agressies in het veralgemenen van uw emoties rookpluim van vliegtuig

Kwaadaardige narcisten zijn niet altijd intellectuele meesterbreinen.

Toch zijn veel kwaadaardige narcisten intellectueel lui. Daarom zijn ze niet in staat om specifiek en complexe problemen te bespreken. Net zo veralgemenen ze uw emoties en uitspraken waardoor ze dagdagelijkse agressie op u plegen.

In plaats van de tijd te nemen om nauwkeurig een ander perspectief te overwegen, veralgemenen ze alles wat je zegt. Narcisten maken algemene uitspraken die de nuances in je betoog niet erkennen. In essentie  houden narcisten geen rekening met de perspectieven waar je een eerbetoon aan hebt gegeven.

Beter nog, waarom niet een etiket op je plaatsen dat je perspectief verloochent?

Op grotere schaal maken generalisaties en algemene uitspraken ervaringen ongeldig die niet passen in de niet-ondersteunde aannames. Ze bevestigen de schema’s en stereotypen van de samenleving. De machthebbers gebruiken generalisaties op grote schaal: generalisaties om de status quo te behouden.

Deze vorm van uitweiding en veralgemenen overdrijft een perspectief tot het punt waarop een kwestie van sociale rechtvaardigheid verduisterd kan raken.

Verkrachtingsbeschuldigingen tegen populaire figuren ontvangt men bijvoorbeeld met de herinnering dat er valse meldingen van verkrachting zijn.

Hoewel die wel voorkomen, zijn ze zeldzaam.  In dit geval veralgemeent men de acties van een label naar het gedrag van de meerderheid. Terwijl dat men die diffuse propaganda verspreidt, laat men het specifieke rapport zelf ongeadresseerd.

klik op de foto voor meer info

Deze dagelijkse micro-agressie gebeuren ook in narcistische giftige relaties.

Als je een narcistische mishandeling naar voren brengt die bijvoorbeeld hun gedrag onaanvaardbaar maakt, maken ze algemene generalisaties over je overgevoeligheid.

Een andere mogelijkheid is dat ze een generalisatie maken zoals ‘Je bent nooit tevreden’ of ‘Je bent altijd te gevoelig’ in plaats van de echte moeilijkheden aanpakken.

Het is mogelijk dat je overgevoelig bent, maar het is ook mogelijk dat de misbruiker het grootste deel van de tijd ook ongevoelig en wreed is.

Houd vast aan je waarheid. Bovendien verzet je tegen generaliserende uitspraken door je te realiseren dat ze vormen van zwart en wit onlogisch denken zijn.

Toxische mensen die algemene uitspraken hanteren, vertegenwoordigen niet de rijkdom aan ervaring. Ze vertegenwoordigen de beperkte ervaring van hun singuliere ervaring en het overmatig opgeblazen gevoel van eigenwaarde.

Het opzettelijk verkeerd voorstellen van uw gedachten en gevoelens tot het punt van absurditeit door een narcist is schering en inslag.

Immers in de handen van een kwaadaardige narcist of sociopaat bewijzen uw verschillende meningen, rechtmatige emoties en levenservaringen uw irrationaliteit. De narcist vertaalt ze in karakterfouten.

Narcisten weven hoge verhalen om te herformuleren wat u zegt. De bedoeling is een manier vinden om uw mening er absurd of gruwelijk uit te laten zien.

Laten we zeggen dat je het feit aanvoert dat je niet tevreden bent met de manier waarop een giftige vriend tegen je praat. Als reactie kan hij of zij woorden in je mond stoppen en zeggen: “Oh, dus nu ben je perfect?” Of “Dus ik ben een slecht persoon, huh?” Dat is dan de reactie zelfs als je niets anders gedaan hebt dan je gevoelens te uiten.

Dit stelt hen in staat uw recht om gedachten en emoties te hebben over hun ongepast gedrag ongeldig te maken. Ten laatste krijgt u een schuldgevoel wanneer u probeert grenzen te stellen.

Heb jij schuldgevoelens over bepaalde daden? Laat ze me weten. We antwoorden graag op al je vragen.

PS  Bekijk het nieuwe herstelprogramma van Melanie, het Quantum Healing Starter Pack,  The Empowered Self Course  en het programma Transforming Family of Origin Wounds.

Lees Meer.

klik op de foto

Antipulatie verbale technieken tegen manipulatie op de werkvloer

Manipulatie van marionet tot regisseur

Dagelijks worden vele professionals en leidinggevenden doelbewust gemanipuleerd door elkaar en door hun meerderen. Vaak gebeurt dit met een positieve bedoeling, zoals het verhogen van de motivatie en de prestaties, maar steeds vaker worden mensen op de werkvloer ook negatief gemanipuleerd door degene die manipuleert.

