Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
zelfvergeving

Enkele manieren om zelfvergeving te oefenen

De meeste mensen zijn hun hele leven in oorlog met zichzelf. Ze koesteren wrok tegen zichzelf, op ze maken zichzelf te schande. Sommige mensen straffen zichzelf met een gebrek aan zelfzorg en zelfliefdetekort als gevolg. Ze slagen er niet in op stap per stap “toestanden” uit het verleden met zelfvergeving los te laten.

Zelfvergeving is de weg naar ontwaken van je eigen potentieel en kracht.

Als we onszelf kunnen vergeven, maken we een bewuste keuze om vrede met onszelf te sluiten. Om aardig voor onszelf te zijn. En om te stoppen met het eisen van perfectie die bij mensen niet bestaat.

zelfvergeving
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren!

ENKELE MANIEREN OM ZELFVERGEVING TE OEFENEN:

  1. Breng elke ochtend 30 dagen door met het bijhouden van een dagboek. Schrijf op hoe je jezelf vergeeft voor alles uit het verleden en hoe je nu kiest voor zelfacceptatie.
  2. Merk op wanneer je in gedachtenkronkels van negativiteit, zelfschande of zelfkritiek zit. Pauzeer en beweeg je lichaam om je gedachten te verschuiven. Wandelingen zijn hiervoor uitstekend geschikt.
  3. Zeg regelmatig tegen jezelf: “Ik vergeef mezelf.” “Ik heb mijn best gedaan” “Ik ben een mens en mag fouten maken.” Ondanks dat ik accepteer dat dat ik grote fouten heb gemaakt, vergeef ik mezelf compleet!
  4. Houd jezelf elke dag kleine beloftes die je gemakkelijk kunt doen. Je begint op je eigen woord te vertrouwen.

Kan ons verleden ons vernietigen?

Soms hebben we het zo druk dat we niet eens beseffen dat onze behoefte om mensen te plezieren, kritiek te vermijden en te bewijzen dat we “goed genoeg” zijn, onze mentale en fysieke gezondheid vernietigt.

Als we onze eigenwaarde ontlenen aan onze prestaties, wat betekent dat we voortdurend corrigeren en perfectioneren, externe validatie zoeken en proberen onze waarde te bewijzen, dan is dit een stressvolle manier van leven. Onze eigenwaarde kan dus geen optelsom zijn van onze goede en slechte daden in het verleden.

Omdat we zulke onrealistische verwachtingen van onszelf hebben, hebben we de neiging onze behoefte aan zelfzorg te onderschatten en voelen we ons schuldig over het feit dat we moeten rusten, grenzen moeten stellen, onze relaties moeten onderhouden of plezier moeten hebben.

Als we dan een minder gezonde hechtingsstijl hadden, hebben we niet gepaste copingstrategieën onbewust over genomen waardoor het moeilijk is nieuwe adaptieve vaardigheden te leren. Zelfvergeving is hier dan zo belangrijk om een nieuw pad te kunnen volgen.

Het zelfvergevingsproces

Het zelfvergevingsproces is een geweldig hulpmiddel om die beschamende stem die binnenkomt, wat je kunt verwachten als je leert om te groeien en als je gaat naar nieuwe manieren van zijn. Je kunt het verwachten omdat dit zeer bedreigend is voor je ego, je innerlijke criticus, die vasthoudt aan de oude manieren van zijn, dan trekken ze als het ware aan de kettingen en klauwen naar jou om je weer binnen te halen.

Maar je kunt doorgaan met oefenen en te gelijk het zelfvergevingsproces toepassen, wanneer je die stem van je ego hoort binnenkomen.

Als we het hebben over het loslaten van schaamte over je vroegere coopingsmechanismen kan dat gebeuren door een proces van het benoemen ervan. Dus we weten zelfs wat het loslaat, we moeten het misschien uit ons hoofd zetten en op papier zetten, typ het uit. Dus we kunnen het identificeren en benoemen, en het kan dan daadwerkelijk vrijgeven worden, maar zonder het benoemen of identificeren zal die stem en de energie nog steeds in ons rond wrevelen.

Tot slot

Laten we heel duidelijk worden. Vasthouden aan de pijn en je slachtofferschap, en: “Deze persoon moet boeten, en ik zal ze nooit vergeven voor wat ze me hebben aangedaan.” Dat brengt je niet thuis bij jezelf, of een geweldig leven, of de toekomst die je echt wilt. Het is ook heel belangrijk je tijd te nemen als je de dader gaat vergeven, en zonder enige dwang.

Moeten boeten is een mokkenspel. Het is hetzelfde als verliezen – het is de verkeerde positie.

Daarom is de enige oplossing om los te laten, jezelf te reinigen, het trauma te ontgiften. Dat betekent vergeven. Dus wat je zoekt als echte vergeving, is in feite de narcist en al het trauma uit je wezen zuiveren, en dan zal vergeving er gewoon zijn. Hoe voelt dat?

Ik zou graag willen dat je me vertelt hoe je je voelt over deze versie van echte vergeving na het bekijken van deze tekst en het in de reacties schrijft. Laten we een beweging van echte, organische, bevrijdende vergeving beginnen, zodat we allemaal in die energie kunnen stappen.

Om je te helpen, wil ik je naar het snelste, directste pad leiden dat ik ken om te vergeven, dat is het diepe innerlijke werk doen wat precies is wat er in de groeitaken staat. Een groeitaak vind je in het menu.

Er zijn specifieke groeitaken die een diep onderdeel uitmaken van alles waar ik het vandaag over heb gehad, omdat dit zo belangrijk is, deze opschoning te doen. We gaan echt over dit systeem van opwaarderen, loslaten en herprogrammeren om je door te helpen naar organische, krachtige vergeving, wat echt je bevrijding is.

Ik kijk zoals altijd zo uit naar dit gesprek over dit onderwerp, om alle vragen te beantwoorden, ik weet dat we een sprankelend krachtig gesprek zullen hebben, omdat dit een groot onderwerp is. Daar kijk ik dus echt naar uit.

Er is ook een Engelstalige reeks over vergeven en die vind je hier.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Gebruik de commentaren om elkaar te steunen.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees