Razernij en de Razernij Cyclus van de narcist.

razernij en de razernij cyclus van de narcist

Razernij is een destructieve actie.

Het is de bedoeling om jou te kwetsen, eigenlijk om iemand of iets te breken.

Razernij is ook blind en de aanval is vaak tegen een onschuldige hulpeloos persoon of kind.

We spreken van een persoon die ‘in een blinde woede,’ of  ‘blind van woede is’ geworden.

klik voor meer info

Woede is explosief, wat betekent dat het niet gemakkelijk kan worden bestuurd wanneer het begint.

Razernij ontstaat wanneer een persoon voelt dat zijn macht wordt gedwarsboomd of gefrustreerd.

Tijdens de woede, gaat het geheugen verminderen en weet de persoon dikwijls niet wat hij doet. Om al deze redenen, noemt de professionele wereld wel zo’n woede vaak dissociatieve woede.

Razernij werkt door het kortsluiten van de ervaring van schaamte dat betekent, het gevoel van minderwaardig of niet genoeg te zijn, of niet goed genoeg te zijn.

Bovendien kan razernij blinde woede worden in tegenstelling tot een helende en algemene ervaring en emotie.

Eveneens kan razernij worden gezien als een woede vertekend door geïnternaliseerde schaamte.

Hoewel elke razernij zeer schadelijk is in een relatie, is het zeldzaam dat razernij de enige primaire vorm van agressie is.

Cyclus van geweld.

In relaties, is razernij echt zeldzaam, maar woede heeft de neiging zich te ontwikkelen tot een patroon of een cyclus.

Dit wordt ook wel de “cyclus van geweld”, de “cyclus van misbruik,” of de “woede cyclus” genoemd.

klik voor meer info

Het meest zichtbare deel van de woede cyclus is de uitbarsting, die kan bestaan uit verbaal geweld, fysiek geweld, verslavend gedrag, of ook  kan het een dramatische vorm omvatten.

Een uitbarsting kan meerdere malen per dag of om de paar maanden optreden. Na de periode van de uitbarsting volgt een periode waarin opwinding van de primaire aanvaller laag is. Ze kunnen vriendelijk of berouwvol handelen.

Dit noemen ze ook wel de wittebroodsweken. Het verlangen naar controle blijft echter.

Signaal dat het narcisme betekent.

Een signaal dat het om narcisme gaat, is er als de primaire aanvaller niet bereid is om de uitbarsting later te bespreken op een zinvolle en eerlijke manier.

Excuses tellen niet mee. Vrij snel, zijn de verwachtingen van de razende persoon niet voldaan en de spanning fase begint opnieuw.

klik voor meer info

Spanning vervormt verder de perceptie daarom wordt  een routine gebeurtenis of kleine frustratie gezien als een groot misdrijf door de woedende persoon en heeft dit een uitbarsting als resultaat.

In een fase van woede, activeert de narcist sterk de vlucht of strijd. Dit maakt dat de narcist iedereen die hem (de woedende persoon) waarneemt vervolgens behandelt als een bedreiging of een vijand.

In deze vervormde waarneming, heeft het geen zin om eerlijke communicatie te stimuleren want de narcist ziet je als vijand.

Dat betekent dat zelfs de onverantwoordelijkheid (gedurende de razernij) niet past bij het zelfbeeld van de primaire aanvaller, hoewel zijn eigen vaak razende gedrag per definitie onverantwoord zal zijn.

Anderen  kunnen  stoppen met een bepaalde communicatie en dat ‘zet’ de primaire agressor aan tot vragen.

Wanneer je vraagt om verantwoording  kan dat het begin zijn van een nieuwe razernij.

Het effect dat de woede van de razende persoon teweeg, brengt op diegenen die met hem leven is dat ze voortdurend op eieren proberen te lopen om een uitbarsting te voorkomen.

klik voor meer info

De primaire aanvaller, aan de andere kant zal na een razernij of woede episode zowel de neiging hebben om zich beter te voelen, en zal snel een ‘geheugenverlies‘ ontwikkelen over wat er gebeurd is.

Als je dat wenst, kunnen we over dit artikel praten wanneer je me bevriendt op Facebook.

Als je dit artikel liked, becommentarieert of deelt, zul je misschien ook iemand onder uw kennissen kunnen helpen, waarvoor dank.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • communicatie
 • communicatie met de narcist
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • werktuigen voor veerkracht weerbaarheid hulpeloosheid

Narcisten gebruiken apps om te bedriegen, je kunt hen ontdekken.

Zovelen die met een giftige narcist of psychopaat zijn uitgegaan of leven, hebben de triangulatie en het bedrog meegemaakt en… Read More

 • alleenstaande ouder
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • zelfgenezing
 • zelfliefde

Als onze relatiepartners niet groeien helpt het ons niet.

Er is ons een idee over relaties verkocht dat niet in ieders relatiecontainer past.​​Nu ik officieel gepensioneerd in mijn leven… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

%%footer%%