Herkent u de agressies in het veralgemenen van uw emoties? VKoN

 

Kwaadaardige narcisten zijn niet altijd intellectuele meesterbreinen.

 

Toch zijn veel kwaadaardige narcisten intellectueel lui. Daarom zijn ze niet in staat om specifiek en complexe problemen te bespreken. Net zo veralgemenen ze uw emoties en uitspraken waardoor ze dagdagelijkse agressie op u plegen.

In plaats van de tijd te nemen om nauwkeurig een ander perspectief te overwegen, veralgemenen ze alles wat je zegt. Narcisten maken algemene uitspraken die de nuances in je betoog niet erkennen. In essentie  houden narcisten geen rekening met de perspectieven waar je een eerbetoon aan hebt gegeven.

 

Beter nog, waarom niet een etiket op je plaatsen dat je perspectief verloochent?

 

Op grotere schaal maken generalisaties en algemene uitspraken ervaringen ongeldig die niet passen in de niet-ondersteunde aannames. Ze bevestigen de schema’s en stereotypen van de samenleving. De machthebbers gebruiken generalisaties op grote schaal: generalisaties om de status quo te behouden.

Deze vorm van uitweiding en veralgemenen overdrijft een perspectief tot het punt waarop een kwestie van sociale rechtvaardigheid verduisterd kan raken.

Verkrachtingsbeschuldigingen tegen populaire figuren ontvangt men bijvoorbeeld met de herinnering dat er valse meldingen van verkrachting zijn.

Hoewel die wel voorkomen, zijn ze zeldzaam.  In dit geval veralgemeent men de acties van een label naar het gedrag van de meerderheid. Terwijl dat men die diffuse propaganda verspreidt, laat men het specifieke rapport zelf ongeadresseerd.

 

online bullying delete Herkent u de dagelijkse agressies in het veralgemenen van uw emoties en uitspraken?
klik op de foto voor meer info

 

Deze dagelijkse micro-agressie gebeuren ook in narcistische giftige relaties.

 

Als je een narcistische mishandeling naar voren brengt die bijvoorbeeld hun gedrag onaanvaardbaar maakt, maken ze algemene generalisaties over je overgevoeligheid.

Een andere mogelijkheid is dat ze een generalisatie maken zoals ‘Je bent nooit tevreden’ of ‘Je bent altijd te gevoelig’ in plaats van de echte moeilijkheden aanpakken.

Het is mogelijk dat je overgevoelig bent, maar het is ook mogelijk dat de misbruiker het grootste deel van de tijd ook ongevoelig en wreed is.

Houd vast aan je waarheid. Bovendien verzet je tegen generaliserende uitspraken door je te realiseren dat ze vormen van zwart en wit onlogisch denken zijn.

Toxische mensen die algemene uitspraken hanteren, vertegenwoordigen niet de rijkdom aan ervaring. Ze vertegenwoordigen de beperkte ervaring van hun singuliere ervaring en het overmatig opgeblazen gevoel van eigenwaarde.

 

Het opzettelijk verkeerd voorstellen van uw gedachten en gevoelens tot het punt van absurditeit door een narcist is schering en inslag.

 

Immers in de handen van een kwaadaardige narcist of sociopaat bewijzen uw verschillende meningen, rechtmatige emoties en levenservaringen uw irrationaliteit. De narcist vertaalt ze in karakterfouten.

Narcisten weven hoge verhalen om te herformuleren wat u zegt. De bedoeling is een manier vinden om uw mening er absurd of gruwelijk uit te laten zien.

Laten we zeggen dat je het feit aanvoert dat je niet tevreden bent met de manier waarop een giftige vriend tegen je praat. Als reactie kan hij of zij woorden in je mond stoppen en zeggen: “Oh, dus nu ben je perfect?” Of “Dus ik ben een slecht persoon, huh?” Dat is dan de reactie zelfs als je niets anders gedaan hebt dan je gevoelens te uiten.

Dit stelt hen in staat uw recht om gedachten en emoties te hebben over hun ongepast gedrag ongeldig te maken. Ten laatste krijgt u een schuldgevoel wanneer u probeert grenzen te stellen.

Liefs

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Annemie Persyn Declercq

 

Heb jij schuldgevoelens over bepaalde daden? Laat ze me weten. We antwoorden graag op al je vragen.

PS  Bekijk het nieuwe herstelprogramma van Melanie, het Quantum Healing Starter Pack,  The Empowered Self Course  en het programma Transforming Family of Origin Wounds.

Lees Meer.

 

cover boek antipulatie manipulatie op de werkvloer

Antipulatie verbale technieken tegen manipulatie op de werkvloer

Manipulatie van marionet tot regisseur

 

Dagelijks worden vele professionals en leidinggevenden doelbewust gemanipuleerd door elkaar en door hun meerderen. Vaak gebeurt dit met een positieve bedoeling, zoals het verhogen van de motivatie en de prestaties, maar steeds vaker worden mensen op de werkvloer ook negatief gemanipuleerd door degene die manipuleert.

Denk bijvoorbeeld aan de vele situaties waarin feiten worden verdraaid, goede prestaties worden genegeerd, zaken worden gegeneraliseerd, of persoonlijke meningen als absolute waarheid of als totale onzin worden beschouwd. Het ontbreekt medewerkers, maar ook leidinggevenden, vaak aan manieren om zich tegen manipulatie te verzetten.

Met de 14 ‘antipulatie’- technieken in dit boek leer je hoe je zelf de situaties kunt herkennen waarin negatieve manipulatie plaatsvindt, hoe je je kunt wapenen tegen de meest invloedrijke en veelvoorkomende manipulatietechnieken op de werkvloer en hoe je zonder de onderlinge relatie te verstoren zelf manipulatoren kunt manipuleren.

Paul Vessies is expert over zakelijke overtuigingskunst en oprichter van de internationale netwerkorganisatie Persuasure. Persuasure is als samenwerkingspartner en actieve participant betrokken bij de ontwikkeling van de marketing en communicatie van diverse ondernemingen en zakelijke projecten.

Het doel: waardestijging van de onderneming door een zo goed mogelijke afstemming van de marketing en communicatie op het natuurlijke denkproces van de doelgroep.

Dit met de achterliggende filosofie dat ieder ingezet middel het doel heeft om een maximaal (financieel) resultaat te behalen dat een enkele meting waardevoller is dan honderd meningen, en dat er op een integere manier gecommuniceerd wordt met de markt

 

cover book manipuleren kun je leren

Manipuleren kun je leren controle over anderen en jezelf

Manipuleren kun je leren 1e druk is een boek van Frank van Marwijk uitgegeven bij Haystack, uitgeverij. ISBN 9789077881491

Kent u ook het gevoel dat er niet naar u wordt geluisterd? Komt uw boodschap niet altijd over? Dan is het hoog tijd om te werken aan uw communicatievaardigheden. Kies voor zelfvertrouwen en controle over alledaagse situaties door u te verdiepen in de geheimen van lichaamstaal.

Leer hoe u:

  • Een goede eerste indruk maakt
  • De aandacht krijgt die u verdient
  • Zelfvertrouwen uitstraalt
  • De geheime agenda van anderen ontdekt

Frank van Marwijk is Nederlands bekendste lichaamstaalexpert (lichaamstaal.nl). Zijn kennis van sociaalpsychologische inzichten combineert hij met scherpe observaties uit de praktijk.

 

Stop liefdesverdriet hoe loslaten jouw relatie verandert

Ervaar je onrust in je relatie? Kies je de verkeerde partners? Durf jij je niet te binden of durft jouw partner dat niet? Heb je langdurig grote pijn als de relatie uit gaat, ook al neem je zelf de eerste stap? Ben je bang alleen te blijven? Vermoed je dat je relatieverslaafde bent?

Stop liefdesverdriet gaat over liefde en liefdesverdriet:

waarom het in de liefde niet altijd lukt, wat je eigen aandeel daarin is en wat je er zelf aan kunt doen. Met praktijkvoorbeelden, waarbij de auteur niet schuwt over haar eigen ervaring te schrijven, en pakkende citaten van haar klanten. Daarmee biedt het boek naast diepgaande informatie ook herkenning en erkenning.

Stop liefdesverdriet is zowel een verbreding als verdieping op het boek “Als hij maar gelukkig” is van Robin Norwood en is geschreven om apart daarvan gelezen te worden.
> ‘Het lezen geeft me veel steun en inzicht. Je hebt me ‘wakker’ gemaakt.’
> ‘Je bent ervaringsdeskundige en slaat de spijker op zijn kop.’
> ‘Jij laat zien: er is altijd een weg, die begint en eindigt bij jezelf.’

OVER DE AUTEUR:

Ammy van Bedaf (1960) was hoofdinspecteur bij de Amsterdamse politie, maar gooide na een burn-out het roer om. Ze genas niet alleen van haar burn-out, maar ook van haar relatieverslaving. Na afronding van de studie arbeidspsychologie startte ze haar praktijk “Loslaten.nu”.

In een ééndaagse coachingsessie leert ze mensen inzicht te krijgen in hun patronen van vroeger, hoe ze die zelf onbewust in stand houden (in relatie en werk) én hoe ze dat zelf kunnen veranderen.

Geef een reactie, vraag of antwoord.