Denk bijvoorbeeld aan de vele situaties waarin feiten worden verdraaid, goede prestaties worden genegeerd, zaken worden gegeneraliseerd, of persoonlijke meningen als absolute waarheid of als totale onzin worden beschouwd. Het ontbreekt medewerkers, maar ook leidinggevenden, vaak aan manieren om zich tegen manipulatie te verzetten.

Met de 14 ‘antipulatie’- technieken in dit boek leer je hoe je zelf de situaties kunt herkennen waarin negatieve manipulatie plaatsvindt, hoe je je kunt wapenen tegen de meest invloedrijke en veelvoorkomende manipulatietechnieken op de werkvloer en hoe je zonder de onderlinge relatie te verstoren zelf manipulatoren kunt manipuleren.

Paul Vessies is expert over zakelijke overtuigingskunst en oprichter van de internationale netwerkorganisatie Persuasure. Persuasure is als samenwerkingspartner en actieve participant betrokken bij de ontwikkeling van de marketing en communicatie van diverse ondernemingen en zakelijke projecten.

Het doel: waardestijging van de onderneming door een zo goed mogelijke afstemming van de marketing en communicatie op het natuurlijke denkproces van de doelgroep.

Dit met de achterliggende filosofie dat ieder ingezet middel het doel heeft om een maximaal (financieel) resultaat te behalen dat een enkele meting waardevoller is dan honderd meningen, en dat er op een integere manier gecommuniceerd wordt met de markt

klik op de foto

Manipuleren kun je leren controle over anderen en jezelf

Manipuleren kun je leren 1e druk is een boek van Frank van Marwijk uitgegeven bij Haystack, uitgeverij. ISBN 9789077881491

Kent u ook het gevoel dat er niet naar u wordt geluisterd? Komt uw boodschap niet altijd over? Dan is het hoog tijd om te werken aan uw communicatievaardigheden. Kies voor zelfvertrouwen en controle over alledaagse situaties door u te verdiepen in de geheimen van lichaamstaal.

Leer hoe u:

  • Een goede eerste indruk maakt
  • De aandacht krijgt die u verdient
  • Zelfvertrouwen uitstraalt
  • De geheime agenda van anderen ontdekt

Frank van Marwijk is Nederlands bekendste lichaamstaalexpert (lichaamstaal.nl). Zijn kennis van sociaalpsychologische inzichten combineert hij met scherpe observaties uit de praktijk.

klik op de foto

Stop liefdesverdriet hoe loslaten jouw relatie verandert

Ervaar je onrust in je relatie? Kies je de verkeerde partners? Durf jij je niet te binden of durft jouw partner dat niet? Heb je langdurig grote pijn als de relatie uit gaat, ook al neem je zelf de eerste stap? Ben je bang alleen te blijven? Vermoed je dat je relatieverslaafde bent?

Stop liefdesverdriet gaat over liefde en liefdesverdriet:

waarom het in de liefde niet altijd lukt, wat je eigen aandeel daarin is en wat je er zelf aan kunt doen. Met praktijkvoorbeelden, waarbij de auteur niet schuwt over haar eigen ervaring te schrijven, en pakkende citaten van haar klanten. Daarmee biedt het boek naast diepgaande informatie ook herkenning en erkenning.

Stop liefdesverdriet is zowel een verbreding als verdieping op het boek “Als hij maar gelukkig” is van Robin Norwood en is geschreven om apart daarvan gelezen te worden.
> ‘Het lezen geeft me veel steun en inzicht. Je hebt me ‘wakker’ gemaakt.’
> ‘Je bent ervaringsdeskundige en slaat de spijker op zijn kop.’
> ‘Jij laat zien: er is altijd een weg, die begint en eindigt bij jezelf.’

OVER DE AUTEUR:

Ammy van Bedaf (1960) was hoofdinspecteur bij de Amsterdamse politie, maar gooide na een burn-out het roer om. Ze genas niet alleen van haar burn-out, maar ook van haar relatieverslaving. Na afronding van de studie arbeidspsychologie startte ze haar praktijk “Loslaten.nu”.

In een ééndaagse coachingsessie leert ze mensen inzicht te krijgen in hun patronen van vroeger, hoe ze die zelf onbewust in stand houden (in relatie en werk) én hoe ze dat zelf kunnen veranderen.

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!