Narcist en zijn handlangers. Hoe ptsd voelt? Dl 2

En langzaam aan kreeg je het gevoel van dankbaarheid als je wakker wordt.

Dan denk ik: Ik leef. Ondanks de narcist en zijn handlangers. Dit is weer een dag, dit is weer een kans om mijn unieke ervaringen, kennis en zijn te beleven en delen met anderen. Als je iets wilt dat je nooit eerder had. Wanneer je iets wilt doen dat je nooit eerder hebt gedaan.

Als je wenst iemand te zijn, die je nooit eerder was.

Verander dan nu jouw mentaliteit. En je zult zien dat je inzet toeneemt als je naar je leven kijkt als de kans van jouw leven.

Hoe opgewonden ben je over het feit dat je de kans hebt om het narcisme een belangrijke slag toe te brengen in je omgeving?

Is de droom die je hebt om gelukkige relaties te hebben, om een gelukkig gezin te stichten voor je kinderen sterk genoeg?

Je kunt enorm ontgoocheld zijn, terwijl je de laatste jaren er alles hebt voorgedaan.

Maar nu je inziet dat je dit niet kon verwezenlijken in de omgeving van een narcist en zijn handlangers kun je je minder focussen op die ontgoocheling.

Maar deze droom die je al een lange tijd in je hart hebt, en die ook andere mensen hebben kan nu herleven om dat het mogelijk is, zolang je uit de omgeving van de  narcist en zijn handlangers blijft.

Sommigen weten dat, en het is met deze mensen dat je je kunt verbinden want zij weten dat het hard is. Dat het niet gemakkelijk is. Dat het hard is om PTSS te overwinnen en je leven te veranderen, zodat een narcist geen toegang meer heeft.

Stap voor stap met terugval vooruitgaan.

Maar in het proces van terug stap voor stap aan je droom te werken, en daardoor te genezen van je PTSS, zul je je ook in dat proces nu en dan een terugval hebben. Je zult ontgoocheld worden en mislukkingen ondervinden. Waarschijnlijk zul je je ook weer geconfronteerd worden met pijn. Het leven is immers geen rozentuin.

Er zullen dan ook weer momenten komen dat je aan jezelf zult twijfelen, en negatieve herinneringen uit het verleden weer naar boven komen.

Je zult jezelf en misschien God opnieuw vragen waarom dit bij jou gebeurt?

Je doet immers je uiterste best om voor je kind(eren) te zorgen, je besteelt niemand. Waarom moet dat weer bij jou gebeuren?

En dan zul je je je opnieuw herinneren dat dat een proces is als je veel van die waarom vragen stelt.

Als je zware tijden hebt meegemaakt om je te bevrijden van een narcist en zijn handlangers, geef niet op. Hernieuw jouw droom. Als er zware tijden waren in het verleden, zijn die voorbij gegaan, en deze die kunnen komen in de toekomst zullen ook voorbij gaan, want je bent immers een overlevende.

Voel je angsten, obsessieve gedachten en spanningen wegsmelten met deze kalmerende Narp Meditaties, narcist en zijn handlangers
Geen contact met de narcist en zijn bende vliegende apen – handlangers

Gelukkig zijn.

Zich goed voelen in zijn vel is niet iets magisch. Gelukkig zijn is niet iets esoterisch dat je bekomt door een speciale geur of voedingssupplement. Gelukzalig zijn is niet iets wat een goddelijke eigenschap is van de super getalenteerden onder ons, of van de Vips.

Als je gelukkig zijn ziet als “een vaardigheid” is het iets wat echt bestaat in allen.  Ook diegenen die werden misbruikt door een narcist en zijn handlangers.

Het is zeer belangrijk voor jou om te geloven. Jij bent diegene met een unieke boodschap dankzij jouw unieke ervaringen. Niemand kan jouw verhaal vertellen, want het is jouw verhaal, maar uit jouw verhaal kan ieder leren.

De meeste mensen brengen een familie groot, maken dat ze iets hebben en dan gaan ze dood.

Op een bepaald moment zijn ze gestopt om te groeien.

Ze werkten niet meer aan zichzelf.

Bij jou ligt dat anders, aan de ene kant was je er toe verplicht want je werd gek gemaakt door een narcist en zijn handlangers.

Wie dat niet heeft meegemaakt is misschien gestopt om te werken aan zichzelf en het beste uit zichzelf te halen.

Soms vraag je je af waar deze mensen allemaal over klagen zonder dat ze ook maar iets aan hun situatie doen, terwijl jij er met veel pijn aan werkt en overleeft. (wel of niet met een grote verantwoordelijkheid voor de kinderen.)

Waarom werken deze mensen niet aan hun dromen?

Terwijl jij alles gedaan hebt om je droom te bereiken, maar in de handen viel van een narcist en zijn handlangers?

De reden echter is dezelfde als de reden die je jezelf vertelt als je geen grote inspanning doet.

De angst om weer te mislukken. Wat als ik nu deze keer niet slaag? En de angst om te slagen. Want als het me wel lukt om bijvoorbeeld een goede man te vinden, zal ik er dan mee blijven overweg kunnen. Zullen we toch niet uit elkaar groeien?

Als je zo denkt, ben je geen echte risico nemer. En het vergt moed om een risico te nemen.

In het verleden heb je veel tijd besteed aan andere mensen, je hebt zo veel tijd besteed om te proberen dat ze van jou zouden houden.  En de narcist en zijn handlangers hebben zich precies voorgedaan door je te spiegelen.

Het was onmogelijk zijn ware bedoelingen te doorzien. Je was zo blij. Eindelijk iemand die van jou hield. Die je de juiste complimenten gaf. Het leek wel een zielsverwant.

bos van uit vliegtuig voor narcisme.blog, narcist en zijn handlangers
Wat kun je doen tegen obsessief ex syndroom misbruik?

Nu ken je die mensen beter dan jezelf.

Soms heb je nog de neiging om die andere volledig te willen analyseren. Je blijft hen bestuderen. Je wilt op de hoogte blijven. Soms zelfs had je liever gehad dat je net als hen was.

En je weet dat dat komt, omdat je al zoveel verloren tijd hebt geïnvesteerd in hen.

Ondertussen heb je nog niet alles geleerd over jezelf.

Het is een uitdaging om ook tijd te besteden aan jezelf, met jezelf, in stilte. Het is een uitdaging om jezelf even graag te zien als anderen.

Diegenen echter die je niet volledig kunt vertrouwen zul je je uit je leven moeten laten verdwijnen. Wie zou willen dat je aan je verslaving aan de narcist  en zijn handlangers vasthoudt? Diegenen die niet tactvol zijn en achter je rug mee roddelen en van je situatie gebruik maken.

Als je je droom wilt leven, zul je je er moeten plaats voor maken in je geest, door hen er uit te bonjouren en te stoppen met te twijfelen of ze wel of niet een narcist zijn.

Mensen die werken aan hun dromen hebben een speciaal soort mening.

Wanneer je komt goed te zitten in je vel, dan begin je je ook af te scheiden van andere personen, die niet vooruit willen. Die niet willen luisteren naar de kennis over een onderwerp waar je veel ervaring mee hebt.

Je wilt er wel zijn voor anderen waarvoor de tijd rijp is. Ze zijn er klaar voor.

Maar tijd verliezen wil je niet meer doen.

online resultaten met Melanie Tonia Evans
Hoe te stoppen met te vallen voor narcisten?

Je hebt immers een soort uniek zijn die maar door enkelen opgemerkt worden.

Zolang je andere mensen volgde, zolang je maar een kopie was van andere leraars, consulenten enz. had je dit uniek zijn niet. Maar door de ervaring die je aan het transformeren bent door je ervaring met narcisme en PTSS, kun je niet en nooit meer het beste exemplaar van een volger zijn.

Wat je wel kunt zijn dat is 100% jezelf, en dat is ook wat je verwacht van anderen.

Alle valsspelers zijn zichtbaar voor je geworden.

Door al die ervaringen werd je uitgedaagd om je echte waarden te definiëren.

Je kunt het zelfs accepteren dat niet iedereen het zal zien. Niet iedereen kan je begrijpen. Niet iedereen kan een visie hebben.

Het is echt nodig dat je dat weet.

Niet iedereen zal van je houden.

Niet iedereen zal met je meewerken.

Want door je ervaringen sta je op één of andere manier veel verder in je mensenkennis en in observeren van menselijke gedragingen dan iemand anders.

Maar er zijn ook andere mensen die gelijklopende ervaringen hebben gehad en met deze kun je je bevrienden en sommige toelaten in je kleine kring van vertrouwelingen.

 

Dit zijn mensen die honger hebben naar een betere wereld. Een gelukkiger wereld voor iedereen.

Die kleine vriendenkring zijn mensen die niet te stoppen zijn om hun droom te bereiken en 100% zichzelf zijn. Dit zijn mensen die hun leven heropbouwen met een heel realistische visie die ook een betere wereld willen. Maar ze weten dat de slechteriken bestaan.

Dit zijn mensen die weten dat als hun droom zal uitkomen dat dat niet zal liggen aan de slappelingen. Dat dat niet zal gebeuren door de klagers.  Dat dat niet zal gebeuren dankzij de narcisten en hun handlangers. Het zal alleen maar aan henzelf liggen.

Als je meer geluk in het leven wilt hebben, en dingen wilt doen of hebben die je nog nooit gedaan hebt dat zul je je zelf niet alleen er van moeten overtuigen dat je dat waard bent, maar je gaat ook moeten investeren in nog meer kennis en creativiteit dan wat je tot nu hebt gedaan. 

De mening van de narcist en zijn handlangers zal niet jouw realiteit worden.

Je kunt dan wel een slachtoffer zijn van een misbruiker, maar je hebt niet de slachtoffer mentaliteit. In tegendeel je bent een onverwoestbare strijder.

Zelfs al zul je je nog ontgoochelingen tegenkomen in de toekomst, toch weet je dat je binnenin jezelf weet dat je hindernissen kunt overkomen, en dat je kunt komen waar je wilt, zelfs al is er niemand in je omgeving die dat gelooft.

Je kunt nu immers veel klaarder zien in de leugens van een ander. Bovendien ook in wat je jezelf wijs maakt.

Immers je weet het verschil. Ken je de stem?  Je ziet klaar en duidelijk wat je wilt.

Daardoor is het toekomstbeeld iets geworden waarin je gelooft en waarvoor je bereid bent alles te doen. Daaraan wens je je volledig aan over te geven. Te sterven zelfs. Het is immers de erfenis voor je kinderen.

Toch doen waarvoor je staat.

Hoe slecht het soms nog voelt, of hoe groot de ontgoocheling nog kan worden als je ziet dat bepaalde mensen je proberen te fnuiken in je groei, je zult doen waarvoor je staat.

Mensen dringen zich op aan je leven die je niet wilt. Anderen proberen het je geliefden moeilijk te maken. Anderen denken zich toch nog op een schalkse manier in je leven te nestelen. De éne narcist is nog maar net verdwenen, of een andere dient zich weer aan.

Naarmate je meer hebt van wat zij niet hebben, ga je meer en meer je grenzen moeten bewaken.

Je vertegenwoordigt immers een idee van liefde en niet van egoïsme.

Je vertegenwoordigt een idee van mogelijkheden en verantwoordelijkheden.

Sommige van mijn vrienden willen echt iets bereiken en de volgende stap nemen.

Anderen slaan een zijweggetje in. Erger nog is als ik zie dat sommigen zich nestelen in hun slachtofferrol.

Anderen hebben een verborgen agenda.

Luister naar mij: Je kunt niet vooruit komen in het leven wanneer je tijd investeert in de verkeerde mensen, en niet de tijd investeert in kennis en creativiteit voor jezelf.

Je gaat daadwerkelijk nieuwe zaken moeten doen. 

Om die dingen te doen ga je moeten investeren in je geest.

Lees je de nodige boeken en artikelen om vooruit te komen? Ga je naar conferences waar je je vervolmaakt in het gebied dat je wil uitblinken?

Ik durf je te zeggen dat je tijd gaat moeten investeren om alleen te zijn.

Je zult jezelf beter moeten leren kennen en daar veel uren aanbesteden, en in veel gevallen zal een psychotherapeut nodig zijn, om alles wat je verdrongen hebt dat je blokkeert te ontgrendelen.

Tijd investeren in jezelf maakt dat je de persoon kunt worden waartoe je bestemd werd te zijn. Diegene die in je hart ligt te wachten, tot je hem of haar ontdekt. 

Wanneer je je individuele mogelijkheden gaat onderzoeken ga je de gelijkenissen, maar ook de verschillen met anderen zien.

Sommigen mensen zullen dan niet meer met je contact onderhouden, omdat je niet meer slaafs alles voor ze doet om hen gelukkig te maken, om hen het leven lichter te maken.

Het is een uitdaging om zo ver te gaan in je ontwikkeling dat dit echt gebeurt.

Het gebeurt zonder dat je het absoluut wilt, maar is een gevolg, omdat die mensen zich afgestoten voelen door jouw passie om elke dag iets te bereiken in de richting van je droom. 

Je moet echt investeren in je geest, je attitude en gedragingen.

Als je praat over je droom, je doelen, maar je hebt daar nog niets voorgedaan, neem dan nu de eerste stap.

Je kan je kinderen fier maken over wie je bent.

Je kan honderden mensen raken in hun leven en er zal een belangrijk deel veranderd zijn, omdat je het niet hebt opgegeven en daardoor een sterke persoonlijkheid hebt ontwikkeld. 

Laat geen enkele narcist je droom stelen.

Als we een neen krijgen, of we staan alleen voor een zware taak, of iemand die zei dat je er op kon rekenen en ze houden zich niet aan hun afspraak zul je dan in de toekomst opgeven?

Als je die houding niet zou veranderen, zal uiteindelijk niemand echt in je geloven.

Telkens als je opgeeft verlies je telkens tijd en het licht dat zou kunnen schijnen over jou verdwijnt tijdelijk. Soms voor één dag, soms voor 6 maanden want een kans werd verkeken. 

Als je aan je droom werkt, voel je je gelukkig.

Maar als je elke dag aan je droom werkt, en als je dan tegen jezelf zegt dat het mogelijk is dat je het kunt bereiken zolang je je inzet voel je je gelukkig.

Ik wil u bedanken voor het lezen van dit artikel.  Dit is misschien een moeilijk artikel. Het onderwerp is zo delicaat … zo verpletterend. Als ze dit u op een kleine manier heeft geholpen, schrijf u dan alstublieft in en volg deze blog.

Bedankt voor het lezen, voel je vrij om een reactie te plaatsen.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren.  Commentaar geven en delen wordt ook door ons sterk geapprecieerd.

Niemand verdient het om zich zo te voelen. Hoe PTSS voelt voor het slachtoffer?

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen te beseffen hoeveel schade het vechten om verantwoordelijkheid te krijgen je veroorzaakt. De volgende keer dat je iemand beoordeelt of zijn acties als ‘fout’, onthoud dan in plaats daarvan aanvaarding.

Iedereen doet zijn eigen reis op zijn eigen manier, gezien zijn kaart van de wereld. Stel jezelf nu vrij om je waarheid te kiezen, het maakt niet uit wat deze persoon wel of niet doet, en als zijn waarheid niet overeenkomt met die van jou, dan hoeft het zeker geen rol meer te spelen als jouw waarheid.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees