Hoe vermijdt u dat uw feest door giftige mensen wordt kapot gemaakt?

Als je te maken hebt met giftige mensen in je familie dan is dit artikel zeker voor jou.

 

Narcisten en narcistische mensen houden van niets meer dan verjaardagen, feestdagen en speciale gelegenheden  waar ze de mensen kunnen ruïneren.

Waarom?

Omdat de PTSS flashbacks die ze veroorzaken voor de prooien namelijk hun uitverkoren zondebokken, hun slachtoffers) die ze op zo’n feest ontmoeten, hen haast garandeert dat ze zullen bereiken waarin ze goed in zijn.

“Hen aan de pijn doen herinneren dat ze een tijdje werden misbruikt door hen.”

Mensen die opgroeien in huizen die door narcisten, sociopathen, of giftige ouders worden bewoond zijn zich het meest acuut van bewust van het feit dat misbruik een seizoensgebonden fenomeen is en zich dus concentreert tijdens vakantieperiodes en feestdagen.

Je weet wat het betekent wanneer een persoon zegt dat ze het gevoel hebben dat het niet uitmaakt hoe hard ze ook proberen om de toxische persoon te behagen,  dat ze niet kunnen vermijden dat de narcist(e) die gelegenheid zal misbruiken.

Zo’n persoon kan voortdurend gaan klagen of iets meer sinister doen om de sfeer te ruïneren tijdens een vakantie of een feestelijke gelegenheid. Dat kan gebeuren op een graduatie viering of een verjaardagsfeest door de aanwezigheid van de narcist zullen de slachtoffers opnieuw te pijn voelen.

Het ideaal voor zo’n persoonlijkheid is als hij/zij wordt uitgenodigd, nadat hij/zij het heeft geëist en dat narcist(e) kan komen naar dat feest om het te saboteren. Vervolgens zal de narcist(e) de gastheer en sommige feestgangers  belachelijk maken met hatelijkheden.

Streven om een narcistische persoon te behagen door een middenweg te zoeken .

Het is dom. Het is saai. En het is een totale verspilling van tijd en energie. Ze doen dat uit naïviteit en vriendelijkheid.

De gastheer die een uitnodiging verstuurt aan een persoon waarvan ze weten dat die moeilijk zal doen, of waarvan het onmogelijk is om hem tevreden te stellen  weet dat er van de situatie zal misbruik gemaakt worden.

Vergis je niet. Het slachtoffer gaat akkoord om het slachtoffer te worden. Echter de reden daarvoor is niet co-afhankelijkheid of masochisme. Maar zeker is het geen masochisme in het geval van kinderen opgegroeid in giftige families.

Mensen die een grote empathie hebben voor anderen begrijpen dat iemand met een narcistische persoonlijkheid in de familie zich heel eenzaam voelen. Narcisten voelen zich ook eenzaam op sociale bijeenkomsten.

Snap je?

Het is zo simpel.

 

Het is totaal fout door sociale bewogenheid de deur open te zetten voor misbruik.

De trauma is niet weinig. Herhaaldelijk slachtoffer zijn is de nummer één bron van stress-gerelateerde ziekten zoals hoge bloeddruk, beroerte, infecties, spijsverteringsproblemen, chronische vermoeidheid verschijnselen, slopende migraine, en uiteindelijk de dood door kanker.

Wie een kind leert om anderen te behandelen zoals zij behandeld willen worden zet de deur open voor narcisten.

In plaats daarvan om kinderen te leren om anderen te behandelen zoals de andere wensen of vereisen dat ze zelf worden behandeld.

Als een ratelslang vraagt ​​om uitgenodigd te worden naar een verjaardagsfeestje voor kinderen, is het hoogst onwaarschijnlijk dat een intelligente gastheer zich zou schuldig voelen en zeggen  dat is ok.

Het is ook onwaarschijnlijk dat de ratelslang – eenmaal op dat feestje zijn giftanden niet zou zetten in een lekkere brok.

Helaas, is dit dikwijls precies de les die ouders per ongeluk leren aan hun beïnvloedbare jonge kinderen.

Ze gaan niet zeggen, pas maar op voor die giftige mensen en die want die is anti-sociaal.

Op die manier worden kinderen gedwongen misbruik te tolereren van familieleden en vrienden. Die kinderen zien hoe hun ouders tot slachtoffer vervallen die dat verdragen.

Het tolereren van misbruik wordt aangeleerd door schaamte te voelen wanneer ze opkomen voor zichzelf, immers de ouders doen dat ook niet.

Daarom worstelen zoveel volwassen kinderen van narcisten om een zeer laag contact te hebben of om over te gaan tot geen contact.

 

Ze voelen een schande bij de gedachte dat ze iemand zouden uitsluiten uit hun sociale kring.

Personen met een persoonlijkheidsstoornis hebben geen emotionele pijn of eenzaamheid op dezelfde manier als anderen.

Het begrijpen van narcisme is dan ook de sleutel tot het loslaten van schuldgevoelens . Door het begrijpen van narcisme ga je niet verward zijn als je hen op een andere manier behandelt.

Een strategie die nuttig kan zijn bij het omgaan met een vervelende persoon op feestdagen is om het feestje te plannen zonder die persoon uit te nodigen, en zonder het verbergen van wanneer dat evenement plaatsvindt maar voor die persoon een alternatief feestje op een andere datum te geven waar je alleen tijd door brengt met de giftige persoon.

 

Bijvoorbeeld…

 

Kerstmis thuis vieren met uw ‘goede’ familie, en de anderen de dagen daarna.

 

Plan je privé vakantie op die feestdagen, zodat je ze niet moet uitnodigen of kunt verwachten in de feestperiodes.

Je kunt ook een reisje plannen op je verjaardag. Zo vermijd je telefoontjes en het lezen van emails in die periodes. Daarbij kun je dan ook sociale media activiteiten vermijden.

Bovendien is ook een aparte feestjes houden voor de kinderen leuk zodat de ambetanterik, de griezelige persoon niet moet verdragen worden en minstens hun feestje niet bederft.

Geef nooit aan een narcist de taak of toelating om foto’s of video te nemen van het evenement.

Een emotionele en psychologische redder.

Maar het beste advies dat ik je kan geven over hoe om te gaan met giftige mensen die graag je vakantie verpesten is laat het je partner weten welk persoon in de gaten moet worden gehouden en welke personen mogelijk als zondebok kunnen dienen, zodat hij/zij een emotionele en psychologische redder in nood kan zijn.

Als die persoon kan neutraal zijn en beschermend kan hij/zij mogelijke triggers voorkomen.

Als een narcist een situatie misbruikt door te provoceren en uit te dagen kan hij/ zij daar in tussen komen zodat het voor het slachtoffer volledig verandert.

 

Meestal maken giftige mensen een slachtoffer in het geheim.

De narcist(e) intimideert ze in stilte en pest ze in stilte. Zodat het slachtoffer gaat vluchten.

De narcist(e) kan opmerkingen maken die verwijzen naar vroegere misbruik incidenten die alleen het slachtoffer kent.

Dat kan een trigger zijn voor een PTSD reactie.

Doordat de narcist daarop ingaat wordt het slachtoffer opnieuw getraumatiseerd.

De ernst van het misbruik in het verleden wordt verbonden met dit nieuwe misbruik .

De dader kan dan onschuld veinzen en zich zelf bevredigen door te handelen op een sadistische manier.

Als het slachtoffer niet in staat is te ontsnappen zal het slachtoffer zich machteloos en hulpeloos voelen en lijden aan een giftige schaamte.

Het feit dat zo’n dader werd uitgenodigd, zegt aan de andere gasten dat dit nooit een koud en vreselijk persoon kan zijn.

Als het slachtoffer dan weigert om zich te laten misbruiken voelt hij/zij schuld en schaamte. Het is die schaamte en schuld die het mogelijk maakt dat giftige mensen familiale macht en controle kunnen uitoefenen.

Bijna iedereen laat ‘gaslighting‘ ethiek toe ongeacht welke cultuur.

Het is daarom een misvatting dat als we giftige mensen uitsluiten dat we dan op één of andere manier egoïstische, egocentrisch, wreed zijn, onvolwassen of onbeschoft.

Het instellen van gezonde grenzen en de toepassing daar van eisen en dat ze met respect worden behandeld is niet egoïstisch. Het is zelfs erg praktisch.

Logeren bij of rond misbruikers veroorzaakt psychische schade aan allen die interactie met hen hebben.

Of misbruik is openlijke of verkapte maakt weinig uit.

Elke persoon die in staat is om psychologisch misbruik te plegen tijdens een verjaardag door die verjaardag te saboteren kan erg vernietigend werken. 

De persoon die observeert naar het verloop van het feest kan een mentale notitie maken van verdachte reacties en na het evenement de situatie bespreken met een slachtoffer. Op die manier voelt het slachtoffer zich gewaardeerd en kan haar/zijn zelfrespect terug groeien.

Het uitzoeken van het spel dat de narcist speelt met de hulp van andere mensen kan ongelooflijk psychologisch bevrijden.

Het samen werken met vrienden kan een ah-ha moment zijn waarop de slachtoffers beseffen dat ze tot zwarte schapen zijn. Slachtoffers beseffen dat ze de uitverkoren zondebok waren.

Misschien als je nog maar net leest over narcisten bent u nog niet op de hoogte dat narcisten bijna overal, ongeacht welke cultuur of land, seizoensgebonden feesten gebruiken om ze te ruineren.

Na het bijwonen van een feest gegeven door een toxische familie zal je nog maar weinig energie over hebben.

Voor narcistische persoonlijkheden zijn feestdagen en verjaardagen energie wedstrijden.

Ze kunnen er in ideale omstandigheden sociale chaos scheppen.

Ze weten dat het daar moeilijk is om hem te doen stoppen. Als ze een slachtoffer hebben kunnen ze er snel reageren.  Die persoon gaat dan emotioneel reageren, en zal zich levenslang daar elk jaar weer aan herinnerd worden.

Maar ook de datum is belangrijk.  Bijvoorbeeld Kerstdag, Pasen enz . Immers op die belangrijke dag zal het slachtoffer zich telkens opnieuw herinneren wat er die dag gebeurde in het verleden.

Dat is trouwens het doel van giftige mensen, het maximale effect op het slachtoffer met een minimale inspanning.

Bijvoorbeeld uw kerstfeest verpesten met een ruzie. Dat maakt het ook nog erger. Je veronderstelt vrede te hebben op kerstdag.  De symboliek van het feest speelt ook een rol.

Het is regelrechte jaloezie als een narcist een verjaardag van een persoon verpesten.

Hoe meer narcistisch en anti-sociaal ze zijn, hoe meer waarschijnlijk het is dat een misbruiker zal pogingen ondernemen om de verjaardag te saboteren van zijn slachtoffer.

Narcisten dringen aan om aanwezig te zijn op zo’n familie feesten om hun eigen naam in de schijnwerpers te houden.

Pedofiele misbruikers zullen op zo’n feesten graag foto’s maken in onhandige poses.

Narcisten zullen er gebruik van maken als een mogelijkheid om in competitie te gaan.  Bijvoorbeeld kunnen narcisten competitie veroorzaken door hun rijkdom of intelligentie te etaleren.

Narcisten zullen ook graag de buitenkant van hun huis versieren om hun naam in de spotlight krijgen.

Narcistische gastheren zullen de stijl en voorkeuren van beroemdheden copiëren.

Dit zijn dan ook enkele bijkomende signalen dat je met een narcist te doen hebt.

Heb je behoefte aan een gesprek? Neem dan contact op via Facebook.

Kan ik een antwoord krijgen op de vraag of je ooit een relatie gehad hebt met een narcist?

Als je dat wenst en uzelf er door geen gevaar loopt, laat ons iets daarover weten in de commentaar sectie hieronder. Dat is een geweldige manier om elkaar te helpen in deze gemeenschap.

Maar als u verkiest dat te delen met mij persoonlijk kan je dat als je me bevriendt op Facebook en een persoonlijk bericht stuurt. Ik ga dan in op al je vragen. Het is geen therapie of coaching sessie,  gewoon luisteren naar je verhaal en zien of we daar klaarheid kunnen in krijgen.

Ook als je genoten hebt van deze inhoud, en u wilt voorkomen dat deze narcistische personen je leven gaan domineren, dan zorgen we er voor dat je goede vrienden gaat maken. Zet dan de stap om mijn facebook pagina te liken.

We zullen jou een ton aan verbazingwekkende middelen aan reiken die u zullen helpen u door elke fase van herstel van misbruik door een narcist  kunnen helpen. Iedereen wenst uiteindelijk te bouwen aan een warme gezellige thuis.

Gelieve mij niet te contacteren als je geen inlevingsvermogen hebt. Ik wil namelijk vrij zijn van giftige mensen.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelf-diagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor educatieve doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

De standpunten zijn Johan Persyn zijn niet noodzakelijkerwijs die van wetenschappelijk America en Europa.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren.  Commentaar geven en delen is waarde toevoegen.  Zo ontstaat er meer bewustzijn door uw ervaring rond narcisme.

Johan Persyn.

OVER Johan.

johanpersyn.com avatar

Ik ben Johan Persyn, geen psychiater,  geen psycholoog en geen therapeut.

Een out-reacher die hier is om je te helpen onoverwinnelijk worden en je interne BS en blokkades te overwinnen, zodat je een ongelooflijk geweldig leven kunt maken!

 

Ik schrijf  over persoonlijke ontwikkeling, manifesteren & meer voor slachtoffers van narcisme.

Vergeet niet de nieuwsbrief te onderschrijven om de video-reeks gratis te ontvangen met de tools voor verandering!

8 geheimen van NLP Klik hier

Klaar voor de volgende stap in uw strijd tegen giftige mensen? Klik dan hier.

mentaal kapitaal e-boekMentaal Kapitaal (E-boek – ePub formaat) . E-BOOK . Versterk je mentale veerkracht en vermijd burn-out.

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde aan elkaar toe te voegen.