Narcistische verslaving: 1 Aspect van de chaotische wereld van de narcist

Elke narcist heeft zo zijn verslaving om te kunnen volharden in zijn chaotische wereld. Elke nuchtere tijd is ondraaglijk want er dient permanente korte termijn bevrediging te zijn

Narcisten doen alles en nog wat om hun fragiele zelfgevoel te beschermen, meestal door het op te blazen en een ‘bewonderingsfanclub’ te scheppen waarop ze kunnen vertrouwen. Bewondering en aandacht is een narcistische verslaving.

Wanneer hun emotionele pijn en angst te overweldigend worden, wenden mensen met narcistische persoonlijkheden zich vaak tot drugs en alcohol voor rustgevende ontsnapping waardoor het een narcistische verslaving wordt.

Wat is het verband tussen seksverslaving en narcisme?
Photo by Kam Pratt

Elke narcist heeft zo zijn narcistische verslaving.

Haar narcist kon niet meer dan een paar uur gaan zonder wiet te roken. Wiet was zijn narcistische verslaving. Hij kon het zelfs niet meer laten in het bijzijn van de kinderen, waardoor sommige ouders hun kinderen niet meer wensten te sturen naar een verjaardagsfeestje bij zo’n ouder.

Maar stoppen daarmee was geen sprake. Daarom was het ook een narcistische verslaving.

Voor een andere narcist is het 2 flessen porto in een weekeind en soms veel meer.

Geen nacht ging voorbij dat hij niet dronk.

Hij had dat nodig om rustig te blijven. Hij kon verschrikkelijk zagen, woedend worden over het kleinste detail. Plots uit het niets.

Ondertussen nam hij verschillende psychofarmaca.

Ik heb dat nooit begrepen.

Volgens een wetenschappelijk onderzoek is koffie verslaving ook een signaal dat je met een narcist te maken hebt.

Nu ik weet hoe narcisten, sociopaten en psychopaten zijn, is het volkomen logisch. Ze hebben allen een narcistische verslaving.

Zou je in de loop van een dag kunnen functioneren in het besef van alle levens die je berekenend vernietigd hebt en opzettelijk hebt gezocht en kapot gemaakt, zelfs kinderen om geen andere reden dan je eigen zieke en verwarde entertainment en behoefte aan ondersteuning?

Ik zou me voorstellen dat hij op dit punt in zijn leven, met alle onschuldige levens die hij vrolijk heeft vernietigd, moet zeggen dat elke “nuchtere” tijd ondraaglijk moet zijn.

Immers de narcist heeft behoefte aan permanente kortetermijnbevrediging.

Niet dat hij zelfs in staat is om enige vorm van spijt te voelen, wel probeert hij spijt op te roepen om u te beïnvloeden hem te ondersteunen.

Ik vermoed dat het meer een narcistische verslaving voor hem is. Iets wat hij niet kan nalaten om er aan te denken, iets onvergetelijks.

De narcistische verslaving is iets wat hij nodig heeft om elke minuut van de dag te kunnen ontsnappen.

Achteraf inzien is altijd gemakkelijk of niet?

Maar we zien tenminste uiteindelijk duidelijk nu. Daardoor hebben we bevrijdend gevoel uit de chaotische wereld waarin ze ons trekken.

Jij bent zo’n speciaal persoon die tot inzicht wil komen. Dank u om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.

Bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties.

Kan gokken ons idenditeit vernietigen?
Photo by Naim Benjelloun

Aanverwante artikels en boeken over de verslavingen van de narcist.

Manisch-depressief gids voor patiënten, familie en hulpverleners.

Conflicthantering en onderhandelen

e-book

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Meditatie: ons afscheiden van onze geest (taak)

Iedereen bedankt voor het volgen van narcisme.blog. Degenen onder jullie die dat niet hebben gedaan: als het je bevalt wat… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

Bodyscan-meditatie een methode om emoties los te laten (taak)

Dit artikel gaat over een bodyscan-meditatie. Geschatte leestijd: 6 minuten Dus eerst ga ik een beetje praten over wat het… Read More

%%footer%%