Ontbreekt je partner empathie?

Gebrek aan empathie bij de narcist is een belangrijk kenmerk. Naar welke aspecten die je te kijken?

Is jouw partner niet in staat zich in te leven in een ander? Het mankeert je partner empathie.

Echtgenoten met NPD hebben het algemene kenmerk van het missen van een partner empathie “chip”.

Uw partner kan heel weinig empathie voor u voelen. Hij/zij heeft grote moeite om de gevoelens en behoeften van anderen te waarderen.

Hij/zij vertoont bijna geen empathie over hoe zijn familie gekwetst is.

De narcist is volkomen ongevoelig voor de gevoelens van anderen.

Zelfs voor zijn zogenaamde geliefden is hij/zij ongevoelig. Hij kan zeggen: “Ik mis je, of ik hou van je zonder daar een emotionele betekenis aan te geven”.

Je denkt dat hij aan jouw kant staat, maar al gauw zal je leren dat het hem niets kan schelen of hij iets heeft gedaan om je pijn te doen of niet.

Hij is niet bereid om de gevoelens en behoeften van anderen te herkennen of te identificeren. Hij mist als partner empathie.

In je relatie kun je het gevoel hebben dat discussies helemaal gefocust zijn op de gevoelens van je partner empathie, maar er is heel weinig of geen erkenning van je eigen gevoelens.

Klik hier voor meer info

Wat hen ontbreekt, is beslissingen te treffen voor verandering als ze merken dat hun gedrag pijn veroorzaakt.

Misschien kunnen ze wel de empathische vaardigheid ontwikkelen maar de complete attitude ontbreekt die bij die vaardigheid hoort. Namelijk dat als je pijn veroorzaakt dat je er dan mee stopt, is puur niet narcistisch.

Met andere woorden, ze missen echte compassie voor de situatie van iemand anders die tot een gedragsverandering zou kunnen lijden. Ze missen dit soort inlevingsvermogen in de emotionele pijn van iemand anders om hen te helpen.

Transforming Family of origin wounds

Een gebrek aan oprechte compassie is “praktisch” wanneer de narcistische man zelf pijn oploopt als gevolg van hun zelfzuchtige gedrag.

Als je man/vrouw dit soort dingen doet, heb je waarschijnlijk te maken met iemand die emotioneel en psychologisch grof is. Als ze iets voelen dan nog leidt dat niet tot het nemen van een andere beslissing.

Terwijl je met een narcist getrouwd bent, ben je herhaaldelijk geschokt en verontwaardigd over de opmerkingen die hij maakt over andere mensen die iets vreselijks hebben overkomen of een verkeerde keuze hebben gemaakt.

Hij zet voortdurend “dikke” mensen neer, “stomme” mensen. Hij devalueert iedereen die zijn aandacht trekt omdat zij “minder” is dan hemzelf.

Het nieuws bekeken door een narcist.

Het kijken naar het nieuws is meestal behoorlijk walgelijk, vanwege zijn opmerkingen.

Hij kan zich zelfs niet enigszins voorstellen hoe hij zich in die situatie zou kunnen voelen. Er is geen empathie voor iemand, noch vreemden, noch familie, noch partner empathie. Er is ook geen empathie voor de kinderen.

Het ontbreekt ook empathie voor de kinderen bij de narcist.

Je moet hem stoppen in zijn gedrag met de kinderen omdat hij ze onredelijk straft. Gevoelens waar hij het ergens niet mee eens is, is voor de narcistische man voldoende om in razernij uit te barsten.

Het schreeuwen tegen je kind helpt het probleem niet!

U wordt vaak gefrustreerd en niet begrepen door uw partner. Er wordt geen rekening gehouden met uw behoeften.

Meer over NARP

Je hebt jarenlang gedacht als je hem gewoon maar kon laten begrijpen hoe hij je liet voelen dat hij zou veranderen.

Je verwachte dat hij zou stoppen met de kinderen pijn te doen. Waarschijnlijk dacht je er over na om je partner empathie te leren.

Bovendien verspil je jouw tranen in een poging met hem te praten over hoe hij jou pijn heeft gedaan.

Je gaat veel nachten naar bed zo verward omdat jouw pogingen om te praten veranderden in een groot gevecht.

Op een discussie volgt telkens een inquisitie van alle dingen waarmee jij hem pijn deed.

Je hebt ook veel tijd besteed aan het proberen de narcistische echtgenoot te kalmeren.

Je moest ook voortdurend zijn gevoelens erkennen en bevestigen. In het bijzonder was de belangrijkste taak dat aan zijn narcistische behoeften werd voldaan.

Daarbij wordt tevens ook nog het zelfvertrouwen van de kinderen en dit van jou gedevalueerd.

Hij kan je goed privé en openbaar schamen maar vereist dat je alleen zijn lijden erkent.

Sociopaten voelen een beperkte reeks menselijke emoties.

Sociopaten worden geplaagd door emotionele afwijkingen, waardoor ze lege schalen worden.

Ze ervaren ‘oppervlakkige’ gevoelens, wat betekent dat bijna al hun emoties vluchtig zijn, als ze die überhaupt hebben.

Ze lijken woede en afgunst in volle kracht te voelen, wat agressief gedrag in veel van hen aanwakkert.

Woede die ze vertonen is echter verrassend van korte duur.

Vanwege dit defect zijn sociopaten niet in staat om echt contact te maken met andere mensen.

Ze kunnen geen echte partner-empathie voor anderen hebben.

Narcisten zijn niet in staat tot mededogen, en ze lijden niet, omdat ze geen betrekking hebben op emotionele pijn.

Ze leven een leven zonder echt genot, niet in staat om te genieten van een zonsondergang of het gezelschap van een dier of een andere persoon.

Alleen van tijdelijke, zinloze sensaties van dingen zoals seks (geen intimiteit) of voedsel of anderen bedriegen en manipuleren geeft hen een narcistisch genot.

Meest onheilspellend betekent dit emotionele tekort dat ze niet in staat zijn om lief te hebben.

Het betekent ook dat ze hun hele leven moeten letten op het kijken naar anderen en moeten leren gedrag na te bootsen waaraan ze op een natuurlijke manier niet kunnen deelnemen; op deze manier worden ze demente kameleons.

Hun sociopathisch narcistische leegte maakt hen ook chronisch verveeld.

De verveling is bijna pijnlijk voor hen. Ze zullen alles doen om het te verlichten. Dit draagt ​​bij tot hun neiging om impulsief en roekeloos te handelen.

Het is bijvoorbeeld heel gewoon voor psychopaten om verslaafd te raken aan alcohol, seks en drugs.

Die verslaving zorgt dan extra dat de partner van de sociopaat partner empathie ontbeert.

En uiteindelijk zullen ze alles en nog wat doen om zich van hun verveling te ontdoen, omdat ze geen geweten hebben en geen empathie. Het maakt ze niet uit wie er gekwetst wordt in het proces.

Daarom genoeg over de narcist, nu is het aan jou. Hoe ga jij deze situatie loslaten en je leven opbouwen? Maar eerst ga je moeten stoppen met te vallen voor narcisten.

Heb je nog meer vragen over empathie?

Empathie EBOOK een revolutionair boek.

Empathie EBOOK Het geheime wapen van psychiaters en psychotherapeuten.

Een tijd voor empathie EBOOK wat de natuur ons leert over een betere samenleving.

Nul empathie een theorie van menselijke wreedheid

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Schrijf in voor haar gratis workshop:http://bit.ly/MelanieMarch18

Did you know that the majority of people who suffer from a toxic relationship never get over it?

They often face debilitating psychological and health effects for years and sometimes decades after the relationship has ended. 

Melanie Tonia Evans knows all about this phenomenon. She experienced two life and near-death narcissistic abuse relationships that left her with medical conditions that told her they were impossible to heal. This situation led her to create a healing method that has helped tens of thousands of people from over 120 different countries.

Today, Melanie is the #1 narcissistic abuse recovery expert globally, and she knows after 10+ years of helping people heal why toxic relationships are so hard to get over. 

Melanie and her team at MTE are excited to announce that they have put together a genuinely impactful live on-line Global Masterclass to be held on Thursday, March 18th. 

This Masterclass is a FREE live event that will guide you on how to rebuild your life and Thrive after suffering abuse from a spouse, partner, family member, friend, boss or colleague. It also shows you the #1 method to achieving this most simply and powerfully possible.

Click here to find out all the information and secure your FREE ticket to this abuse recovery event. 

After registering your ticket, you will get immediate access to the following:

A BRAND NEW comprehensive eBook called Detach From a Narcissist and Get Your Soul Back – Effective strategies for No and Modified Contact, Parallel Parenting & Psychic Retrieval.

You will get an email series that will illuminate many of the complex yet imperative abuse recovery topics.

Access to an incredibly powerful two and a half-hour live Masterclass with Melanie and her team. Where she will cover, in great detail, the #1 method that will allow you to break free as fearless, empowered, and narcissist-free finally.

Plus a Q&A period so you can get direct and specific guidance.

Click here to register for your spot, and do so now because seats will surely fill up. 

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • complex trauma
 • English
 • online training
 • Recent

Why are toxic relationships so painful to become narcissistic free?

Do you have someone in your life who you want to love, get along with and care about, yet …… Read More

 • Begrippen Narcisme
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Beschrijvingen van ocpd en persoonlijkheidsstoornis kenmerken.

Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis (OCPD). Obsessieve compulsieve persoonlijkheidsstoornis (OCPD) wordt gekenmerkt door een inflexibele naleving van regels of systemen of een affiniteit… Read More

 • afkicken van de narcist
 • complex trauma
 • narcissist
 • online training
 • Recent
 • zelfgenezing

Toxic Relationship Expert Reveals knowledge of narcissism

Do you have someone in your life, who you want to love, get along with and care about, yet …… Read More

%%footer%%