Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoe vermijdt u dat uw feest door giftige mensen wordt kapot gemaakt?

Als je te maken hebt met giftige mensen in je familie dan is dit artikel zeker voor jou.

Narcisten en narcistische mensen houden van niets meer dan verjaardagen, feestdagen en speciale gelegenheden  waar ze de mensen kunnen ruïneren.

Waarom? Omdat de PTSS-flashbacks die ze veroorzaken voor de prooien, namelijk hun uitverkoren zondebokken, hun slachtoffers die ze op zo’n feest ontmoeten, hen haast garandeert dat ze zullen bereiken waarin ze goed in zijn. “Hen aan de pijn doen herinneren dat ze een tijdje werden misbruikt door de narcist.”

Mensen die opgroeien in huizen die door narcisten, sociopaten, of giftige ouders worden bewoond zijn zich het directst van bewust van het feit dat misbruik een seizoensgebonden fenomeen is en zich dus concentreert tijdens vakantieperiodes en feestdagen.

Je weet wat het betekent wanneer een persoon zegt dat ze het gevoel hebben dat het niet uitmaakt hoe hard ze ook proberen om de toxische persoon te behagen. Dat ze niet kunnen vermijden dat de narcist(e) die gelegenheid zal misbruiken.

Zo’n persoon kan voortdurend gaan klagen of iets meer sinister doen om de sfeer te ruïneren tijdens een vakantie of een feestelijke gelegenheid. Dat kan gebeuren op een diploma-uitreiking of een verjaardagsfeest. Door de aanwezigheid van de narcist zullen de slachtoffers opnieuw de pijn voelen.

Het ideaal voor zo’n persoonlijkheid is als hij of zij wordt uitgenodigd, nadat hij of zij het heeft geëist en dat narcist(e) kan komen naar dat feest om het te saboteren. Vervolgens zal de narcist(e) de gastheer en sommige feestgangers belachelijk maken met hatelijkheden.

Streven om een narcistische persoon te behagen door een middenweg te zoeken.

Het is dom. Het is saai. En het is een totale verspilling van tijd en energie. Ze doen dat uit naïviteit en vriendelijkheid. De gastheer die een uitnodiging verstuurt aan een persoon waarvan ze weten dat die moeilijk zal doen, of waarvan het onmogelijk is om hem tevreden te stellen weet dat er van de situatie zal misbruik gemaakt worden.

Vergis je niet. Het slachtoffer gaat akkoord om het slachtoffer te worden. Echter, de reden daarvoor is niet co-afhankelijkheid of masochisme. Maar zeker is het geen masochisme in het geval van kinderen opgegroeid in giftige families.

Mensen die een grote empathie hebben voor anderen begrijpen dat iemand met een narcistische persoonlijkheid in de familie zich eenzaam voelen. Narcisten voelen zich ook eenzaam op sociale bijeenkomsten. Snap je? Het is zo simpel.

Het is totaal fout door sociale bewogenheid de deur open te zetten voor misbruik.

Het trauma is niet weinig. Herhaaldelijk slachtoffer zijn is de nummer één bron van stressgerelateerde ziekten zoals hoge bloeddruk, beroerte, infecties, spijsverteringsproblemen, chronische vermoeidheid, verschijnselen, slopende migraine, en uiteindelijk de dood door kanker.

Wie een kind leert om anderen te behandelen zoals zij behandeld willen worden zet de deur open voor narcisten.

In plaats daarvan om kinderen te leren om anderen te behandelen zoals de andere wensen of vereisen dat ze zelf worden behandeld.

Als een ratelslang vraagt ​​om uitgenodigd te worden naar een verjaardagsfeestje voor kinderen, is het hoogst onwaarschijnlijk dat een intelligente gastheer zich zou schuldig voelen en zeggen dat is OK. Het is ook onwaarschijnlijk dat de ratelslang – eenmaal op dat feestje zijn giftanden niet zou zetten in een lekkere brok. Helaas, is dit dikwijls precies de les die ouders per ongeluk leren aan hun beïnvloedbare jonge kinderen.

Ze gaan niet zeggen, pas maar op voor die giftige mensen, want die is anti-sociaal.

Op die manier worden kinderen gedwongen misbruik te tolereren van familieleden en vrienden. Die kinderen zien hoe hun ouders tot slachtoffer vervallen die dat verdragen. Het tolereren van misbruik wordt aangeleerd door schaamte te voelen wanneer ze opkomen voor zichzelf, namelijk de ouders doen dat ook niet. Daarom worstelen zoveel volwassen kinderen van narcisten om een laag contact te hebben of om over te gaan tot geen contact.

Ze voelen een schande bij de gedachte dat ze iemand zouden uitsluiten uit hun sociale kring.

Personen met een persoonlijkheidsstoornis hebben geen emotionele pijn of eenzaamheid op dezelfde manier als anderen. Het begrijpen van narcisme is dan ook de sleutel tot het loslaten van schuldgevoelens. Door het begrijpen van narcisme ga je niet verward zijn als je hen op een andere manier behandelt.

Een strategie die nuttig kan zijn bij het omgaan met een vervelende persoon op feestdagen is om het feestje te plannen zonder die persoon uit te nodigen, en zonder het verbergen van wanneer dat evenement plaatsvindt. Maar je kunt voor die persoon een alternatief feestje op een andere datum geven waar je alleen tijd door brengt met de giftige persoon.

Kerstmis thuis vieren met uw ‘goede’ familie, en de anderen de dagen daarna.

Plan je privévakantie op die feestdagen, zodat je ze niet moet uitnodigen of kunt verwachten in de feestperiodes.

Je kunt ook een reisje plannen op je verjaardag. Zo vermijd je telefoontjes en het lezen van mails in die periodes. Daarbij kun je dan ook sociale – media-activiteiten vermijden.

Bovendien is ook een aparte feestjes houden voor de kinderen leuk, zodat de ambetanterik, de griezelige persoon niet moet verdragen worden en minstens hun feestje niet bederft.

Geef nooit aan een narcist de taak of toelating om foto’s of video te nemen van het evenement.

Een emotionele en psychologische redder.

Maar het beste advies dat ik je kan geven over hoe om te gaan met giftige mensen die graag je vakantie verpesten is laat het je partner weten welk persoon in de gaten moet worden gehouden. Laat je partner weten welke personen als zondebok kunnen dienen, zodat hij of zij een emotionele en psychologische redder in nood kan zijn.

Als die persoon neutraal kan zijn en beschermend kan hij of zij mogelijke triggers voorkomen.

Als een narcist een situatie misbruikt door te provoceren en uit te dagen kan hij of zij daar intussen komen, zodat het voor het slachtoffer volledig verandert.

Meestal maken giftige mensen een slachtoffer in het geheim.

De narcist(e) intimideert ze in stilte en pest ze in stilte. Zodat het slachtoffer gaat vluchten. De narcist(e) kan opmerkingen maken die verwijzen naar vroegere misbruik gebeurtenissen die alleen het slachtoffer kent. Dat kan een trigger zijn voor een PTSD-reactie.

Doordat de narcist daarop ingaat, wordt het slachtoffer opnieuw getraumatiseerd. De ernst van het misbruik in het verleden wordt verbonden met dit nieuwe misbruik. De dader kan dan onschuld veinzen en zichzelf bevredigen door te handelen op een sadistische manier.

Als het slachtoffer niet in staat is te ontsnappen zal het slachtoffer zich machteloos en hulpeloos voelen en lijden aan een giftige schaamte.

Het feit dat zo’n dader werd uitgenodigd, zegt aan de andere gasten dat dit nooit een koud en vreselijk persoon kan zijn.

Als het slachtoffer dan weigert om zich te laten misbruiken voelt hij of zij schuld en schaamte. Het is die schaamte en schuld die het mogelijk maakt dat giftige mensen familiale macht en controle kunnen uitoefenen. Bijna iedereen laat ‘gaslighting‘ ethiek toe, het maakt niet uit welke cultuur.

Het is daarom een misvatting dat als we giftige mensen uitsluiten dat we dan op één of andere manier egoïstische, egocentrisch, wreed zijn, onvolwassen of onbeschoft. Het instellen van gezonde grenzen en de toepassing daar van eisen en dat ze met respect worden behandeld is niet egoïstisch. Het is zelfs praktisch.

Logeren bij of rond misbruikers veroorzaakt psychische schade aan allen die interactie met hen hebben. Of misbruik is openlijke of verkapte maakt weinig uit.

Elke persoon die in staat is om psychologisch misbruik te plegen tijdens een verjaardag door die verjaardag te saboteren kan erg vernietigend werken. 

De persoon die observeert tijdens het verloop van het feest kan een mentale notitie maken van verdachte reacties en na het evenement de situatie bespreken met een slachtoffer. Op die manier voelt het slachtoffer zich gewaardeerd en kan haar of zijn zelfrespect terug groeien.

Het uitzoeken van het spel dat de narcist speelt met de hulp van andere mensen kan ongelooflijk psychologisch bevrijden.

Het samenwerken met vrienden kan een aha-moment zijn waarop de slachtoffers beseffen dat ze tot zwarte schapen zijn. Slachtoffers beseffen dat ze de uitverkoren zondebok waren.

Als je net leest over narcisten bent u nog niet op de hoogte dat narcisten bijna overal, het maakt niet uit welke cultuur of land, seizoensgebonden feesten gebruiken om ze te ruïneren. Na het bijwonen van een feest gegeven door een toxische familie zul je je weinig energie over hebben.

Voor narcistische persoonlijkheden zijn feestdagen en verjaardagen energie wedstrijden.

Ze kunnen er in ideale omstandigheden sociale chaos scheppen. Ze weten dat het daar moeilijk is om hem te doen stoppen. Als ze een slachtoffer hebben kunnen ze er snel reageren. Die persoon gaat dan emotioneel reageren, en zal zich levenslang daar elk jaar weer aan herinnerd worden.

Maar ook de datum is belangrijk.  Bijvoorbeeld Kerstdag, Pasen enz. Immers op die belangrijke dag zal het slachtoffer zich telkens opnieuw herinneren wat er die dag gebeurde in het verleden. (daarom dat het zo belangrijk is een paar jaar single te blijven na misbruik door de narcist, zodat je de pijn van die herinneringen kunt verwerken, en geen invloed meer heeft op eventueel een nieuwe relatie)

Dat is trouwens het doel van giftige mensen, het maximale effect op het slachtoffer met een minimale inspanning.

Bijvoorbeeld uw kerstfeest verpesten met een ruzie. Dat maakt het ook nog erger. Je veronderstelt vrede te hebben op kerstdag.  De symboliek van het feest speelt ook een rol.

Het is regelrechte jaloezie als een narcist een verjaardag van een persoon verpest.

Hoe meer narcistisch en anti-sociaal ze zijn, hoe meer waarschijnlijk het is dat een misbruiker zal pogingen ondernemen om de verjaardag te saboteren van zijn slachtoffer.

Narcisten dringen aan om aanwezig te zijn op zo’n familiefeesten om hun eigen naam in de schijnwerpers te houden.

Pedofiele misbruikers zullen op zo’n feesten graag foto’s maken in onhandige poses.

Narcisten zullen er gebruik van maken als een mogelijkheid om in competitie te gaan.  Bijvoorbeeld kunnen narcisten competitie veroorzaken door hun rijkdom of intelligentie te etaleren. Narcisten zullen ook graag de buitenkant van hun huis versieren om hun naam in de spotlight krijgen.

Narcistische gastheren zullen de stijl en voorkeuren van beroemdheden kopiëren. Dit zijn dan ook enkele bijkomende signalen dat je met een narcist te doen hebt. Heb je behoefte aan een gesprek? Neem dan contact op via Facebook.

https://videos.files.wordpress.com/5qXLH4bl/enkele_zinnen_die_je_helpen_tijdens_onderhandelen_met_een_narcist.mp4

Klaar voor de volgende stap in uw strijd tegen giftige mensen? Klik dan hier.

Weet alsjeblieft dat ik voor je op kom. Net als ik en zoveel anderen in deze gemeenschap, verdien je de beste levens- en vakantietijden en nog veel meer.

Zovelen van ons vreesden en haatten feestelijke tijden als mensen die narcistisch werden misbruikt, maar ik beloof je in de toekomst of je nu single bent of een partner hebt, je zult meer van je vakantieperioden en — festiviteiten genieten.

Jij kunt genieten meer dan je ooit als je voorbij deze rotzooi langs bent gekomen. En je leven zal gevuld zijn met het genieten van vieringen met hele, mooie en gezonde mensen die om elkaar geven en echt contact maken.

We staan ​​voor je klaar om je te helpen wanneer je je aanmeldt om hulp te krijgen om te helen.

Dus, om dieper te gaan dan mijn blogs, zodat je dit niveau van ondersteuning kunt krijgen kun je je zoeken met de zoekfunctie naar innerlijk proces en werkwijze.

En het mooie is dat je mogelijk tijd hebt om je echt te hechten aan je genezing.

En deel dit alsjeblieft met iedereen waarvan je weet dat ze hulp nodig heeft bij een narcist in de vakantietijd.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig advertentievrij en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Voorbereiding feestdagen: je losmaken van de narcist

Workshop: Zorgt een misbruiker voor chaos gedurende de feestdagen?

Groeitaken voor traumaherstel

Slachtofferschap een sterk gevoel gedurende de feestdagen

Hoe kunt u uw verstand houden in de toxische feestende familie?

Wat doe je als je vastzit in de cyclus van een giftige relatie?

alle blogs op narcisme.blog over communicatie

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees