Anderen manipuleren tot een conflict met elkaar door triangulatie.

Een voordeel behalen vergeleken met waargenomen of potentiële rivalen.

Een narcist gebruikt manipulatie en leugens om triangulatie te bereiken. Meestal zal een narcist er een derde persoon bij brengen, misschien als vriend of vriendin. Om zichzelf begerenswaardig te maken, zodat jullie beiden strijden om een reddersrol op te nemen en niet tot zondebok te worden. Zo kan de narcist de controle uitoefenen door je onvoorspelbaar te veranderen van rol.

De bedoeling moet zijn om niet zo’n reddersrol te willen opnemen en je het geen zak aan te trekken dat je dan een smaadcampagne over je krijgt.

Beschrijving triangulatie:

Sommige mensen die lijden aan persoonlijkheidsstoornissen, in het bijzonder de Cluster B-stoornissen Narcistische persoonlijkheidsstoornis, antisociale persoonlijkheidsstoornis, histrionische persoonlijkheidsstoornis en borderline persoonlijkheidsstoornis hebben de neiging om zichzelf te zien of te beoordelen in termen van hoe zij zichzelf zien in competitie met anderen.

Deze competitieve of “win-lose” houding wordt af en toe boosaardig.

De narcist zoekt dan manieren om de positie van anderen die zij als een potentiële bedreiging zien te saboteren, manipuleren of anderszins te ondermijnen.

Een van de manieren waarop ze dit kunnen doen, is proberen degenen die zij als een bedreiging beschouwen in een confrontatie met anderen te sturen.

Dit is een passief-agressieve benadering “verdelen en veroveren”, omdat deze gebruik maakt van een proxy in plaats van een direct conflict met hun doelwit te veroorzaken.

Wanneer het werkt, krijgt de persoon met een persoonlijkheidsstoornis een gevoel van controle, superioriteit of bevrediging van het verkrijgen van controle over of het verlagen van de sociale status van een ‘rivaal’.

Dit heeft ook tot gevolg dat die persoon kwetsbaarder wordt om directer te worden gecontroleerd door de dader.

Voorbeelden van verdeel en heers:

Een vrouw liegt tegen een vriend die beweert dat een andere vriendin haar niet mag.

Een vrouw flirt met een collega voor haar vriend.

Een baas vertelt een ondergeschikte dat de anderen hem niet respecteren.

De baas houdt een etentje met enkele van de personeelsleden.

Een ouder toont vriendjespolitiek aan het ene kind, waardoor rivaliteit ontstaat met de anderen.

Hoe het voelt om in een triangulatie terecht te komen? 

Wanneer je triangulatie ervaart, ben je misschien bang voor wat andere mensen van je zullen denken. U kunt zich vernederd, bezorgd en zelfbeschermend voelen.

U zou de neiging kunnen voelen om “uw naam te wissen” of “de feiten recht te zetten”. Misschien wil je de betrokkenen confronteren of zelfs vergelden. Maar door dat te doen, neem je het aas. Het is soms de hoop van de dader dat je de controle verliest en handelt in woede of angst.

 

Hoe leer je omgaan met verdeel en heers?

Wanneer je te maken hebt met een Divide and Conquer-aanval, is het belangrijk om te onthouden dat alleen jij controle hebt over wat je doet, niet de persoon die je provoceert of probeert te lokken.

Zoals het gezegde luidt: “Niemand kan je slecht doen voelen over jezelf zonder jouw toestemming.” Kortom vasthouden aan je eigen waarden is hier het moto aan je nooit tot een reactie uit lokken op triangulatie.

Wat je niet moet doen als reactie op triangulatie? 

Geloof niet alles (of zo goed als niets) wat je wordt verteld door iemand die lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

De narcist(e) vertelt je misschien gewoon iets vals als een middel om een ​​doel te bereiken.

Ze zullen vertellen dat ze geld hebben, terwijl ze schulden hebben. De narcist(e) zal zeggen dat ze werk zoeken met een zekere statussen, terwijl ze weten dat ze daar niet voor kunnen geselecteerd worden. Allemaal om je op het verkeerde been te zetten, en zichzelf belangrijk te maken.

Reageer niet snel op verrassend nieuws.

U hebt het voorrecht om zo lang te denken als u wilt en te reageren hoe en wanneer u maar wilt.

Verlies niet je geduld of verlies de controle niet over je emoties.

Je hebt geen controle over andere mensen, maar je hebt altijd controle over je eigen woorden en acties en dat is waar je de meeste kracht hebt.

Als men je laat uitschijnen dat iets begeerlijk is voor een ander, laat u niet verleiden om dit daarom nog meer belangrijk te vinden.

Blijf niet stil zitten.  Evenzo sta niet toe dat iemand op beledigingen of kritiek ingaat in de naam van een andere persoon.

Als de kamer een pijnlijke plek is om te zitten, dan is het misschien een goed moment om in een andere kamer te gaan zitten.

Maak geen beloften, toezeggingen of contracten die je relatie met mensen die je vertrouwt, zou kunnen schaden.

Als je liefde, of mensen van wie je houdt, oude vrienden en vertrouwde familieleden  kunnen schade ondervinden door wat je wordt voorgesteld door een narcist, dan is het de bedoeling om je in conflict te brengen met hen en controle uit te voeren over jou.

Niemand die echt van je houdt, wil gezonde, ondersteunende en positieve relaties van je afnemen.

Wat doe je als je in triangulatie terecht komt? 

Objectief verifiëren wat je wordt verteld voordat je erop handelt. In essentie kun je er van uitgaan dat een narcist liegt en bedriegt over alles.

Houd contact met mensen van wie je houdt en vertrouw ze en vertel hen over eventuele problemen of problemen die je ondervindt.

Zorg voor een gezonde balans tussen familie, vrienden, werk en spel. U hebt ze allemaal in de juiste maat nodig om een ​​gezond evenwicht te bewaren.

Weiger beleefd om deel te nemen aan verdeel en heers zonder er een ruzie over te maken. Verwijder jezelf uit een gesprek als het een ongezonde of disfunctionele situatie is.

Handhaaf je zelfbeheersing.

Dit is hoe je je kracht behoudt en laat zien dat je niet zo gemanipuleerd gaat worden.

Omring jezelf met ondersteunende mensen. Zo’n vrienden zullen begrijpen en weten wat je doormaakt met een narcist. Leer wat je kunt over persoonlijkheidsstoornissen.  Ontdek welke aanpassingsstrategieën werken en welke niet en werk vooral aan jouw eigen veerkracht.

Heb je suggesties hoe je triangulatie met een narcist kunt vermijden? Heb je enkele voorbeelden. Laat ze ons weten. Uw ervaring kan iemand helpen. Vragen? We antwoorden graag.

We hopen dat deze post over onoverwinnelijk worden  je van dienst is! Als je het leuk vond, vergeet dan niet om het te delen.

Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

We zijn out-reachers die hier zijn om je te helpen naar onoverwinnelijkheid en je interne BS en blokkades te overwinnen, zodat je een ongelooflijk geweldig leven kunt maken!

We schrijven  over persoonlijke ontwikkeling, manifesteren & meer voor slachtoffers van narcisme.

Echt bruikbare suggesties.

Van kwetsuur naar litteken hulpverlening aan kinderen met complex trauma Paperback

Super interessant boek voor professionals en de hulpverlening.Maar ook voor wie inzicht in zijn eigen complex trauma wil hebben. Je krijgt een goed inzicht in het hoe en waarom van trauma en hoe dit het functioneren van een kind en zijn gezin beïnvloed. Dus ook hoe dit jou kan beïnvloed hebben.

Kinderen met complex trauma (ook gehechtheidstrauma of vroeg ontwikkelingstrauma genoemd) worden in de hulpverlening aangemeld omdat ze moeilijk in de omgang zijn. Hun opvoeders, begeleiders en ouders kunnen een gespecialiseerde handleiding gebruiken om deze kinderen zonder kleerscheuren te helpen opgroeien.

Ontwikkelingstaken die bij andere kinderen iets meer ‘vanzelf’ verlopen, of met alleen maar kleinere hobbels in de weg, zijn voor deze kinderen soms onoverkomelijke struikelblokken of doen de ontwikkeling helemaal vastlopen. Ze krijgen wel eens etiketten als ‘ontwikkelingsgestoord’, ‘gedragsgestoord’, of ‘gehechtheidsgestoord’ opgeplakt.

 

Van kwetsuur naar litteken
klik voor meer info op de foto

Deze kinderen en hun ouders verdienen een trauma-sensitieve context met veel begrip én professionele kennis. Dit boek wil daartoe bijdragen. In het boek wordt bekeken hoe moeilijke ervaringen tijdens de eerste levensfase de ontwikkeling van een kind kunnen beïnvloeden, en welke ontwikkeling deze kinderen (vaak adoptie- en pleegkinderen) vervolgens kunnen doormaken.

Daarna wordt de lezer meegenomen in de therapieruimte, om er stil te staan bij de processen van verandering en groei die meer opbouwende ontwikkelingssporen mogelijk kunnen maken.

atonement movie

ATONEMENT (Dvd)

Het verhaal begint in de Engelse zomer van 1935, op de warmste dag van het jaar. Tijdens de naderende dreiging van de Tweede Wereldoorlog leiden Briony Tallis en haar familie een bevoorrecht luxe leventje in hun gigantische Victoriaans-Gothische landhuis.

Terwijl de familie bijeenkomt, zorgt de combinatie van drukkende hitte en lang onderdrukte emoties die op uitbarsten staan voor een onheilspellend gevoel van dreiging en gevaar. Briony, een aankomende schrijfster, is een meisje met een levendige verbeelding.

Na enkele catastrofale misverstanden beschuldigt ze Robbie Turner, de zoon van de huishoudster en minnaar van haar zusje Cecilia van een misdrijf dat hij nooit begaan heeft.

Deze beschuldiging vernielt de prille liefde van Robbie en Cecilia en verandert op dramatische manier voorgoed de levensloop van alle betrokkenen.

 triangulatie nick and norah
Nick and Norah’s Infinite Playlist bol.com dvd

Eigenlijk was het maar voor vijf minuten. Vijf minuten zou Norah (Kate Dennings) moeten spelen dat ze Nicks (Michael Cera) vriendin was. Om zijn ex-vriendin te pesten, die naar een optreden van zijn band komt kijken met een nieuwe vriend. Maar het loopt allemaal heel anders.

Want er is maar een kus voor nodig om de vonk tussen Nick en Norah te laten overspringen, het begin van een duizelingwekkend liefdesavontuur in een wereld van mixtapes, nachtbraken en live, luide muziek.

movie the roommate

The Roommate dvd 

Leuk, trouw en psychotisch……en helaas voor Sara gaat het over haar kamergenoot. Eerstejaars studente Sara heeft het met haar nieuwe vriendje Stephen en haar superaardige kamergenoot Rebecca prima voor elkaar.

Maar wat begint als een echte vriendschap, verandert al snel in iets griezeligs als Sara ontdekt dat haar nieuwe beste vriendin obsessief, verward en misschien wel moordlustig is.

Vicky Christina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona (Nl.) Colle

Vicky(Rebecca Hall) en Cristina (Scarlett Johansson) zijn twee hartsvriendinnen met tegengestelde karakters. Bij Vicky, die verloofd is, overheerst de rede, terwijl Cristina zich laat leiden door haar gevoelens en voortdurend op zoek is naar nieuwe passies en seksuele ervaringen.

Wanneer ze de kans krijgen om de zomer in Barcelona door te brengen, zijn ze allebei dolenthousiast. Op een avond ontmoeten ze in een kunstgalerij een Spaanse schilder.

Juan Antonio (Javier Bardem) is knap, sensueel en verleidelijk en doet hen een nogal ongewoon voorstel… Maar die nieuwe vriendschap valt niet in de smaak van Juan Antonio’s ex-vriendin (Penelope Cruz)…

Bridget Jones diary

Bridget Jones’s Diary dvd

De kaskraker naar de succesroman van Helen Fielding.

Op nieuwjaarsdag besluit Bridget Jones, een Londense dertiger mét kater maar zonder man, om haar leven resoluut over een andere boeg te gooien en met een dagboek te starten.

Haar eerste plan is, uiteraard, “tien kilo afvallen”. Haar tweede plan: “een leuk, verstandig vriendje vinden in plaats van me steeds weer in te laten met zuiplappen, workaholics, voyeurs, megalomanen, emotionele k****hommels of engerds”.

Maar Bridget, heeft het niet onder de markt: moet ze kiezen voor Daniel Cleaver, een onvervalste seksgod met chique slee, of de enigszins hautaine, maar attente en gevoelige Mark Darcy?

movie there is something about Mary

There’s Something About Mary  dvd

Ted is een schuchtere jongen die er toevallig in slaagt Mary, het mooiste meisje van de klas, te strikken voor het schoolbal. Die avond gaat het feest voor hem niet door, om een wel heel pijnlijke reden. Jaren later schakelt Ted de privé detective Pat in om de vrouw van zijn dromen op te sporen.

Pat vindt Mary terug in Miami, en vermits zij er zo fantastisch uitziet besluit hij haar voor zichzelf te houden. Maar Ted is tot alles bereid om zijn jeugdliefde terug te winnen, want Mary is simpelweg, het meisje waar iedereen van droomt!

Hilarische komedie van Peter & Bobby Farrelly (Dumb and Dumber, Kingpin) Door een uitstekende mond-aan-mond reclame deed deze ‘kleine’ film het in de USA zo goed dat hij week na week steeg om uiteindelijk in zijn 9de week de 1e plaats te behalen. Weinig subtiele maar erg aanstekelijke humor, met enkele ongemeen grappige scènes.

While You Were Sleeping 1995 bol.com dvd

Lucy leidt een eenzaam bestaan samen met haar kat, maar zonder familie. Ze werkt bij de metro achter het loket. Elke dag ziet ze daar Peter, de man van haar dromen. Ze heeft echter nog nooit één woord met hem gewisseld.

Op een dag wordt Peter het slachtoffer van een beroving en komt bewusteloos op de rails terecht. Lucy, getuige van deze gebeurtenis, springt direct achter hem aan en redt zijn leven.

Door een misverstand wordt Lucy in het ziekenhuis aan de familie voorgesteld als Peters verloofde. Ze zijn compleet verrast, maar verwelkomen Lucy met zo’n overrompelende warmte dat haar de moed ontbreekt om uit te leggen hoe de vork in de steel zit.

Jack, Peters broer, twijfelt aan de relatie van Peter en Lucy en probeert achter de waarheid te komen. Lucy’s dilemma wordt groter dan ze Jack eigenlijk veel leuker vindt dan Peter. Als Peter eindelijk bijkomt, is hij de enige die Lucy niet kent.

Triangle (Steelcase) dvd

triangle steelcase I will twist you and terrify you over and over

TRIANGLE is een unieke psychologische thriller. Als Jess gaat zeilen met een groep vrienden heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt.

Haar wantrouwen wordt realiteit wanneer ze in een storm terecht komen en iedereen over moet stappen op een passerend cruiseschip. Jess heeft het gevoel dat ze hier al eerder is geweest. Het schip blijkt verlaten, de klok staat stil, maar ze zijn niet alleen…

 

stop spinning manage the memories that keep us addicted

Stop Spinning, Start Breathing Narcissist Abuse Recovery for Empowering the Empath

Stop met spinnen, begin ademhalen “- van de auteur van” When Love Is a Lie “
De kenmerken van een narcistische persoonlijkheidsstoornis en / of narcistische partner zijn zo dat nadat we eindelijk een verbinding naar gedrag van onze partner te overbruggen, er is gewoon niet te ontkennen dat We hebben het antwoord gevonden.

In een oogwenk erkennen we ons verhaal als uniek voor elkaar en onze partner als uitwisselbaar met elke narcist en sociopaat op de planeet. Maar de ontdekking doen dat de persoon van wie we houden een manier is om dingen gemakkelijker te maken.

Jammer genoeg gaan we het drama dat we haten toevoegen. In wezen worden we “het lijden” — maar het maakt niet uit welke kant op. Je “kan” leren om een ​​partner te zijn vanwege een narcistische partner.

Herstel van misbruik maakt van narcist gaat over het omgaan met de “emotionele collaterale schade” van wat je hebt ervaring en dit is waar “stoppen met draaien Start Ademhaling,” als een herstel werkboek, zal de grootste invloed hebben.


“Stoppen met draaien Start Ademhaling,” de follow-up / metgezel werkmap.

Zari Ballard’s “When Love is een leugen,” stelt een dagboekstijl herstel processen die u, als een codependent slachtoffer, kan op elk moment beginnen” … “of je nu in de relatie bent of niet, of als je narcist bent, is een stille behandeling … en zelfs terwijl de narcist hoopt te houden jij bent op de hoogte.

Niemand anders dan u moet weten over uw herstel. Ten slotte kun je stoppen met het onderzoeken van het misbruik “en” de narcist omdat je de waarheid al kent. Ga de pathologische agenda van de N tegen met een eigen agenda – “om beter te worden” — en je kunt nu “beginnen” waar je bent.

De hersteloefeningen in deze 3-delige werkmap laten zien / leren u …
hoe de relatie in het juiste perspectief te plaatsen — hoe krijg je het? – betekent “echt” een einde aan het lijden en hoe voel je je erover?

Het is zoveel gemakkelijker om te navigeren in de verwarring van cognitieve dissonantie om te begrijpen “waarom” er zoveel brood is en waarom “elke” relatie met een narcist hoe weet je dat je echt in de wereld zult zijn?

Gebruik de stilte van een stille behandeling en gebruik deze tijd om jezelf en je geliefden te kunnen herkennen en beschermen. naar breken emotionele codependentie en verslaving aan iets.

Met deze wederzijdse afhankelijkheid herstel werkboek, “zal” je leren om de juiste keuzes te maken en in aanraking komen met je botsende opvattingen over de persoon die je pijn doet.

Je kunt “leren” om de herinneringen van een narcistische partner te beheren, zodat je de realiteit onthoudt en niet de fantasie.
Als je eenmaal beter wilt worden, moet je veel dingen doen

breakingup with a narcissist

Narcissist Free A Survival Guide for the No-Contact Break-Up

De geen contact strategie voor het breken met een narcistische partner is niets nieuws voor iedereen die het internet op zoek naar antwoorden op de nachtmerrie die is van narcisme.

De waarheid is echter dat gaat geen contact – door zijn ware definitie – betekent dit dat bepaalde break-up is de laatste, waardoor de intensiteit van de drievoudige beslissing.

Geen contact betekent dat je genoeg hebt gehad en je wilt je leven terug. Het betekent dat je bereid bent om de mogelijkheid te accepteren van droevige, droevige dagen die we besteden aan het jammeren van een relatie die we nu kennen, is een leugen.

Het betekent clustering negeren zinloos stofzuigen (Pogingen de narcist  Om een ​​reactie te vragen) omdat je weet dat toe te geven middel clustering emotionele zelfmoord. Geen contact  betekent dat je het meent en je bent altijd op de juiste plek.

De narcistische partner is net zo eenvoudig als ingewikkeld en er is een specifieke strategie voor nodig om de mentale connectie te verbreken.

Op basis van de honderden brieven en opmerkingen die ik heb via de website draag ik hopelijk bij tot de  geen contact handleiding voor de toepassing van deze laatste empowerment stap. (NC) -strategie gaat helemaal over jou en niemand anders.

Deze strategie zonder reactie zal je de hele tijd achterlaten dat je de hele nachtmerrie hebt willen missen. Zelfs als je een co-ouderschap hebt met een narcistische partner, is het nog steeds mogelijk en kun je het op jouw manier uitvoeren.

Na al die stille behandelingen en verdwijningen en na alle pathologische onzin, krijg je eindelijk die ongrijpbare ‘sluiting’. “Break-Up Wake-Up” is een No Contact handboek dat u zal door de stappen heen loodsen die vóór komen, tijdens en na de break-up.

De niet aanraken strategie doorbreekt direct de vicieuze cirkel van misbruik. Dat is de norm geworden in je leven.  Wordt narcist vrij en begin de volgende fase van je leven zonder narcisten!

 

thrive membership
klik hier voor Thrive

Geef een reactie, vraag of antwoord.