Emotionele volwassenheid is emoties kunnen verwerken

Emotionele volwassenheid is emoties kunnen verwerken

Emotionele volwassenheid is weten:
Je kunt trauma’s van je ouders hebben meegemaakt en van ze houden en positieve gevoelens hebben over je jeugd.
Het is ook mogelijk om naar iemands advies luisteren en ermee instemmen om het oneens te zijn.
Je kunt boos of teleurgesteld zijn over jezelf en tegelijkertijd compassie hebben met jezelf.
Het is emotioneel volwassen als je weet dat iemand niet goed voor je is of niet goed voor je is op je genezingsreis en ze missen of wensen dat het anders was.
Je kunt begrijpen waarom iemand zich gedraagt ​​zoals hij doet en ervoor kiest om op afstand van hem te houden.
Je kunt een relatie met iemand hebben en het niet eens zijn met elk standpunt dat ze hebben.
Emotionele onvolwassenheid komt voort uit het onvermogen om emoties te verwerken en zich bewust te zijn van het perspectief van andere mensen.

Velen van ons zijn emotioneel onvolwassen.

We leven in een samenleving of in huizen die ons niet leren hoe we onze emoties moeten reguleren. Of hoe je je bewust kunt worden van hoe een ander de wereld zou kunnen waarnemen.

Dit resulteert in:

 • rigide/zwart en wit denken
 • schaamte of angst voelen rond tegenstrijdige emoties (bijv. je slecht voelen omdat je van een ouder houdt, terwijl je ook een trauma van die ouder hebt meegemaakt)
 • denken dat iedereen het met je eens moet zijn om hetzelfde standpunt te delen
 • jezelf schamen voor het denken van gedachten of het voelen van emoties die niet ‘goed’ of ‘gelukkig’ zijn
 • geloven dat iemands afkeuring iets betekent over wie we zijn
 • afgesloten zijn voor iets wat je eigen emotionele ervaring niet valideert
emotionele volwassenheid
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

We kunnen allemaal onze weg naar meer emotionele volwassenheid oefenen. Dit komt voort uit inzicht:

 • er zijn meerdere werkelijkheden.
 • jouw realiteit is altijd geldig – simpelweg omdat je hem hebt.
 • We kunnen kiezen hoe we omgaan met de mensen om ons heen.
 • We kunnen onze eigen gedachten/overtuigingen hebben, zelfs als mensen het er niet mee eens zijn en hetzelfde toestaan ​​aan anderen.
 • We kunnen veel verschillende emoties hebben over dingen tegelijk.
 • We kunnen onze eigen betekenis of verhalen creëren rond wat we op elk moment ervaren.

Welke resoneert het meest met jou?

Tot Slot

Ik hoop dat narcisme.blog je heeft geholpen om gedragingen voor u te verduidelijken. En ik weet dat je de schokkende frustratie hebt om koppel of familietherapie te proberen en echt wilt dat het werkt.

Wat ik graag zou willen doen, is je kennis laten maken met een andere manier waarop je je kunt losmaken, stoppen met proberen de narcist verantwoordelijk te houden, waardoor je alleen maar wordt misbruikt en thuiskomen bij jezelf in een systeem om te helen, dat alle verwarring en de pijn omzeilt en wegneemt van de vele jaren van proberen je relatie te doen werken en jezelf te doen groeien.

kruimels
Als je meer dan kruimels wil kijk dan hier!

Iets wat je het vertrouwen, de kracht en de mogelijkheden geeft om narcisten, narcistisch misbruik en pijnlijke relatiepatronen los te laten.

Als je klaar bent om uit de waanzin te komen, kan ik het Engelstalige herstelprogramma voor herstel van narcistisch misbruik, dat bekend staat als NARP, niet genoeg aanbevelen. Klik gewoon op de link hierboven.

Of als je daar meer over wilt weten en mijn healingssysteem wilt ervaren, ben je van harte welkom op het gratis webinar, Melanie’s Three Keys-workshop, en dat staat ook in het menu. En dat zal je laten zien om in stappen blijvend vooruitgang te boeken in je leven en je zult heel snel helderheid en echte opluchting ervaren.

Ik hoop dat dit allemaal vandaag je echt helpt te beseffen dat therapie met een narcist letterlijk niet werkt en waarom het niet werkt. En ik kijk zo uit naar uw opmerkingen en uw vragen hieronder.

Gebruik de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees