Hoe de narcist je reputatie alsnog kan schaden?

Reading Time: 1 minute

Eén manier om zowel het narcistische ego als hun verlangen naar drama te bevredigen, is om een emotionele staat van jaloezie te produceren. Dat doen ze met behulp van manipulatieve tactieken zoals triangulatie.

Het creëren van kunstmatige rivaliteit tussen jezelf, hun ex-exen en andere ‘geïnteresseerde’ partijen, dient op een aantal manieren de agenda van de psychopaat / narcist(e).

Onstabiele emotionele staat van het slachtoffer van narcist(e).

Vooreerst houdt het hun ego zo volledig mogelijk opgeblazen.

Ten tweede houdt het je gefocust op het bevredigen van hun behoeften. Terwijl zoek je immers manieren om vast te houden aan hun affectie.

Ten slotte geeft jouw steeds groter wordende wanhoop hen de mogelijkheid om je te labelen als ‘gek’ en ‘paranoïde’.

Narcisten kunnen je ervan beschuldigen dat je te snel reageert.

Ze willen deze jaloerse onstabiele emotionele staat van het slachtoffer van narcisten gebruiken die ze in je hebben gefabriceerd. Ze doen dit om je reputatie in diskrediet te brengen. Daardoor kunnen ze zichzelf als het slachtoffer naarvoor schuiven in de ogen van toeschouwers.

Ze zullen van de gelegenheid gebruik maken om sympathie te wekken van hun handlangers.  Terwijl sporen ze je aan om in het openbaar te reageren. Ze willen dat je  je waargenomen rivalen confronteert. Ze gebruiken een tijdelijke onstabiele emotionele staat van het slachtoffer van narcisten. Maar doe dat niet. Koppel los. Stay Cool.

Johan & Annemie Persyn Declercq.

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde bij elkaar toe te voegen.