Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Magisch denken objectief bekijken om volwassen te worden

Magisch denken is een bekend stadium in de ontwikkeling van de kindertijd waar velen van ons in vast komen te zitten.

De meesten van ons hebben een vriend gehad die bij iemand blijft die hen vreselijk behandelt, inconsequent is, of die belooft dat ze zullen veranderen, maar hetzelfde blijft.

We kunnen niet begrijpen waarom onze vriend nog steeds gelooft dat de dingen anders zullen zijn, ook al heeft de realiteit aangetoond dat dit niet het geval is.

magisch denken
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Andere veelvoorkomende voorbeelden van magisch denken:

  • een moeder die gelooft dat zijn zoon ooit zal stoppen met het gebruik van drugs, ook al stelt ze hem in staat zijn patroon van chaos en onverantwoord gedrag voort te zetten.
  • een man die zijn moeder verdedigt en haar grensoverschrijdend gedrag tegen zijn vrouw en zegt dat ze “binnenkort” beter zal worden.
  • iemand die altijd praat over hoe ellendig hun baan is en hoeveel ze hun passieproject willen doen, maar geen stappen in die richting zet.
  • een dochter die consequent goedkeuring zoekt van haar zeer kritische moeder – elke keer dat ze verpletterd is wanneer haar moeder op voorspelbare manieren reageert die niet ondersteunend zijn.
  • een vriend wiens vriendin hem vertelt dat ze zichzelf nooit ziet trouwen, heeft het fantasiegeloof dat hij degene zal zijn die haar zal “winnen” of van gedachten zal veranderen.
  • een vrouw die de fantasie heeft dat ze haar perfecte sprookjespartner zal ontmoeten die haar zal wegvagen van de stress + strijd van het leven. Ze zullen voor altijd in gelukzaligheid leven.

Genezen is emotioneel volwassen genoeg worden om de werkelijkheid en patronen objectief te bekijken.

Zodra we dit doen, zijn we ons bewust van wat er in werkelijkheid gebeurt en wat we willen dat er zou gebeuren.

Dan kunnen we acties beginnen te ondernemen die het resultaat weerspiegelen dat we willen. Dit is moeilijk voor mensen die vastzitten in magisch denken omdat ze net als kinderen niet volledig begrijpen dat acties realiteit en resultaten creëren, en dat dit niet gebeurt met wensen of gedachten. De realiteit, als we die eenmaal omarmen, is de vriendelijkste leraar.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees