Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Herken je de agressies in het veralgemenen van je emoties?

Kwaadaardige narcisten zijn niet altijd intellectuele meesterbreinen.

Toch zijn veel kwaadaardige narcisten intellectueel lui. Daarom zijn ze niet in staat om specifiek en complexe problemen te bespreken. Net zo veralgemenen ze uw emoties en uitspraken waardoor ze dagdagelijkse agressie op u plegen.

In plaats van de tijd te nemen om nauwkeurig een ander perspectief te overwegen, veralgemenen ze wat je zegt. Narcisten maken algemene uitspraken die de nuances in je betoog niet erkennen. In essentie houden narcisten geen rekening met de perspectieven waar je een eerbetoon aan hebt gegeven.

Beter nog, waarom niet een etiket op je plaatsen dat je perspectief verloochent?

Op grotere schaal maken generalisaties en algemene uitspraken ervaringen ongeldig die niet passen in de niet-ondersteunde aannames. Ze bevestigen de schema’s en stereotypen van de samenleving. De machthebbers gebruiken generalisaties op grote schaal: generalisaties om de status quo te behouden.

Deze vorm van uitweiding en veralgemenen overdrijft een perspectief tot het punt waarop een kwestie van sociale rechtvaardigheid verduisterd kan raken.

Verkrachtingsbeschuldigingen tegen populaire figuren ontvangt men bijvoorbeeld met de herinnering dat er valse meldingen van verkrachting zijn.

Hoewel die wel voorkomen, zijn ze zeldzaam.  In dit geval veralgemeent men de acties van een label naar het gedrag van de meerderheid. Terwijl dat men die diffuse propaganda verspreidt, laat men het specifieke rapport zelf ongeadresseerd.

online bullying delete Herkent u de dagelijkse agressies in het veralgemenen van uw emoties en uitspraken?
Klik op de foto voor meer info!

Deze dagelijkse micro-agressie gebeuren ook in narcistische giftige relaties.

Als je een narcistische mishandeling naar voren brengt die bijvoorbeeld hun gedrag onaanvaardbaar maakt, maken ze algemene generalisaties over je overgevoeligheid.

Een andere mogelijkheid is dat ze een generalisatie maken zoals ‘Je bent nooit tevreden’ of ‘Je bent altijd te gevoelig’ in plaats van de echte moeilijkheden aanpakken.

Het kan dat je overgevoelig bent, maar het kan ook dat de misbruiker het grootste deel van de tijd ook ongevoelig en wreed is.

Houd vast aan je waarheid. Bovendien verzet je tegen generaliserende uitspraken door te beseffen dat dat vormen van zwart en wit onlogisch denken zijn.

Toxische mensen die algemene uitspraken hanteren, vertegenwoordigen niet de rijkdom aan ervaring. Ze vertegenwoordigen de beperkte ervaring van hun singuliere ervaring en het overmatig opgeblazen gevoel van eigenwaarde.

Het opzettelijk verkeerd voorstellen van je gedachten en gevoelens tot het punt van absurditeit door een narcist is schering en inslag.

Namelijk in de handen van een kwaadaardige narcist of sociopaat bewijzen je verschillende meningen, rechtmatige emoties en levenservaringen je irrationaliteit. De narcist vertaalt ze in karakterfouten.

Narcisten weven hoge verhalen om te herformuleren wat je zegt. De bedoeling is een manier vinden om je mening er absurd of gruwelijk uit te laten zien.

Laten we zeggen dat je het feit aanvoert dat je niet tevreden bent met de manier waarop een giftige vriend tegen je praat. Als reactie kan hij of zij woorden in je mond stoppen en zeggen: “Oh, dus nu ben je perfect?” Of “Dus ik ben een slecht persoon, huh?” Dat is dan de reactie zelfs als je niets anders gedaan hebt dan je gevoelens te uiten.

Dit stelt hen in staat je recht om gedachten en emoties te hebben over hun ongepast gedrag ongeldig te maken. Ten laatste krijg je een schuldgevoel wanneer je probeert grenzen te stellen.

Heb jij schuldgevoelens over bepaalde daden? Laat ze me weten. We antwoorden graag op al je vragen.

PS  Bekijk het nieuwe herstelprogramma van Melanie, het Quantum Healing Starter Pack,  The Empowered Self Course  en het programma Transforming Family of Origin Wounds.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees