Beginnen jezelf te helpen op drie manieren om te overleven van misbruik

 

Trauma treedt op als katalysator voor ons om te leren hoe we beter in zelfzorg kunnen voorzien. Kortom, om te beginnen jezelf te helpen.

 

Trauma introduceert ons naar eindeloze modaliteiten voor genezing en expressie. Daarmee kunnen we onze crisis in transformatie kanaliseren. Het belangrijkste is dat het ons toegang geeft om contact te maken met andere overlevenden die zijn geweest waar we zijn.

 

Daardoor zul je je de gevolgen van een giftige relatie met de narcist(e) en zijn aanhangers overwinnen.

Jij kan ijveren voor jouw authentieke, glorieuze zelf.

 

1. Weet dat je onvervangbaar bent. Leer nu precies goed waarom je kunt beginnen met jezelf te helpen.

 

Toxische partners doen er alles aan om ons het idee te geven dat we gemakkelijk vervangbaar zijn door een andere leverancier voor ondersteuning van een narcist(e).

Dit is de reden waarom overlevenden van narcistische mishandeling zo verwoest kunnen zijn nadat ze zijn misbruikt, gedevalueerd, weggegooid. Ook, omdat ze niet te snel daarna, schijnbaar vervangen worden door een glimmend nieuw doelwit.

 

Ze denken opnieuw aan de manier waarop hun narcistische partner hen in de idealisatie-fase behandelde.

 

Ook vragen slachtoffers zich af of de narcist de nieuwe persoon in het leven van de dader beter behandelt.

We weten allemaal dat narcisten elke partner door deze cyclus van mishandeling kan leiden. De narcist doet dit het maakt niet uit wie die persoon is.

De fantasierelatie die ze weergeven op Facebook of in de openbare ruimte is een illusie. Dat weet je trouwens, omdat ze dezelfde fantasie met jou verzonnen.

Die fantasie bestaat uit heldere afbeeldingen op sociale media. Bovendien scheppen ze op bij hun vrienden zelfs toen ze je achter je rug begonnen te bedriegen.

beginnen jezelf te helpen
Inzicht in traumabanden beschermt je tegen de narcist.

 

De narcist(e) zet het gebrek aan empathie en gevoel van recht verder in elke relatie.

 

Zelfs bij de persoon met wie ze uiteindelijk lijken te ‘settelen’ creëren ze een gebrek aan empathie en een gevoel van recht.

Laten we allemaal een collectief gebed voor deze persoon zeggen. Het slachtoffer heeft ideeën van schaamte, gecultiveerd door de schuldverwisseling die het slachtoffer ook op afstand teisteren.

Er is ook beschaming, projectie en gasverlichting die we gedurende de relatie hebben doorstaan dat het slachtoffer op een onbewust niveau kan verder teisteren in nachtmerries, reminiscenties en gedachteflitsen.

 

Onze misbruikers hebben immers ons in de loop van de tijd gehersenspoeld en geconditioneerd.

 

Daardoor geloven we dat wij het probleem waren. In essentie is dit een ingebakken geloofssysteem dat als je het in de kern aanpakt genezing zal scheppen.

Het is deze overtuiging die niet alleen ontstaat tijdens toxische triangulatie in de relatie, maar ook na het einde ervan. Je dient niet alleen traumabanden met de narcist te verbreken.

Daarnaast dienen we onze cognitieve vervormingen te vervangen door gezondere, realistische overtuigingen over de toxische aard van de narcistische ex-partner.

Ook de realiteit van het misbruik dat we hebben ervaren en de integriteit van onze identiteit die de misbruiker probeerde uit te roeien, te wissen en te verminderen dient tot ons door te dringen.

 

 

Zelfbewustzijn is waar de kracht van zelfwaardering en zelfbevestiging binnenkomt. Door bewustwording kun je beginnen jezelf te helpen.

 

Bestrijden van triangulatie vereist weten dat je echt onvervangbaar bent. Het is ook de bewustwording van weten waarom je onvervangbaar bent.

Ik weet zeker dat je het al vroeger hebt gehoord. Daar is het feit dat je niet in een specifieke “pakket” kan worden geantwoord. De dynamische combinatie van je unieke innerlijke en uiterlijke schoonheid, succes, talenten, vaardigheden, vind je nooit in een ander.

Onthoud ook dat narcisten hun slachtoffers als objecten zien. Narcisten zien je niet als individuele wezens. In feite kunnen ze de complexiteit van de verschillende identiteiten waaraan ze hard werken om te wissen, waarschijnlijk niet waarderen. Bovendien kunt u als persoon nooit worden ‘gekopieerd’.

 

Verrassingen.

 

Het is interessant om op te merken dat narcistische misbruikers hun slachtoffers ook kunnen trianguleren met doelen die op zijn zachtst gezegd “verrassend” zijn.

In feite kunnen dat mensen zijn waarvan de slachtoffers niet wisten dat de narcist er belang bij zou hebben. Kortom vanwege de zogenaamde “voorkeuren” van de narcist lijk je ook daar te zijn bedrogen. Zelfs de zogenaamde voorkeuren van de narcist waren dus bedrog.

Dit kan ons ertoe brengen om ons af te vragen of de narcist ons ‘type’ zelfs leuk vond. De waarheid is dat de voorkeuren van de narcist snel verdwijnen. Die voorkeuren veranderen, omdat ze worden onderdrukt door de behoefte aan aanbod.

Het is alleen maar een bewijs dat narcisten niet discrimineren wanneer ze na het einde van een belangrijke relatie behoefte hebben aan bevoorradingsbronnen. Ze zullen aandacht, lof, bewondering en bevestiging krijgen van degene die het aan hen aanbiedt.

 

Ze reageren Niet als menselijke wezens dus kun je beter beginnen jezelf te helpen.

 

Het feit dat de misbruiker schijnbaar ‘vervangen’ is, betekent alleen dat ze jou vervangen hebben door wie ze zien als nog een ander object om tegemoet te komen aan hun behoeften.

Ze vatten hun nieuwe bronnen van bevoorrading niet op als menselijke wezens.  Noch waarderen ze echt de fijne kneepjes van wie ze zijn buiten een oppervlakkige voorstelling.

De narcistische mishandeling is zo zelfverzekerd dat ze zelden de ware persoonlijkheden van hun slachtoffers ‘kennen’. Alleen de aspecten die ze kunnen gebruiken om hen en hun imago te dienen kennen ze.

Ze weten dat hun partner een getalenteerde, knappe muzikant is, maar kennen hun partner niet echt als persoon. Je zult ontdekken dat zelfs na een langdurige relatie, als je vraagt aan een narcist wat ze leuk vinden aan hun ex-partner, alleen verbijsterde blikken zal oproepen.

 

Zich richten op bruikbare eigenschappen.

 

Zelfs als je een narcist vraagt ​​wat hij of zij leuk vindt aan jou in de idealisatie-fase, zal dit alleen leiden tot oppervlakkige reacties.

Dat komt, omdat de narcistische mishandeling zich gedurende de gehele misbruikcyclus richt op de eigenschappen van het slachtoffer die ze gebruiken om het ego van de narcist te ondersteunen.

 

De narcist richt zich niet op de diepere kwaliteiten die bepaalden wie ze waren.

 

Daarom is het tijdverspilling om je te vergelijken met de oude of nieuwe bevoorradingsbronnen van een narcist of zijn haremleden.

Dat zal de narcist wel voor je doen.

Dit kan moeilijk zijn om te accepteren als de narcist alle zeilen bijzet om een ​​helder publiek beeld te creëren van zijn of haar nieuwe of oude relatie. Immers vergeet niet dat de waardering van wat je maakt wie je bent kan dienst doen als een tegengif voor hun giftige pogingen om jou te verminderen.

 

Hoe ideaal de nieuwe leverancier te stoppen?

 

Ongunstig vergelijken.

 

Wanneer een narcistische misbruiker zich op een nieuw doelwit richt, kunnen overlevenden het doel beginnen te ‘idealiseren’! Ze kunnen zichzelf ongunstig vergelijken met de nieuwe bron van levering, waarbij ze teniet doen wie ze zijn in het proces.

Ze vergeten dat ze nooit echt kunnen worden vervangen – met wie dan ook. Natuurlijk, narcistische Brad kan een nieuw doel Melissa vinden dat aantrekkelijk en sportief is,  maar ze kunnen je niet krijgen.

Je bent niet alleen aantrekkelijk, maar je bent ook intellectueel. Wellicht heb je een succesvolle carrière. Daarbij een passie voor dienstbaarheid aan anderen, een eigenzinnig gevoel voor humor.

Misschien heb je een voorliefde voor de creatie van de beste vuile moppen.

Je kunt een hoofdspeler zijn op de dansvloer. Ook kun je financieel stabiel zijn. Misschien zelfs diep spiritueel en een actieve levensstijl hebben. Wat zijn de coole en interessante dingen die je zelf bent vergeten?

Heb je vragen over zelfliefde, eigenliefde en narcisme en beginnen met jezelf te helpen?  Over NARP? Ik antwoord graag.

Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

 

Hoe doe je het innerlijke proces van loslaten van codependentie aan de narcist? deel 1

 

Wat is de werkwijze volgens narcisme.blog om de meeste resultaten te hebben?

 

Wat er gebeurt als je niet systematisch werkt aan je zelfliefde tekort?

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Klik voor meer info

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”.

Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd, hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon, en zelfs als ze nog steeds in je leven zijn.

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten en hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik (dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!)

klik voor meer info

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar steeds een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Je krijgt ook een aantal spannende bonussen wanneer u nu inschrijft! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”, die een uitstekend startpunt biedt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Geef een reactie, vraag of antwoord.