Het was een illusie dat begin met de narcist.

Het was een illusie dat begin met de narcist.

In het begin met de narcist voelde het alsof ik op een dag wakker werd.

Ik merkte dat mijn leven wervelde in een stortvloed van leugens. Na emotionele manipulatie, devaluatie en degradatie, beschuldiging, financieel leeggezogen, werd ik keer op keer gelokt en naar de zijkant geworpen. Dit is het liefdesbombardement in actie in het begin met de narcist.

Ik zat voor een hele tijd vast, want ze was buitenlandse en zij wist dat.  In het begin met de narcist werd ik in deze shit van verwarring opgezogen.

Ook speelde ik met een kwaad dat in het begin met de narcist zo goed gemaskeerd was dat toen de demon zijn ware zelf toonde, ik het zelfs van aangezicht tot aangezicht zag, maar ik ontkende.

Zo groot was mijn ongeloof dat ik zelfs excuses voor haar maakte. Eerst dat ze haar niet kon aanpassen aan het klimaat. Later dat ze ziek werd van de regen en gebrek aan zon.

Ten slotte dat ze tijd nodig had om de plotse drukte in haar leven te verwerken. Ondertussen werd ik geworpen en gekeerd door deze gewelddadige zwartheid en wist ik niet welke kant op of af was.

Ik herinnerde me mijn pad. Maar ik werd verblind door de emotionele oorlog die in mijn gedachten was verwikkeld. Ik schopte en wipte en probeerde los te komen. Telkens als ik de grond weer onder mijn voeten vond, zou ik terug worden gezogen naar de nachtmerrie van deze cycloon. Ik sliep nog amper een paar uurtjes.

Elke keer werd de storm gewelddadiger en schadelijker dan de vorige.

Ik had pijn. Ik worstelde met alles wat ik nog in mij over had en merkte dat ik midden in mijn leven lag, verbrijzeld en verspreid in niet identificeerbare stukken om me heen.

Mijn hoofd tolde, maar ik was  eindelijk vrij. En het kwaad was op weg om een ​​ander leven te vinden om te vernietigen.

Vastbesloten om een ​​idee te krijgen van wat er met me was gebeurd, begon ik door het puin van de storm te lopen en probeerde de stukken van wat was geweest op te pikken.

Ik probeerde dingen te identificeren die waren geweest, verbrijzelde herinneringen aan de idealiseringsfase, hoewel ik geen idee had wat het toen was. Ik wist alleen wat er in het begin was geweest en dacht dat als ik het kon samenstellen, ik zou begrijpen wat er was gebeurd.

Elk stuk dat ik opving loste in mijn handen op, alsof het allemaal een illusie was.

Niets was echt geweest. Geen woord. Geen enkele emotie. Zelfs de eerste dagen in het begin met de narcist waren vals. Niets. Alles wat het monster achter het masker dat me werd gepresenteerd in zo’n mooi verpakt kleedje was een leugen.

“Liefde” “vriendschap” bedoelde alleen om me zo dichtbij te lokken dat ik in de zwarte stroom van emotionele marteling en verwarring kon worden gezogen.

En het “waarom” van dit alles was het moeilijkst te begrijpen. De narcist doen dit voor haar eigen vermaak.

in het begin met de narcist
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Weet je nog dat dingen echt geweldig waren aan het begin van je relatie met een narcist?
Voordat alles ging naar sh * t?

Wanneer waren jullie hun wereld, hun zon, hun sterren?
Vóór elk afzonderlijk iets wat je irriteerde? Het zijn die herinneringen die een narcist zal gebruiken om je terug te haken. Stel je een hond voor die 95 procent van de tijd door zijn eigenaar wordt getrapt, maar de resterende 5 procent, ze krijgen knuffels en traktaties en liefde.

De hond zal het schoppen tolereren vanwege de herinnering aan hoe geweldig het was wanneer ze momenten hadden om echt geliefd te worden, en net zoals een narcist je meestal rot behandelt, kunnen ze je af en toe bewonderend aanstaren, verwonderend hoe mooi je bent en hoe ze echt iemand niet verdienen die net zo geweldig is als jij.

Deze techniek is vooral effectief als je een laag zelfbeeld hebt.

Ja, dat had ik en leed daarbij aan PTSS als gevolg van een overval. Daarom waren de kleine blips van vriendelijkheid als oasen van hoop in wat anders een woestenij van shit was.

Als en wanneer die momenten gebeuren, herinner jezelf dan aan de overweldigende lelijkheid die de rest van de tijd gebeurt, en hoe die vluchtige momenten niet goed zijn en hoe vreselijk ze je behandelen. Druk de beledigende sms-berichten en e-mails af en hang ze aan je muur voor directe herinneringen, als dat nodig is.

In het begin met de narcist was ze vooral een pathologische leugenaar.

In het begin van mijn herstel ontdekte ik heel snel dat de vrouw waarvan ik dacht dat ik kende dat zij nooit had bestaan, ik hield vast aan het enige stuk waarheid dat ik eindelijk had uitgedacht: zij was een LEUGENAAR.

Ik hield me stevig vast aan dat feit en begon met het onderzoeken van “pathologisch liegen” op het internet. Helaas heb ik toen niets nuttigs gevonden. Pas toen ik mijn weg naar sociopathie / psychopathie nauwgezet doorzocht, ontdekte ik de juiste antwoorden op mijn vele vragen! 

Uiteindelijk besefte ik dat pathologisch liegen en psychopathie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Helaas wordt de bovenstaande waarheid verdoezeld door een populaire en gevaarlijke veronderstelling die in onze samenleving bestaat; het wordt zelfs ondersteund door onderzoek.

Die veronderstelling is: iedereen liegt.

Omdat iedereen het doet, omdat liegen blijkbaar zo algemeen en typisch is, volgt hieruit dat het niet zo erg mag zijn. Fout. Ja, bijna iedereen heeft leugens om best wil verteld om andermans gevoelens te sparen of met de bedoeling om anderen te beschermen.

Narcisten kennen geen schaamte.

Normale mensen liegen om de schaamte te verbergen die ze voelen over wandaden of omdat ze bang zijn voor de gevolgen van hun fouten. Maar er zijn andere mensen die gewoonlijk liegen, met de bedoeling om anderen te misleiden en manipuleren voor hun eigen persoonlijk gewin, en zij voelen zich niet slecht om het te doen. Ze genieten er zelfs van.

Deze mensen zijn pathologische leugenaars, en het zijn psychopaten. Na veel onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat alle pathologische en dwangmatige leugenaars persoonlijkheidsstoornissen hebben en dat deze aandoeningen op een psychopathisch spectrum kunnen worden geplaatst. Pathologisch liegen is het tegenovergestelde van normaal.

Ik zal dat herhalen: pathologisch liegen is het tegenovergestelde van normaal!

Het is niet belangrijk dat onderzoekers bewijzen hebben ontdekt dat iedereen op de een of andere manier liegt. Niet alleen zijn de meeste leugens schadelijk, psychopathische leugens vallen buiten het bereik van wat de meeste mensen zich zelfs maar kunnen voorstellen wanneer ze denken aan liegen.

Wanneer iemand gewoonlijk liegt, is dat gedragspatroon altijd verbonden met andere zeer ongewoon verontrustende eigenschappen en gedragingen. Dat wist ik in het begin met de narcist nog niet. De dag dat ik getrouwd was met haar werd het me duidelijk.

Narcisten vinden het leuk om te spelen met de levens van hen die empathisch, aardig, zorgzaam, gevend zijn.

Ze richten zich op deze personen. Net als een gestoorde gek, zoeken ze de meest kwetsbaren, de meest fragiele, en beginnen ze aan hun vernietigingsspel.

Na enkele maanden stopte ik eindelijk met proberen de stukjes op te rapen om ze weer bij elkaar te passen. Daarna wilde ik van die stukjes iets begrijpen. Het is een verspilling van tijd en energie. Niets is logisch, behalve dat ik pure duivel ben tegengekomen.  Een razende duivel, dan nog.

Als een stad die op het pad van een tornado is geweest, ruim ik het puin en de wederopbouw kon beginnen. Het is het enige dat logisch is. Dat is wat overlevers doen!

Hoe laat je de boodschap “in het begin met de narcist” doordringen tot in je diepste zelf?

Uiteindelijk past een regelmatige lezer de nieuwe kennis toe die zij of hij hier vindt. Daardoor is deze site volgen een aanrader. Daar hou ik van. Weet je, actie is het belangrijkste. Voor twijfelaars, stuur me een bericht op Facebook Messenger! Alle links vind je in het menu.

Daarbij wordt toegepaste kennis macht. Liever lees ik wat jou raakte. Misschien boek je vooruitgang in uw leven op jouw doelen als je het probeert? Geef me terugkoppeling. Bovendien zijn andere lezers ook nieuwsgierig om te horen wat jij toevoegt. Wat pas jij toe om je groeiproces te stimuleren?

Tot slot, alvast bedankt. Zoals altijd wees aardig en creatief in jouw commentaar.


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “Het was een illusie dat begin met de narcist.”

  1. Bas avatar
    Bas

    Beste Johan, ik weet niet of deze reactie gepast is maar u heeft het over het kwaad en het aanzicht van de duivel. Sommige mensen zeggen dat goed en kwaad niet bestaat en als je ziet wat deze mensen teweeg brengen kun je niet meer zeggen dat het kwaad niet bestaat! Swedenborgianen geloven – en de esoterische wetenschap onderwijst – dat het vaak voorkomt dat het levende lichaam door de ziel wordt verlaten, en dat we dagelijks bij verschillende rangen en standen zulke levende lijken tegenkomen. Verschillende oorzaken, zoals overweldigende schrik, verdriet, wanhoop en een hevige ziekteaanval, of buitensporige wellust, kunnen dit teweegbrengen. Het lege lijk kan dan in beslag worden genomen en worden bewoond door het astrale lichaam van een elementaar. Bij krankzinnigheid is het astrale lichaam van de lijder óf halfverlamd, verbijsterd, en onderworpen aan de invloed van elke voorbijkomende geest van iedere soort, óf het is voorgoed vertrokken, en dan wordt het lichaam in bezit genomen door een vampierachtige entiteit die haar eigen uiteenvallen nabij is, en zich wanhopig vastklemt aan de aarde, waarvan ze de zinnelijke genoegens door dit middel nog enige tijd langer kan genieten. Dus zulke mensen zijn dood en of bezeten. En ik sluit me hier ook bij aan. Al klinkt het heel vreemd en gek als je zegt dat ze bezeten zijn in de 21ste eeuw. En qua kwaadaardigheid staan zulke mensen gelijk aan de duivel zelf.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees