Voor de psychopaat ben je vlees aan zijn haak!

Voor de psychopaat ben je vlees aan zijn haak!

Ben je het met me eens dat om ons gelukkig te voelen het absoluut nodig is dat we ons in harmonie kunnen omringen met mensen? De synergie die voortvloeit uit samenwerking is grandioos. Maar veel jonge mensen zijn er zich niet van bewust dat er ook psychopaten bestaan. Laat staan dat ze de werkwijze van een psychopaat begrijpen.

Zelfs veel sociale werkers zijn zich daar niet van bewust. Eens een psychopaat zich in een organisatie gevestigd heeft, is het enorm moeilijk hem eruit te krijgen. Vandaar dat ik het zo belangrijk vind om de psyche en de werkwijze van een psychopaat duidelijk te maken.

bedankt voor het zijn van een mooie ziel
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

De werkwijze van een psychopaat.

 1. Een psychopaat zal tegenover iedereen zeer joviaal en charmant doen.
 2. Hij zal zich eerder opdringerig voor doen waardoor je het gevoel krijgt “waaw” dat ziet er een prettig iemand uit.
 3. Hij zal populair doen, zelf lachen met zichzelf. Vanuit het oogpunt van een psychopaat zijn we echter allemaal hetzelfde – alleen vlees op zijn haak. Is het een vrouw, een man, een kind, een familielid, de eigen kinderen het maakt niet uit.
 1. Zij moeten zijn wil volgen en dat zal hij of zij bekomen met manipuleren.
 2. Een psychopaat weet dat je in eerste instantie geen vliegen vangt met azijn.

Je moet de melk bij de kat zetten.

Daarin is de psychopaat uiterst behendig.

Al had hij geen schitterende resultaten in wiskunde, geschiedenis of Nederlands, de kennis die een psychopaat heeft om te manipuleren is duivels.

Daarin volgt hij de opvoeding die hij thuis gezien heeft en imiteert  deze.

Hoe zijn vader zijn wil oplegde aan zijn moeder.

De spiegelneuronen zijn de oorzaak van onbewust imiteren.

“Mimetic”- en (modelleren – nabootsen op onbewust niveau) op zichzelf is niet kwaad, we zouden niet kunnen overleven zonder mimesis.

Over de spiegelneuronen die de oorzaak zijn van dit onbewust imiteren heeft professor Ramachandran veel neurologisch onderzoek gedaan.

Dat imiteren en mimesis aan de basis ligt van de antropologische ontwikkeling van de mens heeft René Girard ons geleerd.

Onbewust imiteren gebeurt op dezelfde manier bij het embryo om te overleven.

Ook geen enkel dier zou zonder nabootsen kunnen overleven.

Psychopathisch en narcistisch gedrag van een ouder nabootsen.

Kinderen zullen ook dit psychopathischnarcistisch gedrag van een ouder nabootsen evenals het goede gedrag van de empathische ouder, daar zijn ze op zich niet voor verantwoordelijk tot op een bepaalde leeftijd. Ondertussen leren ze ook om hyperwaakzaam te zijn.

Je wordt geacht na te denken over je eigen gedrag en eigen gedrag te veranderen om persoonlijk te groeien. Men is er immers in geheel onze cultuur het er over eens dat liegen, bedriegen en stelen niet gepast is. Dat dit nooit doordringt bij de psychopaat is een feit.

Het grote verschil is dat bij het grootste deel van de bevolking de overtuiging bestaat dat een persoon kan en zal groeien door te waarderen, en te delen met iemand anders. Ook het goede en het algemeen aanvaardbaar gedrag zal de gewone sterveling imiteren.

De psychopathische ouder wil echter niet groeien.

Elke persoonlijke groei van een ander ziet Hij of zij als een bedreiging.

Gewone stervelingen delen zowel wat uniek is als wat gelijkaardig is met een ander, in de meeste gevallen.

Een psychopaat weet niet te delen, hij kan dat niet.

Zien delen maakt de psychopaat razend jaloers omdat het niet rond hem draait.

De psychopaat ziet de menselijke bevolking als mogelijke buit.

Niet delen, maar uitbuiten is zijn voornaamste motief.

Wie zijn de slachtoffers?

Empathische mensen zijn wellicht gemakkelijker prooien voor de psychopaat, heel zeker.

Maar het blijft daar niet bij. Sluw als psychopaten zijn testen ze het empathisch vermogen van een ander en zien ze hoever ze kunnen doordringen en op begrip rekenen voor hun moeilijkheden. Ze voelen dan een soort ‘in relatie’ zijn.

Eens ze zich daar in de geest hebben geïnstalleerd gaan ze over tot de volgende fase, hun machtshonger bevredigen.

De melkkoe en toilet van de psychopaat.

Psychopaten overwegen de hele wereld tot hun persoonlijke melkkoe en toilet te maken.

Zoals we weten, zij zullen alles kapot maken, ze vragen zich niet af en zijn zelfs niet bezorgd of het een hartslag heeft.

Blijf en hou hen dus uit je buurt.

Als je bijkomende suggesties, vragen of oplossingen hebt dan hou ik er echt van om die te horen in de commentaren of als het meer persoonlijk is, contacteer me. Like, share en geef commentaar omdat het jouw vrienden en kennissen kan helpen. Dit is de enige waardering die ik krijg voor de waarde die ik hier weggeef.

Gebruik de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

2 reacties op “Voor de psychopaat ben je vlees aan zijn haak!”

 1. Ankie avatar
  Ankie

  Ik denk dat mijn zoon psychopaat is en ben bang dat de rest van t gezin en ik zelf gevaar loopt. Ik ben bang van mijn zoon van 9 wat moet ik doen

 2. johanpersyn avatar

  Dringend dit melden aan de school en psycholoog contacteren.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees