Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Het egowerk is een diep helend proces tegen schaamte.

Egowerk is diep, helend, transformerend werk. Velen van ons zijn zich niet bewust van ons eigen ego en in deze toestand zijn we reactief en defensief. Dan gedragen we ons op een manier die ervoor zorgt dat we schaamte of spijt ervaren. Egowerk stelt ons in staat bewust te worden en keuzes te maken in afstemming met wie we werkelijk zijn.

Je kunt een foto van deze oefening maken of er een dagboek van maken. Hoe meer je het oefent, hoe meer shifts en ah-ha-momenten je zult ervaren.

Ik zal je doorheen het egowerk leiden

  1. Geef je ego een naam: verzin een naam voor je ego. Dit is belangrijk omdat ons bewust worden van ons ego ons in staat stelt te zien dat ons ego niet onze ware identiteit is. Het is het idee van wie we zijn, gebaseerd op het verleden. Mijn ego’s naam is Sofie. Ik zie Sofie als een angstig kind.
  2. Mijn ego vertelt me ​​het verhaal dat: Omdat mijn “narcistische” “baas” me een e-mail of een sms heeft gestuurd dat we een praatje moeten maken, ik iets verkeerd heb gedaan. Mijn egoverhaal is: “Ik ben niet goed genoeg voor deze baan of als “partner”. Ik word ontslagen of geslagen. Ik heb niet het recht om dat te doen.”
  3. Als ik dit verhaal geloof, reageer ik met: Zelfhaat en zelfschande. (zelfbeschamen) Ik speel en herhaal andere keren dat ik me niet goed genoeg voelde. Ik kan me moeilijk concentreren of aanwezig zijn. Daarbij voel ik wrok omdat ik bang ben over mijn baan of om mijn partner te verliezen. Ik ben kort met de mensen om me heen, niet in staat om me verbonden te voelen.
  4. Als ik dit verhaal loslaat, kan ik een keuze maken om: te ademen, een pauze te nemen en word ik nieuwsgierig naar de verhalen en de betekenis die ik toeken in deze situatie.
  5. Ik kan afstemmen op mijn lichaam en de nerveuze energie voelen die me helpt het los te laten.
  6. Bovendien kan ik vriendelijk tegen mezelf praten “Het is oké om bang te zijn, het betekent dat ik “mijn werk” goed wil doen.
  7. Ook hoef ik geen aannames te doen omdat ik bang ben.
  8. Ik hoef mezelf niet te veroordelen.
  9. Ik vertrouw erop dat ik met angst om kan gaan zonder mezelf te straffen.”
  10. Nu heb ik toegang tot bewuste keuze en kan ik de vergadering of ontmoeting in een meer evenwichtige, neutrale staat ingaan zonder dat mijn ego mijn gedrag kaapt.
egowerk
@zelfzorgHelp

Oefenen, oefenen en oefenen van egowerk.

Eventuele vragen, laat het achter in de commentaren. Ik zal mijn best doen om te antwoorden.

Egowerk is iets voor jou als: – je je emotioneel uitgeput voelt – je “vastzit” – het leven niet vreugdevol aanvoelt – je klaar bent om het zwart-wit denken los te laten – je in onbevredigende of giftige relaties terechtkomt – je vindt verbinding maken met andere mensen moeilijk of alsof er iets ontbreekt – je overtuigingen zijn star en je zou willen groeien – je bent klaar om te genezen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

alle artikelen over egowerk op zelfzorgHelp

Voeg je bij 4.590 andere abonnees