Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

De narcist controleert anderen door te vergelijken.

Tekenen van onnodige en ongepaste vergelijken tussen individuen of groepen door een narcist!

De tabel van de mentale vaardigheden vergelijken!

Hoewel veel culturen beweren egalitair te zijn, bestaat er een sociale rangorde. De meeste mensen hechten veel waarde aan waar ze in worden geplaatst. Een veel voorkomende manier waarop mensen zichzelf en anderen beoordelen, is om aspecten zoals fysieke verschijning te vergelijken.

Intelligentie, rijkdom, werkgelegenheid, vriendschappen en speciale vaardigheden worden als markeringen gezien van waar ze staan ​​in hun sociale netwerk.

Net zo, wanneer twee mensen met elkaar strijden of elkaar beconcurreren, zullen ze overwegen hoe de ander scoort op deze eigenschappen. Er wordt dan onderzocht waar hun sterke punten en kwetsbaarheden liggen.

Omdat veel mensen een sterke gevoeligheid hebben voor waar ze staan ​​in hun sociale ranglijst, proberen narcistische emotionele misbruikers om ranglijsten en vergelijkingen te gebruiken als een manier om mensen te controleren en te beïnvloeden.

neem niet altijd je telefoon op
Meer info over Narp

Hoe het eruit ziet.

“Al je vrienden denken dat je ongelijk hebt.”

“Je broer lijkt hier geen groot probleem mee te hebben.”

‘Als ik zo iemand had getrouwd (—-), zouden we dit gesprek nu niet voeren.’

“Je bent zo stom dat iedereen je uitlacht.

Hoe het voelt om vergeleken te worden.

Hoewel we proberen het te verbergen, doet het veel pijn om onszelf als minderwaardig aan anderen te beschouwen. Dus de simpele suggestie ervan – zelfs als we weten dat het onwaar is – geeft ons schaamte, angst. We kunnen merken dat we zaken doen die we niet willen doen om aan de pijnlijke woorden van het rankingproces te ontsnappen.

Hoe om te gaan met vergelijken?

De beste aanpak wanneer iemand de classificatie als een communicatiestijl introduceert, is om onmiddellijk het gesprek te beëindigen. Er is weinig te winnen als je daarop ingaat op dat niveau.

Wat je niet moet doen?

Word niet verdedigend of betwist de voor- en nadelen van de ranglijst die aan u wordt gepresenteerd.

Maak geen represaillemaatregelen met uw eigen rangschikkingscriteria.

Geloof niet automatisch dat de rangorde van iemand anders over jou juist is. Vertrouw op de feiten, maar niet op je gevoelens.

Houd het gesprek niet langer vol.

Wat moeten we doen?

Vergeet niet dat u niet wordt bepaald door de mening of woorden van iemand anders. Je bent jij – en als iemand een negatieve mening over je ontwikkelt dat is hun probleem – niet het jouwe.

Onthoud dat de rangorde van iemand anders niet over jou gaat. Het gaat meestal om de manier waarop de andere persoon de wereld voelt of ziet.

Blijf beleefd, kort en rustig. Weiger de rangorde of vergelijking te accepteren die wordt aangeboden. Herbevestig je eigen uniekheid en individualiteit. Bevestig je commitment om de beste JIJ te zijn die je kunt zijn.

Als het passend lijkt, dank de ander zonder drama voor zijn oprechtheid en verlaat het gesprek.

Krijg steun en bespreek uw zorgen met iemand die om u geeft en die persoonlijkheidsstoornissen begrijpt.

Onthoud: je hebt de macht om op elk gewenst moment van het onbewuste naar het bewuste leven over te schakelen en te groeien in onoverwinnelijk worden! Als je het beu bent om je slachtoffer te voelen, dan is het vandaag een goede dag om helemaal onoverwinnelijk te worden.

Ik hoop dat deze post over onoverwinnelijk worden  je van dienst is! Als je het leuk vond, vergeet dan niet om het te delen.

Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

stop met roddelen en beoordelen van anderen
Meer info over family wounds

Out-reachers die hier zijn om je te helpen onoverwinnelijk worden en je interne  blokkades te overwinnen, zodat je een ongelooflijk geweldig leven kunt maken!

knop meer info

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees