Hoe moet het nu verder als ouder met kinderen met een narcistische ouder?

Nu je in een situatie bent dat de ouder van je kinderen al de kenmerken van een narcist(e) heeft dien je jezelf af te vragen:

Wat zal ik nu met mijn gezin doen?

Hoe ga ik verder mijn kinderen opvoeden?

Hoe zal ik me nu verder gedragen tegen de ouder van mijn kinderen?

Wat verlang ik van nieuwe relaties?

Wat verlang ik van nieuwe vriendschappen?

Op welke manier ga ik nu mijn tijd doorbrengen met mijn kinderen?

Hoe ga ik gelukkig zijn?

Hoe zal ik de tijd doorbrengen wanneer mijn kinderen niet bij mij zijn?

Wat kan er voor zorgen dat ik gelukkig ben?

Je moet op die vragen de antwoorden kennen.

Je moet jezelf een aantal serieuze vragen stellen.

En de werkelijke antwoorden weten. Je gaat daar een visie moeten over creëren en daar ‘klaar’ over worden. (klaarheid scheppen!)

Als je daar bent gekomen moet je alle redenen “waarom”  bedenken en opschrijven, zodat je enthousiast wordt.

Zodat je besluit wat het volgende is wat je gaat doen omdat dat is wat je wilt, want met twijfel ga je er niet komen.

Het kan zijn dat je gedroomd hebt over een gelukkig gezin, je hebt er vele uren over gedacht en met anderen over gesproken.

Weet je dat als je op een gelukkig gezin focust, of als een zeer belangrijke prioriteit gaat zien dat er iets onverwachts gaat gebeuren?

Je krijgt nieuwe inzichten. Je denkt terug op gesprekken en houdingen van vroeger. Je hoort een stem die je niet zou gehoord hebben indien je niet voor het resultaat zou staan ondanks dat je zo je best hebt gedaan om het te bekomen.

Je gaat een specifieke vaardigheid dienen te ontwikkelen om met de narcistische ouder om te gaan en om te zorgen dat je kinderen hebben wat ze nodig hebben en dat is onvoorwaardelijke liefde.

Misschien heb je wel die communicatie vaardigheid, misschien heb je wel dat zelfvertrouwen dat nodig is om onmiddellijk een fantastische alleenstaande ouder te zijn.

Maar je kunt ook andere vaardigheden hebben waarin je goed bent die een anker zijn om een band te ontwikkelen met je kinderen.

Dan moet je daarvoor gaan.

Stel je bent een architect. Je houdt van mooie gebouwen. Sommige gebouwen zijn spectaculair.

Vanaf een bepaalde leeftijd zullen kinderen ook kunnen hoge gebouwen bewonderen, constructies van bruggen kunnen zien, bovenop hoge torens kunnen komen.

Houd er rekening mee dat dit artikel niet is bedoeld om te worden gebruikt op een prescriptieve manier of om een behandeling te vervangen.

Je kunt nog steeds met mij een brainstorm sessie hebben over je specifieke situatie waarin ik je als ervaringsdeskundige enkele tips kan geven.

Raadpleeg evenwel een gekwalificeerde geestelijke gezondheidszorgdeskundige voor specifiek advies over wat u in uw eigen situatie kunt doen.

Deze artikelreeks bied ik je aan in de hoop dat jij als ouder van kinderen met een narcistische ouder het zal lezen en een stuk je situatie herkennen.

Ook ontdekken dat je niet alleen bent en dat er effectieve manieren kunnen geleerd worden om het hoofd te bieden aan een persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis, specifiek als dat de ouder van je kinderen is.

Het zal een specifiek gevoel geven de manier hoe je in deze relatie bent met iemand die lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis. De specifieke situatie of als de ouder van je kinderen van jou gescheiden leeft of indien ze een nieuwe relatie heeft zal ook mede enkele gevoelens bepalen.

Afhankelijk van de complexiteit van de situatie (de ouder van je kinderen kan een lesbische/ homo- relatie begonnen zijn, het kan een relatie zijn met een veel jongere of oudere man enz.) zijn er veelgemaakte fouten die mensen maken bij het omgaan met een familielid of partner met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Ik hoop ook dat je met deze reeks artikelen de antwoorden op persoonlijkheid gerelateerd gedrag zult leren kennen dat voor sommigen van ons met ervaring in dit gebied goed gewerkt heeft en dat ik over het algemeen wel aanbeveel.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.
Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel ” Hoe moet het nu verder als ouder met kinderen met een narcistische ouder? ” herhaaldelijk en aandachtig.

Hoe zeer je ook van je kinderen houdt en hoe groot ook je passie mag zijn voor opvoeding, het belangrijkste is dat je er goed in wordt.

Iedereen heeft wel een passie voor iets. Maar het zijn vooral de inspanningen die je doet die zullen helpen.  In het geval van de opvoeding voor de kinderen is je positieve aanwezigheid zeer belangrijk voor de tijd dat je kinderen bij jou zijn en niet bij de andere narcistische ouder.

Het is niet zo belangrijk dat je een grote passie krijgt voor Lego of voor knutselen, maar het is wel belangrijk dat je een inspanning doet om dat ook samen te spelen wat ze graag doen en dan je creativiteit gebruiken en hen te vragen waarom ze iets op een bepaalde manier doen.

Je moet niet denken dat je plots alles zult weten over narcisme en hoe er mee om te gaan omdat je een aantal artikels hebt gelezen.

Het is uiteraard zeer belangrijk dat je een grote nieuwsgierigheid hebt, ook een grote motivatie om van jouw situatie de beste mogelijke te maken. Maar als je niet veel tijd spendeert aan leren over narcisme, leren over opvoeding en het toe te passen ga je niet de resultaten behalen dat je kunt behalen.

Nieuwsgierigheid en leergierigheid is fantastisch. Verder willen leren en nieuwe methodes leren vinden leidt tot het vinden van je weg.

Je weet immers nog niet wat je nog niet weet en er gaat een nieuwe horizon voor je open gaan.

Als je niet leergierig bent zal het moeilijk zijn om oplossingen te vinden want mensen met narcistische persoonlijkheidsstoornissen reageren niet op situaties en op jouw activiteiten zoals je kunt verwachten van uit een gewone mensenkennis.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.
Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven.

Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel ” Hoe moet het nu verder als ouder met kinderen met een narcistische ouder? ” herhaaldelijk en aandachtig.

Hoe moet het nu verder met de ouder met kinderen van een narcistische ouder johanpersyn.com

Je gaat dienen een emotionele investering te doen in de kennis over hoe om te gaan met een persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Als je dat met tegenzin doet, als je daar niet de nodige leergierigheid aan de dag legt en als je er niet van houdt om deze vaardigheden aan te leren dan is er veel kans dat je zal mislukken om je kinderen gelukkig te zien.

Niet dat ik je 100% slaagkans geef, want natuurlijk is daar de narcistische ouder die ook zijn invloed heeft, maar dan kun je minstens hopen dat de zaden die je hebt gezaaid ook zullen groeien.

Je kunt echter gegarandeerd zeker zijn als je bij de opvoeding van je kinderen en de omgang met de narcistische ouder niet goed weet wat je moet gaan doen, je er onzeker in voelt en er niet blijft van houden om kleine resultaten stap voor stap te zien in hun groei dat je gaat mislukken.

Je leven zal veel beter voelen en ook rijker als je deze kennis hebt geassimileerd en een doel en visie hebt hoe je de toekomst kunt aanpakken.

Als je een doel hebt zoals de tijd dat jij met je kinderen doorbrengt op de meest kwalitatieve manier doorbrengen om hun groei te bevorderen in de staat zoals ze zijn, als je dat doel hebt, ga je hier en daar en nu en dan een succes zien, een goed gevoel krijgen over de band die je ontwikkelt en dat zal je zelfvertrouwen een boost geven.

Je krijgt deze boost in zelfvertrouwen tijdens de toepassing van wat je hier geleerd hebt. Niet dat je alles eerst moet grondig leren en dan pas toepassen, nee in het blijvend studeren en leergierig zijn zowel naar de theorie als naar de praktijk ligt de sleutel van je schatkamer.

Je kunt niet eerst alles leren en dan pas in de situatie ingrijpen. Je bent ondertussen de ouder, in de staat waarin je bent, en je gaat van daar uit zoveel mogelijk ervaring opdoen en dan toetsen aan wat je leert.

Wat je ook doet  dat bij je kinderen een goed resultaat heeft, het zal je zelfvertrouwen in de nieuwe rol dat je krijgt in je ouderschap doen toenemen.

Wat je naast de opvoeding van je kinderen ook doet, je toegenomen zelfvertrouwen zal ook daarin groeien en dat is goed om ook te groeien in de tijd dat je kinderen niet bij je zijn.

Wat het ook mag zijn dat je doet, een instrument bespelen, fietsen, boksen, pottenbakken enz, het is altijd beter dan niets te doen of je tijd te verkwanselen met televisie te bekijken.

Tijdens de periodes dat je de kinderen niet hebt, heb je mogelijkheden om heel nieuwe dingen te leren, en kun je je daarop volledig concentreren.

Je hebt dan geen verplichtingen zoals in de week dat de kinderen bij je zijn. Gebruik dan ook die tijd optimaal, om risico’s te nemen die kunnen helpen om de mogelijkheden voor je  familie te doen groeien want je staat er nu feitelijk alleen voor, want van de narcistische ouder kun je enkel last verwachten die je het ook financieel niet gemakkelijker zal maken.

Je moet wel zeker zijn dat het geen complete terugslag is als je bijvoorbeeld een zaak zou starten die dan niet wordt wat je ervan verwacht, want dat zou dan ook voor je kinderen kunnen een nieuw probleem betekenen.

Maar je hebt natuurlijk nieuwe mogelijkheden sinds de narcist veel minder invloed op je leven heeft want je woont niet meer samen.

Nu is ook de tijd om te doen wat je verlangt voor jezelf vooraleer je een nieuwe relatie zou beginnen. Ik zie mannen die in een orkest gaan, een nieuw instrument leren, maar eveneens mensen die leren zeilen, of in wandelclubs gaan om hun fysieke conditie te verbeteren.

Eens je een nieuwe relatie hebt zal je weer nieuwe verplichtingen hebben. Dus moedig ik je wel aan om nu één en ander uit te proberen dat enigszins wel gedurfd is.

Als je meer controle wilt hebben over je toekomst, ga je er zelf moeten aan werken, want van de narcist kun je verwachten dat deze verder zal proberen om je te vernietigen. Dat is hoe het werkt.

Ik probeer hier jou te inspireren die op het punt gekomen bent dat je potentieel een nieuw geloof hebt in jezelf sinds de narcist uit jouw leven is verdwenen, hoezeer je je ook zorgen maakt over de kinderen.

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel ” Hoe moet het nu verder als ouder met kinderen met een narcistische ouder? ” herhaaldelijk en aandachtig.

 

Je hebt nu de kans. Ga er voor. Er is niets beter dan in de mogelijkheid te zijn om vroeg op te staan in de morgen en te kunnen doen wat je graag zou doen.

Als je dat enkele jaren kunt doen zal je leven er geheel anders uitzien. Daardoor heb je de kans om je leven beter te maken en als je dat doet zal het ook beter worden. Waarvan je kinderen tevens zullen genieten. De narcist zal immers blijven problemen creëren in zijn omgeving. En dan hebben jouw kinderen een rots in de branding en een voorbeeld.

Dus je wenst te werken aan jezelf, je wenst artikels te lezen over narcisme en hoe om te gaan met ouderverstoting. Artikels en getuigenissen die je zullen inspireren en je motiveren om toe te passen wat je weet dat een impact op jouw leven en dat van je kinderen zal hebben.

Je zult willen om deze artikels opnieuw te lezen en ook te luisteren naar de audio’s want je wilt dat de informatie inzinkt in je onderbewustzijn zodat je het steeds ter beschikking hebt als het nodig is.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.
Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Ik suggereer dat je de eerste 20 minuten dat je wakker wordt luistert naar een audio-blog. Je wil de spirit van die dag controleren.

Wanneer je pas opstaat in de morgen dan opereert je brein aan 10.5 golven per seconde. Dat is precies de golflengte waar het onderbewustzijn het meest beïnvloedbaar is.

Wat je ook het eerst hoort in de eerste 20 minuten van een dag wanneer je wakker wordt zal je geest gedurende de gehele dag beïnvloeden.

Als je het beste wilt halen uit je dag, en je droom wilt waar maken, zowel om te leven op een hoger niveau nu je niet meer het slaafje bent van de narcist(e), alsmede de impact wil krijgen die voor je kinderen zal betekenen dat jij hun rots wordt dan ga je er moeten voor zorgen dat je echt gefocust bent.

Je gaat hier een voorsprong moeten opbouwen in kennis van communicatie, in energie en in empathie om de narcist voor te blijven. Je gaat moeten gefocust blijven op je visie waar je naartoe wilt in de huidige situatie.

Helaas, is er geen andere manier.

Als je ondanks de narcist resultaten wilt behalen in je leven zal je het proces om persoonlijke groei  bij jezelf moeten geobsedeerd worden.

Je kunt niet langer de realiteit onvoorbereid aanpakken, je kunt niet langer de kop in het zand steken, je kunt je niet blijven de put in duwen met gedachten om alles te verlaten, je kunt niet langer emotioneel afhankelijk blijven, je kunt niet langer tijd verliezen met het angst hebben, met concentratie op je mislukkingen, met negatieve gedachten, met opgeef gedachten en twijfels.

Je kunt evenwel contact met me opnemen, zodat je steun krijgt van je mentor.

Het is niet wegens het voorval met de narcist(e) dat je plots je massaal potentieel zou kwijt zijn.

Vandaar dat vanaf het moment dat je in de morgen je ogen open doet dan kan je gedachtengang gericht zijn om het beste uit jezelf te halen voor deze nieuwe dag.

Dat noem ik pas winnen.

Winnen op deze specifieke morgen kan je het fantastisch gevoel geven dat je met een winnaars mentaliteit op je werk verschijnt.

Het maakt niet uit dat de persoon aan de linker kant van je pessimistisch is, of de persoon aan de rechter kant er nog niet met zijn gedachten bij is.

Jij kunt alleen bezorgd zijn, dat je aangesloten blijft met jezelf, zodat als je ’s avonds thuis komt verder kunt voorbereiden aan het algemeen doel dat je wilt bereiken want je weigert dat de aura van je werk of het verkeer invloed heeft op je mentale ruimte.

De belofte is er dat diegene die zal winnen tegenover de narcist diegene is die afstand kan scheppen tussen hemzelf en de rest van de energieën die circuleren en waarover we beslissen of we ze al dan niet toelaten.

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel ” Hoe moet het nu verder als ouder met kinderen met een narcistische ouder? ” herhaaldelijk en aandachtig.

Als je het niet van dag tot dag ziet, wat soms het beste is, maar nu eens over een langere tijdspanne dan ga je moeten beseffen dat er moeilijke dagen zullen komen.

Er zullen dagen komen dat je voelt dat je niet meer weet hoe de kennis die je hebt opgedaan over narcisme zult gaan gebruiken, of dat je zelfs twijfelt aan je oorspronkelijke test die je hebt uitgevoerd en al je ervaringen die je deden inzien dat je met een narcist had te doen.

Maar als je dan zo’n slechte dag hebt, beloof me dat je nooit of te nooit zult zelfmedelijden hebben.

Wat je nooit of te nooit zal doen is opgeven.

Wat je nooit of te nooit zal doen is de handdoek in de ring werpen.

Je zult ook niet je lip laten hangen. In tegendeel je gaat voor de spiegel staan en eens hartelijk lachen naar jezelf.

De Strijd is nog niet gedaan, het beste krijt moet nog worden gebruikt. Je kunt het niet opgeven of je oren laten hangen. Je gaat alles grondig opnieuw observeren.

Van flauw doen is er geen sprake. Je bent geen wussy.

Door je studie van het gedrag van de narcist, zet je jezelf op een hoger niveau waar jij je niet laat kennen.

Je hebt je niet laten kisten toen je werd geconfronteerd, maar je zal je vrijheidsvlag uithalen.

Je bent het jezelf en je kinderen verschuldigd om je huid duur te verkopen en je niet te laten kennen.

Jouw kinderen hebben een held, hun niet narcistische ouder en dat zal diegene zijn die hen ten goede zal vormen. Voortaan geef je geen krimp meer van zwakte in hun bijzijn.

Je kunt je waarden behouden,  en het niet laten bij de leugens en brainwashing. Niemand zegt dat je het plezant moet vinden, maar het hoofd zal je niet buigen, want je hebt hier geen schuld aan.

Nu is de tijd om je tanden te zetten om jouw situatie en die van de kinderen op te klaren.

Je gaat niet plooien, maar je wordt onbreekbaar.

Je kunt er een patat opgeven als je niet doet wat niet werkt en doet wat moet.

Wat je zal doen, is mij een persoonlijke boodschap zenden met de vragen die je nog hebt over je specifieke situatie wanneer je de informatie in dit artikel grondig hebt doorgenomen.

Maar het eerste wat ik je zal suggereren, is te beseffen dat je maar één optie hebt en dat is de band te ontwikkelen met je kinderen van onvoorwaardelijke liefde.

Dat is jezelf te ontdoen van alle verwardheid en klaarheid te krijgen.

Ik garandeer je als je gepassioneerd zijt om je kinderen gelukkig te zien als ze bij je zijn dat zal ik 100% naar je luisteren en je helpen.

Maar als het je allemaal maar van middelmatig belang is, en je zegt niet veel, je doet ook niet wat ik vraag van te doen, dan ben je jezelf in nog meer nesten aan het werken en ga je een mislukking tegemoet.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.
Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Hoe moet het nu verder met de ouder met kinderen van een narcistische ouder johanpersyn.com

Mislukken mijn vriend kan niet in ons DNA zitten.

Ik beloof het je. Als je al tot hier gelezen hebt moet je je niet meer de vraag stellen of je hebt wat nodig is om te bereiken wat je wilt op een hoog niveau.

Ik beloof je dat je niet de eerste de beste persoon bent die denkt dat hij/zij niet het nodige doet.

Ik  beloof je dat je niet de eerste de beste persoon bent die denkt dat zijn verstand zal ontploffen en compleet is overweldigd en toch het onmogelijke klaar speelt.

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel ” Hoe moet het nu verder als ouder met kinderen met een narcistische ouder? ” herhaaldelijk en aandachtig.

Luister naar me. Diegenen die zichzelf kunnen pushen, motiveren wat ook de storm is die in hun leven verschijnt, zijn een kleine minderheid. Het is maar een klein percentage die tot hier geraakt.

Het zijn diegenen die als ouder zullen doorbreken ondanks de acties van de narcistische ouder.

Zij zullen hun doelen bereiken, en hun droom van een creatief leven met hun kinderen zal realiteit worden.

De realiteit is deze. Je werd geboren met alles wat nodig is om je kinderen graag te zien ondanks hun narcistische ouder. En die liefde zullen je kinderen vroeg of laat ontvangen. Niets is in staat om dat te weerstaan. Die waarheid is sterker dan de leugen van de narcist.

Je bent geboren met alles wat je nodig hebt om te begrijpen wat in je situatie gebeurt en je te laten leiden door je intuïtie terwijl je tevens de nodige kennis op doet en je jezelf in contact brengt met gelijkgezinden en met mensen met ervaring in deze materie.

Je bent geboren met alles wat nodig is om te voorkomen dat je angst je verlamt die kan opsteken wanneer je bent geconfronteerd met een nieuwe situatie terwijl je werkt aan je levenslange hoop, droom en aspiraties.

Ik geloof echt in mijn favoriete gezegde als je dat nog niet zou weten wat dat is : hard werken zal het mogelijk maken.

Zoals je je kinderen niet aan hun lot wil overlaten zal je nooit jouw focus verliezen en we zijn woedend wanneer iemand ons probeert te vertellen dat je je het jezelf te moeilijk maakt.

Dat je aan alles niet zo zwaar zou mogen tillen.

We weten immers dat er geen gemakkelijk weg is als je kinderen een narcistische ouder hebben.

Want indien het zo gemakkelijk zou zijn dan zou iedere ouder slagen om een goede band met zijn kinderen te ontwikkelen.

Dat is de reden waarom je hun onwetendheid moet vermijden en terug aan het werk gaan met denken, studeren en toepassen zodat we nog beter begrijpen wat we kunnen doen omdat wij beseffen dat wat je in jezelf stopt, ook zijn invloed heeft op je kinderen, en op ons en hun hart en dat er niet kan uitkomen wat er niet in zit.

Als ze geen goed voorbeeld hebben zullen ze even leeg en stuurloos zijn als de narcistische ouder.

Dat is dan ook de reden waarom we de artikels grondig lezen en de audios grondig beluisteren.

We zijn er met ons volledige hart, verstand en ziel bij om de tips die je krijgt uit te werken.

Omdat we dat allemaal doen, kunnen we geloven dat het zal goed komen, en kunnen we slapen als een baby.

We hebben ons met heel ons wezen ingezet, iets wat de narcist niet zal doen, vroeg of laat komt het tevoorschijn dat hij/zij enkel een narcistische bedoeling had, in weerwil van leugens en acteertalent.

Hoe moet het nu verder met de ouder met kinderen van een narcistische ouder johanpersyn.com

Daarom kunnen we zeker zijn dat het vroeg of laat zal lukken wat jij wenst voor het welzijn van jouw kinderen.

Na al het harde werk en onze emotionele discipline, de studie, de tranen en het zweet, en soms het mislukken, is het nodig dat je luistert naar me en dat je het nooit meer vergeet.

Je mislukt nooit, als je alles met liefde doet, dan verlies je nooit, je leert enkel bij.

En je mislukt soms wanneer je het minst verwacht. Dat is een deel van het proces.

Dat is het moment dat je tegen jezelf moet zeggen dat omwille van die mislukking dat je bent wijzer geworden, dat je slimmer geworden bent. Dat je sterker bent. En nog meer gemotiveerd dan ooit.

Dat zeg ik maar omdat je het je zou herinneren, komende van een vriend.

Heb je dat begrepen.

Je werd geboren om spectaculair te zijn, niet om uitgebuit te worden door een narcist.

Dat is de reden waarom ik het nodig vind dat je over de hindernissen heen gaat. Ik wil dat je rond de valkuilen gaat. Ik vind het nodig dat je in gaat tegen de weerstand omdat de slapende vulkaan van je liefde die binnenin je leeft wacht tot dat jij de toelating geeft om te exploderen.

Hoe moet het nu verder met de ouder met kinderen van een narcistische ouder johanpersyn.com

Slachtoffers van narcisten vragen zich altijd af wat de volgende stap in hun leven is en dan zeg ik dat het een beetje gelijke een doolhof is, begrijp je?

Wanneer je een bepaalde toegang volgt en je opent een deur dan weet je niet of het een dode straat is of niet. Mensen willen dan eens wat rusten en dat is waar de verspilling van tijd zich ontwikkelt. Je kunt enkel maar weten wat werkt wanneer je het ook probeert om te doen.

Je moet niet blijven studeren, je moet niet blijven piekeren, je moet vooral actie ontwikkelen. Als je uit dat doolhof wil komen moet je vooral veel stappen doen, observeren en onthouden en verder actie ondernemen.

Wat is de snelste manier om uit het doolhof te komen?

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.
Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel ” Hoe moet het nu verder als ouder met kinderen met een narcistische ouder? ” herhaaldelijk en aandachtig.

Kleine en standvastige resultaten. Altijd een stap dichter bij de uitgang.

Ik denk dat het opzetten van dagelijkse routines, zeker omdat kinderen ook structuur nodig hebben en het narcistische gezin enkel chaos schept zeer belangrijk is.

Het is belangrijk zowel voor je geestelijke als fysieke gezondheid te zorgen en daar voor afwisselende oefeningen te doen en alle tijdsverspilling te vermijden.

Als je wilt slagen met jouw gezin dan zal je er tijd moeten in stoppen, ook al heb je een vroege morgen routine waar je eventueel kunt fysieke oefeningen doen.

Deze kleine dagelijkse verbeteringen zullen als ze lang genoeg worden toegepast tot verrassende resultaten leiden.

Het komt altijd op hetzelfde neer wat je ook wilt bereiken en dus ook als je de beste ouder wilt worden voor je kinderen.

Je zult daaraan hard moeten werken.

Er zijn geen uitzonderingen. Als je dieper in gaat op dit onderwerp, zal je beseffen dat hard werken de prijs is dat je moet betalen om iets te bereiken in dit leven. Je kunt niemand opnoemen die resultaten behaalt en niet hard werkt.

Er zijn geen mensen, behalve deze die het krijgen van mama en papa, en die zonder werken in iets succes behalen.

En dat is ook zo voor de beste ouder worden.  Het is hard werken om creatief te blijven en als je goede resultaten haalt met je kinderen dan zal dat enkel zijn omdat je er een grote hoeveelheid werk in hebt gestoken.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.

Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.

Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel “Hoe moet het nu verder als ouder met kinderen met een narcistische ouder?” herhaaldelijk en aandachtig.

Wat is de belangrijkste sleutel om resultaten te behalen?

Ik denk dat het een groot verlangen is, en niet tevreden zijn, het is een groot verlangen dat niet weg gaat, om te groeien, om te geven, om te dienen, om te leren, een groot verlangen om doorbraken te krijgen.

De meeste mensen hebben een groot verlangen totdat ze een bepaalde hoeveel geld hebben verdiend en dan gaan ze rusten en daar is niets verkeerd mee, maar dat kun je niet toepassen op de manier hoe je gaat omgaan met je kinderen als ze ook nog een narcistische ouder hebben.

De acties die je dient te ondernemen om je kinderen in de goede richting te houden, die kun je niet zomaar stoppen. Het gaat over je persoonlijke ontwikkeling als ouder. Dat gaat voldoende tegengewicht dienen te bieden aan de narcistische ouder.

Mensen groeien en dan hebben ze een uitstraling, of ze gaan er op achteruit en dan zorgen ze voor donkerte.

Mensen vragen me wat er moet gedaan worden om in zo’n situatie gelukkig te zijn?

Daar is maar 1 woord dat als antwoord kan dienen en het is vooruitgang.

Vooruitgang boeken is een blijvend doel want een afzonderlijk doel bereiken duurt maar een tijdje. Een week, een maand of een drietal maanden. Dan moet er weer een ander doel komen en de reden daarvoor is omdat je moet groeien.

Stel je een gesprek voor met je toekomstige zelf, denk erop hoe je zult zijn binnen 20 jaar.

Stel je voor dat het aan je voordeur staat en dat het sterker is, dat het verstandiger is, veel meer wijsheid heeft, een betere gezondheid, en gelukkiger. En dat toekomstige zelf kijkt naar het leven dat je nu hebt.

En kijkt je in de ogen om je advies te kunnen geven. Het zal je vertellen wat je moet stoppen, wat je moet starten. Wat zou het eerste zijn dat je toekomstige zelf je nu zou vertellen dat je moet doen?

Zet een stap terug en denk eens na van wie we allemaal houden in de wereld.

Dat zijn allemaal mensen die het systeem hebben veranderd. Dat zijn mensen die zingen beoefenden sinds ze 5 jaar waren. Dat zijn mensen die elke dag uren oefenden in de morgen.

Het is altijd zo, ze werkten heel hard van in de vroege uurtjes.

99% van de mensen die nu dit artikel lezen zijn nog veel te veel in het midden van hun mogelijkheden aan het slenteren.

Ze spelen het spel van hun leven dat was uitgestippeld voor hen.

En dan plots komt er een narcist in hun leven, ze hebben schrik, ze hebben niet geleerd om risico’s te nemen, en dan zijn ze nog bang wat andere mensen zullen denken als ze zich niet laten gevangen nemen door de narcist.

Kijk, ik geloof dat we allen met veel goedheid in ons zijn geboren maar dan krijgen we tegenslagen. Toch blijven we dromen omdat het leven zelf ons doet dromen en ieder van ons is een unieke droom gegeven.

Er is een stem die zegt dat het altijd beter kan.

Als je die droom wel kent, maar als je die niet in de ogen wil kijken omdat je denkt dat je niet goed genoeg bent, dan ga je je moeten ontwikkelen en jezelf wapenen.

Je zal je zelf nieuwe dingen moeten leren als je in iets goed wil zijn.

Je moet goed worden in het ouderschap als je iets wilt bereiken op dat vlak. En gezien je met een narcist te doen hebt is het niet een kwestie van willen maar van noodzaak, want de schade die de narcist toebrengt op je kinderen is aanzienlijk.

Dus kun je er niet aan denken om op je luie krent te zitten, of in je comfortzone te blijven, want voor groei is die comfortzone irrelevant.

Je kunt niet gaan denken dat je invloed zal uitoefenen op de narcist als je blijft doen wat je tot nu toe allemaal gedaan hebt.

Wat wel belangrijk is dat is wat je zal ondernemen en hoe je zal bijdragen aan je omgeving.

Wat discipline en routines ontegensprekelijk helpen om te doen, is dat ze helpen om dingen te doen. En als je dingen gedaan krijgt, als je feitelijk de dingen doet die je moet doen dan heb je meer resultaat.

Resultaat komt immers niet uit de lucht gevallen.

Resultaat krijgen is gewoon ook niet lui zijn.

De dingen doen en stoppen met er over te praten.

90% van de beste ouders zijn er wanneer ze er moeten zijn en beginnen wat moet worden gedaan, zo als helpen met het huiswerk, spelletjes spelen, verhaaltjes vertellen.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.
Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

 

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel “Hoe moet het nu verder als ouder met kinderen met een narcistische ouder? ” herhaaldelijk en aandachtig.

Hoe moet het nu verder met de ouder met kinderen van een narcistische ouder johanpersyn.com

Je zult je nooit perfect voelen elke dag.

Dat is bij iedereen zo die goed wil worden op een bepaald domein. Er zijn van die dagen dat je je zelf moet pushen door moeilijkheden. En waarschijnlijk zullen er nog meer van die dagen komen voor jou in de toekomst en dan is het heel goed dat je kunt profiteren van je eigen discipline en je routines want het is dan door die goede gewoontes dat je toch de dingen gedaan krijgt.

Wanneer we willen veranderen, dan gaan we moeten studeren en in de meeste gevallen ontbreekt ons daar de motivatie en de energie voor. We moeten niet perfect zijn, de beste gezondheid hebben, op een wolk leven om onze toekomst de juiste richting te kunnen geven.

Dat is niet gemakkelijk om je te concentreren want er zijn zoveel dingen die je heden ten dage kunnen afleiden. Je kunt gaan surfen op het internet, op je sociale media, spreken met mensen op snapchat en uitgaan naar evenementen. (enz)

Je kunt van alles uitvinden om te vermijden dat je het werk moet doen om te groeien en zo je eigen leven en dat van je kinderen richting geven.  Ik denk dat het probleem is dat in de hedendaagse maatschappij niet zoveel schitterende voorbeelden heeft.

Of vind je misschien dat Trump het ultieme voorbeeld van een ouder is?

Als iemand goede resultaten behaalt zijn we gechoqueerd, maar dat zou zo niet mogen zijn, want we kunnen dat bereiken.

Zo veel mensen doen tegenwoordig maar gemiddelde inspanningen. Ik veroordeel geen gemiddelde mensen, gemiddeld zijn is ok. Het enigste probleem met gemiddeld zijn is dat je dan ook een gemiddeld inkomen hebt, en dat je zo goed als geen keuzes hebt want je inspanning is dan ook maar gemiddeld.

Je engagement is ook maar gemiddeld.

Maar als het leven je een keuze heeft, of als je voor de noodzaak geplaatst wordt dan raad ik aan omdat je niet de gemiddelde inspanningsweg zou volgen.

Wat er in je leven gebeurt hangt van jou af, en de soort respons op de narcist in je leven zal van groot belang zijn, en dat hangt dus samen met wat je doet.

Je krijgt geen resultaten door enkel maar anderen de schuld te geven en daardoor zelfmedelijden te ontwikkelen.

Zelfs al krijg je de schuld, en  is de schuldige net diegene die je veroordeelt, toch levert die discussie niets op, ook niet als je ze met jezelf voert. Het is goed om de schuldige te kennen, maar dat verandert niets aan de situatie.

Als je zou resultaten behalen door enkel iemand anders de schuld te geven dan zou iedereen resultaten behalen. Maar iedereen weet dat gewoon anderen de schuld geven geen resultaten met zich meebrengt.

In de meeste gevallen zal het enkel de situatie verslechteren.

Wellicht was de respons dat je tot nu toe hebt gegeven op de narcist(e) niet de juiste, en voor die respons ben je wel verantwoordelijk. En dat is de reden waarom eens de narcist geïdentificeerd is, je concentratie moet liggen op de verantwoordelijkheid nemen voor de respons die je zult geven.

Je zult uiteraard niet de juiste respons geven als je er niet over studeert en er hard aan werkt.

Het is niet vanzelfsprekend om yoga te herbeginnen na 20 jaar, maar het is misschien de beste manier om je veerkracht te vergroten.  Het is niet vanzelfsprekend om in te slapen met een hypnotische sessie om je zelfvertrouwen te vergroten, maar het kan best zijn dat dat voor jou werkt.

Het is niet vanzelfsprekend om een visie te hebben over je toekomst binnen 5 jaar, en daar een collage van te maken met je kinderen.

Je moet je zelf verantwoordelijk houden als je al deze tips niet doet die kunnen helpen om je te ontwikkelen in veerkracht en weerstand om met de narcist op de juiste manier om te gaan.

Je gaat voldoende keren moeten luisteren naar audios wil je hebben dat die informatie in je onderbewustzijn inzinkt zodat je deze aan je vingertoppen hebt. Je krijgt het niet op een zilveren schotel aangereikt. Je zult hard moeten werken aan jezelf. Het is zo simpel als dat.

De toekomst wordt bereikt in het heden.

Als je nu niet het werk doet in het heden, als je niet de artikels over narcisme leest, dan moet je ook niet verwachten dat je plots die kennis zal hebben. Je gaat verschillende keren je kennis moeten checken, meestal dagelijks, en niet zomaar van tijd tot tijd.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.
Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel ” Hoe moet het nu verder als ouder met kinderen met een narcistische ouder? ” herhaaldelijk en aandachtig.

Je gaat je begrip van narcisme verder en verder moeten herbekijken, je zal moeten herhalen wat je hebt geleerd zodat je 110% bent op elke topic want anders ga je niet in staat zijn om weerstand te bieden aan de manipulaties van de narcist.

Mijn nummer één tip voor elke ouder die geconfronteerd wordt met narcisme in zijn familie is om altijd iets te vinden om zelf in te verbeteren.

Het speelt geen rol als je reeds veel weet over psychologie. Er is ook nog pedagogie, er is ook nog communicatie.

Maar wat daarvan kun je zo maar automatisch toepassen? Ik vind dat het nodig is dat je verschillende malen de oplossingen die je hebt gevonden herhaalt.

Je bent niet echt geoefend als je een bepaalde kennis maar 2 maal herhaalt. Je moet het 3 keer, 4 keer, 5 keer herhalen en dat doe je niet plots, dat plan je en je maakt er een routine van, en dan ga je weten dat je het fijn vindt.

Al diegenen die groot worden in iets herhalen wat ze moeten kennen verschillende malen.

Ze zeggen niet gewoon dat dat fijn is om te doen. Zo wil je het zelfde respect bekomen, dan zal je moeten doorgaan met die zaken te leren die je nodig hebt zodat je ze kunt perfect toepassen.

En als dat op een bepaald moment hard is, als je verstand begint pijn te doen, dan ga je slechts even rusten om daarna nog harder te studeren.

Hoeveel keer moet je iets herhalen? Wel tot het begint pijn te doen. Je gaat niet tellen hoeveel uur je daarin stopt. Het is natuurlijk goed dat als ik je vraag om eens een artikel te lezen over het onderwerp dat je me vraagt, om dat te doen.

Misschien verwacht je dat je het antwoord krijgt zonder dat je een artikel moet lezen. Maar als een artikel 1 uur duurt om te lezen, hoe groot zal dan je aandacht zijn?

Wat als je elke dag 2 uur zou werken aan je persoonlijke ontwikkeling noodzakelijk is?

Wat als je ’s morgens 2 uur vroeger op staat en ’s avonds na 20 uur ook nog eens 2 uur studeert over het onderwerp dat je zo nodig de kennis moet van verwerven?

Er zijn mensen die ik ken als ze mijn artikels lezen door lezen tot 3 uur ’s nachts omdat er precies een schil van hun ogen wegvalt.  Maar doen ze dan in die week ook een revisie van wat ze toen gelezen hebben?

Ik ben dan niet verwonderd dat die mensen een terugval hebben.

Hoe ga je op die manier je denken herprogrammeren?

Denk je dat je dat kan lukken als je maar enkel uurtjes per week werkt aan je zelf en maar enkele uurtjes per week de opvoeding van je kinderen aanpakt.

Dat is misschien een minimum, maar de realiteit is dat elke persoon die er als ouder alleen in slaagt om zijn kinderen een goede opvoeding te geven ondanks de narcist in hun leven dat ze zullen een enorme hoeveelheid tijd en energie daarin stoppen.

Hoe moet het nu verder met de ouder met kinderen van een narcistische ouder johanpersyn.com

Gelukkig is het zo dat we dat allemaal kunnen als we bereid zijn dat te doen.

Iedere alleenstaande ouder kan zo’n fantastische ouder worden.

Resultaat behalen in die kwestie hangt niet af van een of andere esoterie.

Niet dat ik niet van Bachbloesems hou, of niet dat ik homeopathie maar niets vind, en ook niet dat ik geen voedingssupplementen neem.

Maar het resultaat dat je daarmee bereikt zal weinig veranderen in de respons die je geeft aan de narcist en aan je kinderen.

Het is niet dat het iets is dat niet in iedereen zijn bereik ligt.

De artikels die je hier vindt zijn immers gratis.  Voor alles heb je de mogelijkheid op een vrijwillige donatie. Dus kan het financiële niet een drempel zijn. Het zijn meestal de prioriteiten die je gesteld hebt die aan verandering toe zijn.

Het is dus bereikbaar als je het verlangen hebt, en als je er op gebrand bent om te slagen als ouder.

Het is gemakkelijk om daar nu Ja op te zeggen, dat je het als ouder in je hebt en dat je de beste ouder wilt zijn, dat je wel wilt adviezen opvolgen, dat je wel wilt leren over het onderwerp.

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel ” Hoe moet het nu verder als ouder met kinderen met een narcistische ouder? ” herhaaldelijk en aandachtig.

Iedereen wil op een bepaalde leeftijd een mooie auto hebben, of een mooi huis maar hoeveel hebben dat dan?

Luister, dat gebeurt niet omdat je dat even zegt. Als alles wat we wensen ons zou gegeven worden doordat we het een bepaald aantal keren herhalen zoals in een mantra, dan zou het leven waarschijnlijk heel vervelend zijn.

Maar zo zit het niet in elkaar hé.  Oké als je gedurende een 37 tal seconde enkel op één gedachte kunt nadenken, dan zal dat waarschijnlijk tot in je onderbewustzijn inzinken, dan zal het ook gemakkelijker gaan om die actie te doen.

Maar als de volgende 37 tal seconde de omgekeerde gedachte gedacht wordt, wat denk je dat je dan zal doen? Niks hé, en dat is niet te verwonderen.

Je moet opstaan en het werk doen.

Je gaat moeten offers brengen om iets te bereiken, en dat kan betekenen dat je niet meer naar de herberg gaat gedurende de volgende 2 jaar, dat kan betekenen dat je niet meer televisie kijkt na 8 uur enz.

Je gaat omwille van je eigen toekomst sommige zaken moeten afgelasten.

Misschien ga je tegen jezelf zeggen dat je gaat water drinken in plaats van alcohol, omdat je een bepaalde tekst heel goed wil kennen. Soms ga je tegen jezelf moeten zeggen dat je een bepaald iets niet zal eten omdat je daar slaperig van wordt.

En dan komt het idee om je te focussen op de kennis die je nu nodig hebt.

Je zet de spelletjes af, je zet de streaming op je sociale media af, je zet de televisie uit. Je stopt met die shit en je doet het nodige werk.

Laat me vertellen waarom.Jij bent zo’n speciaal persoon.

Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.
Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Als je niet de nodige inzet doet voor je werk, dan kun je ook niet klagen.

Het resultaat van je werk zal zijn volgens de intensiteit dat je dat werk doet, hoe slim je dat werk doet.

Weinig werk zal weinig resultaat en verandering geven.

Het hangt dus allemaal af van de gradatie van inspanning die je doet.

Enkel wanneer je prima werk levert kun je een prima resultaat hebben. En hoe meer je dat proces herhaalt hoe meer je zult ontdekken dat dat hetgene is dat telt.

Sommige mensen zeggen dat mensen verstandig geboren zijn. Maar niemand is verstandig geboren.

We gelijken sterk op elkaar wanneer we geboren zijn.  Het is meer hoe ons brein gebruikt wordt dat de meest effectieve manier is om ons brein te ontwikkelen.

En door dat brein te gebruiken, door dat constant te gebruiken en dat te stimuleren dat je ook aan je vaardigheden werkt, dat je aan je karakter werkt en hoe je jezelf leert te beheersen, is de manier om hoe je je leven zult herdefiniëren.

En als je een beter leven wilt, dan ga je er betere inspanning voor moeten leveren.

Wanneer iemand jou vertelt dat je het best zou opgeven, dan moet je het complete omgekeerde doen.

Je kunt die twijfels niet toelaten. Je kunt hun zelfs de voordelen van de twijfel niet geven. Je gaat die mensen moeten mijden.

Jij bent zo’n speciaal persoon die dat gaat doen. Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.
Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven.

Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel ” Hoe moet het nu verder als ouder met kinderen met een narcistische ouder? ” herhaaldelijk en aandachtig.

Je kunt niet opgeven omdat je een bepaalde manier nog maar één maal hebt geprobeerd. Er zijn nog verschillende andere strategieën mogelijk.

Wie heeft nu op na één strategie te hebben geprobeerd?

Je mag niet stoppen met de manier van communiceren dat je zo juist hebt  geëxperimenteerd. Je kunt blijven variëren tot je een strategie gevonden hebt die bij de narcist werkt.

Als je hebt gevonden waarom je de strijd nooit zal opgeven dan is dat net alsof je opnieuw bent geboren.

Als je niet studeert over narcisme, als je niet hard werkt om nieuwe communicatie strategieën te leren, als je je niet 120% inzet voor het leven dat je hebt, dan zal je nooit ontdekken waarom je was geboren omdat je veel te bang bent om die kans die je hebt met volle teugen te benutten.

Je kunt in het verleden in veel zaken mislukt zijn.

In grappige en minder grappige. Het kan zijn dat je als kind verschillende malen bent gefaald in een belangrijke test. Het zou kunnen dat sommigen je dan een beetje achterlijk vonden of niet gebouwd bent uit het fantastische genetische materiaal.

Het kan zijn dat je een aantal keren bent gefaald aan de universiteit. Het kan ook zijn dat je bij sollicitaties hebt gefaald.

Je zult het kunnen gewoon worden om te worden geweigerd, om te worden vernederd door anderen, zonder dat je het daarbij opgeeft.

Een van de zaken die je gaat moeten begrijpen is dat je wordt verondersteld te mislukken. Want een mislukking is de trap om je doel te bereiken.

Het is door mislukking dat je feedback krijgt over de strategie die al dan niet werkt.

Je moet zoeken naar een logische reden waarom iets in een bepaalde omstandigheid is mislukt want mislukking is een ervaring die leidt tot wijsheid en een sterkere versie maakt van onszelf.

Misschien had je vroeger een soort angst voor een examen of een toets. Ik weet niet hoe je reageert in de rechtbank, ik weet niet hoe je reageert als je geconfronteerd wordt met de narcist op een onverwacht moment.

Dat kan ook een test zijn. Maar het slechtste wat je kan doen is weglopen, of de confrontatie vermijden. Spreek in alle geval met je advocaat om te weten of het een positief resultaat heeft als je aanwezig bent.

Omdat je vroeger al eens zeer moeilijk hebt gehad in de rechtszaal betekent dat niet dat je een mislukking bent.

Dat komt misschien erg cliché over, maar mislukken is echt iets menselijks van alle tijden, en je kunt daar maar weinig anders over vertellen dan hetzelfde als 1000 jaar geleden, dat is zeer echt basic.

Iedereen kent zo wel cliché verhalen rond mislukken.

Het gaat altijd over vallen en opstaan. Of over iemand die roet in het eten gooit, of die het oorspronkelijk plan om zeep brengt. Maar we mogen niet vergeten dat er rondlopen met 2 linkerhanden en dat het dan niet te verwonderen is dat alles in de soep loopt.

Hoe voel jij je over mislukken?

Hoeveel keer kan er iets bij jou mislukken vooraleer je aan de grond zit? Op een schaal van 0 tot 10, beschouw je je een excellente doorzetter en heb je een 10?

Je dient daaraan te werken om te verbeteren zodat je een 10 hebt.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.
Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel ” Hoe moet het nu verder als ouder met kinderen met een narcistische ouder? ” herhaaldelijk en aandachtig.

 

Ga je lessen trekken en leren uit wat niet werkte?

Op een schaal van 0 tot 10, beschouw je jezelf als iemand met een ongelooflijke leergierigheid en heb je een 10?

Ik hoop dat je een journaal bijhoudt van de vorderingen die je maakt. En telkens als het mislukt kun je die ervaring aan je dagboek toevoegen. Zo ga je immers patronen ontdekken, iets leren en sterker worden.

Je gaat zaken ontdekken door je eigen studie van de communicatie die je doet, maar ook over je eigen karakter.

Telkens als je iets nieuws probeert kun je sterker worden en in de richting evolueren waarin je wenst te gaan. Zelfs al krijg je niet het ultieme resultaat dat je zou willen, je leert iets over je band met je kinderen en over jezelf.

Hoe je wordt terwijl je nieuwe strategieën uitprobeert dat is belangrijk, want het is gedurende de weg die je aflegt dat je gehard wordt. Dat is uiteindelijk de reden waarom ze je gaan vertrouwen en niet de narcist waar ze systematisch de leugenachtigheid gaan inzien.

En dat is de reden waarom de meeste mensen het niet doen en zich zo de kans ontnemen om te slagen. Misschien zijn ze bang om te slagen.

Maar eigenlijk zou je telkens moeten gefeliciteerd worden wanneer je iets creatiefs met je kinderen onderneemt, want het toont dat je levendig bent, dat je niet bij de pakken blijft zitten, allemaal zaken waartoe de narcist niet toe in staat is.

Hoe moet het nu verder met de ouder met kinderen van een narcistische ouder johanpersyn.com

Maar jij wordt er door sterker. Dus kijk terug naar wat je moet doen en wat je niet mag doen, tot dat je het volledig onder de knie hebt. Misschien maak je toch weer een foutje.

Door de werktuigen te gebruiken zal je er mee leren omgaan en beter en beter worden.

Dus hoe meer je naar dit artikel terug grijpt, wat ik hoop, al is het honderd keer, hoe beter je zal worden.

Telkens wanneer je teruggrijpt naar dit artikel betekent het dat je iets doet aan je situatie.

Er zijn veel mensen die niets doen omdat ze geen fouten wensen te maken. Maar fouten brengen ons tot een volgend niveau van begrip.

Ze hebben schrik van mislukking maar ook schrik van resultaten, het liefst hadden ze de situatie gelaten zoals ze was want ze hebben schrik van het onbekende. Je moet daar moed voor hebben.

Een definitie van moed zou kunnen zijn dat je de capaciteit hebt om van mislukking naar mislukking te gaan zonder je enthousiasme te verliezen, zonder je passie te verliezen, zonder je zingeving te verliezen.

Je blijft ondanks alles aan je droom vasthouden.

Misschien heb je meer dan genoeg redens om het op te geven of excuses te verzinnen. Sommige mensen in je omgeving zullen lachen met je als je als ouder verstoten wordt. Mensen zijn zo. Vooral familie dan, helaas.

Ze denken dat als zo iets gebeurt dat het toch ernstig is.  Maar ze beseffen de ziekelijkheid van een narcist niet, die monsterlijk en niet menselijk reageert en misbruik maakt van zijn/haar eigen kinderen.

Je gaat daar mee moeten rekening houden dat je dus niet iedereen gaat kunnen overtuigen van je ‘onschuld’.

Sommige mensen houden er van van anderen te zien lijden, net als ramptoeristen.

Je weet wel die files die ontstaan omdat er aan de andere kant een accident is gebeurd en mensen dat willen zien.

Waarom zijn reality programs zo populair?

Uiteindelijk is er altijd een verliezer, een zwart schaap dat het publiek opoffert, en we houden er van om te zien hoe deze mensen reageren op hun mislukking.

Ze kijken naar die programma’s om te zien dat anderen mislukken. Ze focussen op de miserie van anderen om zich beter te voelen.

Maar misschien zonder het te weten zijn ze die mislukkingen in hun eigen leven aan het versterken.

Jij bent zo’n speciaal persoon die daar tegen in gaat. Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.
Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel ” Hoe moet het nu verder als ouder met kinderen met een narcistische ouder? “herhaaldelijk en aandachtig.

Ze zijn niet diegenen die zullen zeggen dat het niet uitmaakt hoeveel keren ze al mislukt zijn, dat ze het opnieuw zullen proberen op een andere manier.

Ze zijn niet diegenen die niet luisteren wat andere mensen daarover zeggen.

Gaan zij zichzelf overtuigen?

Voor mij maakt het niet uit wat ze denken, voor mij is creativiteit wat leven geeft en waarde aan mezelf en mijn kinderen.

Als je telkens dat je een fout maakte, dat je een terugval had, dat je werd beschuldigd, dat je als zondebok dient, je zou herinneren dat als je opnieuw kunt opkijken naar je droom, dat je dan ook terug rechtop kunt lopen hoeveel zelfvertrouwen zal dat je kinderen bijbrengen?

Omwille van een mislukking stoppen mensen met te geloven in de kracht van de onvoorwaardelijke liefde van het ouderschap en denken ze dat de narcistische gruwel sterker is.

Je gaat inderdaad niet altijd de acties van de narcistische ouder gedaan kunnen maken, maar je zal er uit leren. Om het resultaat te behalen dat je wilt zal je waarschijnlijk verschillende keren dienen te mislukken.

Het doet er niet toe hoeveel keer je bent mislukt, het doet er niet toe hoeveel keer mensen je hebben gezegd dat je niet kunt doen wat je doet, het doet er niet toe hoeveel keer familieleden of vrienden je een mes in de rug gestoken hebben, maar de lessen die je daaruit hebt getrokken, die zijn belangrijk.

De familieleden en vrienden die dat niet hebben gedaan (een mes in je rug gestoken), die hebben bewezen dat ze te vertrouwen zijn.

Het speelt geen rol of je voor het moment geld staan hebt op je bank. Je kunt vechten tot je opnieuw resultaat hebt.

Hoe moet het nu verder met de ouder met kinderen van een narcistische ouder johanpersyn.com

 

Opgeven is de enige mislukking.

Je gaat een positie dienen in te nemen om te bereiken wat je wilt.

En dat doe je door een proces te starten van kennis en toepassing die maakt dat je consistent kunt groeien en van je leven genieten zoals het nu is en de resultaten kunt produceren die je zo graag wilt.

Als je denkt dat investering in jezelf en in je kinderen geen grote resultaten geeft, ben je compleet verkeerd.

Als je ervoor werkt en het nodige zweet, bloed en tranen ervoor laat, dan zal je bereiken wat je wilt.

Want als je het met je volledige hart doet zal je dat uitstralen over alle hindernissen heen.

Hoor je me? Je kunt er voor gaan, tot je het ziet. Geef je strijd niet op. Verminder niet je doelstellingen.

Als je het nu opgeeft zal je nooit zien wat je wilt maar als je vasthoudt aan alles waarvan je hebt gedroomd, als je vasthoudt aan alles waarover je een visie hebt, en voor hebt gewerkt dat zal het werkelijkheid worden.

Je kunt dat niet opgeven voor je het hebt bereikt als je er hard voor hebt gewerkt.

Er is dan niets dat je niet kan krijgen want je verdient het als je blijft doorzetten.

Je hebt de wil om er voor te studeren, om wat je leert toe te passen.

Je bent bereid om bij je waarden te blijven en daarvoor te vechten. Het is van jou. Je kunt het hebben want die onvoorwaardelijke liefde komt uit jou.

Je kunt het doen, je kunt het zijn, want het is van u.

Als je “iets van je hart” wilt zoals je wilt ademen, als je het wilt zoals je zegt dat je het wilt kun je het bereiken.

Het is niet voor de zwakken, en het is niet voor diegenen die zich niet totaal engageren. Het is een verplichting tegenover jezelf.

Het zal veel pijn doen. Het zal hard zijn, het zal moeilijk zijn want het proces is het wieden van de zwakte in jezelf zodat je als een model kunt zijn voor jouw kinderen.

Je gaat het vooral moeten hard spelen tegenover jezelf, want de narcist zal je nooit veranderen.

Je gaat het moeten uitvoeren tot je het einddoel hebt bereikt. En het einddoel is niet zomaar een einde maar een sterk einde.

De grootste reden waarom sommigen geen resultaten boeken tegenover de daden van de narcist is omdat ze tijd verspillen en nooit uitvoeren wat ze van plan waren.

Stop niet wanneer je het 3 of 4 keer hebt geprobeerd en het is niet verlopen zoals je had verwacht.

Als er iets is dat je wilt en erg naar verlangt, dan moet je al hetgeen doen wat noodzakelijk is en laten wat je niet mag doen. En wanneer je dan het beste van jezelf geeft en dat is niet genoeg dan moet je doen wat noodzakelijk is en je dromen niet opgeven.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.
Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.
Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel ” Hoe moet het nu verder als ouder met kinderen met een narcistische ouder? ” herhaaldelijk en aandachtig.

Johan Persyn

Aanverwante artikelen

Destructieve relaties op de schop Psychopathie herkennen en hanteren

Voorbij het narcisme in je relaties, familie en werk

Denk wat je wilt, doe wat je droomt Op weg naar een waardevol leven

Werkboek veerkracht ontwikkelen

Optie B confronteer tegenslag, bouw veerkracht en vind geluk

Vergroot de veerkracht in jezelf en je team

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde aan elkaar toe te voegen.