goede vriendschap

Wie zijn de ondersteuners en tongbijters van de narcist?

Bijna ELKE persoonlijkheidstype kan worden omgezet in een werktuig van een manipulatieve persoon. Ik ga ze manipulatieve persoon noemen, omdat alle narcisten manipulatief zijn, maar niet alle manipulatieve mensen zijn narcisten. Maar zonder het te beseffen zijn ook de tongbijters van de narcist ondersteuners.

Narcisten omringen zich alleen met mensen die ofwel zo gecharmeerd zijn van hen, dat ze blindelings geloven dat elk woord dat ze zeggen waar is, of mensen die hebben geleerd dat het makkelijker is om hun mond te houden in plaats van de toorn te krijgen van het uiten van een tegengestelde mening.

Dit zijn dan ook dikwijls je familieleden. Ze worden door een smaadcampagne getransformeerd tot vliegende apen.

Iedereen in het leven van een narcist die niet in een van de twee categorieën van ondersteuners of tongbijters valt, zal zeker de boot worden gegeven.

Maar eerst zal de narcist je disciplineren met hun verzameling manipulatietactieken, dus als ze je de boot geven, zul je zeker geloven dat de redenen voor je ontslag je schuld is.

Zelfs al komt de narcist af met 101 vrienden om te dat jij fout bent, de waarheid is dat hij of zij een narcist is. En dat dit niet verandert. Het  ontkennen van feiten van misbruik en uitbuiting verandert daar niets aan.

Je bent een waarheidszoeker en geen van die tongbijters van de narcist.

De waarheid is dat jij je kinderen niet slaat, wat de narcist ook van beweert. Spijtig dat heel wat vrienden van de narcist niet willen getuigen dat leerkrachten zwijgen, op die manier behoren ze tot de tongbijters van de narcist.

Wat ga je doen om geen angst meer te hebben voor de narcist? klik hier.

Behoor je niet tot de tongbijters van de narcist? Ben je een ondersteuner van het slachtoffer?

De enige soorten mensen die NIET vatbaar zullen zijn voor misbruik als hulpmiddelen, ondersteuner van een narcist zijn:

Mensen die weigeren betrokken te raken bij ELK soort conflicten tussen anderen, ongeacht hun relatie.

Mensen die uiterst sceptisch staan tegenover ELKE claim van ELK persoon totdat zij de informatie zelf onafhankelijk verifiëren, ongeacht hun relatie. Meestal gaan deze mensen opkomen voor het slachtoffer. Ze zijn immers ook waarheidszoekers.

Omdat de meeste mensen standaard moeten geloven wat andere mensen zeggen, in het bijzonder als het een charmante narcist is,  maar niet als ze een reden krijgen om dat niet te doen, kan een manipulatief persoon bijna iedereen gebruiken voor proxy misbruik.

Hoe dichter de persoon bij de manipulator staat, hoe beter voor de narcist.

Hoe empathischer de doelpersoon is, hoe beter voor de narcist.

De manipulatieve persoon zal een beroep doen op het gevoel van rechtvaardigheid en empathie van de potentiële vliegende aap.

Zolang de gemanipuleerde de slachtoffers niet goed kent, nemen ze waarschijnlijk op z’n best een “beter veilige dan sorry” aanpak, en gaan ze voluit de ”krijger bondgenoot mode“ in het slechtste geval.

photo of woman leaning on pole while holding molotov cocktail and smoking a cigarette
De kameraad van de narcist Photo by Juliana Stein

Tongbijters van de narcist zijn mensen met een diepgeworteld geloof.

Het is een geloof dat is voortgekomen uit een trauma uit de kindertijd, dat de wereld een vreselijke, gevaarlijke plek is – waar alleen de meedogenloze mensen en degenen die meedogenloos waarderen, overleven.

De types die zeggen dat toch niets kan veranderen. Die ongenuanceerd spreken over alles en ondertussen wel meedoen met haatzaaierij. Altijd willen ze sympathiek zijn met de bende van de macht.

Daarom houden ze vast aan narcisten voor hun lieve leven.

Tongbijters  zien normaal gesproken compassie volle mensen als zwakker dan zijzelf. Ze begrijpen niet waarom je het wel zou aantrekken. Wie wel in actie komt tegen haatzaaierij beschouwen ze als verdacht.

Ze projecteren hun zelfverachting om ‘zwak’ te zijn, vooral wanneer die mensen ten prooi vallen aan narcisten ‘.

Ze verachten de slachtoffers van narcisten, omdat het is wat ze het meest vrezen.

Tongbijters van de narcist zijn bang om nog zwakker te worden en willen daarom door met narcisten associëren.

Tongbijters van de narcist wensen dat ze de vrijheid hadden om eerlijk te zijn tegenover de slachtoffers van de narcisten en om vriendschap te sluiten met deze vriendelijke zielen, maar ze zijn ervan overtuigd dat ze het zich niet kunnen veroorloven.

Ze hebben geen andere keuze dan de narcisten – schapen te zijn. De prijs van het verliezen van de relatie met het slachtoffer van de narcist is klein in vergelijking met het immense risico om de gunst van de narcist en zijn bescherming te verliezen.

Sommigen zullen je vriendschap niet meer eens accepteren op sociale media, omdat ze vriend zijn met de narcist. Ze willen niet dat de narcist die zo verrot is dat hij of zij zou weten dat ze contact zouden hebben.

Wat ga jij doen om geen angst meer te hebben voor de narcist? klik dan hier.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees