Hoe jezelf af te helpen van narcisme door de mogelijkheden die we geven te gebruiken?

Blijkt dat we allemaal enkele narcistische trekken hebben en dat ze normaal, natuurlijk en eerlijk gezegd nodig zijn. Zonder hen zou je te maken krijgen met een verlammende, lage zelfwaardering. Dat is toch wat je niet meer wilt?

Met de juiste ondersteuning, gaat u van een persoonlijke kwetsuur naar een litteken.

U zult geschokt zijn hoe geweldig het voelt als u aan de andere kant kunt floreren.

Net zoals bij de aankoop van een medicijn,  dien je die ook in te nemen volgens het voorschrift,  kun je niet herstellen van traumabinding en narcistische mishandeling met de narcist die nog in je leven is.

Tegelijkertijd, zoals bij het herstel van middelenmisbruik, herstel van liefdesverslaving en het verbreken van je band met de narcist, hebben ook gezonde ondersteuningsstructuren, reflectie en planning nodig.

Natuurlijk kun je jezelf ontdoen van het misbruik.

Je kunt en zal een gezonde en zinvolle relatie met andere mensen vormen. En je komt er sterker en gelukkiger uit dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Wanneer je eindelijk “geen contact” maakt en jezelf verlost van het misbruik van de narcist, zul je je ongemakkelijk voelen. De narcist heeft je zo lang gemanipuleerd, afhankelijk van hun goedkeuring, gevoelens en welzijn dat het helen van je zelfbeeld egoïstisch en onnatuurlijk zal aanvoelen. Maar daar bestaan online programma’s voor die je onmiddellijk daar bij kunnen helpen.

Het is niet onnatuurlijk om aan je zelfbeeld te werken.

Genezing van identiteitsverlies is mogelijk en absoluut nodig om je innerlijke kind voor eens en altijd van de narcist te bevrijden.

Vertrouw een klein beetje op jezelf en je ondersteuningssysteem. Want als je eenmaal aan de andere kant bent en je vasthoudt aan geen contact, zul je versteld staan van alle verbazingwekkende dingen die je kunt bereiken.

Als je er klaar voor bent om de narcist in je leven te sluiten. Begin met jezelf te helpen door alle mogelijkheden te gebruiken die we hieronder bieden.

Veel succes !

Wat ga je doen om weerstand aan narcisme te bieden? Wat gaat  helpen de verschrikkelijke verwoesting door de narcist aangericht te overwinnen?

De eerste stap is door deze blog te volgen, zodat je een melding krijgt zodra een nieuwe video, audio of artikel wordt uitgebracht.

Blijf glimlachen, werken aan je genezing . Er gaat niets anders voor het ontwikkelen van jouw veerkracht en weerstand.

Je hebt gaven, talenten en vaardigheden, en ook minder aangename tot zeer traumatische met narcisten & narcisme.  We beschouwen het als onze taak om je te helpen deze te delen met de wereld.

Je helpen actie te ondernemen na misbruik door een narcist zul je je in de gezonde zone brengen.

Dat kan zijn door je te doen stappen nemen naar hulpverlening. Misschien raad ik je aan om uit je isolement te treden.  Wellicht dien je je zelfliefde verder te ontwikkelen door creatief te zijn.

De spanning in je lichaam kan je verminderen door mindfulness, meditatie, osteopathie, acupunctuur enz.

Het kan belangrijk zijn dat je in beweging komt door sport of fitness. Bovendien blijft het enorm belangrijk om op je voeding te letten, zodat je niet verzwakt. Een volledige check-up bij de huisarts kan belangrijk zijn gezien je enkele gezondheidsrisico’s kan lopen.

Herhaling van traumatische situaties wil je vermijden door bewustwording, engagement in een gemeenschap (online & offline), zodat je nieuwe vertrouwvolle contacten vindt die kunnen uitgroeien tot vriendschap.

Heb je al geluisterd naar de audio van deze blog?

Dat kan namelijk helpen om de boodschap verder te laten inzinken.

Herhaling is immers de bakermat van de kennis aan je vingertoppen om te gebruiken klaar om toegepast te worden nadat je er over hebt gemediteerd en je eigen mening hebt gevormd.

Het is belangrijk dat je deze blog volgt om regelmatig op de hoogte gebracht te worden. Het is als je blijft kloppen op dezelfde nagel dat je resultaat krijgt. Daarom plaats ik ook regelmatig nieuwe onderwerpen.

Deze site volgen doe je door je beste email in te vullen op de site-bar rechts.

Je kunt ook toetreden tot één van de Facebook groepen bestemt om je verder te ondersteunen.

Ondersteuning voor volwassen kinderen van narcisten.

En/of mij bevrienden op Facebook, zodat wij elkaar beter leren kennen om een vertrouwensrelatie op te bouwen.

Aanvullende informatie in kleinere statussen dan de eerder langere artikels hier op deze site vind je op mijn Facebook pagina’s.

Zonder actie te ondernemen na misbruik door een narcist wordt je zeker niet bewust van wat je overkomt. Je voelt je leeg, overweldigt, je energie lijkt verdwenen. Helaas de weg terug is niet gemakkelijk zonder de nodige steun en kennis.

Maar geen paniek, je hoeft immers het wiel niet uit te vinden. Narcisme kent een zeer lange geschiedenis. En vaak vind je in je omgeving iemand die het ook meegemaakt heeft als je het durft te uiten.

Anders vind je ook mij op sociale media en anderen die zorgen voor bewustmaking. Die kun je ook liken en delen zonder daarvoor bevriend te zijn. En ook niet te vergeten is het online NARP programma dat 24/7 ter beschikking is van u.

Ecoaching

Nadat je hebt gekeken, hoor ik graag van je.

Wat is het onderwerp dat u het meeste zou helpen en waarom?

Als je enkele gedachten niet akkoord gaat of andere suggesties hebt en aanvullingen – laat het me weten! Een getuigenis is altijd zeer welkom, omdat ze ook de ogen opent van anderen.

Deel zoveel mogelijk details in de onderstaande opmerkingen. Vergeet niet dat honderden ongelooflijke zielen hier elke week komen voor inzicht en inspiratie. Uw verhaal is misschien precies wat iemand anders nodig heeft om een grote doorbraak te krijgen.

Belangrijk: deel uw ideeën rechtstreeks in de opmerkingen. Links naar andere berichten, video’s, etc. kunnen worden verwijderd.

Bedankt voor het lezen, bekijken en delen van uw gedachten want actie te ondernemen na misbruik door een narcist is heel belangrijk. Immers alles blijft hetzelfde is alleen maar een kleine waarheid, het zal slechter worden als je niets onderneemt.

Ik hoop dat de aflevering van vandaag JOU inspireert om je gaven te blijven delen, ondanks de kritiek.

U kunt ook via het contactformulier uw ideeën melden, zonder dat ze openbaar komen eventueel voor uw eigen veiligheid.

Zoekfunctie in narcisme.blog.

Als je nog meer wilt weten over een bepaalde onderwerp gebruik dan de zoekfunctie door een kernwoord in te vullen eventueel verschillende woorden met een + teken verbonden, en dan te zien of je relevantie, nieuwe of oudere posten wenst te bekijken.

Ook heb ik enkele artikels waar de verschillende begrippen die het mogelijk maken om narcisme te begrijpen uitgelegd staan.

Zoeken op verschillende lange artikels kunt u bijvoorbeeld in Chrome door naar de werkbalk van Chrome te gaan en op vind te zoeken. Op die manier dient dit je om actie te ondernemen na misbruik door een narcist door specifieke termen te vinden die alleen maar op dat moment voor jou van belang zijn.

In kleine stappen help je je immers vooruit. Dan verschijnt er een vak waar je uw zoekwoord voor die pagina kunt in tikken. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar “EMDR” in de boekenlijst dan typ je daar “EMDR” in. Emdr is een soort therapie die bedoeld is om trauma’s te verwerken.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees