Zal ik ooit goed genoeg zijn? Verander de invloed van narcistische ouders.

Zal ik ooit goed genoeg zijn? Verander de invloed van narcistische ouders.

Will I Ever Be Good Enough? Healing the Daughters of Narcissistic Mothers?  Ebook.  Audiobook.

Het eerste boek voor dochters die hebben geleden onder het misbruik van zelfzuchtige, met zichzelf tegenwerkende moeders, zal ik ooit goed genoeg zijn? biedt de deskundige hulp die u nodig hebt om deze slopende geschiedenis te overwinnen en uw leven terug te winnen.

Will I Ever Be Good Enough? EBOOK Tooltip Healing the Daughters of Narcissistic Mothers

Met meer dan twee decennia ervaring als therapeut gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen en honderden interviews met lijdende dochters, helpt Dr. Karyl McBride je de wijdverbreide effecten van dit emotionele misbruik te herkennen en een geïndividualiseerd programma voor zelfbescherming, resolutie en volledig herstel.

Narcistische moeders leren hun dochters dat liefde niet onvoorwaardelijk is dat het alleen gegeven wordt als ze zich gedragen volgens verwachtingen van de moeder en haar grillen.

Als volwassenen hebben deze dochters moeite met het overwinnen van gevoelens van ontoereikendheid, teleurstelling, emotionele leegte en verdriet.

Ze kunnen ook een angst voor verlating hebben waardoor ze ongezonde romantische relaties aangaan, evenals een neiging tot perfectionisme en onverbiddelijke zelfkritiek of tot zelfsabotage en frustratie.

(1) Herken je eigen ervaring met maternaal narcisme en de effecten ervan op alle aspecten van je leven.

(2) Ontdek hoe je verbale en non-verbale boodschappen van je moeder hebt geïnternaliseerd en hoe deze zich hebben vertaald in overprestatie of zelf-sabotage.

(3) Bouw een gepersonaliseerd programma om de controle over je leven te nemen en je zelfgevoel te vergroten, gezonde grenzen met je moeder te leggen en de erfenis van misbruik te doorbreken.

Warm en sympathiek, dr. McBride brengt een diepgaand niveau van autoriteit naar “Will I Ever Be Good Enough?” dat moedigt je aan en inspireert je omdat het je herstel bevordert.

Handboek over de invloed van de narcistische ouder op het kind met herkenningslijsten, unieke tips uit de therapeutenpraktijk, de rol van de andere ouder.

Binnen de muren van het gezin, laat de narcistische ouder diepe emotionele sporen achter, bij zowel partner als kinderen.

Het is daarom in het belang van het hele gezin, om het manipulatieve gedrag van de narcistische ouder zo snel mogelijk te herkennen en ermee aan de slag te gaan.

‘Ben ik nu gek?’ geeft praktijkinformatie over de narcistische persoonlijk­heids­stoornis (NPS) en neemt je mee om inzicht te krijgen in het narcistische gedrag van de ouder.

‘ Wat kun je doen als andere ouder of als (volwassen) kind, om los te komen uit het web van manipulaties?

Hoe kun je zelf weer de regie krijgen over je eigen leven?’

De auteur werkt onder meer met fragmenten, interviews, herkenningslijsten en Unieke Tips en deelt met jou haar ervaringen als therapeut in Praktijk De Rots.

4 Getuigenissen over dit boek:

Met dit handboek komen de (ex)partner en het kind zelfverzekerder en krachtiger in het leven te staan. Zij gaan uiteindelijk inzien dat het leed niet voor niets is geweest; ‘Het mooiste wat je dan kunt worden is jezelf’.

“Het is ongelooflijk hoe mijn narcistische ex-partner zich, zonder dat hij het wist, heeft gehouden aan het stappenplan dat jij samen met mij opstelde, om de scheiding in te zetten”, Jessica, 36 jaar, moeder van 2 jonge kinderen.

“Ik kan niet anders zeggen dan dat er rust is en dat jouw hulp gezorgd heeft voor veel inzichten en antwoorden. Na jarenlang een relatie met een narciste te hebben gehad, is het nu alsof ik eindelijk het doolhof uitloop”, Ruben 41 jaar, 2 kinderen.

“Narcisme, waarvoor instanties, rechtbanken en therapeuten steeds weer hun ogen sluiten, pak jij met beide handen aan. Dat had ik nodig: iemand die begrijpt wat het dagelijks inhoudt en mij verder helpt. Ik dank je daarvoor”, Judith 38 jaar, 1 kind.

Over de auteur:

Petra Roelofsen (1961) werkt als psychodynamisch therapeut in haar Praktijk De Rots te Mijdrecht.

Zij is gespecialiseerd in de antisociale persoonlijkheidsstoornis narcisme en ervaart dagelijks bij het geven van therapie die emotionele drama’s narcisme achterlaat bij ouder en kind.
In dit handboek heeft zij haar kennis en ervaringen gebundeld om het psychisch drama voorouders en kinderen te verlichten.

emotional blackmail

Een therapeut en docent helpt lezers terug te vechten tegen de mensen in hun leven die hun emoties manipuleren. Het biedt met specifieke stappen, checklists en praktijkscenario’s een antwoord op de vraag ‘zal ik ooit goed genoeg zijn’. In essentie kun je daarna de confrontatie met emotionele afpersers aan. In het algemeen is dit een praktische hulp bij de vraag “zal ik ooit goed genoeg zijn”.

De edele kunst van not giving a fuck [Nederlandstalig] de tegendraadse aanpak voor een goed leven

De edele kunst van not giving a fuck. De tegendraadse aanpak voor een goed leven (Nederlandstalig).

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven.

Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden, maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt.

Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.

Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek heb je een antwoord op de vraag: zal ik ooit goed genoeg zijn.

De logica van geluk ontdek de formule

De logica van geluk. Ontdek de formule.   E-book.

Hij was gezond, zeer ongewoon rijk en succesvol. Echter, voelde Mo Gawdat zich diep ongelukkig. De huidige Chief Business Officer van de futuristische ‘dromenfabriek’ Google [X] besloot het fenomeen van gelukservaring te benaderen als een ingenieur. Daarom ging hij op onderzoek naar de bewijsbare feiten en paste een analytische logica toe.

Hij stelde zichzelf ten doel om een geluksformule te vinden. Die formule moest keer op keer kunnen worden toegepast op ieders leven. Daarbij zou geluk het voorspelbaar resultaat moeten zijn.

Mo’s zoektocht naar geluk kreeg een onverwachte wending toen zijn 21-jarige zoon Ali plotseling overleed. Zijn jarenlange onderzoek zou hem en zijn familie redden van de totale wanhoop.

Tijdens de verwerking van dit grote verlies vond Mo een nieuwe missie.  Hij zou zijn bevindingen delen met de hele wereld om zo veel mogelijk mensen te helpen gelukkiger te worden.

Zijn statement is duidelijk: Ieder bezit het vermogen om gelukkig te zijn met het bestaan zoals het is.

Dit ongeacht de hindernissen op ons pad. Ook de lasten die we met ons meedragen en de beproevingen die we doorstaan kunnen niet verhinderen dat ieder het vermogen bezit om gelukkig te zijn met het bestaan zoals het is. Dit is zijn antwoord op de vraag: zal ik ooit goed genoeg zijn. Hoe hij tot die overtuiging komt, lees je in dit positieve en optimistische boek.

In het bijzonder is het doel van de auteur: 10 miljoen mensen gelukkig maken met dit boek.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees