Genieën zijn niet allemaal gek maar hebben intellektualiteit!

Genieën zijn niet allemaal gek maar hebben intellektualiteit!

Kalm, geen paniek. Genie en waanzin zijn niet noodzakelijk gerelateerd.

Npd — mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis zeggen dikwijls dat ze genieën zijn. Maar is dat zo?

In het algemeen echter hebben NPD’s altijd visioenen van zichzelf die fantastisch zijn in vergelijking met hoe ze zijn.

Als ze deze bereiken, worden hun dromen alleen maar fantastischer, dus tevredenheid wordt nooit bereikt.

Ze zullen God uitleven om het laatste woord te hebben. Echter, bezitten ze wat psychologen die hoogbegaafdheid bestuderen in hoge mate intellektualiteit noemen.

Narcisten bezitten de arrogantie om echt te geloven dat voor hen niets onmogelijk is. Daarom zullen ze de taken doen waar anderen nooit op denken. Ze verzetten zich tegen de theorie van de geest en hebben het moeilijk met waarheidsparadigma’s.

Narcisten zijn geobsedeerd door wanen van fantastische grootsheid en superioriteit.

Als gevolg hiervan zijn ze zeer concurrerend. Bovendien zijn ze sterk gedwongen – waar anderen alleen gemotiveerd zijn. In het algemeen zijn ze heel gedreven, meedogenloos en onvermoeibaar. Ze raken vaak naar de top.

Maar zelfs als ze dat niet doen. In de eerste plaats  streven en vechten en leren en klimmen en creëren en denken en bedenken en ontwerpen en samenzweren ze voor dat ze echt leven. Geconfronteerd met een uitdaging zullen ze het waarschijnlijk beter doen dan niet-narcisten.

Hoe verhouden genialiteit en waanzin zich tot elkaar?

Als je jezelf een genie van je generatie vindt dan ben je dat misschien wel.  Maar je bent niet per se gek. Genie en waanzin gaan niet altijd hand in hand. Toch is het waar dat er een zekere correlatie bestaat tussen beide psychologische constructies.

Het genie en waanzin zijn onder het toezicht van het onderzoek van Aristoteles .

De Griekse filosoof beschouwde genialiteit en waanzin als ‘ genetische ‘ aspecten.

Havelock Ellis & Hans Eysenck.

Maar in de twintigste eeuw heeft  de beroemde Britse psycholoog Havelock Ellis een studie gepubliceerd over het Britse Genie. 

Hierin beschrijft hij studies die aantonen dat psychotische patiënten een begaafde creativiteit manifesteren.

Het was niet tot het einde van de 20ste  eeuw tot Hans J. Eysenck deze oude onderzoeken herzag. Daarin kon hij concluderen dat eigenlijk wat  verband met genialiteit geen psychose (gekte) maar psychoticisme is. 

Dat betekent, een onderliggende psychologische aanleg om psychotische symptomen te ontwikkelen.

Er is een gemeenschappelijke genetische basis voor groot creatief potentieel en psychologische afwijkingen.

Hans J. Eysenck.

Temperament.

Eysenck was een bioloog en geen psycholoog, waardoor hij de mens bestudeerde in zijn meest temperamentvolle kant en niet onder de attributen van de persoonlijkheid die tot dan toe bestudeerd waren.

Het temperament legde hij uit met fysiologische factoren zoals Hippocrates hem hadden voorgedaan.

Hippocrates legde de persoonlijkheid uit in termen van overmaat of tekort aan bepaalde lichaamsvloeistoffen. Galeano deed het echter door vier soorten temperament (bloeddorstig, boos, flegmatisch en melancholisch).

Eysenck ontwikkelde de theorie van Galeano en stelde een tweedimensionale maat voor, waarvan de eerste neuroticisme en de tweede extraversie / introversie was.

 

Ontwikkeling van veerkracht door informatie bij slachtoffers van narcistisch misbruik, genieën
klik foto voor meer info

Wat zeggen de studies?

De studie van de persoonlijkheid heeft opmerkelijke vooruitgang gekend. Het genie als zo is niet psychologisch bepaald. Vanuit theoretisch oogpunt wordt iemand met een IQ hoger dan 165 als een genie opgevat .

Maar het is niet de enige vereiste, omdat het ook een bepaalde cognitieve structuur moet hebben. Ieder van ons die  geconfronteerd wordt met een probleem, probeert dat op te lossen op verschillende manieren.

Er zijn twee manieren die het meest voorkomen in onze redenering, overinvullend / expansief of beperkt.

Hoe weet ik wat voor soort mentale zoekactie ik gebruik om oplossingen te vinden?

Om je type mentale zoektocht te bepalen, gaan we een heel basale oefening doen. Let wel, dit verduidelijkt je cognitieve mechanismen niet, want om met zekerheid te bepalen hoe goed je oplossingsvermogen werkt, moet je heel veel tijd investeren. Maar als je nieuwsgierig bent, laten we daar dan heen gaan.

Denk aan een woord of term gerelateerd aan ‘ voet ‘.

Als je het hebt, blijf lezen.

Veel mogelijkheden overwegen of niet?

Natuurlijk zeg je ” schoen “, ” schoenveter “, ” hand “, ” teen “, als dat zo is, gebruik je een uitgebreide redenering omdat je weinig mogelijkheden hebt overwogen.

Overwegende dat als u woorden of termen van het type ” soldaat te voet” , ” eeltknobbel onder grote teen “, ” eelt ” of ” op straat ” hebt gekozen, u een persoon bent die wordt beschouwd als weinig inclusief om te veel mogelijkheden te overwegen.

Eysenck toonde aan dat mensen met overinclusieve gedachten en die hoog scoorden op IQ als creatieve genieën konden worden beschouwd.  Maar ook deze mensen neigden naar psychoticisme.

Bovendien, in die met weinig inclusief denken en psychotische symptomen, konden psychose meer of minder ernstig verschijnen.

Inspirerende bron over complex trauma : Jon G. Allen Phd mentaliseren. hechting mentaliseren Jon Allen Alle genieën zijn niet gek.
klik voor meer info
Kort gezegd er bestaat een relatie bestaat tussen creativiteit en persoonlijkheid.

De druk die nodig is om te transformeren van de creativiteit in prestatie is gebaseerd op het overinclusieve en psychotische temperament.

Om bijvoorbeeld de 5e symfonie van Beethoven te materialiseren,  is het hebben van een cognitief patroon gebaseerd op het overinclusief en een psychotisch temperament een noodzaak

In de psychologie bestaan ​​er geen onweerlegbare uitspraken, dus het kan niet gezegd worden dat alle genieën gek zijn. Hoewel er bepaalde variabelen zijn die, als ze gecombineerd worden, die bevestiging kunnen bevestigen.

Daarom is er geen oorzakelijk verband tussen genialiteit en waanzin, hoewel beide een overinclusief cognitief functioneren delen.

Psychoticisme bij afwezigheid van psychose is het cruciale element om de creativiteit in een echte prestatie te materialiseren “

Hans J. Eysenck

Laat me weten of je dit interessant vond. Bedoeling was om je te laten na te denken over uitspraken en imago building van de narcist alsof hij of zij een genie is.

Echt bruikbare suggesties voor je persoonlijke groei.

A New Model What Confidence, Beauty, and Power Really Look Like Paperback

Een van de meest uitgesproken stemmen van de vrouwen van vandaag siert de cover van tijdschriften.   ErkenhHun persoonlijke schoonheid want ze bereiken  hun hoogste dromen op een warm, en inspirerende manier. Voluptueuze schoonheid Ashley Graham is professioneel model sinds de leeftijd van dertien.

Ontdekt bij een winkelcentrum in Nebraska door de Cosmopolitan en de Britse Vogue, en de eerste maat ter wereld. Het gezicht van merken zoals H & M Studio, zij is ook een jurylid voor America’s Next Top Model.

En dat is alleen het begin van dit buitengewone talent. Ashley leidt een nieuwe generatie vrouwen en baanbrekende sloopstereotypen, transformeert onze idealen over lichaamsbeeld en wat modieus en mooi is.

Een vrouw die weet hoe een vrouw te zijn, zij is de stem voor de positiviteitsbeweging van het lichaam en een rolmodel voor alle vrouwen, ongeacht hun individuele lichaamstype, vorm of gewicht.

In deze verzameling van verhelderende, provocerende essays geïllustreerd met een dozijn foto’s, deelt Ashley haar perspectief op hoe te evolueren rond het lichaam, hoe het imago evolueert.

Inmiddels hebben we nog steeds werk te doen; de fun-en-stress van een carrière in de wereld van de  mode; haar leven voor modellering; en haar pad om de omvang van de wereld te accepteren.

Terwijl ze over haar successen en tegenslagen praat, biedt Ashley ondersteuning, zelfvertrouwen en motiverende vaardigheden, vanuit het gezondste en mooiste van haarzelf.

foto cover boek Salvador Dali

Salvador Dali opkomst en ondergang van een geniale gek Paperback

Is Dalí gek? Geniaal? Of goddelijk? Als hij acht jaar is, kleedt hij zich als een meisje en schildert ‘rotte mensen’ op deksels van hoedendozen. De paus vraagt hem de Bijbel te illustreren.

Dalí smeert een streep verf over de blote kont van Dildode- Stijve en zet er zijn handtekening onder. De paus is zo onder de indruk dat hij het ‘kunstwerk’ zegent met heilig water.

Dalí wordt beroemder dan Dalí zelf. Hij verzamelt wc-brillen en houdt seksfeestjes met de groten van de aarde terwijl hij harde winden laat.

fotocover boek on life
On life Anna over fashion, beauty, reizen, vriendschap, zelfvertrouwen en de liefde Paperback Ebook

Persoonlijke verhalen over fashion, beauty, reizen,vriendschap, zelfvertrouwen en de liefde.

Na haar succesvolle eerste boek On Top, lanceert Anna Nooshin nu On Life. In dit prachtig vormgegeven boek geeft Anna een inkijkje in haar waanzinnige leven. En gunt ze haar lezers een blik in haar polaroid-boeken, een archief dat ze de afgelopen tien jaar heeft opgebouwd.

In On Life gaat Anna Nooshin in gesprek met de mensen die het dichtst bij haar staan. Op deze manier maak je op een heel persoonlijke manier kennis met haar inspiratiebronnen.

Eerlijk en authentiek als altijd laat Anna zien hoe ook jij je dromen waar kunt maken. Je wordt daarbij uitgedaagd om voor jezelf op te schrijven welke doelen je wilt bereiken en wat er op jouw bucketlist moet staan.

cover boek babe, you got this
Babe, you got this van meisje met dromen naar vrouw met succes. advies van 23 girlbosses Paperback Ebook

Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben een eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven. Al die successen worden continu met de hele wereld gedeeld via sociale media. Je vraagt je vaak genoeg af: wanneer ga ík al die successen bereiken: die dijk van een carrière en een fantastisch privéleven?

In Babe, you got this. begrijpen Emilie Sobels (29, oprichter van Hashtag #Workmode) en Martje Haverkamp (23, aan het begin van haar carrière) je vragen.

Zij hebben voor dit boek meer dan twintig inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies gevraagd. Hoe wisten zij waar hun kracht lag en hoe hebben zij hun doelen bereikt?

Welke misstappen maakten ze en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop je jezelf of jouw ideeën aan anderen? Hoe bouw je een ultiem netwerk op?

En bovenal: hoe combineer je al je ambities met je sociale leven zonder knettergek te worden?

Vanuit de verschillende adviezen van deze vrouwen bouwden Emilie en Martje dit boek op. Een boek met handvatten die kunnen helpen met het verwezenlijken van je dromen. Want succesvolle vrouwen helpen elkaar: “Babe, you got this.’

Emilie Sobels begon in 2015 haar bedrijf Hashtag #Workmode in Amsterdam, waar ze werkruimtes verhuurt aan vrouwelijke creatieven en online influencers. Haar doel: mensen samenbrengen zodat netwerken worden vergroot en krachten worden gebundeld. Inmiddels telt Amsterdam twee plaatsen en is er recent in Rotterdam een vestiging geopend.

Martje Haverkamp is een “girlboss pur sang”. Zo jong als ze is, heeft ze al gewerkt voor bladen als Fashionista en Glamour. Ze is ambitieus, succesvol, maar zag ook de keerzijdes van deze tomeloze ambitie: waarom ging het niet nog sneller? In Babe, you got this. neemt ze de lezer mee in haar zoektocht naar de levenslessen van vrouwen die een succesvol en gelukkig leven leiden

cover foto sofia
#Girlboss Sophia Amoruso paperback Ebook Hardcover.

“#GIRLBOSS heeft de leiding over haar eigen leven. Ze krijgt wat ze wil, omdat ze ervoor werkt. ‘

Het eerste dat Sophia Amoruso online verkocht, was geen mode – het was een gestolen boek. Ze bracht haar tienerjaren liften door, met het plegen van diefstal, en dumpster diving. Net tweeëntwintig, nam ze haar ontslag.

Bovendien had ze nog steeds geen doel. Ook was ze nog richtingloos, en werkte aan een middelmatige dag werk voor de zorgverzekering.

Het was daar dat Sophia besloot om vintage kleding op eBay te gaan verkopen. Acht jaar later, is ze de oprichter, CEO en creatieve directeur van Nasty Gal. Ze heeft meer dan $ 100 miljoen online fashion retailer met meer dan 350 medewerkers.

Sophia’s  is nooit een typisch CEO, goud typisch iets geweest, en ze is geschreven #GIRLBOSS voor buitenstaanders (en insiders) op zoek naar een weg naar succes, zelfs wanneer dat pad bochtig is als de hel en bekleed met neezeggers.

#GIRLBOSS omvat Sophia’s verhaal, maar is oneindig veel groter dan Sophia. Het is diep persoonlijk maar algemeen. Gevuld met wake-up calls (“U bent geen speciale sneeuwvlok”), sluw en openhartige waarnemingen.

“Falen is uw uitvinding”. Je leest ook achter de schermen verhalen van snelle opkomst Nasty Gal’s, #GIRLBOSS bestrijkt veel grond.

Het is succesvol als je op de middelbare school zit of als je naar de universiteit gaat. Nee, hoe vertrouw je je instincten en volg je je gevoel?

Een #GIRLBOSS neemt haar leven serieus. Ze neemt kansen en neemt verantwoordelijkheid op haar eigen voorwaarde. Ze weet wanneer ze stoten moet gooien en wanneer ze ermee moet rollen. Wanneer te stoppen en te vliegen.

Zoals Sophia schrijft: “Ik heb drie stukken van advies dat ik wil dat je onthoudt: Groei nooit op. Wordt geen vervelende trut. Laat de man niet bij je komen. OK? Cool. Laten we dit dan doen. “


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees