uitverkoren zondebokken, hun slachtoffers) die ze op zo’n feest ontmoeten, hen haast garandeert dat ze er zullen bereiken waarin ze goed in zijn.

“Hen aan de pijn doen herinneren dat ze een tijdje werden misbruikt door hen.”

Mensen die opgroeien in huizen die door narcisten, sociopathen, of giftige ouders zijn opgegroeid zijn zich het meest acuut bewust van het feit dat misbruik een seizoensgebonden fenomeen is en zich dus concentreert tijdens vakantieperiodes

Je weet wat het betekent – wanneer een persoon zegt dat ze het gevoel hebben dat het niet uitmaakt hoe hard ze ook proberen om de toxische persoon te behagen,  dat ze niet kunnen vermijden dat hij die gelegenheid zal misbruiken.

Zo’n persoon kan voortdurend gaan klagen of iets meer sinister doen om de sfeer te ruïneren tijdens een vakantie of een feestelijke gelegenheid. Dat kan gebeuren op een graduatie viering of een verjaardagsfeest door de aanwezigheid van de narcist zullen de slachtoffers opnieuw te pijn voelen.

Het ideaal voor zo’n persoonlijkheid is als hij wordt uitgenodigd, nadat hij het heeft geëist en dat hij kan komen naar dat feest om het te saboteren en vervolgens de gastheer en de sommige feestgangers kan belachelijk maken met hatelijkheden.

Het is dom. Het is saai. En het is een totale verspilling van tijd en energie – dit streven om een narcistische persoon te behagen door een middenweg te zoeken met een narcistisch familielid. Ze doen dat uit naïviteit en vriendelijkheid.

De gastheer die een uitnodiging verstuurt aan een persoon waarvan ze weten dat die moeilijk zal doen, of waarvan het onmogelijk is om hem tevreden te stellen  weet dat er van de situatie zal misbruik gemaakt worden.

Vergis je niet het slachtoffer gaat akkoord om het slachtoffer te worden maar de reden daarvoor is niet co-afhankelijkheid of masochisme, in het geval van kinderen opgegroeid in giftige families.

Mensen die een grote empathie hebben voor anderen begrijpen dat iemand met een narcistische persoonlijkheid in de familie en op sociale bijeenkomste zich heel eenzaam voelen.

Snap je?

Het is zo simpel.

 

Het is totaal fout door sociale bewogenheid de deur open te zetten voor misbruik.

De trauma is niet weinig. Herhaaldelijk slachtoffer zijn is de nummer één bron van stress-gerelateerde ziekten zoals hoge bloeddruk, beroerte, infecties, spijsverteringsproblemen, chronische vermoeidheid verschijnselen, slopende migraine, en uiteindelijk de dood door kanker.

Wie een kind leert om anderen te behandelen zoals zij behandeld willen worden zet de deur open voor narcisten. In plaats daarvan om kinderen te leren om anderen te behandelen als de andere wensen of vereisen dat ze worden behandeld.

Als een ratelslang vraagt ​​om uitgenodigd te worden naar een verjaardagsfeestje voor kinderen, is het hoogst onwaarschijnlijk dat een intelligent gastheer zou zich schuldig voelen en zeggen oke.

Het is ook onwaarschijnlijk dat de ratelslang – eenmaal op dat feestje zijn giftanden niet zou zetten in een lekkere brok.

Helaas, is dit dikwijls precies de les die ouders per ongeluk leren aan hun beïnvloedbare jonge kinderen.

Ze gaan niet zeggen, pas maar op voor die en die want die is anti-sociaal.

Op die manier worden kinderen gedwongen misbruik te tolereren van familieleden/ en vrienden  en te zien hoe hun ouders tot slachtoffer vervallen die dat verdragen.

Het tolereren van misbruik wordt aangeleerd door schaamte te voelen wanneer ze opkomen voor zichzelf, immers de ouders doen dat ook niet.

Daarom worstelen zoveel volwassen kinderen van narcisten om een zeer laag contact te hebben of om over te gaan tot geen contact.

 

Ze voelen een schande bij de gedachte dat ze iemand zouden uitsluiten uit hun sociale kring.

Personen met een persoonlijkheidsstoornis hebben geen emotionele pijn of eenzaamheid op dezelfde manier als anderen.

Het begrijpen van narcisme is dan ook de sleutel tot het loslaten van schuldgevoelens en niet verward te zijn als je hen op een andere manier behandelt.

Een strategie die nuttig kan zijn bij het omgaan met een vervelende persoon op feestdagen is om het feestje te plannen zonder die persoon uit te nodigen, en zonder het verbergen van wanneer dat evenement plaatsvindt maar voor die persoon een alternatief feestje op een andere datum te geven waar je alleen tijd door brengt met de giftige persoon.

 

Bijvoorbeeld…

Kerstmis thuis vieren met uw ‘goede’ familie, en de anderen de dagen daarna.

Plan je privé vakantie op die feestdagen, zodat je ze niet moet uitnodigen of kunt verwachten in de feestperiodes.

Je kunt ook een reisje plannen op je verjaardag, zo vermijd je telefoontjes en het lezen van emails in die periodes. Je kunt dan ook sociale media activiteiten vermijden.

Je kunt ook aparte feestjes houden voor de kinderen zodat de ambetanterik, de griezelige persoon niet moet verdragen worden en minstens hun feestje niet bederft.

Geef nooit aan een narcist de taak of toelating om foto’s of video te nemen van het evenement.

Maar het beste advies dat ik je kan geven over hoe om te gaan met giftige mensen die graag je vakantie verpesten is laat het je partner weten welk persoon in de gaten moet worden gehouden en welke personen mogelijk als zondebok kunnen dienen, zodat hij/zij een emotionele en psychologische redder in nood kan zijn.

Als die persoon kan neutraal zijn en beschermend kan hij mogelijke triggers voorkomen.

Als een narcist een situatie misbruikt door te provoceren en uit te dagen kan hij/ zij daar in tussen komen zodat het voor het slachtoffer volledig verandert.

 

Meestal maken narcisten een slachtoffer in het geheim.

Hij intimideert ze in stilte en pest ze in stilte. Zodat het slachtoffer gaat vluchten.

De narcist kan opmerkingen maken die verwijzen naar vroegere misbruik incidenten die alleen het slachtoffer kent.

Dat kan een trigger zijn voor een PTSd reactie.

Doordat de narcist daarop ingaat wordt het slachtoffer opnieuw getraumatiseerd.

De ernst van het misbruik in het verleden wordt verbonden met dit nieuwe misbruik .

De dader kan dan onschuld veinzen en zich zelf bevredigen door te handelen op een sadistische manier.

Als het slachtoffer niet in staat is te ontsnappen zal het slachtoffer zich machteloos en hulpeloos voelen en lijden aan een giftige schaamte.

Het feit dat zo’n dader werd uitgenodigd, zegt aan de andere gasten dat dit nooit een koud en vreselijk persoon kan zijn.

Als het slachtoffer dan weigert om zich te laten misbruiken voelt hij/zij schuld en schaamte. Het is die schaamte en schuld die het mogelijk maakt dat giftige mensen familiale macht en controle kunnen uitoefenen.

Bijna iedereen laat ‘gaslighting’ ethiek toe ongeacht welke cultuur.

Het is daarom een misvatting dat als we giftige mensen uitsluiten dat we dan op één of andere manier egoïstische, egocentrisch, wreed zijn, onvolwassen of onbeschoft.

Het instellen van gezonde grenzen en de toepassing daar van eisen en dat ze met respect worden behandeld is niet egoïstisch. Het is zelfs erg praktisch.

Logeren bij of rond misbruikers veroorzaakt psychische schade aan allen die interactie met hen hebben.

Of misbruik is openlijke of verkapte maakt weinig uit.

Elke persoon die in staat is om psychologisch misbruik te plegen tijdens een verjaardag door die verjaardag te saboteren kan erg vernietigend werken. 

De persoon die observeert naar het verloop van het feest kan een mentale notitie maken van verdachte reacties en na het evenement de situatie bespreken met een slachtoffer. Op die manier voelt het slachtoffer zich gewaardeerd en kan haar/zijn zelfrespect terug groeien.

Het uitzoeken van het spel dat de narcist speelt met de hulp van andere mensen kan ongelooflijk psychologisch bevrijden.

Het samen werken met vrienden kan een ah-ha moment zijn waarop de slachtoffers beseffen dat ze tot zwarte schapen werden gemaakt en de uitverkoren zondebok waren.

Misschien als je nog maar net leest over narcisten bent u nog niet op de hoogte dat narcisten bijna overal, ongeacht welke cultuur of land, seizonsgebonden feesten gebruiken om ze te ruineren.

Na het bijwonen van een feest geven door een toxische familie zal je nog maar weinig energie over hebben.

Voor narcistische persoonlijkheden zijn feestdagen en verjaardagen energie wedstrijden.

Ze kunnen er in ideale omstandigheden sociale chaos scheppen.

Ze weten dat het daar moeilijk is om hem te doen stoppen. Als ze een slachtoffer hebben kunnen ze er snel reageren.  Die persoon gaat dan emotioneel reageren, en zal zich levenslang daar elk jaar weer aan herinnerd worden.

Maar ook de datum is belangrijk bijvoorbeeld Kerstdag, Pasen enz want op die dag zal het slachtoffer telkens opnieuw aan herinnerd worden.

 

Dat is trouwens het doel van de narcist, het maximale effect op het slachtoffer met een minimale inspanning.

Bijvoorbeeld uw kerstfeest verpesten met een ruzie maakt het ook nog erger omdat je dan verondersteld wordt vrede te hebben. De symboliek van het feest speelt ook een rol.

Het is regelrechte jaloezie als een narcist een verjaardag van een persoon verpesten.

Hoe meer narcistisch en anti-sociaal ze zijn, hoe meer waarschijnlijk het is dat een misbruiker zal pogingen ondernemen om de verjaardag te saboteren van zijn slachtoffer.

Narcisten dringen aan om aanwezig te zijn op zo’n familie feesten om hun eigen naam in de schijnwerpers te houden.

Pedofiele misbruikers zullen op zo’n feesten graag foto’s maken in onhandige poses.

Narcisten zullen er gebruik van maken als een mogelijkheid om in competitie te gaan bijvoorbeeld door hun rijkdom of intelligentie te etaleren.

Narcisten zullen ook graag de buitenkant van hun huis versieren om hun naam in de spotlight krijgen.

Narcistische gastheren zullen de stijl en voorkeuren van beroemdheden copiëren.

Dit zijn dan ook enkele bijkomende signalen dat je met een narcist te doen hebt.

Heb je behoefte aan een gesprek? Neem dan contact op via Facebook.

Kan ik een antwoord krijgen op de vraag of je ooit een relatie gehad hebt met een narcist?

Als je dat wenst en uzelf er door geen gevaar loopt, laat ons iets daarover weten in de commentaar sectie hieronder. Dat is een geweldige manier om elkaar te helpen in deze gemeenschap. Maar als u verkiest dat te delen met mij persoonlijk kan je dat als je me bevriendt op Facebook en een persoonlijk bericht stuurt. Ik ga dan in op al je vragen. Het is geen therapie of coaching sessie,  gewoon luisteren naar je verhaal en zien of we daar klaarheid kunnen in krijgen.

Ook als je genoten hebt van deze inhoud, en u wilt voorkomen dat deze narcistische personen je leven gaan domineren, dan zorgen we er voor dat je goede vrienden gaat maken. Zet dan de stap om mijn facebook pagina te liken.

We zullen jou een ton aan verbazingwekkende middelen aan reiken die u zullen helpen u door elke fase van herstel van misbruik door een narcist  kunnen helpen. Iedereen wenst uiteindelijk te bouwen aan een warme gezellige thuis.

Gelieve mij niet te contacteren als je geen inlevingsvermogen hebt.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelf-diagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor educatieve doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

De standpunten zijn Johan Persyn zijn niet noodzakelijkerwijs die van wetenschappelijk America en Europa.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Johan Persyn

Aanverwante teksten

Mentaal Kapitaal (E-boek – ePub formaat) EBOOK Versterk je mentale veerkracht en vermijd burn-out

Mentale veerkracht voor professionals de formule voor meer plezier, meer energie en betere prestaties

De cirkel is rond EBOOK mijn lessen over leven, liefde, geluk en veerkracht

De wetten van vallen en opstaan veerkracht voor verandering

Help jezelf het geheim van innerlijke moed en veerkracht

Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen DSM-5, diagnostiek, cognitieve gedragstherapie en therapeutische relatie

 

Print Friendly, PDF & Email
Advertisements

Wat betekent deze tekst voor U?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.