Hoe controlefreaks te identificeren en te reageren op soorten partnergeweld.

Hoe controlefreaks te identificeren en te reageren op soorten partnergeweld.

Huiselijk geweld gaat over macht en controle.

Meestal is het een man die controle en macht krijgt en behoudt over een vrouw.  Om het te vereenvoudigen, iemand die huiselijk geweld pleegt, is een controle freak. Een dader heeft geen goed gevoel over zichzelf, maar niet als hij voelt dat hij de volledige controle over de relatie met een vrouw heeft. Dat is de reden waarom hij of zij verschillende soorten partnergeweld toepast afgewisseld met valse verontschuldigingen.

De dader zal fysiek geweld, bedreiging met fysiek geweld, isolatie, schreeuwen, gillen, bedriegen, liegen en emotioneel misbruik, seksueel of financieel misbruik gebruiken om te proberen om zijn vrouw te controleren en daardoor de controle over de relatie te verkrijgen. Hij zal zowel fysieke als emotionele littekens nalaten wanneer hij probeert de controle te behouden.

En naarmate de economie slechter wordt, en de recessie zich uitbreidt, en banen verloren gaan, en het inkomen valt … hoe meer een misbruiker zijn gevoelens van hulpeloosheid op zijn vrouw verhaalt.

Slachtoffers van huiselijk misbruik.

Huiselijk geweld gebeurt er met vrouwen van alle leeftijden, rassen en religies. Haar economische of professionele status is geen aanwijzing voor de vraag of ze op een dag een slachtoffer van huiselijk geweld zal zijn. Huiselijk geweld komt voor in de armste buurt en de duurste huizen.

Bijna 95 procent van de slachtoffers van huiselijk geweld zijn vrouwen. Meer dan 50 procent van alle vrouwen zullen huiselijk geweld ervaren in een liefdesrelatie, en voor 24 tot 30 procent van deze vrouwen, gebeurt het misbruik regelmatig en gedurende een lange periode.

Elke 15 seconden wordt een man of een vrouw een slachtoffer van misbruik. Een dader kan zacht, liefdevol en vriendelijk lijken in het begin. Een vrouw zou kunnen denken over haar relatie dat ze haar zielsverwant had ontmoet, alleen om te ontdekken dat haar partner helemaal geen ziel heeft.

soorten partnergeweld
Tools voor zelfgenezing en traumaherstel!

Soorten van Partner Misbruik:

• Fysiek misbruik.

Fysiek geweld bestaat uit het grijpen, knijpen, duwen, slaan, haren trekken, schoppen, bijten, etc. De misbruiker haalt uit met agressief of gewelddadig gedrag tegenover het slachtoffer dat hij de baas is.

• Seksueel misbruik.

De seksueel gewelddadige man zal dwingen of proberen om seksueel contact af te dwingen. Een seksuele misbruiker kan verkrachting binnen het huwelijk plegen, zijn vrouw dwingen tot seks na fysiek misbruik, of zijn vrouw behandelen op een seksueel vernederende manier.

• financieel misbruik.

De financiële misbruiker probeert zijn vrouw financieel afhankelijk van hem te maken. Daarom behoudt hij het toezicht op alle financiële middelen. Daarom dat hij weigert toegang tot geld te geven en dwarsboomt elke poging van haar kant om financieel onafhankelijk te worden.

• Emotionele mishandeling.

De emotionele misbruiker probeert zijn vrouw haar gevoel van eigenwaarde te ondermijnen door haar voortdurend kritiek te geven, haar te kleineren, haar te verwijten, haar belemmeren in haar vriendschappen, familierelaties, gemeenschapsvorming met kerk, en kinderen.

Angst komt van de intimidatie en mind games waaraan het slachtoffer wordt blootgesteld.

• Verbale mishandeling.

Verbaal geweld kan openlijke of verkapt zijn. Openlijke verbaal geweld betreft woede-uitbarstingen, verbale aanvallen en schelden. Openlijke verbaal geweld is de schuld geven en beschuldigend spreken.

Dit veroorzaakt grote verwarring bij een ​​vrouw die hard werkt om het juiste te doen. Bedekt verbaal geweld betreft subtiele opmerkingen bedoeld om te veroorzaken dat de vrouw twijfelt aan zichzelf. Echter, is dit verbaal geweld vermomd onder het “alleen proberen om behulpzaam te zijn.”

Bedekt verbaal geweld,

kan nog meer verwarrend zijn. Dat komt voort uit onderdrukte en verborgen agressie van de kant van de dader. Hij wil haar controleren zonder dit haar te laten weten.

Hij houdt haar onder controle, terwijl hij het imago opbouwt van een aardige vent. Een misbruiker, ongeacht hoe hij ervoor kiest om te misbruiken, is een “lafaard en een bullebak”.

De misbruiker “kiest ervoor om te misbruiken, waar het veilig is, op een plek waar hij zich geliefd voelt en beschermd.” Kent u iemand die van een misbruiker houdt en hem beschermt?

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop partnergeweld