Het Bedriegen door een narcist.

Het bedriegen door een narcist

Toen mijn vriendin eindelijk genoeg moed had verzameld om haar huwelijk van 11 jaar te beëindigen, leed ze aan alle symptomen van een slachtoffer van huiselijk geweld.

Ze had paniekaanvallen, was in een staat van depressie. Haar gevoel van eigenwaarde was in de goot. Haar realiteitszin werd vervormd en haar “haar” viel uit. In het begin zou ze de spot drijven met het idee dat ze een slachtoffer van huiselijk geweld was geweest.

Immers, “Hij had haar alleen bedrogen”.  Bovendien was hij blijkbaar homo. Bovendien had hij volgens hem een relatie gehad met een 12-jarige jongen. Het duurt een tijdje door misbruik amnesie dat de werkelijkheid volledig doordringt bij een slachtoffer van huiselijk geweld.

Wel had hij haar gedwongen tot seks. Vooral had hij weten haar zelfvertrouwen te ondermijnen en verminderen door uren ‘s avonds naar homo porno te kijken. Mijn vriendin had gedaan wat vele slachtoffers van ontrouw doen.

Ze had nagelaten om te beseffen dat in een poging om haar huwelijk te redden, ze niet wilde erkennen dat ze zo emotioneel kwetsbaar was en dat ze als persoon werd vernietigd.

Waarom geloof ik dat ontrouw een vorm is van huiselijk geweld?

Omdat ontrouw even verwoestend is als een fysieke aanval kan worden. Ontrouw vernedert een echtgenoot, kwetst, en maakt hulpeloos. Uiteindelijk is het ervaren van ontrouw als een ernstig verlies, de dood van vertrouwen. Wanneer een man bedriegt, valt hij direct zijn vrouw haar gevoel van eigenwaarde aan.

Ik heb hier enkele gemeenschappelijke kenmerken met slachtoffers van huiselijk geweld gevonden:

• Beide kunnen een doorlopend aspect van het huwelijk worden. Er is een terugkerende cyclus waar na het misbruik of bedrog de man spijt heeft en de echtelijke relatie eventjes goed functioneert. Daarna volgt een nieuwe episode van misbruik of ontrouw.

• De mannen kunnen korte periodes van schuld of spijt tonen, maar meestal lijken ze ongevoelig voor de pijn die ze hebben veroorzaakt. De meesten zullen zich niet verantwoordelijk voelen voor het lijden dat ze veroorzaken.

klik voor meer info

• Het slachtoffer heeft last van een laag zelfbeeld, een gevoel van waardeloosheid, een gebrek aan controle over haar leven. Ze voelt zich afhankelijkheid van haar man, en een verstoorde beleving van de werkelijkheid waarin ze gelooft dat wat er gebeurt haar schuld is.

Als je jezelf in dezelfde situatie bevindt als mijn vriendin toen wordt het dan niet tijd om de cyclus te doorbreken?

Haar ex-man stelde voor dat ze zich meer zou gedragen als een man.  Haar haarsnit moet kort geknipt, zodat hij zijn homoseksuele driften op haar kon botvieren.

Waarom jezelf niet confronteren met het simpele feit dat de ontrouw van uw man zijn keuze is en dat die keuze misbruik is van jou?

Zijn keuzes kunt u alleen beantwoorden met geen enkele andere keuze dan het huwelijk te beëindigen. Toch opnieuw beginnen na herhaaldelijke ontrouw lijkt een te moeilijke taak en vaak voelt het slachtoffer alsof ze niet zonder haar ware andere kan leven (die ze nog niet heeft gevonden.)

Ontrouw verbrijzelt haar aannames en droom van wat haar leven ooit betekende.

Degene die haar veiligheid was is nu haar bron van gevaar.

Als je man vreemd gaat, onderneem actie. Zeg hem dat zijn gedrag onaanvaardbaar is. Stel grenzen en blijf op deze grenzen staan. Laat afhankelijkheid niet toe dat u een ongezond huwelijk in stand houdt.

Letterlijk, ontrouw houdt een gezondheidsrisico in, niet alleen voor uw geestelijke gezondheid. Laat uw vermogen niet afbreken om te leven op uw eigen voorwaarden en vrij van misbruik leven.

Je kunt je huwelijk niet redden door jezelf te verloochenen. Als de ontrouw een kenmerk is van zijn narcisme, bereidt u voor om er zo snel mogelijk een einde aan deze relatie te maken.

Lees meer aanverwante teksten.

Patronen van bedrog

klik op de foto

Voorbij het narcisme in je relaties, familie en werk.

klik op de foto
klik op de foto

Destructieve relaties op de schop Psychopathie herkennen en hanteren.

klik op de foto

Weggegomd is niet verdwenen Over mijn zoektocht naar geluk na ouderverstoting.

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Meditatie: ons afscheiden van onze geest (taak)

Iedereen bedankt voor het volgen van narcisme.blog. Degenen onder jullie die dat niet hebben gedaan: als het je bevalt wat… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

Bodyscan-meditatie een methode om emoties los te laten (taak)

Dit artikel gaat over een bodyscan-meditatie. Geschatte leestijd: 6 minuten Dus eerst ga ik een beetje praten over wat het… Read More

%%footer%%