De meest schadelijke situatie voor u en uw kinderen.

Dient u bij uw partner te blijven als hij of zij partner geweld gebruikt? Laat u uw kinderen achter als je weet dat ze veilig zijn? Het is erg spijtig als u zich in een gewelddadige relatie bevindt met kinderen want dat is voor jullie de meest schadelijke situatie waarin u zich kunt bevinden.

Aan huiselijk geweld dient zo snel mogelijk een einde te komen.

@narcismeHelp

Huiselijk geweld toegeven.

Als je bereid bent om toe te geven dat je in een gewelddadige relatie bent dan is dat al een stap verder dan bij andere ouders die dit feit nog niet bereid zijn om toe te geven.

Huiselijk geweld toegeven is geen geringe prestatie. Sommige misbruikte mensen hebben een zeer moeilijke tijd om het misbruik dat hun wordt aangedaan te zien voor wat het is.

Daarom dat het een uitdaging is om de mate van reële veiligheid van kinderen levend in een gewelddadig gezin in te zien. Daarnaast dien je de mogelijkheden te overwegen om aan de gewelddadigheid met de kinderen te ontsnappen.

Vervormde manier van denken.

Slachtoffers van huiselijk geweld en emotioneel misbruik hebben vaak een vervormde manier van denken, die de valse ideeën en misplaatste doelstellingen van de misbruiker versterken. In vele gevallen wil de dader waarschijnlijk dat u vindt dat uw kinderen veilig zijn en dat je ze niet kan krijgen. Je moet serieus over deze beide begrippen nog eens overdenken.

Ten eerste, als de andere ouder beledigend is voor u, dan is hij / zij waarschijnlijk ook beledigend voor de kinderen.

Dat misbruik kan ook een niet fysieke vorm aannemen, maar uit onderzoek blijkt dat emotionele mishandeling (smaad, isoleren, het terroriseren, het misbruik en het ontkennen van emotionele responsiviteit) als pijnlijk en schadelijk als fysieke mishandeling kan zijn.

Het is mogelijk dat u niet volledig eerlijk met jezelf bent over het reële gevaar dat uw kinderen lopen.

Misschien is dat een te pijnlijke realiteit om toe te geven. Misschien heb je het gevoel dat de situatie zo hopeloos is dat u zichzelf al hebt overtuigd over de mogelijkheid of je wel of niet het hoederecht over de kinderen kunt krijgen.

Jouw conclusie uit dat nadenken kan zo zijn dat je probeert om jezelf ervan te overtuigen dat de optie om te blijven nog zo slecht niet is.

Immers die conclusie was dat de narcist zou winnen. Dat zou betekenen dat je de kinderen volledig bij de dader achterlaat. Maar is dat zo?

Dus, de eerste stap is om dit uitgangspunt opnieuw te onderzoeken. Je dient zo goed als mogelijk na te denken over wat de realiteit is voor uw kinderen. Zijn er vertrouwde volwassenen in je leven met wie u uw situatie kunt bespreken en nog wat meer terugkoppeling krijgen? Gaan ze ermee akkoord dat uw kinderen veilig zijn?

Je dient nauwkeurig te overwegen wat uw opties zijn voor het krijgen van uw kinderen onder uw hoede.

Hersenspoeling

Wat maakt je zo zeker dat je dat niet kan doen?

Gelooft u dat ze zo gehersenspoeld zijn dat ze niet zouden willen meekomen met u, of dat hun bewegingen zo strak geregeld zijn dat er geen kans bestaat voor u om ze mee te nemen?

Als ze tegen je gehersenspoeld zijn, kunt u overwegen om in uw huis een beetje langer te verblijven met het specifieke doel van het proberen om hen een kritisch denken te helpen ontwikkelen. Zo kunt u proberen om de hersenspoeling tegen te gaan.

Natuurlijk, dit heeft alleen zin als de veiligheid  van jouw kinderen niet in het gedrang komt. Anders moet je daar weg zo snel als je kan!

Aan de andere kant, als uw voornaamste zorg is dat de bewegingen van je kinderen volledig worden gecontroleerd en bewaakt, dan moet je overleggen met een huiselijk geweld specialist. Daarbij kunt schuilplaatsen in het telefoonboek en op het internet vinden.  Kijk of ze je kunnen helpen.

Vluchthuizen.

Vluchthuizen kunnen in staat zijn om te zorgen voor een politie-escorte voor uw kinderen uit het huis te halen. Zo kunnen uw kinderen naar een geheime plaats gebracht worden. In beide gevallen kan het raadzaam zijn voor u om eerst zelf het huis te verlaten en dan terug te komen voor uw kinderen.

Als dat zo is, zorg ervoor dat je je kinderen vertelt dat je hen onvoorwaardelijk lief hebt.

De waarde van hun gezondheid en veiligheid is een absolute een prioriteit voor je.

Als je ooit moest weg gaan voor een tijdje dan is dat om jezelf en hen te beschermen tegen het geweld, niet omdat je ze wil verlaten.

Zorg ervoor dat ze weten hoe ze je kunnen bereiken moesten ze je nodig hebben. Daarbij,  handel dan snel, zodat de dader niet de tijd krijgt om de kinderen te verbergen.

Je bent niet alleen. Er zijn veel middelen beschikbaar voor mensen in uw situatie.

Ik wens u en uw kinderen het beste.

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!