Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
inner child

Innerlijke pijn van het ego en wat met je innerlijke kind Deel 2a. +video

De innerlijke pijn door het ego.

Veel te pijnlijk voor de hachelijke toestand waarin ons Innerlijke Kind zich al bevond.

De resultaten waren verschrikkelijk — altijd …. Dus waarom hebben we dit gedaan? Een simpele reden … Ons ego … Het ego. Ons ego is NIET ons Innerlijke Kind. Ons ego is het deel van onszelf dat zich als verdedigingsmechanisme heeft gevormd om te voorkomen dat we naar binnen gaan om ons Innerlijke Kind te helen. Kortom, we krijgen innerlijke pijn door het ego.

https://narcisme.blog/wp-content/uploads/2019/02/Het_verschil_tussen_het_ego_en_het_innerlijke_kind_Deel_1.mp4
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

We gaan terug naar het gesprek dat ik met mijn vriend had (zie deel 1)

Hij zei: “Waarom zou ik niet proberen vrienden te maken met mijn ego?”

Ik antwoordde: “Omdat je ego een bedrieger is. Het is niet wie je bent. Het doel is om je gescheiden te houden van het helen van je innerlijke kind.

Het doel is je verhinderen een compleet (gebroken delen zijn weer bij elkaar gevoegd) en een heel zelf te worden. Proberen om vrienden te maken met je ego is als proberen een echte relatie te hebben met een narcist. Je zou alleen met de duivel dansen.”

“Oh …” zei hij”, dus hoe zorg ik ervoor dat mijn ego zwijgt?

Ik zei: “Ga naar de kwetsuur die het ego bewaakt en genees het. Dan is er geen gat in je ego om meer over dat onderwerp te weten te komen.’

Toen mijn vriend in de innerlijke pijn door het ego en angst zakte die hij voelde in zijn solar plexus, ontving hij de intuïtieve boodschap dat hij vijf jaar oud was. Hij had zich in de val laten lopen. De wond was: “Ik ben een doelwit voor straf.”

Toen hij volledig die wond erkende, voelde en die wond losliet, opende zich een ruimte.

Dan pas kon de Bron — barmhartige God — Leven —  verbinding binnen gehaald worden om gewaardeerd, ondersteund en geliefd te worden. Daarna was de angst verdwenen.  Niet eerder kon een grotere stevigheid  het onmiddellijk vervangen.

Dat verwijderde meteen het narcistische ego verhaal “Je bent een boos persoon”, omdat er geen enkele wond meer was om het ego te verwoesten.

Geen angst, geen innerlijke pijn door het ego en geen boosheid.

Dat was gewoon een mogelijkheid om authentiek te zijn, niet te worden geactiveerd en zo nodig op te komen voor behoeften en rechten.

Mijn vriend heeft zijn ego illusies net omzeild en zichzelf ontwikkeld.

Oké, dit is de afspraak: als we een innerlijke jonge wond hebben die we niet redden, komen er negatieve emoties op ons af.

Dit is de boodschap “Kom bij mij, genees mij!”

Als we nu deze boodschap negeren, zet dit ons brein aan tot overlevingsprogramma’s die gevoed worden door de jonge hulpeloosheid en machteloosheid die we hadden op het moment dat die wond werd ontwikkeld.

Negativiteit en innerlijke pijn door het ego trekken meer van zichzelf aan.

Het begint een kracht van “duisternis” te worden. Dit is wat ons ego is. Het is een vals zelf. Het is de aartsvijand van ons Ware Zelf dat “Licht” is.

Wat echt, echt interessant is.  In elk zaad van duisternis is ongelooflijk veel licht. In feite kan elk zaadje van de duisternis in het licht worden gebracht. Voortaan besef je dat het ware doel van iets ‘verkeerd en pijnlijk’ erin bestaat dat we het in ‘het licht’ kunnen transmuteren.

Wanneer we de vrijlating krijgen van een gecontracteerd angstig, pijnlijk innerlijk programma, breiden we uit, zijn we aan het groeien.

In feite is dat proces precies het proces om te helen. Het is de totale formule om onszelf te ontwikkelen.

Dat is precies wat er gebeurt als we genoeg van onszelf houden.

Verder kunnen we een voldoende mate van eigenwaarde verdedigen om onze pijnlijke verstoten onbewuste delen in het licht te brengen voor hun transformationele genezing.

Als we echter niet luisteren naar de roep van ons Innerlijke Kind en hem of haar in plaats daarvan negeren dan staan we toe dat de duisternis (innerlijke pijn door het ego en angst) blijft.

Daar is dan is de opening waar ons ego de volledige toestemming krijgt om naar binnen te haasten.

Nu we verstoten en niet genezen zijn, is ons energiesysteem ten prooi aan het ego.

Het ego is een pijnlichaam dat de innerlijke pijn door het ego veroorzaakt

Als je denkt aan een strijd van “goed” en “kwaad” — elk mens heeft een waarachtig zelf en een ego. Waar we georiënteerd zijn op de “schaal van duisternis tot licht” hangt af van de staat van ons innerlijke wezen (Innerlijke — onderbewuste geloofssystemen).

Wanneer het Innerlijk Kind wordt vrijgelaten, ruim, uitgebreid, krachtig, vrolijk, veilig en stralend dan breid je uit naar de verbinding van Eenheid met je Bron – Leven – barmhartige God – leven zoals je altijd was bedoeld om te leven – genadig, liefdevol en overvloedig – en zelf authentiek.

Je voelt je onvoorwaardelijk aanbeden

Op hetzelfde moment ben je geaccepteerd en beschermd door de Levenskracht. Ondertussen behandel je en onderhoud je jezelf net zo.

Wanneer het Innerlijke Kind is gecontracteerd, angstig, zelf beschermend, onthecht, wanhopig en beschadigd, ben je losgekoppeld van het veld van Bron – Leven  – de barmhartige God. Onmiddellijk leef je de illusies van duisternis, afscheiding, volledig en volkomen ontvankelijk voor je egoïstische, angstwekkende zelf.

Je voelt je onbemind, onaanvaardbaar en onveilig in het leven.  Je behandelt en onderhoudt jezelf net zo.

Binnen elke onderdrukte innerlijke wond bevinden zich de energieën voor opwaartse groei, loslaten en de opening naar meer ruimte en ongelooflijke uitzetting … of de etterende genegeerde wond veroorzaakt een inwaartse samentrekking rond die wond.

Dat is een spiraal naar beneden naar nog meer innerlijke pijn door het ego.

Het Innerlijke Kind blijft roepen.

Het geschreeuw wordt luider. Als het onbeheerd is, is er onvermijdelijk een grotere behoefte aan manieren om te proberen de innerlijke pijn door het ego te beheersen zonder de oorzaak ervan op te lossen.

‘Oplossingen’, net zoals zelfmedicatie, het zoeken naar uiterlijke afleiding en relaties, of verslavingen om te proberen de innerlijke pijn door het ego te verbranden, zijn de enige beschikbare wegen.

Het ego houdt van dit, omdat de innerlijke pijn door het ego en de manifestatie van de innerlijke pijn door het ego meer pijn aantrekken en uiteindelijk ondergang creëren.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma
dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees