Begrijp jouw verantwoordelijkheid en die van de narcist. VKoN

Begrijp wat je verantwoordelijkheid is als je wilt veranderen.

Begrijp je wat het betekent ‘je eigen spullen of zaken aantrekken’?

Je eigen spullen aantrekken is een gedachte techniek van het herinneren van  jezelf te scheiden van wat echt uw verantwoordelijkheid, uw zorg en onder je controle is.

Daarnaast is het heel belangrijk te weten wat de verantwoordelijkheid is van een narcistische persoonlijkheidsgestoorde individu.  Wat is er precies onder hun controle en wat er onder jouw controle is?

Wanneer u betrokken bent in een relatie met een persoon die lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis is het gemakkelijk om gedesoriënteerd te worden als de narcist probeert om door uitdagingen zoals  stemmingswisselingenprojectie,  spiegelen,  emotionele afhankelijkheid enz. u te manipuleren

Het kan een beetje zijn zoals het gevoel om te proberen om je weg te vinden in een donkere kamer waar de meubels regelmatig worden herschikt.

Een van de dingen waar de niet narcist de neiging toe heeft, is dat hij of zij onbewust of ongewild begint persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen voor de problemen en zorgen van de narcist waarover zij of hij weinig of geen controle of vermogen heeft om invloed op uit te oefenen.

Daarbij zal de persoon die lijdt aan de persoonlijkheidsstoornis niet kunnen starten om hun eigen rommel op te ruimen. Immers daardoor zullen ze niet leren van hun eigen fouten en werken aan een gezonde levensstijl.

klik op de foto

Dit gedrag van het slachtoffer maakt ook wel mogelijk dat een disfunctionele situatie wordt voortgezet.

Een van de dingen die een grote oefening kan zijn is om te proberen om objectief te kijken naar je leven — en jezelf af te vragen — wat zijn mijn spullen of zaken en wat zijn de spullen van de narcist?

Denk na over alle goede dingen in je leven voor een tijdje — vergeet iemand anders voor een minuut.

Hoeveel controle heb je echt over jezelf?

Hoeveel hangt af van uzelf om uw leven te onderhouden, op te bouwen en te ontwikkelen?

Wat gebeurt er als je uw leven verwaarloost?

Denk na over de dingen waar je het meest trots op bent.

Wat zou er gebeurd zijn als je er niet was?

Denk na over je lichaam, je werk, je talenten, je dromen.

Wat zijn ze waard?

De rommel die je maakt, de fouten die je maakt en uw zorgen.

Dat zijn uw persoonlijke zaken.

Denk nu eens na over de dingen die het meest aan die andere persoon in uw leven toebehoort.

Denk na over alle goede dingen in hun leven voor een tijdje — vergeet jezelf voor een minuut.

Hoeveel is het echt onder hun controle?

Hoeveel hangt af van hun onderhoud, hoe ze zich opbouwen en hoe ze zich ontwikkelen?

Wat zal er gebeuren als ze zich verwaarlozen?

Denk na over de dingen die ze het meest trots op zijn.

Wat zou er gebeurd zijn als ze er niet waren?

Denk na over hun lichaam, hun werk, hun talenten, hun dromen.

Wat zijn ze waard?

De afval dat ze achterlaten, de fouten die ze maken, hun gebreken en hun zorgen.

Dat zijn hun spullen.

Hoeveel procent voel jij je verantwoordelijk voor jezelf en voor anderen? Laat het ons weten. Deze informatie delen met ons op sociale media betekent ondersteuning voor slachtoffers van narcisme

Echt bruikbare suggesties.

Van kwetsuur naar litteken hulpverlening aan kinderen met complex trauma Paperbackk

auteurs:

Eileen Tang, Nicole Vliegen, Patrick Meurs

Kinderen met complex trauma (ook gehechtheidstrauma of vroeg ontwikkelingstrauma genoemd) worden in de hulpverlening aangemeld, omdat ze moeilijk in de omgang zijn.

Hun opvoeders, begeleiders en ouders kunnen een gespecialiseerde handleiding gebruiken om deze kinderen zonder kleerscheuren te helpen opgroeien.

Ontwikkelingstaken die bij andere kinderen iets meer ‘vanzelf’ verlopen, of met slechts kleinere hobbels in de weg, zijn voor deze kinderen soms onoverkomelijke struikelblokken of doen de ontwikkeling helemaal vastlopen

klik op de foto

Ze krijgen wel eens etiketten als ‘ontwikkelingsgestoord’, ‘gedragsgestoord’, of ‘gehechtheidsgestoord’ opgeplakt. Deze kinderen en hun ouders verdienen een trauma-sensitieve context met veel begrip én professionele kennis. Dit boek wil daartoe bijdragen.

In het boek wordt bekeken hoe moeilijke ervaringen tijdens de eerste levensfase de ontwikkeling van een kind kunnen beïnvloeden, en welke ontwikkeling deze kinderen (vaak adoptie- en pleegkinderen) vervolgens kunnen doormaken.

Daarna wordt de lezer meegenomen in de therapieruimte, om er stil te staan bij de processen van verandering en groei die meer opbouwende ontwikkelingssporen mogelijk kunnen maken.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

klik op de foto voor meer info

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • afkicken van de narcist
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Programma voor omgaan met narcisme
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • Waarom werd ik door de narcist zo behandeld?

Kun je voor jezelf zorgen (zelf)partner? (groeitaak)

Ik weet dat je denkt dat narcisten je machteloos maken, ze laten je getraumatiseerd, verslagen en machteloos achter. Maar dit hoeft… Read More

 • Nederland België Nederlandstalig
 • persoonlijke ontwikkeling
 • Recent

Vooruit naar actualisatie en manifestatie na misbruik.

'Misschien gaat de reis er niet zozeer om dat je iets wordt. Misschien gaat het erom dat je niet alles… Read More

 • Begrippen Narcisme
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • persoonlijke ontwikkeling
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • werktuigen voor veerkracht weerbaarheid hulpeloosheid

Herstellen narcistisch financieel misbruik: hoe doe je dat? (groeitaak)

Ik geloof echt dat narcistisch financieel misbruik één van de meest ondragelijke en moeilijke dingen is om van te herstellen.… Read More

%%footer%%