identificeren kernovertuigingen

Ontdek hoe je jouw kernovertuigingen kunt identificeren en afleren voor meer zelfbewustzijn

Wat zijn je kernovertuigingen?

Kernovertuigingen worden vanuit onze omgeving geïnternaliseerd om ons veilig te houden en ons te helpen begrijpen wie we zijn in deze wereld. Onze kernovertuigingen sturen ons gedrag omdat we doen alsof onze gedachten 100% waar zijn. Identificeren van onze kernovertuigingen geven ons meer zelfbewustzijn.

Kernovertuigingen zijn overtuigingen die we hebben. Ze zijn opgeslagen in het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn bevindt zich onder ons bewustzijn, wat betekent dat de meesten van ons zich niet bewust zijn van onze kernovertuigingen.

Enkele voorbeelden van kernovertuigingen:

Als familie en collega’s lovend waren over dunne mensen terwijl je worstelde met je gewicht, zou je kernopvatting kunnen zijn: ‘Ik ben onaantrekkelijk en mijn lichaam is walgelijk’.

Indien je racisme hebt ervaren waarbij mensen denigrerende opmerkingen maakten over je “ras”, zou je kernovertuiging kunnen zijn: “wie ik ben is beschamend en niet goed genoeg.”

Wanneer je geen emotionele steun kreeg toen je opgroeide, zou je kernovertuiging kunnen zijn: “Ik moet alles alleen doen en kan niet om hulp vragen.”

Als een ouder het huis verliet (verlatingswond) en je geen contact meer had, zou je kernovertuiging kunnen zijn: “Iedereen zal me uiteindelijk verlaten; niemand zal echt van me houden.”

Hoe vind je jouw kernovertuigingen?

Wanneer kreeg je lof, aandacht of verbinding met ouderfiguren toen je jong was?

Welke berichten kreeg je toen je gekwetst, verdrietig of neerslachtig was?
Wat werd er tegen je gezegd als je ‘mislukte’ of niet goed presteerde?

Welke opmerkingen of berichten werden er over verschillende lichaamstypes/rassen/groepen mensen gezegd?

Werd je aangemoedigd om creatief en speels te zijn, of was je kindertijd “taakgericht”?

Hebben ze zich achteraf verontschuldigd of uitgelegd als een ouderfiguur je pijn deed of je hard strafte?

Ik heb geleerd dat het identificeren van kernovertuigingen een ondragelijk proces kan zijn. Het is ook schitterend omdat als we kernovertuigingen identificeren, we ons ervan kunnen scheiden en ze kunnen beginnen af ​​te leren.

identificeren kernovertuigingen
Ik leer je helen en bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren!

Kernovertuigingen creëren onze levenservaringen.

Omdat velen van ons valse, beperkende of pijnlijke kernovertuigingen hebben geërfd, is het afleren ervan een prachtig proces van genezing.

Ik heb geleerd door nu met duizenden mensen van over de hele wereld te werken dat we allemaal één ding gemeen hebben: we zijn bang dat er iets “mis” met ons is. We denken dat we niet goed genoeg zijn. Soms hebben we het gevoel dat we oplichters zijn. We geloven dat de mensen van wie we houden ons pijn zullen doen.

Deze kernovertuigingen worden ego-verhalen die jarenlang en decennia door onze geest gaan, meestal zonder dat we ons bewust genoeg zijn om uit te dagen of deze verhalen waar zijn.

Het afleren van kernovertuigingen.

HIER ZIJN ENKELE HERINNERINGEN:

  • Niet alles wat je denkt of gelooft is waar.
  • Het is pijnlijk om je kernovertuigingen te erkennen, en het zal ook de genezingsreis beginnen. Wees lief voor jezelf.
  • Wees open en bereid. Houd een dagboek bij of spreek dagelijks tegen jezelf “Ik ben bereid om de overtuigingen over mezelf die me niet langer dienen af ​​te leren.”
  • Wees je bewust van wanneer je een ego-verhaal vertelt “dit is het verhaal dat ik mezelf hierover vertel op dit moment.” Langzaam zullen je hersenen het patroon zien dat alle gedachten niet geldig zijn.
  • Bevestig DE WAARHEID “Ik kan dit. Ik ben het waard om mijn waarheid te spreken. Ik ben een krachtig, bekwaam persoon en dat respecteer ik voor mezelf.”
  • Leren omgaan met ongemak. Verder gaan dan onze kernovertuigingen kan heel, heel eng zijn. Onthoud dat zelfs gedachten die ons tegenhouden, ons veilig houden. Het zal niet altijd goed voelen om je kernovertuigingen ter discussie te stellen. Blijf toegewijd.

Deze kernovertuigingen worden ook gevoed door onze programma’s die in de achtergrond draaien.

Over het algemeen heeft de volwassene ‘ik ben niet goed genoeg’ zelfbeeld ontwikkeld, maar dit is niet de innerlijke overtuiging van het kind die losgelaten moet worden.
Het kind zal ofwel zeggen dat ik er niet toe doe of dat ik niet speciaal ben, waardoor het idee ontstaat dat we niet goed genoeg zijn als we opgroeien.

Het identificeren en afleren van kernovertuigingen is uitdagend werk.

En het is een van de stappen die nodig zijn voor genezing en een authentiek leven!

Veel kernovertuigingen kunnen ook onuitgesproken berichten zijn die van generatie op generatie worden doorgegeven. Het kan dus ook makkelijker zijn om naar een ouder te kijken en te zien of jij ook hun geloof hebt overgenomen.

Het is altijd zo interessant om daar te beginnen. Als kinderen brengen we zoveel tijd door in theta-staat en raken we bijna gehypnotiseerd door deze overtuigingen. En dan, als volwassene, heb je zoiets van, woah! Waar kwam dat vandaan!

Niet goed genoeg zijn, komt zo vaak voor.

Niet volledig begrepen worden voor je hele ervaring kan zich vertalen in jou en dat je niet voldoende bent.

Vaak zullen we woede ervaren omdat woede onze onderliggende angst beschermt. We voelen ons afgewezen. “Ik heb niets verkeerds gedaan!” Kernovertuigingen die verhalen worden die ons leven creëren en ze afleren, zijn essentieel voor genezing.

Helaas is een kernovertuiging waar ik herhaaldelijk getuige van ben: “Ik ben waardeloos.”

Dit is geworteld in emotionele verwaarlozing en de mate van validatie in de kindertijd. Als we wakker worden met deze leugen, kunnen we onszelf geleidelijk toestaan ​​om het af te leren zo te denken. Maar tot die tijd regeert het ons werk en onze relaties. Onze overtuigingen creëren onze realiteit, en het GEWELDIGE nieuws is dat we bewust onze gedachten kunnen creëren.

Het is de investering waard om het helende werk te doen om eerdere wonden te helen.

Het kost veel tijd, geduld en toewijding en is elke stap van de genezingsreis waard.

Als iedereen dit concept al op jonge leeftijd zou kennen/begrijpen, stel je dan voor hoe we onze perceptie van en hoe we de dingen die ons overkomen zouden veranderen, bijna in realtime.

Als we konden begrijpen wat en waarom de kernovertuigingen van onze ouders/familie/medeburgers waren, had het ons kunnen helpen om bewust te verschuiven naar een plek waar we diezelfde problematische overtuigingen niet onbewust wilden overnemen!

We kunnen ook kijken naar hoe we in de wereld zijn geboren.

We hebben zoveel geweld en angst rond de geboorte genormaliseerd. Een fris wezen is open en bedraad om fysiologische gebeurtenissen op te slaan die vaak onze kernovertuigingen worden.

Het is mogelijk om van dit trauma te genezen en een goede band met je kind te hebben, zodat ze een veilige gehechtheid ontwikkelen. Er is een gebrek aan erkenning van onze culturele normen en gebruiken rond de geboorte en hoe dit de baby diepgaand beïnvloedt.

Onze geest is geprogrammeerd, en wij zijn zo vanwege onze kernovertuigingen tot we ze veranderen.

Bewustzijn van die vaste programmering en wetende dat ze worden gevormd door interne en externe gebeurtenissen in ons leven, kan een “game-changer” zijn voor onze genezing.

De meeste vrouwen hebben een kernovertuiging dat ik, tenzij ik lief, schattig en gehoorzaam ben, nooit geliefd zal worden.

Het belichamen van macht, vertrouwen en zelfleiderschap bracht ZO veel angst met zich mee. De reden is omdat vrouwen op jonge leeftijd door de samenleving worden opgeleid om ook zo te zijn. Het is moeilijk om grenzen te stellen zonder angst.

Wanneer je klikt op deze link krijg je een download pdf in het Engels met 100 kernovertuigingen waar je dan een evaluatie op kunt maken door de score te tellen.

Elke nieuwe kernovertuiging die ik tegenkom, is op zichzelf al een beetje liefdesverdriet.

Ik moet ruimte en tijd maken voor een heel rouwproces. Als we ons realiseren dat we al zo lang door een overtuiging gevangen zijn gehouden, kunnen we ons slechter voelen voordat we onszelf gaan vergeven en nieuwe ideeën meer in overeenstemming brengen met ons authentieke zelf.

Verdriet is prachtig, niet gemakkelijk, maar een prachtige ervaring als we er met gratie doorheen kunnen gaan. Dan kunnen we leren om ons niet slecht te voelen over wat we moeten loslaten om vooruit te komen.

Ik heb me gerealiseerd dat veel van mijn schadelijke kernovertuigingen voortkomen uit het opgroeien in de kerk. Ik dacht dat ik de kerk al achter me had gelaten, maar dat blijkt nog niet het geval te zijn.
Het niveau van zuiverheidscultuur in mijn opvoeding was veel schadelijker dan ik wist. Nu weet ik het tenminste, zodat ik er doorheen kan werken.

Affirmaties om kernovertuigingen te helpen genezen:

Ik herdefinieer de betekenis van mijn ervaringen.
Daarbij sta ik mezelf toe een nieuwe identiteit te belichamen.
Ik sta mezelf toe om anders te verschijnen dan hoe ik altijd bekend ben geweest.
Ik laat anderen wennen aan mijn nieuwe identiteit.

Het is belangrijk om je ervan los te maken en met nieuwsgierigheid en mededogen op te merken. Er zijn zoveel lagen in onze overtuigingen – we ontdekken er elke dag meer en meer. Bedankt voor je belangrijke werk.

Het kostte me jaren om te begrijpen waarom ik reageerde zoals ik deed. Na veel innerlijke genezing heb ik veel van mijn vroege trauma’s vergeven, losgelaten en genezen. Ik ben nog steeds een “work in progress”, maar nu ik het zie.

“Als ik niet alles in één keer laat vallen en iedereen belangeloos help, zelfs iemand die me niet goed behandelt, ben ik een slecht mens.”

Dit is een andere kernopvatting waar veel mensen op dit moment aan werken en leren grenzen te stellen.

In een Latino-huishouden zullen mensen leren dat roddelen over anderen en schreeuwen een manier is om liefde te tonen.

Nu, als volwassene, zou je vriendschappen en relaties aangaan met mensen die me emotioneel zouden dumpen door tegen me te schreeuwen of mijn ruimte niet te respecteren.

Je kunt leren dat je een dag hebt om hoe ik behandeld wil worden. En dat je je kunt uitspreken over wat veilig voelt in jouw ruimte en wat niet mag.

Een van je kernovertuigingen kan zijn “de wereld is een gevaarlijke plek” dankzij pandemieën, oorlogen, terroristen, klimaatverandering, en dat kan moeilijk te overwinnen en uit te dagen zijn vanwege hoe ingewikkeld het kan zijn.

Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat ze uiteindelijk alleen op zichzelf kunnen rekenen.

Zelfs als je heel gelukkig getrouwd bent met een zorgzame echtgenoot, maar op bepaalde momenten, als de dingen niet gaan zoals ze hopen, hebben ze het verpletterende gevoel dat ze gelijk hebben gekregen dat niemand er echt voor hen is.

Een creatieve kunstenaar zal haar of zijn kansen en carrière saboteren als hun kernovertuiging is dat ze nooit zal slagen: Ik ben niet goed genoeg, wat ik te zeggen heb is niet belangrijk.

En we verliezen die mooie stem die gehoord moet worden in de wereld. En deze overtuigingen zijn vaak ideeën die we vroeg horen, en we herhalen ze zo vaak in onze geest; na verloop van tijd denken we dat het onze eigen overtuiging is.

Sommige mensen hebben het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn vanwege hun huidskleur. Daardoor zijn ze niet aantrekkelijk.

In EMSRP noemen ze dit bericht een Meta-Schematic Belief.

Anderen hebben doorgemaakt hoe het is om te leren hoe je emoties kunt voelen zonder dat je wordt verteld dat ze “van het vlees” of “satan” zijn of andere dingen die ik zou moeten “controleren”.

Ik gebruik het zoekproces naar een baan als een voorbeeld van de kracht achter kernovertuigingen.

We zijn sociaal geprogrammeerd om naar een baan te zoeken met een cv, vacaturesites, recruiters en ineffectieve netwerktechnieken.

Wanneer die strategieën geen resultaten opleveren, blijven de meeste mensen ze gebruiken. Je overtuigingen gaan vóór je gedrag. Verander je overtuigingen en je zult je resultaten veranderen!

Wat is de kernovertuiging die wordt gevormd wanneer een kind bij de geboorte wordt afgewezen door de moeder omdat ze het te lelijk vond?

Dit is de basis van cognitieve gedragstherapie, maar weinig CGT-therapeuten leggen het op deze manier en zo diepgaand uit.

Zodra we onze kernovertuigingen en hun ware oorsprong begrijpen, kan de genezing en de reis naar heelheid beginnen!

Ik heb ook ontdekt dat een manier om kernovertuigingen bloot te leggen, is door naar je eigen gedrag te kijken dat je wilt veranderen en jezelf af te vragen: “Wat zou ik moeten geloven om dit gedrag logisch te maken?”

Als ik bijvoorbeeld getriggerd word als mensen me willen helpen, wat moet ik dan geloven als hulp van anderen een bron van negatieve emoties is? Misschien is het dat ik geloof dat ik zwak of onbekwaam ben en om hulp vragen onthult dat.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees