Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Egowerk: de 6 Stappen om het ego te verzachten! +audio

Ik leer veel over egowerk. Ik heb ontdekt dat het een van de krachtigste hulpmiddelen is op mijn eigen genezingsreis. Als je je aan deze praktijk vasthoudt, zul je levensveranderende transformaties ondergaan.

Egowerk is iets voor je als:

– Je je emotioneel uitgeput voelt.
– Je ‘vastzit’.
– Het leven niet vreugdevol aanvoelt.
– Je je klaar voelt om het zwart-wit denken los te laten.

– Je merkt dat je in onvervullende of giftige relaties zit.
– Bovendien merk je dat contact maken met andere mensen moeilijk is. Of het is alsof er iets ontbreekt.
– Je overtuigingen zijn star en je zou willen groeien.
– Je bent klaar om te genezen.

ontdek het narp-herstelprogramma

Consistente praktijk van egowerk helpt!

Voordat ik de praktijk van ego-werk uiteenzet, wil ik u eraan herinneren dat het precies dat is: een consistente praktijk.  Dit is niet iets wat een “hack” heeft of iets wat snel komt. Ego-werk is een verschuiving in bewustzijn. Bewustzijn wordt alleen verschoven door herhaling.

Blijf geduldig. Blijf opdagen en het egowerk doen. Er zal veel weerstand zijn omdat je ego één ding het meest vreest: verandering. Laat het verzet zonder oordeel opkomen. Weerstand is groei.

Wat is het ego?

Het ego is het ‘ik’ Het is hoe je jezelf ziet. Het is het deel van je geest dat zich identificeert met eigenschappen, overtuigingen en gewoonten. Je ego is een onbewust deel van je geest.

Waar komt het ego vandaan?

Als kind kwam je op deze wereld met een intuïtief karakter. Je begreep instinctief de wereld, ook al sprak je de taal niet. Je bewustzijnsniveau was puur gewaar zijn.

Als kind heb je geen filter. Je kunt spelen en je voorstellingen maken. Bovendien kun je gebeurtenissen en zaken scheppen. Je bent nog niet gebonden aan een identiteit van wie je bent. Je wordt onvoorwaardelijk geboren.

Simpelweg zijn, komt vanzelf voor je als kind.

Tijdens je kindertijd verkeert je ego in een egocentrische staat. Het is het beste te omschrijven met het gezegde ‘de wereld draait om jou’. In deze toestand gebeurt alles met jou vanwege jou.

Wonden uit de kindertijd hebben vooral veel impact vanwege deze egoperiode. Pas in de tienerjaren ontwikkel je abstract denken, het vermogen om buiten je eigen perspectief te observeren.

Je ego ontwikkelt zich om je tegen je realiteit te beschermen. 

Het ontwikkelt een identiteit voor je om om te gaan met elke verwarring, ontkoppeling en verlies van liefde die je ervaart. Het versterkt een identiteit om er zo goed als het kan voor te zorgen dat we nog steeds alle “beschikbare” liefde kunnen ontvangen.

Naarmate je ouder werd, werden je onbewuste waarden aangeleerd rond zaken als intelligentie, prestaties, geprefereerde emotionele toestanden, relaties en andere mensen. Je grootste behoefte is liefde te ontvangen, zodat je leert je met deze waarden te identificeren, zelfs als ze niet positief zijn.

Veel volwassenen zijn niet voorbij de egocentrische staat geëvolueerd. 

Ze geloven nog steeds dat er dingen met hen gebeuren. Als je denkt dat je geen controle hebt over je leven, of dat gebeurtenissen van buitenaf je levens beheersen, zal egowerk bijzonder nuttig zijn.

Het ego is het geconstrueerde zelf!

Je ego is een starre identiteit. Het moet zo zijn. Het heeft een reeks overtuigingen, patronen en ideeën gemaakt die de meeste mensen ‘persoonlijkheid’ noemen. 

Je ego is erg defensief over je identiteit. 

Alles buiten bevestigde gedachten, overtuigingen en gedragingen zal worden afgewezen door je ego.

Als je hiervan bevestiging wilt, kijk dan naar een debat. Debatters veranderen elkaar niet van gedachten. Ze gaan heen en weer om hun eigen overtuigingen te bevestigen. De ‘winnaar’ van het debat is gewoon de persoon die uw vooringenomenheid bevestigt. 

Hun ego verdedigt een overtuiging, en jouw ego verdedigt die persoon als winnaar, omdat ze een ontwerp bevestigen dat je aan je identiteit hebt gekoppeld. Maar niet als je egowerk doet, dan kun je dus je kennis en aanvoelen verruimen.

Het probleem hiermee is dat de tegenstrijdige mening is wat ons in staat stelt te groeien.

Tegenstrijdige meningen of concepten brengen mensen vaak naar een plaats van woede, omdat het ego zich het meest onbeheerst voelt wanneer het wordt uitgedaagd. Het voelt als een aanval op jezelf.

Technisch gezien is dat zo, omdat het ego de illusie wekt dat onze meningen en overtuigingen je maken tot wie we zijn. Dit leidde tot veel onzekerheid en een lage eigenwaarde. In een fragiele toestand maakt het ego overuren om ‘ons te verdedigen’.

Het ego compenseert in de fragiele toestand met het volgende:

– sterke emotionele reactiviteit.
– vals vertrouwen (overcompensatie).
– zwart en wit of rigide denken.
– afwijzing van elk idee dat in strijd is met de overtuigingen van het ego.
– extreme concurrentie (een overtuiging dat het succes van een andere persoon hun eigen).
– constante vergelijking met anderen.
– oordeel over anderen (spottend, beledigend, bedreigend).
– analyse verlamming (obsessieve gedachten die u ervan weerhouden een handeling te voltooien).

Waarom is ego werk belangrijk?

Egowerk gaat over terugkeren naar je ware aard. Tot dusverre functioneerde je leven in patronen die je niet bewust hebt gekozen. Ze zijn voor je uitgekozen.

Egowerk is een nieuwe kans om te kiezen.

Je wil niet het ego te ‘doden’, of zijn bestaan ​​te ontkennen. Het ego is je beschermer. Het ego maakt deel uit van je psyche sinds je een klein kind was. Dit is zo om je te helpen het hoofd te bieden aan je realiteit. Je wilt je ego leren accepteren als iets wat losstaat van jezelf.

Als ik hierover praat, krijg ik altijd de vraag “Wie zijn wij?” “Je bent bewust gewaar zijn, of aandacht. Je bent het bewustzijn dat het vermogen heeft om andere delen van jezelf te zien. Dit vermogen is uniek menselijk. U kunt over uw gedachten nadenken. U kunt nadenken over uw acties.

Je verzacht het ego.

Stel je ego voor als een hyper waakzame bewaker. Deze bewaker speurt voortdurend de omgeving af op zoek naar iets of iemand die kwaad probeert te doen. Alles wat in strijd is met de perceptie van het ego van het zelf, wordt een ‘vijand’. Je identificeert je al zo lang teveel met eigenschappen dat de belangrijkste functie van je ego is om die identiteit levend te houden.

Door dit egowerk te doen, geef je je bewaker (ego) een pauze en laat je nieuwe ervaringen in je bewustzijn komen.

Zonder een bewaker kun je beslissen hoe je je voelt, wat je denkt en hoe je reageert, in plaats van dat je ego dat voor je beslist.

Vertrouwen is het resultaat van onthechting van je egostaat.

Stap 1: Laat je ego zichzelf voorstellen!

Tot op dit punt in je leven ben je je niet bewust van je ego. Als je onbewust bent (95% van de tijd), leidt je ego het showspel. Als je de meeste van je volwassen levens niet onder controle hebt, wordt je ego alleen maar sterker.

Alleen door te observeren kun je ego verzachten.

Een verzacht ego brengt een staat van innerlijke rust. Het ego houdt er niet van om geobserveerd te worden, dus stap 1 is hoogst ongemakkelijk. Het kost moeite om door dit ongemak heen te komen, dus wees geduldig als je begint met egowerk. U kunt dit als eerste doen als u wakker wordt of voordat u naar bed gaat, het duurt minder dan 1 minuut.

Dit moet je doen:

1. Zoek een rustige plek zonder afleiding waar je je het prettigst voelt.
2. Sluit je ogen en haal een keer diep adem.
3. Herhaal deze affirmatie: “Ik ben veilig en ik kies een nieuwe manier om mezelf als los van mijn ego te ervaren”.

Hier bereiden we de hersenen voor om te ontspannen voor dit egowerk. Het kan erg ongemakkelijk zijn om jezelf op deze nieuwe manier te zien. Het kan zijn dat u sensaties in uw lichaam voelt of gedachten die u vertellen dat u de oefening niet moet doen. Dit alles is volkomen normaal, op angst gebaseerde weerstand van het ego. Je ego zien is de eerste stap om zijn macht en beslissingscontrole weg te nemen.

Stap 2: Heb een vriendelijke ontmoeting!

Deze stap gaat over je bewust worden van wat je zegt na het woord ‘ik’. Dit is je ego-preek. Je herhaalt dit al jaren, dus het zal verrassend zijn om te observeren wat je werkelijk over jezelf zegt.

De vriendelijkste manier om je ego te ontmoeten, is wanneer het niet wordt geactiveerd. Stel een intentie in om getuige te zijn van uw ego met één gesprek dat u vandaag voert. Let op alles wat je zegt na het woord ‘ik’.

Hier zijn aanwijzingen: Noteer deze eenmaal per dag.

Er is geen goede of foute manier om dit egowerk te doen. Je wilt je bewustzijnsstroom laten stromen zonder te bewerken of te analyseren.

1. Hoe vaak spreek ik over mezelf?
2. Wat was een bijvoeglijk naamwoord dat ik gebruikte om mezelf te beschrijven?
3. Heeft iets in dat gesprek een ongemakkelijke emotionele reactie veroorzaakt? Beschrijf het.

Proficiat! Je was net getuige van je ego. Oefening is de sleutel bij deze nieuwe vaardigheid. De herhaling zal nieuwe paden in de hersenen stimuleren en het mogelijk maken dat observatie met de tijd gemakkelijker komt.

Stap 3: Geef je ego een naam!

Wanneer we ons ego een naam geven, zetten we een krachtige stap om het ego als gescheiden van ons te zien. Kies een naam die intuïtief naar je toe komt.

Noem nu je ego.

Mijn ego heet Jessica. Ik zie Jessica komen en gaan. Soms zie ik Jessica een paar uur niet en dan komt ze met roekeloze overgave langs. Bepaalde dingen maken Jessica extra lichtgeraakt en dat is oké.

Door je ego een naam te geven, ben je ervan gescheiden. Nu zul je het ego zien komen en gaan. Je zult versteld staan ​​hoe vaak het komt en hoe snel het gaat. Dit is een observatiefase. Oefen deze fase minimaal 2 weken. U kunt in deze fase grote doorbraken hebben.

Na verloop van tijd zul je je niet alleen bewust worden van je ego, je zult ook weten in welke situaties je kunt verwachten dat je ego wordt geactiveerd. Dit uitgebreide bewustzijn stelt je in staat om voorbij het ego te kijken en een reactie te kiezen die meer is afgestemd op je authentieke zelf.

Stap 4 in het egowerk: Maak kennis met het getriggerde ego!

Begin niet met deze stappen voordat u stap 2 minstens twee weken heeft uitgevoerd. Een trigger is een emotionele reactie die niet gelijk is aan de gebeurtenis.

Wat is een trigger? 

Bijvoorbeeld: je zus zegt ‘Je ziet er moe uit’ tijdens een familiebijeenkomst. Je reageert sarcastisch: “Natuurlijk zie ik er moe uit. Ik heb 60 uur per week gewerkt en een kind grootgebracht. Moet leuk zijn om veel vrije tijd te hebben. Maak je geen zorgen, de volgende keer kom ik uit een Cosmopolitantijdschrift. “

Wat haar zus objectief zei: “Je ziet er moe uit.”

Wat het ego hoorde: “Ze is altijd zo grof en neerbuigend tegen je. Het is, omdat ze je hele leven jaloers op je is geweest. Nu denkt ze dat ze een kleine misser is. “

Het ego is een meester-verhalenverteller. 

Het heeft duizenden emotionele gebeurtenissen en ervaringen vastgelegd die je niet eens bewust kunt onthouden. Dit verhaal dient om je te beschermen, maar het houdt je altijd gebonden aan je ervaringen uit het verleden.

Let op de volgende keer dat u wordt getriggerd. Je zult weten dat je getriggerd wordt als je een snellere hartslag hebt, als je zin hebt om te schreeuwen / af te sluiten, of het gevoel hebt dat je het zou kunnen ‘kwijtraken’.

Hier zijn de aanwijzingen:

1. Ik voelde de emotie van _________ toen ik werd geactiveerd.
2. Ik voelde de emotie van _________ toen ______________________.
3. De gebeurtenis van _________ betekent ___________________ voor mij.

Hier is een voorbeeld:

Ik voelde de emotie van woede wanneer deze werd geactiveerd.
Ik voelde de emotie van woede toen mijn man de afwas in de gootsteen liet staan.
Als ik de afwas in de gootsteen laat staan, ben ik niet het overwegen waard.

Oké, dus nu begrijp je dat de objectieve realiteit was, dat de vaat in de gootsteen werd achtergelaten. Dit veroorzaakte de emotie van woede vanwege een onderliggende overtuiging dat ik niet het overwegen waard ben.

Hier voelde het ego een kernemotie (onwaardigheid). Dit was pijnlijk, en aangezien je nooit hebt geleerd emotie te verwerken, kwam het ego om het naar buiten te projecteren. 

Je ego geeft er de voorkeur aan om emoties op anderen te dumpen, in plaats van een pijnlijke emotie in jezelf te voelen.

Stap 5: Waardeer en accepteer het ego!

Deze stap vergt veel oefening. Dit zal niet intuïtief naar je toe komen, dus je zult het vele keren moeten herhalen voordat het natuurlijk aanvoelt.

Hier zijn de aanwijzingen:
Ik waardeer dat mijn ego me kwam beschermen tegen emotie gevoeld tijdens trigger.
Het is oké voor mij om nieuwe emotie die je wilt voelen te ervaren.
Ik hoef niet langer gebeurtenissen in mijn leven te koppelen aan betekenissen van emotie gevoeld tijdens trigger.
Ik ben …bevestig nieuwe emotie.

Dit is hoe het eruit zal zien:
Ik waardeer dat mijn ego me kwam beschermen tegen onwaardigheid.
Het is oké voor mij om waardigheid te ervaren.
Ik hoef gebeurtenissen in mijn leven niet langer te koppelen aan betekenissen van onwaardigheid.
Ik ben waardig.

Stap 6: Geavanceerd / optioneel!

Bekijk een YouTubevideo van iets wat precies het tegenovergestelde is van je standpunt. Ga zitten met de emoties die het oproept. Sta jezelf toe objectief naar de woorden te luisteren. Kijk of je meer kunt horen dan je emotionele reactie. Deze praktijk is erg transformerend.

Laatste woorden.

Ik weet dat dit een grote brok is. Ik weet dat dit overweldigend kan aanvoelen. Of, alsof het ‘niet werkt’ of je bent niet in staat, of je wilt het gewoon niet. Je ego is uitgedaagd, dus het kan zijn dat je een grote weerstand krijgt. Sta jezelf toe om de weerstand te zien. Dit werk is moeilijk. Het is levensveranderend. Verbind u eraan, want u verdient het om vrij te zijn.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees