Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoe doe je het ego werk voor traumaherstel als zelfgenezer? +video

Ik leer veel over ego werk voor trauma herstel na misbruik. Ik heb nu al een paar jaar ontdekt dat het een van de krachtigste hulpmiddelen is op mijn eigen genezingsreis. Als je je aan deze praktijk toevertrouwt, zul je levensveranderende transformaties ondergaan. Ik heb deze methode evenals de zichzelf heropvoeden methode (reparenting) leren kennen dankzij dr. Nicole. Ze is de auteur van het boek “How to do the work!”

Ego werk als zelfgenezer is iets voor je als je:

– Je emotioneel uitgeput voelt.
– Vastzit.
– Het leven niet vreugdevol aanvoelt.
– Klaar bent om het zwart wit denken los te laten.
– In onbevredigende of giftige relaties terechtkomt.
– Vindt verbinding maken met andere mensen moeilijk of alsof er iets ontbreekt.

  • Je overtuigingen zijn star en je zou willen groeien.
  • Je bent klaar om te genezen.

Voordat ik de praktijk schets van ego werk voor trauma herstel, wil ik je eraan herinneren dat het precies dat is: een oefening.

Dit is niet iets wat een “aha” heeft of iets wat snel komt. Ego werk voor trauma herstel is een verschuiving in bewustzijn. Bewustzijn wordt alleen door herhaling veranderd. Blijf geduldig opdagen en herhalen. Er zal veel weerstand zijn omdat je ego het bangst is voor één ding: namelijk verandering. Laat de weerstand opkomen zonder oordeel. Weerstand is groei.

Wat is het ego?

Het ego is het ‘ik’. Het is hoe je jezelf ziet. Het is het deel van je geest dat zich identificeert met eigenschappen, overtuigingen en gewoonten. Je ego is een onbewust deel van je geest.

Waar komt het ego vandaan?

Als kind kwam je op deze wereld met een intuïtief karakter. Je begreep de wereld instinctief, ook al sprak je de taal niet. Je bewustzijnsniveau was puur gewaar zijn. Als kind heb je geen filter. Je kunt spelen, fantaseren en creaties maken. Ook ben je nog niet gebonden aan een identiteit van wie je bent. Kortom, je wordt onvoorwaardelijk geboren. Gewoon zijn is voor je vanzelfsprekend.

Tijdens de kindertijd bevindt je ego zich in een egocentrische staat. Het is het best te omschrijven met het gezegde ‘de wereld draait om jou’. In deze staat gebeurt alles met jou vanwege jezelf.

Kinderwonden zijn bijzonder ingrijpend vanwege deze egoperiode. Pas in de tienerjaren ontwikkel je abstract denken. Dat is het vermogen om buiten je eigen perspectief te observeren.

Je ego ontwikkelt zich om je te beschermen tegen je realiteit.

Het maakt een identiteit voor je om om te gaan met elke verwarring, verbroken verbinding en verlies van liefde die je hebt ervaren. Het versterkt een identiteit om er naar je beste vermogen voor te zorgen dat we nog steeds alle beschikbare liefde kunnen ontvangen.

Naarmate je ouder werd, leerde je (onbewuste) waarden rond zaken als intelligentie, prestatie, geprefereerde emotionele toestanden, relaties en andere mensen. Ook dat is cultureel gebonden, maar is ook het gevolg van de gewoonten van het gezin, de plaats en de activiteiten van je geliefden. Veel is het gevolg van de werking van de spiegelneuronen.

Je grootste behoefte is om liefde te ontvangen, zodat je leert je te identificeren met deze waarden, zelfs als ze niet positief zijn.

Veel volwassenen zijn niet voorbij de egocentrische staat geëvolueerd. Ze geloven nog steeds dat er iets met hen gebeurt. Als je denkt dat je geen controle over je leven hebt, of dat gebeurtenissen van buitenaf je leven beheersen, zal egowerk bijzonder nuttig zijn.

Het ego is het geconstrueerde zelf!

Je ego is een rigide identiteit. Het moet zo zijn. Het heeft een reeks overtuigingen, patronen en ideeën geschapen die de meeste mensen ‘persoonlijkheid’ noemen. Je ego is defensief over je identiteit. Het meeste buiten bevestigde gedachten, overtuigingen en gedragingen zal worden afgewezen.

Als je hier bevestiging over wilt, bekijk dan een debat. Debatters veranderen elkaar niet van gedachten. Ze gaan heen en weer en bevestigen hun eigen overtuigingen. De ‘winnaar’ van het debat is gewoon de persoon die je vooringenomenheid bevestigt. Hun ego verdedigt een overtuiging, en de jouwe verdedigt die persoon als de winnaar omdat ze een ontwerp of kaart bevestigen dat je aan je identiteit hebt gekoppeld.

Het probleem hiermee is dat tegenstrijdige meningen ons in staat stellen om te groeien.

Tegenstrijdige meningen, ontwerpen of kaarten van de zogenaamde realiteit brengen mensen tot woede, omdat het ego het meest uit de hand loopt wanneer het wordt uitgedaagd. Het voelt als een aanval op jezelf.

Technisch gezien is dat zo, omdat het ego de illusie schept dat onze meningen en overtuigingen je maken tot wie we zijn. Dit leidt tot veel onzekerheid en een lage eigenwaarde. In een fragiele toestand werkt het ego overuren om ‘ons te verdedigen’.

Het ego overcompenseert in de fragiele toestand met het volgende:

– sterke emotionele reactiviteit.
– vals vertrouwen (overcompensatie),
– zwart wit of rigide denken.
– Verwerping van elk idee dat in strijd is met de overtuigingen van het ego.
– Buitengewone competitie als gevolg van een overtuiging dat het succes van een ander het verlies is van hun eigen succes,
– Constante vergelijking met anderen.
– Oordeel over anderen op een spottende, beledigende en bedreigende manier.
– analyse verlamming of verlamming van het denken bestaande uit obsessieve gedachten die je ervan weerhouden om een ​​actie uit te voeren.

Waarom is ego werk voor trauma herstel belangrijk?

Ego werk gaat over terugkeren naar je “ware” aard. Tot dusver hebben jullie levens gefunctioneerd in patronen die jullie niet bewust hebben gekozen. Ze zijn voor je uitgekozen.

Egowerk is een nieuwe kans om te kiezen.

Je wil het ego niet ‘doden’, of het bestaan ​​ervan te ontkennen. Het ego is je beschermer en maakt al deel uit van je psyche sinds je een klein kind was om je te helpen het hoofd te bieden aan alle moeilijkheden. Je wilt leren je ego te accepteren als iets wat los staat van jezelf.

Als ik hierover praat, krijg ik altijd de vraag “wie zijn we?”. Je bent bewust gewaar zijn, of aandacht. Bovendien ben je het bewustzijn dat het vermogen heeft om andere delen van jezelf te zien. Dit vermogen is uniek menselijk. Weet dat je kunt nadenken over je gedachten. Je kunt overdenken op je handelen.

Door ego werk verzacht je het ego.

Stel je ego voor als een hyper waakzame bewaker. Deze bewaker scant constant de omgeving op zoek naar iets of iemand die probeert kwaad te doen. Wat in strijd is met de perceptie van het ego van het zelf, wordt een ‘vijand’.

Je identificeert je al zo lang met eigenschappen dat de belangrijkste functie van je ego is om die identiteit levend te houden.

Door dit ego werk voor trauma herstel te doen, geef je je bewaker (ego) een pauze en laat je nieuwe ervaringen in je bewustzijn komen.

Zonder bewaker kun je beslissen hoe je je voelt, wat je denkt en hoe je ervoor kiest om te reageren in plaats van dat je ego dat voor je beslist.

Zelfvertrouwen is het resultaat van het losmaken van je egostaat.

Stap 1: Sta je ego toe zichzelf te introduceren!

Tot dit punt in je leven ben je je meestal niet bewust van je ego. Als je bewusteloos bent (95% van de tijd) is je ego de baas. Als je het grootste deel van je volwassen leven ongecontroleerd bent, wordt je ego alleen maar sterker.

Alleen door te observeren kun je je ego verzachten. Een verzacht ego brengt een staat van innerlijke vrede.

Het ego houdt er niet van om geobserveerd te worden, dus stap 1 is hoogst ongemakkelijk. Om door dit ongemak heen te komen, is werk in kleine stappen nodig, dus wees geduldig. Je kunt dit als eerste doen wanneer je wakker wordt of voordat je naar bed gaat, het duurt minder dan 1 minuut.

Zoek een rustige plek zonder afleiding waar je je het prettigst voelt.
Sluit je ogen en haal een keer diep adem.
Herhaal deze affirmatie: “Ik ben veilig en ik kies een nieuwe manier om mezelf los van mijn ego te ervaren”.
Hier bereiden we de hersenen voor om te ontspannen in dit werk. Het kan ongemakkelijk zijn om jezelf op deze nieuwe manier te zien.

Dit is allemaal volkomen normale, op angst gebaseerde weerstand van het ego. Je ego zien is de eerste stap om zijn macht en controle over de besluitvorming weg te nemen.

Stap 2: Heb een vriendelijke ontmoeting met je ego!

Deze stap gaat over het bewust worden van wat je zegt na het woord ‘ik’. Dit is je egopraat. Je herhaalt dit al vele jaren, dus het zal verrassend zijn om te observeren wat je eigenlijk over jezelf zegt.

De vriendelijkste manier om je ego te ontmoeten is wanneer het niet wordt getriggerd.

Stel een intentie in om getuige te zijn van je ego met één gesprek dat je vandaag hebt.

Let op alles wat je zegt na het woord ‘ik’.

Hier zijn aanwijzingen: Noteer deze eenmaal per dag.
Er is geen goede of foute manier om deze te doen. Je wilt je bewustzijnsstroom laten stromen zonder te bewerken of te analyseren.

Hoe dikwijls spreek ik over mezelf?
Wat was een bijvoeglijk naamwoord dat ik gebruikte om mezelf te beschrijven?
Heeft iets in dat gesprek een ongemakkelijke emotionele reactie teweeggebracht? Beschrijf die reactie.
Proficiat! Je bent net getuige geweest van je ego.

Herhaalde oefening is de sleutel met deze nieuwe vaardigheid van ego werk voor trauma herstel.

De herhaling zal nieuwe paden in de hersenen openen en observatie in de loop van de tijd gemakkelijker maken.

ego werk voor trauma herstel
Meer groeitaken vind je hier!

Stap 3: Geef je ego een naam!

Wanneer we ons ego een naam geven, zetten we een krachtige stap in het zien van het ego als gescheiden van ons. Kies een naam die intuïtief bij je opkomt.

Noem nu je ego.

De naam van mijn ego is Thomas. Ik zie Thomas komen en gaan. Ik zie Thomas een paar uur niet en dan komt hij rond met roekeloze overgave. Bepaalde gedragingen en gebeurtenissen maken Thomas extra gevoelig. Dat is oké.

Door je ego een naam te geven (zoals ikzelf Thomas), ben je ervan gescheiden.

Nu zul je het ego zien komen en gaan. Je zult verrast zijn hoe veel het ego komt. En hoe snel het ego gaat komen. Dit is een observatiefase. Oefen deze fase minimaal 2 weken.

Je kunt tijdens deze fase grote doorbraken hebben.

Na verloop van tijd zul je je niet alleen bewust zijn van je ego, je zult ook weten in welke situaties je ego getriggerd moet worden. Dit uitgebreide bewustzijn stelt je in staat voorbij het ego te kijken en een reactie te kiezen die meer in lijn is met je authentieke zelf.

Stap 4: Ontmoet het getriggerde ego!

Begin niet met deze stappen voordat je stap 2 gedurende tenminste twee weken hebt uitgevoerd.

Wat is een trigger? Een trigger is een emotionele reactie die niet gelijk is aan de gebeurtenis.

Bijvoorbeeld: je zus zegt “Je ziet er moe uit” op een familiebijeenkomst. Je reageert sarcastisch: “Natuurlijk zie ik er moe uit, ik heb 60 uur per week gewerkt en een kind grootgebracht. Moet fijn zijn om tonnen vrije tijd te hebben. Maak je geen zorgen, de volgende keer ben ik uit een Cosmopolitan magazine.”

Wat haar zus objectief zei: “Je ziet er moe uit.”

Wat het ego hoorde: ‘Ze is altijd zo grof en neerbuigend tegen je. Het is omdat ze al je hele leven jaloers op je is. Nu denkt ze dat ze een kleine misser is.”

Het ego is een meesterlijke verteller.

Het heeft duizenden en duizenden emotionele gebeurtenissen en ervaringen vastgelegd die je je niet eens bewust kunt herinneren. Dit verhaal dient om je te beschermen, maar het houdt je altijd vast aan je ervaringen uit het verleden.

Let op de volgende keer dat je wordt getriggerd. Je zult weten dat je getriggerd wordt als je een snellere hartslag hebt, je wilt schreeuwen of stoppen, of je hebt het gevoel dat je het zou kunnen ‘verliezen’.

Hier zijn de aanwijzingen dat je getriggerd wordt:

Ik voelde de emotie van … wanneer geactiveerd.
Ik voelde de emotie van toen … .
De gebeurtenis van betekent … voor mij.

Hier is een voorbeeld ego werk voor trauma herstel:

Ik voelde de emotie van woede toen ik werd getriggerd.
Ik voelde de emotie van woede toen mijn man de afwas in de gootsteen liet staan.
Het feit dat hij de afwas in de gootsteen laat staan, betekent dat ik het niet waard ben om in overweging te worden genomen om ze zelf af te wassen.

Oké, dus nu begrijp je dat de objectieve realiteit was dat borden in de gootsteen bleven staan. Dit veroorzaakte de emotie van woede vanwege een onderliggende overtuiging dat ik het niet waard ben om te overwegen dat ik niet de afwas moet doen.

Hier voelde het ego een kernemotie (onwaardigheid).

Dit was pijnlijk, en omdat je nooit hebt geleerd om emoties te verwerken, kwam het ego het naar buiten projecteren. Je ego geeft er de voorkeur aan om emoties bij anderen te dumpen, in plaats van een pijnlijke emotie in jezelf te voelen.

Stap 5: Waardeer en accepteer het ego!

Deze stap vergt veel oefening. Dit zal niet intuïtief tot je komen, dus je zult het vele malen moeten herhalen voordat het natuurlijk aanvoelt.

Dit zijn de aanwijzingen:

Ik waardeer dat mijn ego me kwam beschermen tegen emotie gevoeld tijdens trigger.
Het is oké voor mij om die nieuwe emotie die je wilt voelen te ervaren.
Ik hoef gebeurtenissen in mijn leven niet langer te koppelen aan betekenissen van emoties die ik voel tijdens een trigger.
Ik ben … (bevestig nieuwe emotie).

Dit is hoe het eruit zal zien:

Ik waardeer dat mijn ego me kwam beschermen tegen onwaardigheid.
Het is oké voor mij om waardigheid te ervaren.
Ik hoef gebeurtenissen in mijn leven niet langer te koppelen aan betekenissen van onwaardigheid.

Ik ben het waard.

Stap 6 Deze stap is geavanceerd of optioneel werk met ego toestanden!

Bekijk een YouTubevideo van iets wat het tegenovergestelde is van je standpunt. Ga zitten met de emoties die het oproept. Sta jezelf toe objectief naar de woorden te luisteren. Kijk of je verder kunt horen dan je emotionele reactie.

Deze praktijk is zeer transformerend.

Conclusie!

Ik weet dat dit een grote brok informatie is waar je een hele tijd zoet mee bent. Ik weet dat dit overweldigend kan voelen.

Of alsof het ‘niet werkt’, of je bent er niet toe in staat, of je wilt het gewoon niet. Door het werk met ego toestanden is je ego uitgedaagd. Dus het kan zijn dat je een grote weerstand tegenkomt.

Sta jezelf toe om gewoon de weerstand te zien. En blijf rustig ademen.

Dit werk is moeilijk. Het is levensveranderend.

Zet je ervoor in, want je verdient het om vrij te zijn.

Steun elkaar in de commentaren.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees