Emotionele wonden kun je niet genezen met denken. video

We weten allemaal dat de emotionele wonden en zelfs somatische pijn van narcistisch misbruik onpeilbaar lijkt.

De emotionele wonden zijn zo ernstig dat het bijna onmogelijk voelt om in het dagelijks leven te functioneren.

Het verkeerde idee dat tijd gelijk is aan geneeskunde is een veel voorkomende misvatting. Mensen die hulp zoeken, zeggen vaak: “Ik zou me nog niet zo slecht moeten voelen.” Het kan een jaar zijn na een pijnlijke scheiding, of twee jaar na het verlies van een geliefde, en ze zijn gefrustreerd dat ze nog steeds worstelen.

Vaak komt hun aanhoudende angst voort uit hun pogingen om aan emotionele wonden te ontsnappen. In plaats van hun verdriet te verwerken of hun verdriet te confronteren, probeerden ze zichzelf af te leiden van hun ellende.

Ze probeerden stoer te doen, in de hoop dat ze het door hun pijn heen konden knokken totdat de tijd hun emotionele wonden genas.

Maar ondanks het verstrijken van de tijd bleef hun leed bestaan omdat ze niet over de nodige vaardigheden beschikten om van tegenspoed te herstellen.

Het kan een belangrijke prestatie zijn om effectief te eten en slapen. Wellicht is het een brug te ver om de emotionele stabiliteit te hebben om je leven opnieuw te beginnen.

Mijn grootste missie in ons werk dat we doen, is mensen helpen deze ongelofelijke emotionele pijn los te laten.

Zo kunnen ze hun leven herbouwen en zich aanpassen aan de creatie van een leven dat niet alleen werkt. Ook kunnen ze de gruwel van narcistische mishandeling ver achter zich laten.

Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Deze video gaat over het meest directe en krachtige pad om emotionele wonden te genezen.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen begrijpen waarom je in je hoofd vecht. Misschien zie je nu echt in dat er een veel betere en waarachtiger manier is om  je te genezen van narcistisch misbruik en trauma.

Heb je vragen of suggesties? Ik antwoord graag.

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!