Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
financieel advies

Financieel Advies voor een familielid van een Narcistische Ouder. +video

Zorg er voor dat je je eigen financiële rekening opent onafhankelijk van de narcistische ouder.

Dikwijls valt het voor dat de narcistische ouder je zelfs zal aanraden om een rekening te open, dikwijls bij zijn eigen bank, om zo controle over je financiën te behouden.

Daarom het financieel advies, zorg er voor dat hij geen toegang kan krijgen tot je financiële leven, door een andere bank te kiezen. Als het enigszins kan, als je student bent, gebruik dan je studentenadres.

Zal op die manier de commentaren over je uitgaven en het bedrag dat je verdient stoppen?

Dikwijls maken deze ouders zelf een financiële knoeiboel en dan denken ze dat ze je moeten de les lezen, zodat ze je kunnen schuldig doen voelen.

Vertel een narcist niet hoeveel je verdient want ze zullen daar commentaar op hebben is een tweede financieel advies.

Zelfs als je veel verdient en hen wilt tonen hoeveel je waard bent, doe dat niet want ze zullen een manier vinden, omdat tegen je te gebruiken. Hoe minder informatie ze hebben over jou, hoe minder narcisten dat tegen jou kunnen gebruiken.

Zelfs al heb je nu een eigen kredietkaart, hou toch maar een oog op je kredietrating, want een toxische ouder kan je kredietwaardigheid gebruiken om andere kredietkaarten te bekomen in jouw naam.

Zorg in alle geval ervoor dat ze niet jouw paswoord weten of jouw veiligheidsvraag. Financieel advies betreft ook uw digitale veiligheid, want online spellen en surfen op jouw kosten is ook niet wat je wilt.

Best van zelfs geen veiligheidsvraag te gebruiken, want meestal weten ze wel het antwoord.

Sommige narcistische ouders kunnen er bewust voor zorgen dat je in de schulden komt, zodat ze dan de controle over je behouden.

Als je dan toch een beveiligingsvraag beantwoord, antwoord daar nooit het werkelijke antwoord op.

Gebruik een code ook om de veiligheidsvraag te beantwoorden.

Bijvoorbeeld op de vraag “Wat is de naam van je eerste hond?” w1t6GGjk

Je kunt bijvoorbeeld op de vraag wat is het merk van je eerste wagen, een lukrake code gebruiken, zelfs al heb je geen wagen.

Ik ken iemand waarvan de moeder een creditkaart had geopend op de rekening van haar kind (dat werd gesponsord door de vader van het kind, haar ex-man). Nu het kind 23 jaar is, gebruikt ze nog altijd die rekening.

Die jonge dame zegt er iets aan te doen, wanneer ze het huis uit zal zijn.

Hopelijk zal die moeder dan verder gaan met de afbetalingen te doen, want als ze dat niet meer doet, komt natuurlijk haar dochter in de problemen.

Zelfs al heeft het kind nooit de kaart gebruikt, zou het best kunnen dat de bank het kind aansprakelijk acht.

De leeftijd waarop een kind dit onderscheidingsvermogen krijgt om een zichtrekening te open, ligt niet wettelijk vast.  De rechtspraak aanvaardt dat dit rond de 12 jaar is.

Vanaf die leeftijd mag een kind een zichtrekening op zijn naam openen (zonder kosten) vermits het dan handelt in zijn eigen belang. In de praktijkvragen de meeste banken wel de toelating van de ouders.

In principe blijven de gelden eigendom van de rekeninghouder, maar als een ouder daar een belangrijke klant is, wordt dikwijls dat eigendomsrecht geschonden.

Eventueel kan afgesproken worden dat de bank de rekeninguittreksels naar de ouders stuurt in plaats van naar het kind.

Het heeft altijd een goed gevoel dat je je eigen geld kunt beheren en dat narcistische ouders daar niets kunnen aandoen.

Onder het mom van de mogelijkheid van een accident, zal een narcistische ouder vragen om een volmacht te krijgen, om dan zogezegd voor jouw financiën te kunnen zorgen. Kies in alle geval geen narcistische ouder om eventueel financiële verrichtingen voor jou uit te voeren dat is een zeer belangrijk financieel advies.

Laat ook jouw domicilie niet bij jouw narcistische ouder. Je privacy zal geschonden worden. Het kindergeld zal ingepikt worden. De belastingvoordelen zullen worden ingepikt.

Terwijl zullen jouw kansen op zelfstandig wonen via leefloon vermindert worden, stel dat je verder zou willen studeren. Jouw kredietwaardig zal achteruit gaan, terwijl de kredietwaardigheid van de narcist vooruit.

Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Als dit artikel van nut voor je was, kan dat eventueel ook voor een vriend of kennis van jou. Like, becommentarieer of share het daarom. Wij horen graag nog bijkomend advies, of nieuwe ervaringen. Heb je vragen? We antwoorden graag.

Ondersteun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

4 reacties op “Financieel Advies voor een familielid van een Narcistische Ouder. +video”

 1. i am a survivor of a bad mom avatar

  Heel herkenbaar ..ik kan nu nog steeds niet sparen aangezien mijn geld altijd spontaan verdween ..mijn ouders zeiden altijd tegen iedereen nee mijn kinderen hoeven geen kostgeld te betalen …maar ze manipuleerde ons wel onze zuur verdiende centen af te geven want ze hadden niks en ze zorgde toch ook voor ons …nouja bij mij was het het ergst aangezien mijn broertje en zusje altijd wel alles mochten houden ook als niemand het zag ..

 2. johanpersyn avatar

  Niet echt mooi hé van je ouders: kinderen verschillend behandelen, liegen tegen iedereen dat je niets moest betalen en je niet leren sparen. En alles moeten afgeven. Hoe gaat het nu met jou? groetjes Johan

 3. i am a survivor of a bad mom avatar

  Het gaat heb er ook van geleerd gelukkig ..mijn kinderen leren gelukkig wel de goede dingen …maar heb veel moeite met relaties vasthouden ..tis een wonder dat mijn man het volhoud met mij ben geen huisvrouw ..mijn moeder lag lui op de bank dus ik leerde daar niks van ..tuurlijk moest ik ook helpen in het huishouden maar ik kon het toch niet..werd er dan gezegd het was teveel moeite om het mij te leren dus deden ze het zelf maar was er te stom voor enz…van mijn man heb ik leren poetsen zoals het hoort en zijn moeder heeft mij geleerd dat knuffels en complimenten geven normaal is en hoe een moeder zich zou moeten gedragen …helaas heeft die nog maar 2 jaar geleefd ..de goede gaan het eerst …op dit moment gaat het redelijk heb lang op automaat gestaan maar dat is wederom een lang verhaal misschien voor een volgende blog …de gevolgen van zeg maar..

 4. johanpersyn avatar

  Als je zelf nooit die hechting hebt gekend gedurende je eerste levensjaren, dan krijg je inderdaad veel moeite met relaties vasthouden. Misschien ben je een rebel geworden. Laat ons weten wanneer je die volgende blog gaat schrijven. Ik veronderstel dat die automatische piloot nodig was.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees