Heb je reeds geluisterd naar het kleine kind in jou? +video

Heb je reeds geluisterd naar het kleine kind in jou? +video

Ik geloof dat we allemaal een innerlijk kind hebben.

Een andere manier om het innerlijke kleine kind te beschrijven, is ons onbewuste, instinctieve zelf. Dit is het deel van ons dat automatisch berichten ontvangt van onze uiterlijke ervaring, en zich instinctief voelt op een bepaalde manier over deze gegevens.

Sommige aspecten van ons innerlijke kind kunnen gezond, gelukkig en veilig zijn, en anderen niet zo gezond. Daarom voelen we ons binnen bepaalde onderwerpen veilig en solide. We kunnen bewuste en gezonde keuzes maken over de gegevens die we ontvangen. Op andere keren dat we worden getriggerd en emotioneel overmatig reageren kunnen we dat niet.

Het zijn de delen van ons innerlijke kind die zich ongemakkelijk voelen. Je voelt je onveilig of bedreigd. Je voelt je bang. Deze gevoelens blijven verschijnen in ons leven. Ze blijven pijn doen. Ze zorgen voor verwoesting, verlies van liefde en wat we niet willen ervaren.

We hopen dat je het besef krijgt met deze video hoe je te werk gaat met je innerlijke kind. Nu hoop ik ook dat je meer beseft van wat er echt gaande is als je door paniek, angst of woede je overvalt en je hulpeloos lijkt om deze gevoelens te beheersen.

Hoe oud we ook worden, we dragen ons jongere zelf elke dag met ons mee.

Zorgen voor deze jongere versie van onszelf is waar het bij innerlijk kind om gaat. Innerlijk kindwerk, ook wel innerlijke kindgenezing genoemd, is een manier om in onze behoeften te voorzien waaraan als kind niet is voldaan. Het is een manier om de gehechtheidswonden te helen die we hebben ontwikkeld. We hebben allemaal een jonger deel van onszelf dat nooit echt geliefd was op de juiste manier of op de manier die ze als kind nodig hadden.

Innerlijk werk is het naar binnen gaan in onszelf.

Het doel van innerlijk werk is om onze ware gevoelens en delen van ons te onderzoeken die door anderen zijn afgewezen en bestempeld als ‘ongepast’ of ‘te veel’. Door onszelf de tijd te geven om naar binnen te gaan, beginnen we onze dagelijkse coping-mechanismen af ​​te pellen (vermijdend zijn, onze gevoelens verdoven, enz.). We zijn in staat om ons onderbewustzijn volledig te accepteren en te integreren in het bewustzijn.

Wat echt speciaal is aan innerlijk kindwerk, is de intentie om tot ons innerlijke kind te spreken via hun taal. We gebruiken een taal die emotioneel gebaseerd en belichaamd is, in plaats van uitgedrukt door intellectuele gedachten en woorden. 

Definitie van het innerlijke kind

Ons innerlijke kind is een representatie van onszelf op meerdere momenten in onze kindertijd. We kunnen innerlijke kinderen hebben van verschillende leeftijden. Dit deel van ons is nauw verbonden met ons natuurlijke enthousiasme, nieuwsgierigheid en creativiteit die we als echte kinderen hebben ervaren.

Waarom innerlijke kind helen?

Door ons innerlijke kind te helen, beginnen we de veiligheid en zekerheid te creëren die ons jongere zelf altijd nodig heeft gehad. Door dit te doen, krijgen de positieve eigenschappen van ons innerlijke kind ruimte om te schitteren. We ontsluiten onze natuurlijke gaven, onze innerlijke nieuwsgierigheid en ons grenzeloze vermogen om lief te hebben.

Aan de andere kant, wanneer we vermijden om onze pijn uit het verleden aan te pakken en ons alleen met hen voelen, veranderen ze in gedrag dat destructief is voor onszelf en onze omgeving. Enkele voorbeelden van destructief gedrag: workaholisme, alcoholisme of racisme.

Door in contact te komen met je innerlijke kind om erachter te komen waar het op dit moment naar hunkert, kan het voorkomen dat het op zelf-saboterende manieren handelt om je aandacht te trekken.

Deelnemen aan activiteiten die ons volledige rijk van zintuigen activeren

1. Oefen ademwerk en mindfulness.

Verbinding maken met onze diepe ademhaling en ons fysieke lichaam helpt ons om uit de stress van de volwassen wereld te komen. Door ademwerk komen we uit de ‘vecht-of-vlucht- opwinding, zodat we nieuwsgierig kunnen zijn naar het heden.

Gebruik alle vijf zintuigen om in te checken met ons lichaam. We kunnen dit doen door drie keer bewust diep adem te halen. Het kan helpen om één hand op je buik en borst te leggen.

Let bij het installeren op één ding dat je ziet, dat je ruikt, hoort, proeft of voelt.

2. Bepaal wat je als kind had willen hebben, of meer had willen hebben.

Of je nu een idyllische jeugd hebt gehad of een heel uitdagende, of iets daar tussenin, we hebben allemaal wonden uit je kindertijd. Je zou terug kunnen kijken en wensen dat je meer aandacht, onvoorwaardelijke liefde, speelse volwassenen, bescherming, erbij horen, veiligheid, middelen, begeleiding, vrijheid, acceptatie, aanmoediging, erkenning of iets anders had gehad. Niemands jeugd was perfect – en die van sommige mensen was behoorlijk schrijnend.

3. Ga zitten met alle emoties die naar boven komen.

Het identificeren van wonden uit je kindertijd hoeft niet te betekenen dat je je ouders of verzorgers de schuld geeft of beschaamt. Dit soort werk kan echter sterke emoties oproepen, zoals woede, wrok, verdriet, leegte, depressie, frustratie, verlangen, verwarring, spijt, angst, angst en bitterheid. Wees zachtaardig en aardig voor jezelf – onderzoek het innerlijke kind alleen zo veel als je op dat moment aankunt. Neem pauzes en zoek steun bij vrienden, begripvolle familieleden, mentoren, zorgverleners, counselors, coaches en spirituele gidsen. Aan de andere kant van deze ongemakkelijke emoties staat meer vrede, begrip en acceptatie.

4. Voed je creativiteit.

Of we nu tekenen, koken, tuinieren, zitten of graphic novels lezen – doen wat we leuk vinden is centreren. Deze activiteit brengt ons terug naar ons innerlijke kind. 

5. Erken zelfsaboterende patronen die nog uit de kindertijd bestaan.

Soms blijven we zelfs de dingen die we niet leuk vinden opnieuw creëren, omdat ze bekend zijn. Als je van kinds af aan problemen hebt gehad met verlatingsangst, zou je soms kunnen kiezen voor relaties, zowel persoonlijk als professioneel, waarbij de verwachting groot is dat de andere persoon je zal redden. Of je projecteert deze angst om in de steek gelaten te worden op mensen die echt een kans verdienen om in je leven te zijn. Een eenvoudig bewustzijn van negatieve kinderpatronen die in de volwassenheid opnieuw zijn gecreëerd, kan wonderen doen om deze patronen te veranderen en iets gezonders te creëren. We creëren allemaal ongezonde patronen uit onze kindertijd, dus als je er een ontdekt, vergeef jezelf dan.

6. Geef jezelf vandaag de dingen die je zou willen dat anderen je in je kindertijd hadden gegeven.

Een van de moeilijkheden van de kindertijd is dat we grotendeels afhankelijk zijn van anderen. Als financiën en stabiliteit een probleem voor je waren toen je opgroeide, geef dan prioriteit aan actiestappen die meer aardse hulpbronnen in je leven creëren. Als je het onzichtbare kind was, let dan nu op je eigen behoeften en verlangens. Ontwikkel relaties met mensen die je als uniek en speciaal beschouwen. Voel je bevoorrecht om met jezelf om te gaan.

7. Verzamel iets.

Weet je nog hoe het voelde om als kind dingen te verzamelen? Het verzamelen van wat we tijdens een wandeling, op weg naar het strand, vinden (stokken, rotsen, schelpen), kan een manier zijn om opnieuw contact te maken met ons innerlijke kind. Dit is niet om een ​​praktische reden, maar we doen dit voor de pure beleving. Weet je niet zeker wat je moet verzamelen? Velen van ons als volwassenen verzamelen boeken. Het goede nieuws is dat je ze niet hoeft te lezen om er plezier in te hebben van deze boeken te hebben!

8. Roep je engelen op voor een gevoel van onvoorwaardelijke liefde en steun.

Als helderziend intuïtief heb ik gezien dat we allemaal engelen hebben die met ons meelopen en onvermoeibaar voor ons werken. Ze hebben wel grenzen aan hoeveel en wanneer ze kunnen ingrijpen. Het ontwikkelen van een hechtere relatie met je engelen kan echter heel helend zijn voor het innerlijke kind dat zich geliefd, verzorgd, belangrijk en beschermd wil voelen. Engelen kunnen je ook helpen een spiritueel perspectief op je kindertijd te ontwikkelen. Ze kunnen je praktische begeleiding geven bij het navigeren door het leven als volwassene.

9. Zoek een kind in je leven om voor te verschijnen.

Als je een heel moeilijke jeugd hebt gehad, wees dan niet verbaasd als het observeren van kinderen of tieners die een idyllische jeugd hebben, triggert – of zelfs intense gevoelens van jaloezie oproept. 

Herinner jezelf eraan dat alle kinderen meer liefde en aandacht nodig hebben. Het kind (of de kinderen) waarvoor je komt opdagen, kan je eigen kind zijn, het kind van een familielid, het kind van een vriend(in), een kind dat je lesgeeft of een kind dat je ontmoet via een vrijwilligerskans. Koester dit kind en zorg ervoor dat het zich speciaal voelt. Je krijgt kansen om op kleine of grote manieren voor hen op te komen. Neem de bewuste beslissing en toewijding om een ​​engel te zijn voor een kleintje. Het zal voor jullie allebei helen!

10. Oefen visualisatie.

Het proces van visualisatie is een geweldige manier om verbinding te maken met je innerlijke kind. Visualisaties helpen ons om gebruik te maken van onze verbeelding en zintuigen. Wanneer je voor het eerst begint, kunnen geleide visualisaties zeer nuttig zijn. 

11. Journaal.

De bedoeling van een dagboek is om een ​​veilige ruimte voor jou en in dit geval je innerlijke kind te creëren om jezelf eerlijk uit te drukken zonder de verwachtingen van de buitenwereld. Het kan lijken alsof je gaat zitten en gewoon je innerlijke kind vraagt ​​hoe hij zich vandaag voelt. De sleutel is om de perceptie van je innerlijke kind van zijn eigen ervaringen te respecteren zonder ze te filteren of te corrigeren.

Heb je vragen, suggesties of commentaar? Laat het ons weten, we antwoorden graag. Sharing is caring.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

door

Reacties

2 reacties op “Heb je reeds geluisterd naar het kleine kind in jou? +video”

 1. Sofia avatar
  Sofia

  Ik wil graag hiermee in therapie!
  Ik heb al een mail gestuurd,
  Helaas daar geen antwoord op gekregen!

 2. johanpersyn avatar

  We geven geen therapie. Als je Engelstalig goed begrijpt kun je het zelfgenezingsprogramma Narp volgen of in online therapie gaan, of het boek lezen NARP waarin de werkwijze hoe je van je trauma komt uitgelegd staat. Daarnaast kun je via de zoekfunctie therapie vinden waar we je een aantal tips geven welke therapie nodig kan zijn. Ook als je via de zoekfunctie taken opzoekt, of werkwijze vind je mogelijkheden om je pijn te verlichten. Sterkte Johan

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees