Magisch Denken Hulpeloos en Machteloosheid verminderen bij narcisme.

Machteloosheid is zo’n kernervaring voor slachtoffers van misbruik dat we vaak niet eens merken dat het er is. Het wordt duidelijk op de manier waarop we omgaan met mensen en de wereld.

Het is de schaduw geworpen door de zon, in plaats van het zonlicht zelf. Diezelfde schade wordt geworpen op ons denken. Soms kunnen we wel nog logisch denken over het leven van een ander slachtoffer, maar hebben we een magisch denken over ons eigen situatie.

Definitie van magisch denken:

Op zoek naar bovennatuurlijke verbanden tussen externe gebeurtenissen en je eigen gedachten, woorden en acties.

Niet-zo-Super Bijgelovig.

Magisch denken is gebruikelijk bij alle soorten mensen, van mensen met religieuze overtuigingen tot diegenen die op zoek zijn naar ‘voortekenen‘ in gemeenschappelijke gebeurtenissen.

Kinderen doorlopen gewoonlijk een magisch denkstadium van peuter tot jongvolwassenheid. Dan zien  zij een samenloop van omstandigheden tussen hun eigen acties en gebeurtenissen om hen heen die ze waarnemen. Dat doet hen geloven dat er een bovennatuurlijke band bestaat.

Volwassenen doen vaak hetzelfde. Ze vormen een verband in hun gedachten tussen dingen die ze kunnen zeggen, dragen, eten of doen en externe gebeurtenissen.

Deze gedachten kunnen uiteindelijk bijgeloof worden. Zoals ‘mijn gelukkige T-shirt’, ‘mijn geluksgetallen’ of ‘zwarte katten zijn altijd een slecht teken‘.

Magisch denken is niet alleen een gedrag dat is beperkt tot mensen met persoonlijkheidsstoornissen.

In het algemeen komt het vaak voor dat geliefden van mensen die lijden aan persoonlijkheidsstoornissen zich tot magisch denken keren. Dit is  een manier om zichzelf ervan te overtuigen dat ze enige controle hebben over een situatie. In feite hebben ze in werkelijkheid weinig of geen controle over die situatie.

Magisch denken is heel gebruikelijk in situaties waarin mensen weinig controle hebben over hun omstandigheden, omdat het gevoelens van angst, hulpeloosheid en machteloosheid lijkt te verminderen.

Omdat mensen met persoonlijkheidsstoornissen vaak weinig controle hebben over hun eigen interne gevoelens en gemoedstoestanden zijn ze vaak bereid om hun eigen kennis van objectieve feiten in te perken. Dit is een poging om deze gevoelens te verzachten of te verzoenen.

Op die manier kunnen magisch denken, bijgeloof en in heel hoge mate religieus fundamentalisme een sterke invloed hebben op hoe zij de wereld begrijpen en ermee omgaan.

denken

Hoe het eruit ziet als je aan magisch denken doet?

Een atleet denkt dat het dragen van een bepaald kledingstuk de overwinning zal verzekeren.

Een vrouw gelooft dat wandelen aan een bepaalde kant van de straat persoonlijk ongeluk zal brengen.

Een man gelooft dat zijn dromen de toekomst voorspellen of hem inzicht geven in de bedoelingen van anderen.

Een persoon gelooft dat zijn persoonlijk welbevinden of geluk wordt toegeschreven aan een religieuze viering.

Een moeder gelooft dat hun kind ziek zal worden als ze geen specifiek bedtijdritueel uitvoeren.

Hoe het voelt om te leven met iemand met magisch denken?

Maar niet als je hun bijgeloof of overtuigingen deelt, kan het samenleven met iemand die zich bezighoudt met magisch denken je gefrustreerd en machteloos laten voelen. Het is bijna onmogelijk om te concurreren met een onzichtbare kracht of godheid die niet te rechtvaardigen is, maar die je verlaat om de gevolgen van hun ‘acties’ aan te pakken.

Leren omgaan met een magische denker.

In het algemeen  is prima om een ​​compromis te sluiten om in harmonie te leven met iemand die een iets andere reeks overtuigingen deelt dan jij. We moeten allemaal leven en laten leven.

Ook echter het ook belangrijk om de 51% – regel in gedachten te houden. Om een hoog energie niveau te behouden ga je ervoor te zorgen dat aan uw fysieke, emotionele en spirituele behoeften wordt voldaan. Wat zijn de consequenties als die op het altaar van een ander worden geofferd?

Wat je niet moet doen in confrontatie met een magisch denkende narcist?

Probeer geen logische argumenten te gebruiken of te argumenteren.

Verwaarloos uw eigen behoeften en overtuigingen niet of compromis uw eigen uitgangspunten.

Blijf niet in een onveilige situatie.

Probeer niet de overtuigingen van de ander te beheersen.

Wat moeten we doen als reactie op het magisch denken?

Wees eerlijk tegen jezelf en eer je eigen overtuigingen.

Neem een ​​inventaris op van je eigen fysieke, emotionele en spirituele behoeften en ontwikkel een praktisch plan om te zien dat ze worden vervuld.

Maak de balans op van de behoeften, behoeften van de ander en beslis vooraf wat u bereid bent te doen en wat niet.

Breng tijd door met verstandige en vriendelijke mensen die je aanmoedigen en koesteren.

Leer wat je kunt over persoonlijkheidsstoornissen en ontdek welke aanpassingsstrategieën werken en welke niet.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Schrijf in voor haar gratis workshop:http://bit.ly/MelanieMarch18

Share
Leave a Comment
%%footer%%