Categorieën
gemeenschapsvorming Nederland België Nederlandstalig Recent Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist video zelfliefde

Waar ligt je focus? Naar anderen gericht?

Velen van ons, toen we opgroeiden, leerden onze innerlijke ervaring te negeren. In plaats daarvan leerden we ons op anderen concentreren.
Ons ego verwondde zichzelf om af te stemmen op wat anderen voelden in de hoop controle te hebben over een veilig gevoel

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creative Commons-licentie.

@narcismeHelp
Waar je je focus op legt, hangt af van wat je gelooft dat je je gelukkig en veilig zal doen voelen

Als je gelooft dat je geluk en veiligheid komt van anderen die je aardig vinden, ga je je met hen verbinden. Je gaat dan ook hun goedkeuring vragen. Ook zal je van hen houden en tijd met hen doorbrengen.

Dan is je aandacht op anderen gericht. Narcisten noemen je dan een emotionele dwaas.

Als je gelooft dat je geluk en veiligheid komt door jezelf te verbinden met je hogere “leiding” dan is je focus waarschijnlijk naar binnen gericht.

Wanneer je jezelf goedkeurt en waardering toont, indien je je eigen waarde zelf bepaalt dan ben je niet naar buiten gericht.

Als je tijd met jezelf doorbrengt, liefdevolle actie voor jezelf neemt en je liefde en zorgzaamheid met anderen deelt, dan is je focus waarschijnlijk naar binnen gericht

Naar anderen gericht of naar binnen gericht

Met andere woorden, als je gelooft dat je geluk en veiligheid voortkomt uit het krijgen van liefde, zal je aandacht op anderen gericht zijn.

Als je gelooft dat je geluk en veiligheid te danken zijn aan liefhebben met jezelf en anderen, zal je focus binnenin zijn.

Als dat wat in balans zou zijn, zou dat niet uitstekend zijn? Zou dit niet helpen om er in te slagen dat de narcist je niet meer klein krijgt.

Laat het me weten in de commentaren.

Delen is zorgzaam.

Door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie.
Ze werkt al vele jaren om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente.
Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren.
Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder, pleegmoeder, en plusmama van 2. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik, ouderverstoting en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren