Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Wat je wil begrijpen over het menselijke ego!

1. Het menselijke ego is een onderbewust deel van de geest dat op de automatische piloot draait. Velen van ons leven volledig vanuit het ego. We reageren constant op onze eigen denkpatronen alsof ze de waarheid zijn.

2. “Wakker worden” is zich bewust worden van het constante gebabbel van het menselijke ego in de geest. Typisch is het ego aan het vergelijken, ons vertellend wat we “moeten doen” waarom we niet “goed genoeg” zijn of oordelen. Dit houdt ons in vertrouwde cycli en patronen.

3. In de eerste plaats is het doel van het ego om ons veilig te houden, in het vertrouwde. NIET om ons gelukkig, voldaan of in staat te houden om creatief te zijn of verbinding te maken.

4. Wanneer we volledig gehecht zijn aan ons ego, wat betekent dat we ons er niet van bewust zijn, zijn we niet in staat om beslissingen te nemen in overeenstemming met onze ware aard van liefde.

5. Als we ons bewust worden van het menselijke ego, kunnen we getuige zijn van het vertellen van verhalen over alles wat we ervaren als een verhaal voor een film. Die verhalen zijn dikwijls gebaseerd op angst of illusies en vragen om een pauze van reflectie.

6. Die verhalen zijn precies dat: verhalen. Ze zijn niet absolute waarheden. Wetenschap is ook in evolutie, maar er is ook nog een werkelijkheid waarvan sommige wetten we met zekerheid kennen, veel domeinen zijn nog onvoldoende gekend. Desinformatie kan ook een verhaal scheppen met een duidelijke bedoeling van haatzaaierij. Onze eigen triggers kunnen ons in een gevangenis houden. Daarom is traumaherstel zo belangrijk.

7. Bewustzijn stelt ons in staat keuzes te maken BUITEN ons ego!

8. Ware macht is een consequente keuze die verder gaat dan het ego!

9. We zijn niet het ego, we zijn het bewuste bewustzijn dat in staat is om levende keuzes te maken die ons grootste goed EN het grootste goed van het collectief dienen!

10. Het is nuttig om het ego als een kind te zien en het heeft driftbuien. Het is gemakkelijk bang. Het projecteert als een gek. Hoe meer we dit accepteren en het ego liefde tonen, hoe groter ons vermogen om van anderen te houden!

Waarom is je menselijke ego je vriend?

Waarom je je eigen niet hoeft te ontkennen of uit te schakelen? Het ego is een ontwerp (bewust of onbewust) van wie je gelooft dat je bent dat is ontwikkeld tussen de geboorte tot de leeftijd van zeven jaar!

Het ego wordt gemaakt uit de ervaringen, voorbeelden, sensaties enz. die we horen en zien. Vervolgens internaliseren, generaliseren over onszelf, anderen en de wereld om ons heen.

Velen van ons hebben trauma en diepe pijn ervaren waardoor we zijn losgekoppeld van ons authentieke zelf.

Dit is wanneer het menselijke ego actief wordt om ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen en delen van onszelf die we nog niet hebben leren accepteren of liefhebben.

Het ego ‘werkt’ elke dag om ons veilig te houden wat zich binnen voorspelbare patronen bevindt die we in de kindertijd hebben ervaren.

het menselijke ego
@zelfzorgHelp

Daarom hebben velen het zo moeilijk met de snelle veranderingen die plaatsvinden.

Je kunt als kind aangeleerd worden om veel wat negatief is zoals partnergeweld, ouderverstoting, homohaat, klimaatverandering, genocide, racisme, armoede enz. je daarvan te distantiëren en vinden dat het allemaal wel goed komt.

De reden waarom we cyclische gedachten hebben van vergelijking, wat we “moeten” doen, en onszelf en anderen beoordelen of juist niets moeten doen kan het gevolg zijn van dat ego.

Het menselijke ego houdt ons in bekende gedragspatronen.

Als we ons bewust worden, kunnen we zien dat het ego een onbegrepen vriend is die alleen opzettelijke begeleiding nodig heeft.

We dienen ons ego her op te voeden al naar gelang de patronen die je herkent.

Dit lijkt erop dat we de neutrale getuige worden van onze gedachten, fysieke gewaarwordingen van het lichaam en gebruikelijke reacties, en vervolgens oefenen met keuzes maken in de informatie die we opnemen en in hoe je reageert.

Elke keer dat we een bewuste keuze maken die verder gaat dan ons menselijke ego, zeggen we tegen het ego: “Bedankt dat je me hebt beschermd, ik ben in staat om nieuwe bewuste keuzes te maken op een liefhebbende volwassen manier die ik nu ben.”

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Lees meer

alle artikelen over egowerk op zelfzorgHelp

Voeg je bij 4.587 andere abonnees