Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Overtuiging doorbreken: Hoe begin ik met genezen van trauma?

Er vindt een ingrijpende verandering plaats wanneer we stoppen met te vragen “Waarom hebben ze dat gedaan?” en begin te vragen “Waarom heb ik dat gedaan?” De juiste vraag stellen veronderstelt dat je een overtuiging kunt doorbreken.

‘Hoe begin ik met genezen?’ Aan de basis van een transformatie methode ligt de overtuiging dat we moeten leren mentale weerstand te doorbreken. Het geklets dat ‘morgen’ of ‘Ik wil het niet’ zegt. Dit is het onderbewustzijn. Het wil ons altijd in het vertrouwde houden. In het comfortabele. Comfort voelt veilig voor de hersenen, maar comfort blokkeert de groei.

Als je de weerstand wilt doorbreken, moet je OPZETTELIJK (sleutelwoord hier) situaties opzetten waarin je voorbij je hoofd gaat.

Creëer kleine situaties waarin de geest ‘nee!’ Zegt en je vastlegt aan een bewuste keuze. Herhaal dit dagelijks en je krijgt een nieuwe relatie met je gedachten. Na verloop van tijd zul je de wonden van zelfverraad genezen. Aka, je zult vertrouwen winnen!

Op jezelf vertrouwen is een van de kernelementen van genezing.

Helaas is vertrouwen iets dat maar heel weinig mensen met zichzelf hebben. In deze ruimte is er constant overweldiging. We reageren gewoon op onze gedachten en overtuigingen alsof ze waar zijn en we blijven er ons leven lang aan vasthouden.

Met vertrouwen reageren we. We komen uit een ruimte van helderheid, niet uit gewone emotionele reactiviteit. Er zijn talloze manieren om voorbij je hoofd te komen. Dit zijn enkele die ik dagelijks gebruik. Ik hoor de jouwe graag. Koude douches, 15 minuten te vroeg wakker worden, 3 minuten lichaamsscan inchecken, trainingen, 10 minuten lopen, moedwillig de kou trotseren Dit zijn opgezette situaties om voorbij je hoofd te komen.

Emoties kunnen lichamelijke symptomen veroorzaken:

Uitputting, pijnlijke spieren, duizeligheid, hersenmist, losgekoppeld gevoel of gevoel van loskomen van het lichaam, pijn (vooral in rug en maag) hoofdpijn.
Emoties veroorzaken het vrijkomen van neurotransmitters. Ze beïnvloeden de immuunrespons en ze veranderen het zenuwstelsel. Wat je voelt, verandert je fysiologie van het lichaam en dat veroorzaakt allerlei symptomen. Symptomen die de meeste artsen niet begrijpen. Iets wat de traditionele psychologie niet aanpakt.

Ik wil dit helemaal normaliseren. Wie heeft er een psychosomatische reactie gehad?

overtuiging doorbreken
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Projectie: onbewuste overtuigingen op een ander plaatsen zonder bewustzijn.

Je vertelt een goede vriend over een bedrijf dat je wilt starten.
Vriend: “dat klinkt als een groot risico”
Geprojecteerde overtuiging: ik kan mijn eigen comfortzone niet verlaten
Vertel je moeder dat je een promotie hebt:
Mom: Ik hoop dat deze extra tijd op het werk geen invloed heeft op je huwelijk.
Geprojecteerde overtuiging: het huwelijk is de primaire focus van een vrouw.
Je vertelt je zus dat je een nieuwe man hebt ontmoet.
Zus: Ik hoop dat je eindelijk tot rust komt.
Diepere betekenis: toewijding van een ander is een verlengstuk van eigenwaarde.
Als ik zeg dat mensen tegen zichzelf praten terwijl ze met anderen praten, lachen mensen.

Het is grappig maar waar. Totdat we bij bewustzijn waren, zijn we menselijke projectoren. De emoties en overtuigingen die we hebben onderdrukt, komen de hele dag naar voren.

Het wordt moeilijk om beledigd te zijn of dingen persoonlijk op te vatten als je je realiseert dat interacties reflecties zijn. Weerspiegelingen van overtuigingen. Mensen praten de hele dag met eerdere versies van zichzelf.

Daarom predik ik objectiviteit.

Door ruimte te creëren tussen gedachten en emoties krijg je duidelijkheid. Hoe meer je jezelf beschermt, hoe bewuster je wordt van anderen die het doen. Mijn familie noemde me niet voor niets ‘glimlachen en knikken’.

Het ego leeft in het subjectieve. Het ego houdt ervan om ons te vertellen dat mensen met ‘ons’ praten. Bovendien houdt het ego ervan om betekenis toe te kennen aan wat mensen zeggen. Het houdt van verhalen.

Weet je wanneer je aan het projecteren bent?

Vriendschappen verliezen is onvermijdelijk met groei naarmate de perceptie verandert, en dat geldt ook voor compatibiliteit.

Ontgroeiende vriendschappen zijn een normaal onderdeel van groei.

Het is niet persoonlijk.

Ik herinner me dat ik op een dag ergens midden in een emotionele inzinking op mijn bank zat en me helemaal alleen voelde. Een realisatiehit: de meeste vriendschappen waren gebaseerd op wederzijdse ventilatie, oppervlakkige discussies of het verleden.

Toen ik bewust mijn perspectief veranderde, werd het duidelijker. Maar ik kon het moeilijk loslaten. Ik bevond me in deze rare ruimte waar ik vrienden zou ontmoeten en er bang voor zou zijn. Elke keer dat ik weg was, wilde ik weer thuis zijn. Het is verwarrend om bewust te zien hoe je verbindingen met anderen verliest.

We hebben een geconditioneerde overtuiging dat het hebben van veel vrienden iets zegt over wie we zijn. Ook hebben velen het gevoel dat het ons als sympathiek en geaccepteerd maakt. We gaan uit elkaar met partners, maar niet met vrienden. Vriendschap lijkt voor altijd te duren, ook al heeft de relatie haar beloop gehad.
Relaties veranderen terwijl we veranderen.

Mensen komen in bepaalde periodes ons leven binnen en verlaten die bij andere. Het is oké om los te laten. We kunnen het stigma rond wat het betekent loslaten.

Authentieke communicatie voor koppels

Ego (projectie): je bent onattent en egoïstisch “
Authentic-Self: “Dit gekke ik voel me echt onverzorgd en onbemind. Ik haal onbewust uit om mijn verhaal te bewijzen dat ik de liefde niet waard ben.
Ego (bescherming): Je bent zo negatief!
Authentiek zelf: ik kan niet zitten met negatieve emoties. Iets hieraan roept herinneringen op aan mijn vader en hoe ik hem vroeger moest opvrolijken. Ik had een hekel aan die plicht.
Ego (bescherming): “Ik zie dat je veel tijd op je werk doorbrengt.”
Authentiek zelf: ‘Ik heb gemerkt dat je meer tijd op je werk doorbrengt en daardoor krijg ik het gevoel dat je je van me wegtrekt. Ik ben bang dat je weggaat. Ik voelde me bijna in paniek en ben hier al weken op gefixeerd.

Het is echt moeilijk om deze gesprekken te voeren.

Ze voelen zich ongemakkelijk. Ze voelen ongemakkelijk. Weinigen van ons hebben twee emotioneel volwassen volwassenen samen door het leven zien navigeren. Ons zelfbewustzijn is beperkt. We zijn ons niet bewust van de realiteit dat we ons verleden op onze partner projecteren. En onze partner is zich er niet van bewust dat ze hetzelfde doen.

We noemen dit ‘communicatieproblemen’ in plaats van wat ze in werkelijkheid zijn: niet-genezen emotionele wonden die we zullen blijven uitoefenen, ongeacht met wie we ons leven delen.

We hebben daten tijdens het volwassen leven als een ‘afbeelding’ die we willen projecteren. Terwijl we daten, creëerden we verhalen, sommige zelf, sommige met de hulp van onze partners over wie ‘we’ zijn als partner. We hebben geen intimiteit

• zelfbewustzijn en kwetsbaarheid

• Onze grootste zorg is het vasthouden van de perceptie waarvan we denken dat het ons liefde waard maakt.

Liefde is het grootste menselijke verlangen en het verliezen ervan voelt als de dood. Dat is echt. En ja, we kijken naar onze ouders en de diepgaande invloed van hun relatie speelt in die van onszelf.

Wat natuurlijk het moeilijkste is, omdat we hieromheen beschermd zijn. Het ego heeft ons als kinderen veilig gehouden en gaat door totdat we een andere keuze maken. We kunnen alleen zien wat we willen zien. Bewustzijn stelt ons in staat te ontwaken voor het onderbewustzijn.

We beginnen onze triggers te begrijpen. We stoppen, creëren ruimte tussen gedachten en spreken bewust uit wat we voelen. Totdat we hiervoor kiezen, reageren we gewoonlijk met onze aangeleerde coping-mechanismen. We blokkeren emotionele verbinding vanuit een ruimte van angst. Heb je het gevoel dat er in je relaties ruimte is voor deze gesprekken?

Gevolgtrekking

Ik wil de manier waarop je vroeger dacht over het vrezen van narcisten echt uitdagen, ze zijn wat ze zijn, parasitaire wezens die in het leven van mensen komen door hun onderontwikkelde innerlijke wezen en grensvaardigheden. Wat dit werkelijk betekent, is dat dit gaat over je bekrachtigde, levensbevredigende evolutie.

Kun je je voorstellen hoe bevrijdend het is om gewoon JEZELF te ZIJN, wat iemand anders ook doet of niet doet en weet dat ze geen macht over je hebben?

Na mijn herstel met NARP, beleef ik deze vreugde elke dag, en dat wil ik ook zo graag voor JOU!

Als dit diep resoneert en je je relaties en leven onbeschrijflijk wilt transformeren, dan raad ik het 10-stappen diepe innerlijke genezingsproces, bekend als NARP, ten zeerste aan.

Als je al een NARP-lid bent, bekijk dan het Empowered Self-programma (ENG).Dit brengt uw relatiecapaciteit naar een hoger niveau (inclusief 3 volledige modules over grensontwikkeling en – implementatie). Alle links en nog veel meer vind je in het menu.

Ik hoop dat deze informatie je hoop heeft gegeven en je heeft geïnspireerd om te weten dat er een ongelooflijke weg is om te nemen die je absoluut bevredigende, oprechte en liefdevolle relaties zal opleveren, van een veel hoger trillingsniveau dan je ooit hebt meegemaakt.

Ja, het is uitdagend. Maar uitdagingen leveren de grootste beloningen in het leven op!

Ze zijn het ZO waard!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees