Beginnen jezelf te helpen op drie manieren om te overleven van misbruik

Beginnen jezelf te helpen op drie manieren om te overleven van misbruik

Trauma treedt op als katalysator voor ons om te leren hoe we beter in zelfzorg kunnen voorzien. Kortom, om te beginnen jezelf te helpen.

Trauma introduceert ons naar eindeloze modaliteiten voor genezing en expressie. Daarmee kunnen we onze crisis in transformatie kanaliseren. Het belangrijkste is dat het ons toegang geeft om contact te maken met andere overlevenden die zijn geweest waar we zijn.

Daardoor zul je je de gevolgen van een giftige relatie met de narcist(e) en zijn aanhangers overwinnen.

Jij kan ijveren voor jouw authentieke, glorieuze zelf.

1. Weet dat je onvervangbaar bent. Leer nu precies goed waarom je kunt beginnen met jezelf te helpen.

Toxische partners doen er alles aan om ons het idee te geven dat we gemakkelijk vervangbaar zijn door een andere leverancier voor ondersteuning van een narcist(e).

Dit is de reden waarom overlevenden van narcistische mishandeling zo verwoest kunnen zijn nadat ze zijn misbruikt, gedevalueerd, weggegooid. Ook, omdat ze niet te snel daarna, schijnbaar vervangen worden door een glimmend nieuw doelwit.

Ze denken opnieuw aan de manier waarop hun narcistische partner hen in de idealisatie-fase behandelde.

Ook vragen slachtoffers zich af of de narcist de nieuwe persoon in het leven van de dader beter behandelt.

We weten allemaal dat narcisten elke partner door deze cyclus van mishandeling kan leiden. De narcist doet dit het maakt niet uit wie die persoon is.

De fantasierelatie die ze weergeven op Facebook of in de openbare ruimte is een illusie. Dat weet je trouwens, omdat ze dezelfde fantasie met jou verzonnen.

Die fantasie bestaat uit heldere afbeeldingen op sociale media. Bovendien scheppen ze op bij hun vrienden zelfs toen ze je achter je rug begonnen te bedriegen.

beginnen jezelf te helpen
Inzicht in traumabanden beschermt je tegen de narcist.

De narcist(e) zet het gebrek aan empathie en gevoel van recht verder in elke relatie.

Zelfs bij de persoon met wie ze uiteindelijk lijken te ‘settelen’ creëren ze een gebrek aan empathie en een gevoel van recht.

Laten we allemaal een collectief gebed voor deze persoon zeggen. Het slachtoffer heeft ideeën van schaamte, gecultiveerd door de schuldverwisseling die het slachtoffer ook op afstand teisteren.

Er is ook beschaming, projectie en gasverlichting die we gedurende de relatie hebben doorstaan dat het slachtoffer op een onbewust niveau kan verder teisteren in nachtmerries, reminiscenties en gedachteflitsen.

Onze misbruikers hebben immers ons in de loop van de tijd gehersenspoeld en geconditioneerd.

Daardoor geloven we dat wij het probleem waren. In essentie is dit een ingebakken geloofssysteem dat als je het in de kern aanpakt genezing zal scheppen.

Het is deze overtuiging die niet alleen ontstaat tijdens toxische triangulatie in de relatie, maar ook na het einde ervan. Je dient niet alleen traumabanden met de narcist te verbreken.

Daarnaast dienen we onze cognitieve vervormingen te vervangen door gezondere, realistische overtuigingen over de toxische aard van de narcistische ex-partner.

Ook de realiteit van het misbruik dat we hebben ervaren en de integriteit van onze identiteit die de misbruiker probeerde uit te roeien, te wissen en te verminderen dient tot ons door te dringen.

Zelfbewustzijn is waar de kracht van zelfwaardering en zelfbevestiging binnenkomt. Door bewustwording kun je beginnen jezelf te helpen.

Bestrijden van triangulatie vereist weten dat je echt onvervangbaar bent. Het is ook de bewustwording van weten waarom je onvervangbaar bent.

Ik weet zeker dat je het al vroeger hebt gehoord. Daar is het feit dat je niet in een specifieke “pakket” kan worden geantwoord. De dynamische combinatie van je unieke innerlijke en uiterlijke schoonheid, succes, talenten, vaardigheden, vind je nooit in een ander.

Onthoud ook dat narcisten hun slachtoffers als objecten zien. Narcisten zien je niet als individuele wezens. In feite kunnen ze de complexiteit van de verschillende identiteiten waaraan ze hard werken om te wissen, waarschijnlijk niet waarderen. Bovendien kunt u als persoon nooit worden ‘gekopieerd’.

Verrassingen.

Het is interessant om op te merken dat narcistische misbruikers hun slachtoffers ook kunnen trianguleren met doelen die op zijn zachtst gezegd “verrassend” zijn.

In feite kunnen dat mensen zijn waarvan de slachtoffers niet wisten dat de narcist er belang bij zou hebben. Kortom vanwege de zogenaamde “voorkeuren” van de narcist lijk je ook daar te zijn bedrogen. Zelfs de zogenaamde voorkeuren van de narcist waren dus bedrog.

Dit kan ons ertoe brengen om ons af te vragen of de narcist ons ‘type’ zelfs leuk vond. De waarheid is dat de voorkeuren van de narcist snel verdwijnen. Die voorkeuren veranderen, omdat ze worden onderdrukt door de behoefte aan aanbod.

Het is alleen maar een bewijs dat narcisten niet discrimineren wanneer ze na het einde van een belangrijke relatie behoefte hebben aan bevoorradingsbronnen. Ze zullen aandacht, lof, bewondering en bevestiging krijgen van degene die het aan hen aanbiedt.

Ze reageren Niet als menselijke wezens dus kun je beter beginnen jezelf te helpen.

Het feit dat de misbruiker schijnbaar ‘vervangen’ is, betekent alleen dat ze jou vervangen hebben door wie ze zien als nog een ander object om tegemoet te komen aan hun behoeften.

Ze vatten hun nieuwe bronnen van bevoorrading niet op als menselijke wezens.  Noch waarderen ze echt de fijne kneepjes van wie ze zijn buiten een oppervlakkige voorstelling.

De narcistische mishandeling is zo zelfverzekerd dat ze zelden de ware persoonlijkheden van hun slachtoffers ‘kennen’. Alleen de aspecten die ze kunnen gebruiken om hen en hun imago te dienen kennen ze.

Ze weten dat hun partner een getalenteerde, knappe muzikant is, maar kennen hun partner niet echt als persoon. Je zult ontdekken dat zelfs na een langdurige relatie, als je vraagt aan een narcist wat ze leuk vinden aan hun ex-partner, alleen verbijsterde blikken zal oproepen.

Zich richten op bruikbare eigenschappen.

Zelfs als je een narcist vraagt ​​wat hij of zij leuk vindt aan jou in de idealisatie-fase, zal dit alleen leiden tot oppervlakkige reacties.

Dat komt, omdat de narcistische mishandeling zich gedurende de gehele misbruikcyclus richt op de eigenschappen van het slachtoffer die ze gebruiken om het ego van de narcist te ondersteunen.

De narcist richt zich niet op de diepere kwaliteiten die bepaalden wie ze waren.

Daarom is het tijdverspilling om je te vergelijken met de oude of nieuwe bevoorradingsbronnen van een narcist of zijn haremleden.

Dat zal de narcist wel voor je doen.

Dit kan moeilijk zijn om te accepteren als de narcist alle zeilen bijzet om een ​​helder publiek beeld te creëren van zijn of haar nieuwe of oude relatie. Immers vergeet niet dat de waardering van wat je maakt wie je bent kan dienst doen als een tegengif voor hun giftige pogingen om jou te verminderen.

Hoe ideaal de nieuwe leverancier te stoppen?

Ongunstig vergelijken.

Wanneer een narcistische misbruiker zich op een nieuw doelwit richt, kunnen overlevenden het doel beginnen te ‘idealiseren’! Ze kunnen zichzelf ongunstig vergelijken met de nieuwe bron van levering, waarbij ze teniet doen wie ze zijn in het proces.

Ze vergeten dat ze nooit echt kunnen worden vervangen – met wie dan ook. Natuurlijk, narcistische Brad kan een nieuw doel Melissa vinden dat aantrekkelijk en sportief is,  maar ze kunnen je niet krijgen.

Je bent niet alleen aantrekkelijk, maar je bent ook intellectueel. Wellicht heb je een succesvolle carrière. Daarbij een passie voor dienstbaarheid aan anderen, een eigenzinnig gevoel voor humor.

Misschien heb je een voorliefde voor de creatie van de beste vuile moppen.

Je kunt een hoofdspeler zijn op de dansvloer. Ook kun je financieel stabiel zijn. Misschien zelfs diep spiritueel en een actieve levensstijl hebben. Wat zijn de coole en interessante dingen die je zelf bent vergeten?

Heb je vragen over zelfliefde, eigenliefde en narcisme en beginnen met jezelf te helpen?  Over NARP? Ik antwoord graag.

Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

knop meer info

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees