Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
kracht terugnemen

Ontdek hoe je jouw kracht terug kunt nemen van een giftige liefdespartner!

Dit gaat over je worstelingen met een giftige liefdespartner en de worsteling om je kracht terug te nemen. Ik weet dat misbruik van liefdesrelaties verschrikkelijk is. Het beïnvloedt elk gebied van jouw leven: jouw veiligheid, jouw huis, jouw baan, jouw dierbaren en jouw vermogen om jouw talenten en dromen in de wereld tot uitdrukking te brengen. Maar verder volgt een oefening waardoor je je kracht terug kunt nemen.

Als je niet de juiste partner aan jouw zijde hebt, worden deze dingen niet zo gezond ondersteund als ze kunnen zijn. En als de persoon met wie je je leven probeert te creëren narcistisch is, dan kan alles en iedereen die belangrijk voor je is, kapot gemaakt worden.

Mijn hart gaat naar je uit als je dit op dit moment doormaakt. Ik weet hoe het is – de vreselijke verwarring, angst en triggers die je constant voelt wanneer je probeert om om te gaan met iemand die niet eerlijk speelt, geen zin wil zien in een liefdesrelatie en in staat is om zich op smerige, kinderlijke en ongelooflijk kwetsende manieren te gedragen die niet overeenstemt met “liefde”.

Hoe kan deze persoon verklaren dat hij van je houdt en je dan als de vijand behandelen?

Hoe zijn ze in staat tot zulke wreedheid en het bedenken van zo’n bedrog dat je je niet kunt voorstellen dat je ze bedenkt, laat staan ​​dat je ze uitvoert? Ik weet dat jij, zoals ik in het begin, het rare gevoel hebt ervaren dat we bij deze mensen hadden.

Als ik hem op een bepaalde manier naar me keek of een opmerking maakte die niet overeenkwam met wat een gezond persoon zou denken, kreeg ik een koude rilling over mijn rug.

De rode vlaggen werden erger.

Er kwamen bewijzen tevoorschijn die me lieten zien dat sommige dingen die hij me verteld had ronduit leugens waren. Bovendien zou hij ontploffen, of controlerend of onredelijk worden over dingen waar normale volwassenen niet van streek van raken en niet razend.

Toch wilde ik geloven dat dit mijn droomman was, die eindelijk het antwoord op mijn gebeden zou zijn. Zeker, hij was in mijn leven verschenen en beloofde precies dat te zijn. Hij leek alles te zijn waar ik mijn hele leven naar op zoek was … en nog meer!

Ik weet dat je misschien precies hetzelfde hebt gevoeld, omdat je de perfecte partner in je leven weer tot leven wilt wekken – de man of vrouw waarvan je dacht dat het je geliefde soulmate was.

Die, in plaats van je te koesteren en te voeden, nu jouw hart, ziel en wereld uit elkaar scheurt. Zoals zovelen van ons bleef ik. Ik probeerde te overtuigen, te onderhandelen, een compromis te vinden, te smeken en te smeken om zijn inzet en liefde.

Soms was de pijn om te blijven erger dan de angst om te vertrekken.

Dan ging ik. Maar hij kon me gemakkelijk weer binnenhalen met valse excuses, beschuldigingen of bedreigingen.

Of mijn hart zou breken, zo erg met het verlies van deze ‘soulmate love’, dat ik zou terugkeren. Het trauma was verbijsterend. Is er iets pijnlijker dan te geloven dat je niet MET of ZONDER iemand kunt leven? Voor de meesten van ons is het antwoord “Nee”.

Mensen zullen je vertellen hoe vreselijk het is om misbruikt te worden, en zullen degenen die je misbruiken demoniseren. Het volgende is precies wat mijn arts me vertelde: “Wat er met je is gebeurd is willekeurig en kan iedereen overkomen”, en … “Dit was zinloos misbruik.”

Ze vertelde me dat er geen reden voor was en dat het NIETS met mij te maken had. Volgens deze informatie was ik een SLACHTOFFER. Vanwege deze informatie was ik machteloos. Het leek erop dat dit mijn enige optie was. Aanvaarden dat dit mijn leven was.

Na een tijdje begreep ik eindelijk een diepere waarheid die alles voor mij veranderde.

Het was een verbluffende openbaring. Zie je, tot dat moment geloofde ik dat de oplossing voor mijn pijn er was, namelijk proberen hem te repareren en te veranderen, zodat hij zou stoppen met mij pijn te doen.

Ik heb dat jarenlang geprobeerd, maar zonder succes. In feite had die strategie me bijna gedood. Eindelijk begreep ik … Als ik wilde herstellen en mijn leven wilde redden, moest ik stoppen met naar buiten kijken en moest ik INWENDIG naar mezelf kijken.

Vanaf dat moment heb ik zoveel mogelijk alle contact met hem verbroken.

Ik blokkeerde zelfs mijn telefoon zodat zij me niet kon bereiken. En in plaats van 100% van mijn energie te concentreren op wat hij aan het doen was, zocht ik stevig in mezelf en besloot ik het antwoord te vinden WAAROM alles in mijn leven me naar zo’n rampzalig punt had geleid.

En de ontdekkingen die ik deed waren ongelooflijk. Ik ontdekte dat ik van kinds af aan niet-genezen trauma’s en overtuigingen in mijn onderbewuste programma’s had meegedragen, en die ik had overgenomen van mijn voorouders.

Door deze trauma’s klampte ik me aan hem vast en probeerde ik hem te dwingen van me te houden, ondanks het misbruik dat daarop volgde. Deze redenen waren in mij. Vanaf dat moment wist ik dat ik mij kon veranderen en daarom mijn leven kon veranderen uit de door misbruik geteisterde staat en totale verwoesting die het was geworden.

Ik wist dat mijn eerdere keuzes er toe deden, en daarom deed het er ook toe wat ik in de toekomst koos. Toen ik dit alles eenmaal wist, gaf ik mezelf niet meer de schuld en schaamde ik me niet meer, omdat ik wist hoe deze kennis me kracht gaf.

Ik was niet minderwaardig en zielig geboren, maar ik was zo geconditioneerd zodat ik niet te veel last zou bezorgen.

De emotionele verwaarlozing had daar aan bijgedragen, om steeds maar te willen helpen, maar ook het zoveel alleen zijn dat ik over alles nadacht in plaats van plezier te maken en een warme thuis te hebben.

Het gaf me mijn KRACHT TERUG. Het was het begin van een ongelooflijke ontdekkingsreis. Ik vond de manieren waarop ik mijn innerlijke wezen kon veranderen om niet alleen misbruik te overleven, maar ook echt te genezen, in mijn innerlijke kern.

Ik heb gevonden hoe ik volledig vrij van alle misbruiksymptomen kon komen en beginnen te bloeien op manieren die ik nog nooit eerder had gehad. De boodschap aan jou, die ik echt wil dat je begrijpt, om je kracht te geven en je de mogelijkheid te geven om ook te genezen van narcistisch misbruik, is: Narcistisch misbruik is in je leven gebeurd om je te laten zien wat je nodig hebt om volledig jezelf te genezen.

Net als ik heb je de angst gehad om niet gehoord te worden.

Of je waarden of rechten werden niet geëerbiedigd. Of je hebt je macht weggegeven, klein gespeeld, op veilig gespeeld en geprobeerd de vrede te bewaren om je geliefd en geaccepteerd te voelen en veilig.

Dit was niet jouw schuld. Je hebt nog niet geleerd hoe je je waarheden kunt ondersteunen en jezelf kunt afstemmen op gezonde liefdespartners, die jouw waarden en waarheden delen.

Dus je hebt je behoefte aan liefde, goedkeuring, veiligheid en overleving in andermans handen gelegd, in plaats van dit zelf gezond te genereren, eerst in jezelf en dan te weten hoe je dat moet doen met gezonde en veilige anderen.

Omdat je niet beseft hoe je afhankelijk bent van anderen, kunnen ze je makkelijk manipuleren of zelfs misbruiken, zonder dat je weet hoe of waarom.

Hedendaagse misbruikgemeenschappen, en zelfs sommige gezondheidswerkers, zullen misbruikers de schuld geven en jouw aandacht blijven richten op hoe slecht deze persoon is.

kracht terugnemen
Ik leer je helen en bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren!

Maar dit staat gelijk aan verliezen tijdens je genezingsreis.

Hierdoor blijf je als slachtoffer niet in staat om te genezen of beter te worden. Terwijl ons groeisysteem gaat over het terugnemen van de controle over je leven, door je te helen en te bekrachtigen, zodat narcistische, giftige of een andere teleurstellende persoon in je leven geen macht meer over je kan hebben.

Dit betekent dat je vooruit kunt gaan, wetende hoe je jezelf kunt verlossen van alle traumasymptomen, spijt, verlies, angst en pijn, om een ​​volledig geïntegreerd persoon te worden die WARE liefde, verbinding en vreugde ervaart.

Deze oefening laat je zien wat er aan de hand is en hoe je je macht kunt nemen, net zoals ik en vele anderen hebben gedaan.

Het is een heel belangrijke oefening en ik weet hoeveel het je zal helpen als je het doet!

Oefening om je kracht terug te nemen:

Zorg ervoor dat je bij deze oefening ongestoord kunt zijn en dat je zich in een veilige en comfortabele ruimte bevindt. Schakel al jouw apparaten uit. Om je echt te helpen contact met jezelf te maken, kan het ook geweldig zijn om deze oefeningen met een dagboek te doen.

Houd een warme kop met iets rustgevends en een doos tissues bij de hand, voor het geval je een traan dient weg te pinken. Ik beloof je dat door je op deze manier met jezelf te verbinden, je weer kracht, helderheid en kracht in je leven krijgt.

Deel 1 – Mijn focus op de minnaar-partner onderzoeken

Beantwoord deze vragen alstublieft zo eerlijk en zo goed mogelijk. Vertrouw erop welk antwoord JUIST aanvoelt (in plaats van wat je misschien zou willen).

Je moet ECHT worden om te genezen!

1a) Deze persoon neemt ______% van mijn gedachten in beslag.

1b) Als ik me afstem op mijn lichaam, mijn ogen sluit en de emotioneel zware / uitgeputte / getraumatiseerde energie voel die ik in mezelf heb, zou ik inschatten dat dit _______% van mijn emotionele leven in beslag neemt.

1c) De keuzes en beslissingen die ik in mijn leven neem, draaien ______% van de tijd om deze persoon.

Deel 2 – Onderzoeken wat er voor mij overblijft van MIJN energie

Trek nu 1a, 1b, 1c af van 100% en noteer tegen 2a, 2b en 2c hoeveel energie dit Jou achterlaat als JOUW energie.

2a) Mijn geest _________%

2b) Mijn emoties ________%

2c) Mijn beslissingen en keuzes _________%

2d) Is het besef hoeveel van je levenskracht uit je wordt gezogen, als resultaat van je focus op deze persoon? Geeft je dat inzichtg?Ja of nee? (schrijf het toepasselijke antwoord op)

2e) Schrijf een paar opmerkingen over jouw gevoelens hierover.

Deel 3 – Naar binnen keren in mezelf

Noteer het volgende op een stuk papier of op je computer en verwijs er elke dag naar. Later kunt je een notitie op jouw telefoon toevoegen, als dat gemakkelijker is.

Als je dat wenst, kun je voordat je begint een krachtige manifestatieoefening doen door deze uitspraak elf keer te herhalen. “Ik beloof nu dat ik de focus van jou naar mezelf zal brengen, om mijn levenskracht te genezen en te herstellen. Ik verklaar dat het veilig is om dat te doen, want als ik mezelf eer, zal het hele leven mij ook eren.”

“Ik beloof nu dat ik de focus van jou naar mezelf zal Brengen,

om mijn levenskracht te genezen en te herstellen. Ik verklaar dat het veilig is om dat te doen, want als ik mij eer, zal het hele leven mij ook eren.” “Ik beloof nu dat ik de focus van jou naar mezelf zal brengen, om mijn levenskracht te genezen en te herstellen. Ik verklaar dat het veilig is om dat te doen, want als ik mij eer, zal het hele leven mij ook eren.”

“Ik beloof nu dat ik de focus van jou naar mezelf zal brengen,

om mijn levenskracht te genezen en te herstellen. Ik verklaar dat het veilig is om dat te doen, want als ik mezelf eer, zal het hele leven mij ook eren.” tot 11 keer herhalen, noch 7 keer dus.

De volgende oefeningen gaan over rechtstreeks naar je innerlijke wezen / innerlijke kind gaan, dat je nu nodig heeft.

Dit is van vitaal belang, want wanneer je niet voor jezelf opkomt, wordt je gedreven om te proberen aan jouw behoeften te voldoen door valse bronnen, die je zullen controleren en zelfs misbruiken.

Om dit om te keren, moet je naar binnen gaan.

Dit wil ik dat je diepgaand begrijpt. De “draak in de grot” – is de emotionele pijn die je levend opeet. Het is eigenlijk je gewonde Innerlijke Kind, dat je onbewust in een draak hebt veranderd door hem of haar te negeren.

Deze emotionele pijn en kwelling is dat je Innerlijke Kind schreeuwt, omdat je nog niet naar binnen draait, want dat is precies wat kinderen doen als we geen liefdevolle aandacht aan ze besteden!

Als je eenmaal naar binnen bent gekeerd, zul je een gekwetst, doodsbang kind ontdekken dat jou en je liefde nodig heeft.

Om dit proces op gang te krijgen, hoef je je alleen maar af te stemmen op je lichaam – je hebt geen details nodig over IETS anders dan dat. In feite heeft het veel meer de voorkeur dat je niet probeert te analyseren wat je voelt.

Volg in plaats daarvan gewoon de stappen van de oefening. Bewaar daarbij je innerlijke bedoeling van fascinatie, liefde en toewijding. Ja, je bent misschien bang om dit te doen, omdat je door de hele samenleving geconditioneerd bent om GEEN zelfpartner te zijn, maar ik verzeker je – de pijn van je wonden is er alleen omdat je ze vermijdt.

Je zult grote troost ervaren als je opkomt met de liefdevolle aandacht van een moeder- of vaderbeer die zijn of haar welpen beschermt en NAAR je wonden gaat in plaats van ze te vermijden.

Raak gefascineerd door wat je zult ontdekken, want het IS fascinerend! Oké, dus ga verder, met LIEFDE en OPENHEID en AANVAARDING …

Deel 4 – Verbinding maken met mijn innerlijke wezen

Noteer de volgende mantra op een stuk papier of op je computer en verwijs er elke dag naar terug. Later kun je een notitie aan jouw telefoon toevoegen, als dat gemakkelijker is.

Als je dat wenst, kun je voordat je begint een krachtige manifestatieoefening doen door deze uitspraak elf keer te herhalen.

“Mijn liefste Innerlijke Wezen en Innerlijke Kind,

ik weet dat je naar me hebt geroepen. Ik dacht dat ik dingen en mensen nodig had om bij je te zijn, maar nu weet ik dat IK het ben die je nodig hebt. Ik kom naar je toe, Ik hou van je en ik verlaat je nooit meer. ”

“Mijn liefste Innerlijke Wezen en Innerlijke Kind, ik weet dat je naar me hebt geroepen. Ik dacht dat ik dingen en mensen nodig had om bij je te zijn, maar nu weet ik dat IK het ben die je nodig hebt. Ik kom naar je toe, Ik hou van je en ik verlaat je nooit meer. “

“Mijn liefste Innerlijke Wezen en Innerlijke Kind,

ik weet dat je naar me hebt geroepen. Ik dacht dat ik dingen en mensen nodig had om bij je te zijn, maar nu weet ik dat IK het ben die je nodig hebt. Ik kom naar je toe, ik hou van je en ik verlaat je nooit meer. ”

“Mijn liefste Innerlijke Wezen en Innerlijke Kind, ik weet dat je naar me hebt geroepen. Ik dacht dat ik dingen en mensen nodig had om bij je te zijn, maar nu weet ik dat IK het ben die je nodig hebt. Ik kom naar je toe, Ik hou van je en ik verlaat je nooit meer. ” tot aan 11 x herhalen. Dus nog 7 keer herhalen.

Deel 5 – Waarheden die me zullen bevrijden

Doe dit met ongelooflijke liefde, toewijding en fascinatie, zodat je kunt opkomen voor je innerlijke wezen / kind zonder oordeel. Het is tijd om in een ​​dagboek te schrijven en enkele waarheden aan het licht te brengen.

Ik wil dat je je ogen sluit en de volgende vraag stelt aan je innerlijke wezen / kind. Noteer de gevoelens, gedachten en dingen die bij elke vraag naar boven komen. Wees liefdevol, open en echt met je gevoelens.

5a) “Innerlijk Wezen / Kind, wat heb je van mij nodig waar jij en ik ons ​​zo gebroken over voelden en die hebben geprobeerd deze persoon te dwingen ons te geven?” (Voorbeelden kunnen liefde, goedkeuring, begrip, vertrouwen, validatie, vriendelijkheid, etc. zijn)

5b) Dit is je belofte aan je Innerlijke Wezen / Kind. Spreek dit uit of schrijf het met overtuiging op.

“Ik weet nu dat het mijn taak is om dit gebrek aan (noem hier de gevoelens) te genezen.”

(noem de gevoelens van behoeftigheid en leegte die je hierboven hebt geïdentificeerd) en door dat te doen zal ik jou en mij terug naar heelheid genezen, en in staat zijn om af te stemmen op gezonde mensen die voor meer gezondheid en heelheid zullen zorgen.”

Ik beloof je dat je door deze oefening verlichting begint te krijgen. Dit komt doordat je innerlijke wezen / kind zal gaan ontspannen en niet meer in paniek raakt, omdat je weet dat je eindelijk ‘aanwezig bent, opkomt en je innerlijke kind ondersteunt’.

Verlichting komt door zelfpartnerschap met liefde.

De diepe opluchting is dat het geschreeuw van paniek en angst van binnenuit (innerlijke emotionele wonden) begint te verdwijnen als je innerlijke wezen / kind zegt: “Godzijdank, eindelijk ben je hier!”

Dit is hoe je kunt beginnen met het nemen van de beslissingen en keuzes die je diepgaand zullen helpen. Ok, dan is het. Laat weten in de commentaren hoe die oefening aanvoelde bij jou en hoelang ze heeft geduurd.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees