Razernij en de Razernij Cyclus van de narcist.

Razernij is een destructieve actie.

 

Het is de bedoeling om jou te kwetsen, eigenlijk om iemand of iets te breken.

Razernij is ook blind en de aanval is vaak tegen een onschuldige hulpeloos persoon of kind.

We spreken van een persoon die ‘in een blinde woede,’ of  ‘blind van woede is’ geworden.

het exploderen van de narcist in woede
klik voor meer info

Woede is explosief, wat betekent dat het niet gemakkelijk kan worden bestuurd wanneer het begint.

Razernij ontstaat wanneer een persoon voelt dat zijn macht wordt gedwarsboomd of gefrustreerd.

Tijdens de woede, gaat het geheugen verminderen en weet de persoon dikwijls niet wat hij doet. Om al deze redenen, noemt de professionele wereld wel zo’n woede vaak dissociatieve woede.

Razernij werkt door het kortsluiten van de ervaring van schaamte dat betekent, het gevoel van minderwaardig of niet genoeg te zijn, of niet goed genoeg te zijn.

Bovendien kan razernij blinde woede worden in tegenstelling tot een helende en algemene ervaring en emotie.

Eveneens kan razernij worden gezien als een woede vertekend door geïnternaliseerde schaamte.

Hoewel elke razernij zeer schadelijk is in een relatie, is het zeldzaam dat razernij de enige primaire vorm van agressie is.

 

Cyclus van geweld.

 

In relaties, is razernij echt zeldzaam, maar woede heeft de neiging zich te ontwikkelen tot een patroon of een cyclus.

Dit wordt ook wel de “cyclus van geweld”, de “cyclus van misbruik,” of de “woede cyclus” genoemd.

de hoop van de narcistische dader op woede angst en controle verlies
klik voor meer info

Het meest zichtbare deel van de woede cyclus is de uitbarsting, die kan bestaan uit verbaal geweld, fysiek geweld, verslavend gedrag, of ook  kan het een dramatische vorm omvatten.

Een uitbarsting kan meerdere malen per dag of om de paar maanden optreden. Na de periode van de uitbarsting volgt een periode waarin opwinding van de primaire aanvaller laag is. Ze kunnen vriendelijk of berouwvol handelen.

Dit noemen ze ook wel de wittebroodsweken. Het verlangen naar controle blijft echter.

 

Signaal dat het narcisme betekent.

 

Een signaal dat het om narcisme gaat, is er als de primaire aanvaller niet bereid is om de uitbarsting later te bespreken op een zinvolle en eerlijke manier.

Excuses tellen niet mee. Vrij snel, zijn de verwachtingen van de razende persoon niet voldaan en de spanning fase begint opnieuw.

woede en vergeving Martha Nussbaum
klik voor meer info

Spanning vervormt verder de perceptie daarom wordt  een routine gebeurtenis of kleine frustratie gezien als een groot misdrijf door de woedende persoon en heeft dit een uitbarsting als resultaat.

In een fase van woede, activeert de narcist sterk de vlucht of strijd. Dit maakt dat de narcist iedereen die hem (de woedende persoon) waarneemt vervolgens behandelt als een bedreiging of een vijand.

In deze vervormde waarneming, heeft het geen zin om eerlijke communicatie te stimuleren want de narcist ziet je als vijand.

Dat betekent dat zelfs de onverantwoordelijkheid (gedurende de razernij) niet past bij het zelfbeeld van de primaire aanvaller, hoewel zijn eigen vaak razende gedrag per definitie onverantwoord zal zijn.

 

Anderen  kunnen  stoppen met een bepaalde communicatie en dat ‘zet’ de primaire agressor aan tot vragen.

 

Wanneer je vraagt om verantwoording  kan dat het begin zijn van een nieuwe razernij.

Het effect dat de woede van de razende persoon teweeg, brengt op diegenen die met hem leven is dat ze voortdurend op eieren proberen te lopen om een uitbarsting te voorkomen.

razernij Stephen King
klik voor meer info

De primaire aanvaller, aan de andere kant zal na een razernij of woede episode zowel de neiging hebben om zich beter te voelen, en zal snel een ‘geheugenverlies‘ ontwikkelen over wat er gebeurd is.

Als je dat wenst, kunnen we over dit artikel praten wanneer je me bevriendt op Facebook.

Als je dit artikel liked, becommentarieert of deelt, zul je misschien ook iemand onder uw kennissen kunnen helpen, waarvoor dank.

 

De relatie met de narcist voelde aanvankelijk als de grootste liefde van hun leven.

 

Hoe je angst doen stoppen, zodat je een nieuw begin kunt maken?

 

Techniek om je beter te voelen. deel 1

 

Ik weet dat mensen worstelen in machteloosheid.

 

De dagelijkse strijd om met narcistisch misbruik om te gaan.

 

Waar eindigt mijn identiteit en begint uw identiteit? Projectie.

 

Terug openstaan en zelfvertrouwen leren.

 

Hoe u zelf uw angst kunt laten verdwijnen als u deze niet langer onder controle kunt houden?

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een implicatie dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.