Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
het ego

Dingen die je moet begrijpen over het ego

1. Het ego is een onderbewust deel van de geest dat op de automatische piloot draait. Velen van ons leven volledig vanuit het ego. We reageren constant op onze eigen denkpatronen alsof ze de waarheid zijn.

2. “Wakker worden” is zich bewust worden van het constante gebabbel van het ik in de geest. Typisch is het ego aan het vergelijken, ons vertellend wat we “moeten doen” waarom we niet “goed genoeg” zijn of oordelen. Dit houdt ons in vertrouwde cycli en patronen.

3. Het primaire doel van het ego is om ons veilig te houden, in het vertrouwde. NIET om ons gelukkig, voldaan of in staat te houden om creatief te zijn of verbinding te maken.

4. Wanneer we volledig gehecht zijn aan ons ik, wat betekent dat we ons er niet van bewust zijn, zijn we niet in staat om beslissingen te nemen in overeenstemming met onze ware aard van liefde.

5. Als we ons bewust worden van het ego, kunnen we getuige zijn van het vertellen van verhalen over alles wat we ervaren als een verhaal voor een film. Die verhalen zijn meestal gebaseerd op angst.

6. Die verhalen zijn precies dat: verhalen. Niet noodzakelijk waarheden.

7. Bewustzijn stelt ons in staat keuzes te maken BUITEN ons ego!

8. Ware macht is een consequente keuze die verder gaat dan het ego!

9. We zijn niet het ego, we zijn het bewuste bewustzijn dat in staat is om levende keuzes te maken die ons grootste goed EN het grootste goed van het collectief dienen!

10. Het is nuttig om het ego als een kind te zien en het heeft driftbuien. Het is gemakkelijk bang. Het projecteert als een gek. Hoe meer we dit accepteren en de ego-liefde tonen, hoe groter ons vermogen om van anderen te houden!

het ego
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Waarom is je ego je vriend? Waarom je je eigen niet hoeft te ontkennen of uit te schakelen?Het ego is het concept van wie je gelooft dat je bent dat is ontwikkeld tussen de geboorte tot de leeftijd van zeven jaar! Het ego wordt gemaakt uit de dingen (ervaringen, voorbeelden, sensaties enz.) die we horen en zien. Vervolgens internaliseren, generaliseren over onszelf, anderen en de wereld om ons heen.

Velen van ons hebben trauma en diepe pijn ervaren waardoor we zijn losgekoppeld van ons authentieke zelf. Dit is wanneer het ik actief wordt om ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen en delen van onszelf die we nog niet hebben leren accepteren of liefhebben.

Het ego ‘werkt’ elke dag om ons veilig te houden wat zich binnen voorspelbare patronen bevindt die we in de kindertijd hebben ervaren. Daarom hebben velen het zo moeilijk met de snelle veranderingen die plaatsvinden. Je kunt als kind aangeleerd worden om alles wat negatief is zoals partnergeweld, ouderverstoting, homohaat, klimaatverandering, genocide, racisme, armoede enz. je te distantiëren en vinden dat het allemaal wel goed komt.

De reden waarom we cyclische gedachten hebben van vergelijking, wat we “moeten” doen, en onszelf en anderen beoordelen of juist niets moeten doen kan het gevolg zijn van dat ego. Het houdt ons in bekende gedragspatronen. Als we ons bewust worden, kunnen we zien dat het ego een onbegrepen vriend is die alleen opzettelijke begeleiding nodig heeft.

We dienen ons ik her op te voeden, al naar gelang de patronen die je herkent. Dit lijkt erop dat we de neutrale getuige worden van onze gedachten, fysieke gewaarwordingen van het lichaam en gebruikelijke reacties, en vervolgens oefenen met keuzes maken in de informatie die we opnemen en in hoe je reageert. Elke keer dat we een bewuste keuze maken die verder gaat dan ons ego, zeggen we tegen het ‘ik’: “Bedankt dat je me hebt beschermd, ik ben in staat om nieuwe bewuste keuzes te maken op een liefhebbende volwassen manier die ik nu ben.”

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Lees meer


Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees